-
Όλοι μας (ή οι περισσότεροι τουλάχιστον) έχουμε δοκιμάσει κάτι ανάλογο οπότε ας μην είμαστε τόσο σκληροί. Βέβαια, δε νομίζω ότι υπάρχει έστω κι ένα ταξί στην Ελλάδα που να είναι σε κατάσταση αντίστοιχη με τα δικά μας αυτοκίνητα. Με 210 μπορεί να άρχιζε να σκορπάει και να τον προσπερνούν οι ρόδες
-
Δεν διαφωνω. Θα πρεπει να τιμωρηθει, ΑΛΛΑ δεν μπορουμε να τιμωρουμε με την εσχατη των ποινων εναν ανθρωπο ο οποιος μπορει τα προηγουμενα 20-30 χρονια να ηταν υποδειγμα.
Δρακοντια μετρα τετοιου τυπου ειναι για γελια. Δεν κανουν τιποτα. Η δικαιοσυνη θα τιμωρησει μαζι με αυτον και την οικογενεια του και προφανως και ολους τους αλλους που θα πρπει να πληρωθουν απο αυτον τον ανθρωπο.
Οσο για τον ΗΛΙΘΙΟ νομο της αφαιρεσης των πινακιδων ειμαστε η ΜΟΝΗ χωρα που το κανει αυτο. Το αυτοκινητο εχει πληρωσει φορους και τελη και δεν μπορει ο καθε 'υπευθυνος' να αφαιρει πινακιδες. Το αυτοκινητο μπορει να ειναι εργαλειο και για καποιο αλλο μελος της οικογενειας π.χ.
Συνεπως, γνωμη μου ειναι οτι ΔΡΑΚΟΝΤΙΑ μετρα τυπου αφαιρω πινακιδες και σε καταστρεφω οικονομικα ανηκουν σε τριτοκοσμικες κοινωνιες και οχι σε οργανωμενες κοινωνιες Ευρωπαϊκου τυπου.
Και εμενα με επιασαν με 200 εδω στην Αγγλια, αλλα το δικαστηριο ελαβε υποψη το αψογο παρελθον μου, ελαβε υποψη οτι ηταν σε αυτοκινητοδρομο και οχι 80-100 μεσα σε ΠΟΛΗ, ελαβαν υποψη την ειδικη εκπαιδευση οδηγησης που ειχα, και βεβαια ρωτησαν κατα πόσο θα επηρεαζοταν η επαγγελματικη μου δραστηριοτητα, προτου αποφανθουν.
Η υπολοιπη ποινη, και τα εχω γραψει σε αλλο ποστ αυτα, ειναι οτι θα πληρωνω ακριβοτερη ασφαλεια για πολυ καιρο, κατι το οποιο θα συνετιζε τον επαγγελματια ταξιτζη ας πουμε, και οχι να καταστρεψουμε εναν ανθρωπο για 210 στην Αττικη οδο. Πολυ ευαισθητοι με νομους γιναμε και αλλου γινεται της Ποπης.....εταιριες χρωστουν ΙΚΑ 100 χροναι και δεν τρεχει τιποτα (Ιδιωτικες και Δημοσιες).....καιβρηκαμε τον ταξιτζη να το παιξουμε ζορικοι.
ΕDIT Υπαρχουν πολλα ταξι καινουρια απο Mercedes εως και Skoda που μπορουν σχετικα ευκολα να πανε με 210 χωρις κινδυνο, απο κακη συντηρηση.
-
Όλοι μας (ή οι περισσότεροι τουλάχιστον) έχουμε δοκιμάσει κάτι ανάλογο οπότε ας μην είμαστε τόσο σκληροί. Βέβαια, δε νομίζω ότι υπάρχει έστω κι ένα ταξί στην Ελλάδα που να είναι σε κατάσταση αντίστοιχη με τα δικά μας αυτοκίνητα. Με 210 μπορεί να άρχιζε να σκορπάει και να τον προσπερνούν οι ρόδες
-
Κάνεις λάθος. Έχω πετύχει ταξί ολοκαίνουργια Mercedes S Class στην Αττική να μου ανάβει τα φώτα με 180. Φαίνεται ότι οι 'ταξιτζήδες του αεροδρομίου' είναι άλλη τάξη από τους 'ταξιτζήδες της Αθήνας'.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Κάνεις λάθος. Έχω πετύχει ταξί ολοκαίνουργια Mercedes S Class στην Αττική να μου ανάβει τα φώτα με 180. Φαίνεται ότι οι 'ταξιτζήδες του αεροδρομίου' είναι άλλη τάξη από τους 'ταξιτζήδες της Αθήνας'.Καλοί -άντε να μην πω- είναι και δαύτοι. Αποτελούν τους άρχοντες της αριστερής λωρίδας (είτε πάνε με 100 είτε με 200+) και δεν ξεκουνούν από εκεί που να γυρίσει η ΑΟ ανάποδα! Βέβαια δεν ξέρω αν αυτοί είναι περισσότεροι κολλημένοι με ψαρόκολλα στην αριστερή, ή τα SUV (κυρίως Merc και BMW)...
Σε ό,τι αφορά την τιμωρία για τον ταρίφα που πήγαινε με 210 κι εγώ τη θεωρώ υπερβολική (ας ήταν το χρηματικό πρόστιμο δυσβάστακτο). Όσο τέλος για την κατάσταση πολλών ταξί πλέον, πράγματι είναι θαυμάσια, ενώ όλα τα μοντέρνα TD ταξιδεύουν άνετα με ταχύτητες της τάξης των 180-200 χαω.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Κάνεις λάθος. Έχω πετύχει ταξί ολοκαίνουργια Mercedes S Class στην Αττική να μου ανάβει τα φώτα με 180. Φαίνεται ότι οι 'ταξιτζήδες του αεροδρομίου' είναι άλλη τάξη από τους 'ταξιτζήδες της Αθήνας'.
Καλοί -άντε να μην πω- είναι και δαύτοι. Αποτελούν τους άρχοντες της αριστερής λωρίδας (είτε πάνε με 100 είτε με 200+) και δεν ξεκουνούν από εκεί που να γυρίσει η ΑΟ ανάποδα! Βέβαια δεν ξέρω αν αυτοί είναι περισσότεροι κολλημένοι με ψαρόκολλα στην αριστερή, ή τα SUV (κυρίως Merc και BMW)...
Σε ό,τι αφορά την τιμωρία για τον ταρίφα που πήγαινε με 210 κι εγώ τη θεωρώ υπερβολική (ας ήταν το χρηματικό πρόστιμο δυσβάστακτο). Όσο τέλος για την κατάσταση πολλών ταξί πλέον, πράγματι είναι θαυμάσια, ενώ όλα τα μοντέρνα TD ταξιδεύουν άνετα με ταχύτητες της τάξης των 180-200 χαω.
Με τα SUV πάντως είσαι πιο alert και κρατάς απόσταση γιατί απλά δεν βλέπεις τίποτα μπροστά!!!!!!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Η Ελληνική αστυνομία Νίκο μου,άς αρχίσει να κάνει τή δουλειά της καί στίς υποθέσεις τών εγκλημάτων,καί βλέπουμε.
Η εικόνα τών εκατό καί βάλε αστυνομικών κάτω από τό μπαλκόνι του Ρωχάμη (που είχε δραπετεύσει καί ήταν ένοπλος) να βγάζουν τό κεφάλι τους (μόνο τό ένα μάτι) καταϊδρωμένοι καί κατατρομαγμένοι,καί μόλις ακούγανε 'κουμπουριά' να σέρνονται στό δρόμο σκούζωντας σάν κορίτσια,θα μου μείνει αξέχαστη γιά όσο ζώ.Καλά φίλε...
Αν εσύ έχεις kohones να κάτσεις όρθιος απέναντι σε κάποιον τόσο διαβόητο που ρίχνει στο ψαχνό (είτε με πιστόλια, είτε με χειροβομβίδες) τότε κάνε μια αίτηση στο σώμα.
Θα σε αξιοποιήσουν σίγουρα... -
Μήπως γινόμαστε λίγο άδικοι με την υπόθεση του ταρίφα;;;;;
Από την στιγμή που σε όλους μας είναι γνωστός ο νόμος (όσο άδικος και λάθος και αν είναι) και γνωρίζουμε καλά τις δυσάρεστες συνέπειες του, τότε φροντίζουμε να συμπεριφερόμαστε ανάλογα...
Νομίζω.Τί διαφορά έχει αυτός δηλαδή και πρέπει να είναι ποιό ελαστικοί απέναντι του με κάποιον άλλον που θα κάνει το ίδιο αλλά με το αυτοκίνητο του όταν π.χ. γυρίζει από την δουλειά του;;;
Μήπως χρειάζεται λιγότερο το αυτοκίνητο του από τον ταρίφα;;;;
Mήπως το γεγονώς ότι με αυτό πηγαινοέρχεται στην δουλειά του είναι λιγότερο σημαντικό αφού η απώλεια του μπορεί να σημαίνει μεγάλα έξοδα μετακίνησης;;;Ας μην είμαστε μονόπλευροι.
Ο κουμπάρος μου είναι πωλητής σε μεγάλη εταιρεία.
Παλιά έτρεχε του σκοτωμού με το εταιρικό αυτοκίνητο ώσπου του πήραν το δίπλωμα. (το αυτοκίνητο δεν το άγγιξαν γιατί ήταν της Ηertz)
Κόντεψε να χάσει την δουλειά του και αναγκάστικε να πηγαίνει στους πελάτες με ταξί,τρένο,λεωφορείο και ότι άλλο έβρισκε με τεράστιο κόστος...Φυσικά δεν πιστεύεται ότι θα έπρεπε να κλαφτεί στους πάντες για το δίπλωμα του;;;;
Παρόμοια περίπτωση είναι...
Δεν ξαναέτρεξε από τότε, τουλάχιστον όχι συνέχεια και παντού και έβαλε μυαλό... -
Άρα καταλήγουμε σε αυτό που λέει ο 037.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Η Ελληνική αστυνομία Νίκο μου,άς αρχίσει να κάνει τή δουλειά της καί στίς υποθέσεις τών εγκλημάτων,καί βλέπουμε.
Η εικόνα τών εκατό καί βάλε αστυνομικών κάτω από τό μπαλκόνι του Ρωχάμη (που είχε δραπετεύσει καί ήταν ένοπλος) να βγάζουν τό κεφάλι τους (μόνο τό ένα μάτι) καταϊδρωμένοι καί κατατρομαγμένοι,καί μόλις ακούγανε 'κουμπουριά' να σέρνονται στό δρόμο σκούζωντας σάν κορίτσια,θα μου μείνει αξέχαστη γιά όσο ζώ.Καλά φίλε...
Αν εσύ έχεις kohones να κάτσεις όρθιος απέναντι σε κάποιον τόσο διαβόητο που ρίχνει στο ψαχνό (είτε με πιστόλια, είτε με χειροβομβίδες) τότε κάνε μια αίτηση στο σώμα.
Θα σε αξιοποιήσουν σίγουρα...Πρώτα απ'όλα,θα σου πώ,ότι,η απόσταση πού μεσολαβούσε μεταξύ δράστη καί οργάνων,ήταν απόσταση ασφαλείας ακόμα καί γιά τουφέκι,καί όχι μόνο γιά τό πιστολάκι πού κρατούσε στα χέρια του.
Δεύτερον,γιατί να μήν πάνε στό 'σώμα' μόνο όσοι έχουν τό κοχόνες;
καλύτερο είναι να δείχνουν το αντριλίκι τους,απέναντι σέ πιτσιρικάδες πού καβαλάνε παπάκι (έχω δεί πολλές σκηνές ταπείνωσης από όργανα μπροστά στό μαγαζί μου) ή σέ Αλβανούς πού ζυγίζουν 50 κιλά;
Επίσεις,τό ότι όλοι τους έχουνε χρησιμοποιήσει ότι γνωριμία διέθεταν γιά να 'τακτοποιηθούν' στό δημόσιο,τούς δίνει τό δικαίωμα νά μήν αντιμετωπίζουν τόν ένοπλο εγκληματία μέ τήν αφορμή ότι παίρνουν 'τρείς καί εξήντα';
Εγινες αστυνομικός,καί ξέρεις ποιά είναι η δουλειά σου,μαζί μέ τούς κινδύνους πού έχει,όχι μόνο γιά τό βόλεμα.
Κάνω λάθος; -
Ο ρολος της αστυνομιας ειναι και θα πρεπει να ειναι ελεγκτικος. Σε καμια περιπτωση η αστυνομια δεν θα πρεπει να εχει ρολο δικαστη.
Οποτε φιλε dpolal, το πως θα τιμωρειται ο καθενας και ΑΝ θα τιμωρειται εξαρταται απο τα δικαστηρια και οχι απο την αποψη του οργανου.
Ασε που το Συνταγμα λεει αθωος μεχρι αποδειξεως του εναντιου, ασχετα με το τι λεει το μαραφετι του αστυνομικου.
Ας εξιχρονισουμε λοιπον και τους αρχαιους νομους μας. Εαν πιασουμε εναν Ευρωπαιο με 200 τι κανουμε? Του παιρνουμε τις πινακιδες? Πως θα γυρισει σπιτι του?
Ή μηπως εκει τα μπατσακια κανουν τις παπιες γιατι θα τρεχουν οι πρεσβειες?
Και ποιος μας εγγυαται οτι τα ρανταρ και οι αστυνομικοι αυτοι ειναι ειδικα εκπαιδευμενοι. Το ρανταρ ευκολα μπορει να δειξει λαθος μετρηση. Ποιος θα με αποζημιωσει σε περιπτωση που το δικαστηριο απαφανθει αθωος, ?
Εαν μετα την αφαιρεση πινακιδων (ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ), πατησω καποιον και φυγω.....ποιος θα δει αριθμο να κανει καταγγελια, π.χ.?
Ας προχωρησει η ηγεσια των υπουργειων σε φρεσκαρισμα των νομων, και ας μειωθει η δυνατοτητα των αστυνομικων μπλοκων να ταλαιπωρουν κοσμο, χωρις να εχουν την αρμοδιοτητα.
Ειναι οι μονη Αστυνομια τηε ΕΕ, που την στηνει σε δρομους ταχειας κυκλοφοριας στην ακρη του δρομου, και περιμενει με ενα σηκωμα του χεριου να σταματησει αυτοκινητα που μπορει να ερχονται με 160 και να θεσουν σε κινδυνο τον εαυτο τους και αλλους οδηγους.
Και τελος παντων, προτεινω να επαναθεωρηθουν τα ορια και να ανεβουν στις Εθνικες οδους και ετσι να πανε οι Αστυνομικοι να ελεγξουν κανενα ταχογραφο απο φορτηγα, να ελεγξουν ελαστικα κλπ.
-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
Οποτε φιλε dpolal, το πως θα τιμωρειται ο καθενας και ΑΝ θα τιμωρειται εξαρταται απο τα δικαστηρια και οχι απο την αποψη του οργανου.Ασε που το Συνταγμα λεει αθωος μεχρι αποδειξεως του εναντιου, ασχετα με το τι λεει το μαραφετι του αστυνομικου.
Ας εξιχρονισουμε λοιπον και τους αρχαιους νομους μας. Εαν πιασουμε εναν Ευρωπαιο με 200 τι κανουμε? Του παιρνουμε τις πινακιδες? Πως θα γυρισει σπιτι του?
Και ποιος μας εγγυαται οτι τα ρανταρ και οι αστυνομικοι αυτοι ειναι ειδικα εκπαιδευμενοι. Το ρανταρ ευκολα μπορει να δειξει λαθος μετρηση. Ποιος θα με αποζημιωσει σε περιπτωση που το δικαστηριο απαφανθει αθωος, ?
Εαν μετα την αφαιρεση πινακιδων (ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ), πατησω καποιον και φυγω.....ποιος θα δει αριθμο να κανει καταγγελια, π.χ.?
Ας προχωρησει η ηγεσια των υπουργειων σε φρεσκαρισμα των νομων, και ας μειωθει η δυνατοτητα των αστυνομικων μπλοκων να ταλαιπωρουν κοσμο, χωρις να εχουν την αρμοδιοτητα.
Ειναι οι μονη Αστυνομια τηε ΕΕ, που την στηνει σε δρομους ταχειας κυκλοφοριας στην ακρη του δρομου, και περιμενει με ενα σηκωμα του χεριου να σταματησει αυτοκινητα που μπορει να ερχονται με 160 και να θεσουν σε κινδυνο τον εαυτο τους και αλλους οδηγους.
Και τελος παντων, προτεινω να επαναθεωρηθουν τα ορια και να ανεβουν στις Εθνικες οδους και ετσι να πανε οι Αστυνομικοι να ελεγξουν κανενα ταχογραφο απο φορτηγα, να ελεγξουν ελαστικα κλπ.
-
Η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης, που μας έλεγαν και στο σχολείο
-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
Οποτε φιλε dpolal, το πως θα τιμωρειται ο καθενας και ΑΝ θα τιμωρειται εξαρταται απο τα δικαστηρια και οχι απο την αποψη του οργανου.Ασε που το Συνταγμα λεει αθωος μεχρι αποδειξεως του εναντιου, ασχετα με το τι λεει το μαραφετι του αστυνομικου.
Mα ΔΕΝ λέω τα αντίθετα βρε φίλε...
Το όργανο απλά εφαρμόζει τον νόμο και τα όσα ορίζει ο νόμος εκείνη την ώρα... ΔΕΝ δικάζει...Για τα περί συμπεριφοράς συμφωνώ έχοντας προσωπική πείρα (κακή)...
Τώρα με τις τρεις και εξήντα, ένα πιστολάκι της πλάκας, χωρίς εκπαίδευση και χωρίς κατάλληλο εξοπλισμό μάλλον πρέπει να είναι τρελός κάποιος για να πάει να στηθεί απέναντι σε κακοποιό που δεν θα διστάσει μπροστά σε τίποτα.
Οπότε μην ζητάμε και τον ουρανό με τα άστρα.
Και αυτοί άνθρωποι είναι... -
Μιλησα για πιστολι ρανταρ.
Γιατι εαν δεν ξεκαθαριστει το τοπιο στο θεμα χρησης οπλου, και εγω εαν ημουν αστυνομικος δεν θα τα εβαζα με κανενα κακοποιο, για να κινδυνευσω και την αλλη μερα να με αποκαλουν φονια 'μπατσο'
Αλλο θεμα αυτο, για αλλο τοπικ.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Και αυτοί άνθρωποι είναι...Μην παίρνεις και όρκο. Μάλλον πρόκειται για κάποιο νέο είδος ζωής, ανάμεσα σε άνθρωπο και ζώο.
-
Σιγουρα ανθρωποι ειναι, και οχι και χειροτεροι απο πολλους εκλεγμενους πολιτικους και δημαρχους.....
-
Α, ναι, υπάρχουν και αυτά τα πλάσματα, τα είχα ξεχάσει
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης, που μας έλεγαν και στο σχολείοΚεκτημένη ταχύτης....
-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
Να σας ενημέρωσω ότι ταρίφας συνελήφθη με 210 στην ΑΟ του ξηλώθηκαν όλα.. και το δίπλωμα για 9 μηνές αντί για 6 επειδή ήταν επαγγελματίας.......
Τώρα κλαίγεται γιατί έχει γραμμάτια για το ταξί και δεν μπορεί να δουλέψει...Η αστυνομία έκανε την δουλειά της!!!!!
Η οικονομικη καταστροφη ενος συνανθρωπου μας για ενα λαθος, και ξερουμε οτι υπαρχουν σημεια της Αττικη οδου οπου καθε Γερμανος θα πηγαινε και με 250, νομιζω δεν δειχνει τιποτα για την αστυνομια.
Εαν η αστυνομια θελει να κανει κατι, ας ελεγχει τα ταξι, εαν ειναι νομιμα, και εαν κανουν την δουλεια τους οπως πρεπει.
Τα ποινικα δικαστηρια ειναι αρμοδια για τις ποινες και οχι ο μπατσος με το πιστολη ρανταρ στην ακρη του δρομου.
Η οικονομικη καταστροφη ενος ανθρωπου δεν θα επρεπε να ειναι θεμα της Αστυνομιας. Που μπορει ,λεμε, να ειναι και λαθος μετρηση. Η αστυνομια μπορει να κανει μηνυση οχι να εκδικασει!!!
Ας γίνει ταξιτζής στη Γερμανία τότε, να πληρώνεται και καλύτερα!!!
Μα 210 έστω και σε ΑΟ και να έχει και παράπονο;;
μπατσολογικη και μπατσοσυμπεριφορα