-
Κοίτα, τα 200 τα έπιανα στη Βουλιαγμένης με παλιότερο αυτοκίνητό μου, πιο γρήγορο από το ΜΧ. Το ΜΧ από τα 150 km/h θέλει μια σεβαστή απόσταση για να ακινητοποιηθεί, αλλά όχι μεγαλύτερη από αυτή που χρειάζεται, δεδομένης της ορατότητας που έχεις, αν θα σου βγει κάποιος. Εννοείται ότι μετά τη Γλυφάδα προς Βουλιαγμένη, όπου αρχίζουν τα νυχτερινά κέντρα, ο ρυθμός πέφτει γιατί είναι και ψιλοτύφλα οι οδηγοί που εξέρχονται από εκεί. Αλλά σε πάρα πολλά σημεία, τα 150 είναι ψωμοτύρι για ένα καλό αυτοκίνητο, όπως είναι και στις Εθνικές.[/u]
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Δηλαδή η παραλιακή ή η Βουλιαγμένης, που στα μάτια κάποιων θεωρούνται κατοικημένες περιοχές (ειδικά για την παραλιακή, από Καλαμάκι μέχρι Γλυφάδα, αυτό αποτελεί μέγιστο ανέκδοτο) είμαι εγκληματίας αν πάω με 150; Στη Βουλιαγμένης έχω πάει και με 200, μήπως θα έπρεπε να υπάρχει κάποιο υπερόπλο με λέιζερ που θα αναλάμβανε την εξαϋλωσή μου τη στιγμή της παρανομίας;Με 150 στην παραλιακή και 200(!) στη Βουλιαγμένης πολύ απλά... ΝΑΙ, είσαι εγκληματίας!
-
Έλα να με συλλάβεις τότε
-
Κάτσε ρε φίλε, τώρα αυτό είναι απάντηση;;;
Κι άσε όλα τα υπόλοιπα, υπολόγισε μόνο όπως σου είπαν παραπάνω πόσα μέτρα θέλεις για να φρενάρεις από τα 150-200 χαω! -
Όχι χειρότερη, από το 'Ναι, είσαι εγκληματίας'. Σε πάρα πολλά σημεία, μπορείς να κινηθείς με 150 και να μη νιώθεις την παραμικρή ανασφάλεια. Ούτε είμαι 18 χρονών, έχουν δει πολλά τα μάτια μου και πλέον μπορώ να αξιολογώ πολύ καλύτερα τις καταστάσεις. Δε σου λέω να πας με 150 όλες τις ώρες της ημέρας, ούτε παντού. Αλλά κάποιες πρώτες πρωινές ώρες, στους άδειους αυτούς δρόμους, ούτε εσύ κινδυνεύεις ούτε κανένας άλλος. Μη μου πεις τι θα γίνει αν και εφόσον. Έχουν σημειωθεί θάνατοι σε πρόσκρουση με 20 km/h αλλά και σε παρκάρισμα, λόγω λανθασμένης ενεργοποίησης αερόσακου. Εννοείται ότι όταν έχεις βάλει έστω κι ένα ποτήρι κρασί στο στόμα σου, πας με 50 κάτω.
-
Η διαφωνία μου έγκειται στο εξής:
Αν σου βγει κανένας ξαφνικά, εκτός του ότι δεν θα προλάβεις να φρενάρεις εγκαίρως, η δυνατότητα επιτυχών ελιγμών είναι πολύ περιορισμένη όταν πηγαίνεις με 150-200, ενώ έχεις καλές πιθανότητες σε συνδυασμό με το ABS να κάνεις επιτυχή ελιγμό αποφυγής (= να αποφύγεις αλλάζοντας λωρίδα, χωρίς να πας στα παρτέρια, χωρίς τετακέ και χωρίς τούμπες).
Βλέπεις δηλαδή ότι έχεις περιθώριο 300 μέτρα, αλλά όταν ο άλλος ξεπροβάλλει στα 100 μέτρα ή και λιγότερο ή αν αφηρημένος αλλάξει λωρίδα και μπει μπροστά σου για να πιάσει νησίδα και να στρίψει πχ προς γκολφ κόβοντας στα 60, απλώς δεν σταματάς πριν τον φτάσεις. Αναγκάζεσαι λοιπόν να κάνεις ελιγμό, που με τις ταχύτητες που αναφέρεις είναι πολύ δύσκολος, ειδικά αν ο άλλος τρομάξει και πάει ταυτόχρονα μ'εσένα ν' αλλάξει λωρίδα για να μην πέσεις πάνω του.
Όσον αφορά τους πεζούς, ουκ ολίγοι έχουν σκοτωθεί προσπαθώντας να περάσουν απέναντι στο συγκεκριμένο δρόμο.
Τέλος, το ότι είναι ευθεία δεν μου λέει και πολλά, γιατί στη μεγάλη ευθεία από ΣΕΦ ως Δέλτα Φαλήρου έχουν συμβεί πολλά περιστατικά απώλειας ελέγχου.
Δεν είμαι αυτός που θα πάει πιστά με τα όρια, όμως προσπαθώ να μην υπερβαίνω τα 100-120 σε καμιά περίπτωση όταν κινούμαι στο λεκανοπέδιο γιατί το τι θα συμβεί δεν εξαρτάται μόνο από το τιμόνι μου. -
Δε διαφωνώ σε αυτά που λες, απλά ίσως μεταθέτω το όριο των 100-120 που λες εσύ, λίγο ψηλότερα. Τα 200 ξεχάστε τα. Αφορούσαν ένα σημαντικά πιο δυνατό αυτοκίνητο από το ΜΧ, το οποίο τα έφτανε αρκετά γρήγορα. Αλλά και πάλι, δεν πηγαίνεις συνέχεια με 200, ένα ξεκ@βλωμα κάνεις και ξανακόβεις. Σίγουρα δεν εξαρτώνται όλα από το τιμόνι σου, αλλά ανάλογα με τις συνθήκες, κινείσαι και ανάλογα. Αν σου βγει κάποιος στα 100 μέτρα και πηγαίνεις με 150, δεν προλαβαίνεις βέβαια να σταματήσεις, ρίχνεις όμως την ταχύτητά σου σε σημείο που να μπορείς εύκολα να μεταβάλλεις την πορεία σου ανάλογα με το τι θα κάνει αυτός.
-
Δηλαδή η παραλιακή ή η Βουλιαγμένης, που στα μάτια κάποιων θεωρούνται κατοικημένες περιοχές (ειδικά για την παραλιακή, από Καλαμάκι μέχρι Γλυφάδα, αυτό αποτελεί μέγιστο ανέκδοτο) είμαι εγκληματίας αν πάω με 150; Στη Βουλιαγμένης έχω πάει και με 200, μήπως θα έπρεπε να υπάρχει κάποιο υπερόπλο με λέιζερ που θα αναλάμβανε την εξαϋλωσή μου τη στιγμή της παρανομίας;Eπειδή από τα λεγόμενα σου καταλαβαίνω ότι δεν λαμβάνεις υπόψιν τους πεζούς άκου τί έπαθα πριν από μια εβδομάδα εγώ...
Στην παραλιακή ακριβώς μετά το παλιό αεροδρόμιο. (περιοχή που είναι μέσα σε αυτές που αναφέρεις).
Κυριακή νωρίς το πρωί πήγαινα για μπάνιο χαλαρά με 70-80χλμ περίπου, ταχύτητα που συνήθως περνάω την παραλιακή όταν δεν ...Κατάφερα και σταμάτησα ακριβώς την τελευταία στιγμή μπροστά από μια ομάδα τουριστών (έκαναν μπάμ από μακρυά) που είχαν την τρελλή εντύπωση ότι στην Ελλάδα οι διαβάσεις των πεζών είναι όπως και στην χώρα τους που μόλις πατήσουν το πόδι τους επάνω σταματά ολόκληρη η κυκλοφορία.
Ευτυχώς γιατί πήγαινα χαλαρά όπως είπα και ακόμα καλύτερα που κατάφερα και φρενάρησα μαλακά και όχι με κανένα τσαρούχωμα της τελευταίας στιγμής και δεν τους τρόμαξα τους ανθρώπους...
Έχω πάει και στους δύο δρόμους που αναφέρεις με 150 και 200 παλιά.
Ούτε εγώ υπολόγιζα τους πεζούς γιατί ξέρω ότι οι Έλληνες δεν είναι τρελλοί να κατέβουν σε διάβαση αν δεν είναι άδειος ο δρόμος.
Οι ξένοι όμως την έχουν πατήσει πολλές φορές και ειδικά στο σημείο πριν την Γλυφάδα που έχει πολλά ξενοδοχεία πάνω στον δρόμο έχουν σκοτωθεί πολλοί...Στο αναφέρω για να το έχεις υπόψιν σου όταν περνάς από αυτά τα μέρη...
Φιλικά πάντα. -
Έχεις δίκιο, δεν είχα σκεφτεί τους τουρίστες που έχουν διαφορετικές συνήθειες από τους δικούς μας. Κι όντως, όσο πλησιάζεις στη Γλυφάδα, τα ξενοδοχεία πληθαίνουν. Under consideration λοιπόν
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Για να ευθυμισουμε λιγο
Ρε συ, μόνος του το έβαλε, μην του το κλέψουν, και σιγά μην ασχοληθεί μετά η αστυνομία να του το βρει!!!
Σαν τα αντικλεπτικά μπαστούνια ένα πράγμα!!!
-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
OK na το θεσω πιο απλα.Δεν μιλαω για διαχωρισμο μεταξυ εμενα και αυτων. Μιλαω για καλυτερη αποδοση δικαιοσυνης.
Νομιζω, και λεω ΝΟΜΙΖΩ γιατι δεν ειμαι σιγουρος, οτι σε καμια αλλη χωρα της ΕΕ, δεν θα τιμωρουταν ΤΟΣΟ πολυ για 210 σε δρομο ταχειας κυκλοφοριας.
Ουτε εδειρε, ουτε σκοτωσε, ουτε ηταν υπο την επηρεια αλκοολ ή ναρκωτικων.
Το να αφαιρεσουμε το εισοδημα ενος ανθρωπου, για 9 μηνες ή πόσο ηταν, νομιζω ειναι εξισου εγκληματικο. Εδω σκοτωνονται συνανθρωποι μας απο κακοτεχνιες δρομων και οι εργολαβοι ζουν και βασιλευουν.
Οχι καναμε ενα παραπτωμα και παμε ηλεκτρικη καρεκλα.
Τα παιδιά του που ανέφερες πριν και πως θα φάνε ας τα σκεφτόταν όταν πήγαινε τελικιασμένος.
Προσωπικά ΕΧΩ πάει με τέτοια ταχύτητα σε σημείο που δεν έπρεπε και δε με έπιασαν. Προφανώς και ο ταξιτζής το είχε ΣΥΣΤΗΜΑ να πηγαίνει έτσι και απλώ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΕΚΑΤΣΕ!!! Ε, να μην πληρώσει;;;
Εκτός και αν είναι ο μέγιστος γκαντέμης της υφηλίου, αλλά και πάλι τον έπιασαν!! Δηλαδή να του τη χαρίσουν;;;Κι αν μετά πιάσουν τελικά κι εμένα, γιατί να με τιμωρήσουν;;; ΤΟΤΕ θα είναι άδικο το σύστημα, όταν κάνει διαχωρισμούς!!!
Και ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ να τιμωρηθεί αυστηρότερα επειδή είναι επαγγελματίας!!! Γιατί δεν έκανε απλά μια τροχαία παράβαση, αλλά ΕΠΙΠΛΕΟΝ και κακή εφαρμογή του επαγγέλματός του!!!Επίσης το ότι κυκλοφορούν φονιάδες με κινητά και ποτά και δεν τους πιάνουν, ή δεν τους πιάνουν ολους δε σημαίνει πως πρέπει να κάνουμε τα στραβά μάτια για άλλους...
Γιατί και ο φονιάς με το κινητό θα πει για τον χειρότερο φονιά που οδηγεί 35 ώρες σερί, ο οποίος θα πει για τον χειρότερο φονιά που οδηγεί μεθυσμένος, που θα πει για τον χειρότερο φονιά που με όπλο λήστεψε ένα αμάξι το οποιο οδηγεί υπό ναρκωτικά και χωρίς δίπλωμα κλπ κλπ κλπ...
Οι νόμοι είναι σαφείς.
Α, μια και το ανέφερες, με 210 στην Ελβετία σε οποιονδήποτε αυτοκινητόδρομο χάνεις δίπλωμα για πάνω από ένα χρόνο και πρόστιμο στα 10.000 ΕΥΡΩ!!! Και αυτά για ερασιτέχνη ε, όχι επαγγελματία!!!
-
Ο χρήστης luck έγραψε:
Το όριο ταχύτητας στην ταχείας κυκλοφορίας είναι 110 χ/ω. Το να πηγαίνεις με 210 χ/ω δεν είναι απλή παράβαση.
Στην κατοικημένη περιοχή με όριο 50 χ/ω, αν πήγαίνει κάποιος με 150χ/ω, δεν είναι εγληματίας;Η ερώτηση είναι σχετική όπως και η απάντηση που θα δώσει ο καθένας... Αν θεωρήσουμε κατοικημένη περιοχή, την Ε.Ο. στο άγαλμα του Λεωνίδα π.χ. θα έλεγα όχι. Σε αντίθεση με ένα Χ στενό με 2 σειρές παρκαρισμένα, κατηφορική κλίση και δρόμο γυαλί. Εκεί και τα 50 χιλιόμετρα είναι πολλά ίσως... Αν και το θέμα με τα όρια είναι πλέον ξεπερασμένο, (σχεδόν) όλοι ξέρουμε τον εισπρακτικό σκοπό τους.
-
Ο χρήστης Meimaridis έγραψε:
Αν θεωρήσουμε κατοικημένη περιοχή, την Ε.Ο. στο άγαλμα του Λεωνίδα π.χ. θα έλεγα όχι.Δεν έχεις δει τουρίστες να διασχίζουν τον δρόμο εκεί;
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
OK na το θεσω πιο απλα.
Δεν μιλαω για διαχωρισμο μεταξυ εμενα και αυτων. Μιλαω για καλυτερη αποδοση δικαιοσυνης.
Νομιζω, και λεω ΝΟΜΙΖΩ γιατι δεν ειμαι σιγουρος, οτι σε καμια αλλη χωρα της ΕΕ, δεν θα τιμωρουταν ΤΟΣΟ πολυ για 210 σε δρομο ταχειας κυκλοφοριας.
Ουτε εδειρε, ουτε σκοτωσε, ουτε ηταν υπο την επηρεια αλκοολ ή ναρκωτικων.
Το να αφαιρεσουμε το εισοδημα ενος ανθρωπου, για 9 μηνες ή πόσο ηταν, νομιζω ειναι εξισου εγκληματικο. Εδω σκοτωνονται συνανθρωποι μας απο κακοτεχνιες δρομων και οι εργολαβοι ζουν και βασιλευουν.
Οχι καναμε ενα παραπτωμα και παμε ηλεκτρικη καρεκλα.
Τα παιδιά του που ανέφερες πριν και πως θα φάνε ας τα σκεφτόταν όταν πήγαινε τελικιασμένος.
Προσωπικά ΕΧΩ πάει με τέτοια ταχύτητα σε σημείο που δεν έπρεπε και δε με έπιασαν. Προφανώς και ο ταξιτζής το είχε ΣΥΣΤΗΜΑ να πηγαίνει έτσι και απλώ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΕΚΑΤΣΕ!!! Ε, να μην πληρώσει;;;
Εκτός και αν είναι ο μέγιστος γκαντέμης της υφηλίου, αλλά και πάλι τον έπιασαν!! Δηλαδή να του τη χαρίσουν;;;Κι αν μετά πιάσουν τελικά κι εμένα, γιατί να με τιμωρήσουν;;; ΤΟΤΕ θα είναι άδικο το σύστημα, όταν κάνει διαχωρισμούς!!!
Και ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ να τιμωρηθεί αυστηρότερα επειδή είναι επαγγελματίας!!! Γιατί δεν έκανε απλά μια τροχαία παράβαση, αλλά ΕΠΙΠΛΕΟΝ και κακή εφαρμογή του επαγγέλματός του!!!Επίσης το ότι κυκλοφορούν φονιάδες με κινητά και ποτά και δεν τους πιάνουν, ή δεν τους πιάνουν ολους δε σημαίνει πως πρέπει να κάνουμε τα στραβά μάτια για άλλους...
Γιατί και ο φονιάς με το κινητό θα πει για τον χειρότερο φονιά που οδηγεί 35 ώρες σερί, ο οποίος θα πει για τον χειρότερο φονιά που οδηγεί μεθυσμένος, που θα πει για τον χειρότερο φονιά που με όπλο λήστεψε ένα αμάξι το οποιο οδηγεί υπό ναρκωτικά και χωρίς δίπλωμα κλπ κλπ κλπ...
Οι νόμοι είναι σαφείς.
Α, μια και το ανέφερες, με 210 στην Ελβετία σε οποιονδήποτε αυτοκινητόδρομο χάνεις δίπλωμα για πάνω από ένα χρόνο και πρόστιμο στα 10.000 ΕΥΡΩ!!! Και αυτά για ερασιτέχνη ε, όχι επαγγελματία!!!
Η ζωη νεαρε δεν ειναι ασπρο μαυρο. Εχεις μεινει χωρις χρηματα και να περιμενουν υποχρεωσεις απο πισω.
Ο αναμαρτητος πρωτος τον λιθο βαλλετο.
Να πληρωσει προστιμο αλλα 9!!!!!!!!!!!!!!!!!! μηνες ανεργιας για 210 στη Αττικη οδο απο εναν οδηγο που ξοδευει μινιμουμ 40-50 ωρες πανω στο τιμονι την εβδομαδα, και λογικα εχει καλυτερη στατιστικη απο εσενα, νομιζω δεν ειναι απλως ΑΔΙΚΟ,
αλλα και τριτοκοσμικη ποινη.Απο τα σαλονια μας ολα ευκολα ειναι, με ενα λαθος δεν σταυρωνουμε ανθρωπους.
Δεν μετεφερε φορτιο με εκρηκτικα, ουτε δεμενα λαθος πραγματα οπως ο νταλικιερης στα Τεμπη.
-
Η ποινή καλώς του επιβλήθηκε, γιατί απλά υπάρχει -> άρα εφαρμόστηκε. Οποιαδήποτε ποινή, αφού είναι γνωστή εκ των προτέρων, πρέπει να εφαρμόζεται χωρίς εξαιρέσεις και ελαφρυντικά.
Από εκεί και πέρα, το θέμα είναι (προφανώς) κατά πόσο δίκαιη ήταν αυτή η ποινή. Αν λοιπόν θεωρεί κάποιος ότι είναι άδικη, ας καταβάλλει προσπάθεια να την αλλάξει.
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Η ποινή καλώς του επιβλήθηκε, γιατί απλά υπάρχει -> άρα εφαρμόστηκε. Οποιαδήποτε ποινή, αφού είναι γνωστή εκ των προτέρων, πρέπει να εφαρμόζεται χωρίς εξαιρέσεις και ελαφρυντικά.Από εκεί και πέρα, το θέμα είναι (προφανώς) κατά πόσο δίκαιη ήταν αυτή η ποινή. Αν λοιπόν θεωρεί κάποιος ότι είναι άδικη, ας καταβάλλει προσπάθεια να την αλλάξει.
Δεν τους έχω ψηφίσει ούτε μια φορά αλλά δε γίνεται τίποτα. Και στην Αγγλία που οργανώθηκαν οι αυτοκινητιστές, τι κατάλαβαν;
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Η ποινή καλώς του επιβλήθηκε, γιατί απλά υπάρχει -> άρα εφαρμόστηκε. Οποιαδήποτε ποινή, αφού είναι γνωστή εκ των προτέρων, πρέπει να εφαρμόζεται χωρίς εξαιρέσεις και ελαφρυντικά.Από εκεί και πέρα, το θέμα είναι (προφανώς) κατά πόσο δίκαιη ήταν αυτή η ποινή. Αν λοιπόν θεωρεί κάποιος ότι είναι άδικη, ας καταβάλλει προσπάθεια να την αλλάξει.
Μπλα μπλα μπλα.....οτι θελουν εφαρμοζουν, και οποτε τους 'καπνισει'
Δικαιοσυνη μπαχαλο. Φαινεται αλλωστε, απο το ποσα προβληματικα αυτοκινητα ιδιωτικα και δημοσια υαπρχουν, οπως και ποσοι (κανενας εργολαβος) δεν εδωσε ποτε του λογο για κακοτεχνιες.
Ειμαστε μπαχαλο και φαρισαιοι. Κανουμε τα ιδια και μετα το παιζουμε δικαστες ολοι.
Αυτα...κουραστηκα.
-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
Μπλα μπλα μπλα.....οτι θελουν εφαρμοζουν, και οποτε τους 'καπνισει'Ναι
Άρα θέλουμε να εφαρμόζεται κάτι δίκαιο, πάντα. Ας προσπαθήσουμε γι'αυτά, και μέχρι τότε ας υπακούουμε σε κάποιους κανόνες και όχι να τα ξεχειλώνουμε όλα.
Όσο για τα ίδια, ο καθένας κάνει τις παρανομίες του με επίγνωση του τι κάνει και τι συνέπειες έχει. Το να κλαίγεσαι όταν σε πιάνουν είναι κάτι που δε θα έπρεπε να αλλοιώνει τις συνέπειες της πράξης του.
-
Δηλαδή η παραλιακή ή η Βουλιαγμένης, που στα μάτια κάποιων θεωρούνται κατοικημένες περιοχές (ειδικά για την παραλιακή, από Καλαμάκι μέχρι Γλυφάδα, αυτό αποτελεί μέγιστο ανέκδοτο) είμαι εγκληματίας αν πάω με 150; Στη Βουλιαγμένης έχω πάει και με 200, μήπως θα έπρεπε να υπάρχει κάποιο υπερόπλο με λέιζερ που θα αναλάμβανε την εξαϋλωσή μου τη στιγμή της παρανομίας;Μάλλον είσαι τυχερός... στα 119χλμ (μου την χάρισε) πάντως στον Αγ. Νικόλαο στην Γλυφάδα Τρίτη βράδυ βγαίνουν τρείς τροχονόμοι να στην φράξουν και τσιμπάς τα ποντάκια..... οι επόμενοι έχασαν και πινακίδες και δίπλωμα!!!!!
Φαντάσου να μην προλάβεις να σταματήσεις και να έχει τρεις τροχονομους μπροστά σου
Μόλις φθάσεις κοντά στα 20 ποντάκια στο δίπλωμα συνήθως ηρεμείς αν δεν ηρεμήσεις θα δώσεις τα σήματα μηχανογραφημένα πλέον -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Και οσο για την Γερμανια, οσες φορες ετυχε να μπω σε ταξι απο αεροδρομιο, βαραγαμε 200αρες με βροχη και να αναβοσβυνουν τα λαμπακια των ESP σαν Χριστουγεννιατικο δεντρο στο ταμπλο του Mercedes
Δεν είμαστε με τα καλά μας
Μόνο που στην Γερμανία ΔΕΝ υπάρχουν όρια σε πολλούς δρόμους...
δεν υπαρχουν γενικα ορια! μονο ζωνες με οριο 30χ.
μπατσολογικη και μπατσοσυμπεριφορα