-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Αντίθετα, τα ιαπωνικά μπορεί να σου προκαλούν υπνηλία βαρεμάρα ίσως και μίσος όταν προσπαθείς να τα κάνεις να στρίψουν αλλά είναι σκυλιά τα άτιμα! Και επίσης μπορείς να τα πας σε ένα χωματόδρομο για μια εκδρομή, χωρίς να χρειάζεται να έχεις κλείσει από πριν ραντεβού με το συνεργείο και να έχεις την οδική stand bye.Γιατι τα Ιντεγκρα δεν στριβει καλα για την κατηγορια του? Ή το S2000 ειναι βαρετο? Πως γενικευεις ετσι?
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Αντίθετα, τα ιαπωνικά μπορεί να σου προκαλούν υπνηλία βαρεμάρα ίσως και μίσος όταν προσπαθείς να τα κάνεις να στρίψουν αλλά είναι σκυλιά τα άτιμα! Και επίσης μπορείς να τα πας σε ένα χωματόδρομο για μια εκδρομή, χωρίς να χρειάζεται να έχεις κλείσει από πριν ραντεβού με το συνεργείο και να έχεις την οδική stand bye.
Γιατι τα Ιντεγκρα δεν στριβει καλα για την κατηγορια του? Ή το S2000 ειναι βαρετο? Πως γενικευεις ετσι?
To Integra (το type-R προφανώς εννοείς Gavriil οχι το απλο) οντως στρίβει τέλεια,αλλα ειναι πρακτικά σε αγωνιστικό στήσιμο αναρτήσεων.To S-2000 ειναι ΤΟ αυτοκίνητο για 'εξαλοσύνες' αλλα οχι δεν στρίβει!!
Τα Γαλλικα απο την αλλη μεριά στρίβουν αλλα και παλι οχι ολα.Το 106 Rallye δεν εχει καμμια σχέση με το 1.1 ή το 1.4.
Γενικά τα Ιαπωνέζικα εχουν μια πολυ πιο συντηρητική 'αποψη' στην σχεδίαση της ανάρτησης.Ισως γιατι απευθύνονται σε αυτό το συγκεκριμένο κοινό.Οταν αποφασίζουν να βγάλουν ομως ενα 'καλό' ε τοτε νομίζω τα καταφέρνουν (π.χ. Supra!!) -
Γιατι τα Ιντεγκρα δεν στριβει καλα για την κατηγορια του? Ή το S2000 ειναι βαρετο? Πως γενικευεις ετσι?Αν και ο τίτλος είναι γενικός η συζήτηση περιφέρεται γύρω από τα μικρά χάτσμπακ. Και τα 2 αυτοκίνητα που ανέφερες είναι κορυφαία στο στρίβειν αλλά και στην ευχαρίστηση και κυρίως το S2000.
Από την άλλη και για τα 2 οι τροχοί έχουν πει πως το τιμόνι τους είναι πάρα πολύ καλό αλλά ένα κλικ κάτω από τα ευρωπαικά.Απλώς εδώ προς το παρόν μιλάμε για Rallye Vts Micra Yaris Starlet κλπ.
Από εκεί ξεκίνησε η κουβέντα. -
Takinen,σύμφωνοι σχετικά με τις συγκρίσεις,αλλα πιστεύεις -αφου ανεφέρθηκε- οτι το S2000 στρίβει?Απο γνώμες φίλων και απο -λίγη- προσωπική εμπειρία θεωρώ οτι τα 220 αλογα στον πίσω άξονα αυτού του ελαφρού αυτοκινήτου εχουν κανει λιγο δύσκολο το στρίβειν (..οχι δια του αρραβώνος! ).Σε επιταχύνσεις,πανταδούρες και ανοιχτές καμπές ναι δεν παίζεται!!!
-
Γαλλόφιλοι συμφορουμίστες (κι εγώ τέτοιος είμαι) μην τρελαινόμαστε. Ο Takinen έχει δίκιο.
Κι εγώ Rallye έχω και στρίβει υπέροχα και παίρνει μέρος σε αναβάσεις και ασφάλτινα ράλλυ μόνο με ένα roll-cage και τέσσερα λάστιχα. Όμως:
- Μακριά από χώμα, μόνο οι ελληνικές γούβες φτάνουν για να κάνουν το μπροστινό σύστημα ξεχαρβαλωμένη κουδουνίστρα.
- Συχνά πυκνά προβληματάκια: βάσεις μηχανής, αντλία βενζίνης, ηλεκτρικές (μικρο)σαχλαμαρίτσες, αμορτισέρ με ζωή 20000 χλμ.
- 'Γερνά' γρήγορα: τριξίματα, κρεμάσματα πλαστικών κ.α.
...αλλά συνεχίζει να στρίβει υπέροχα και μέχρι στιγμής δεν με έχει 'αφήσει' ποτέ. Σημειωτέον οι παραπάνω βλάβες δεν αφορούν μόνο το δικό μου αμάξι, καθώς τις έχω δει σε πάμπολλους 'συναδέλφους'.
Από την άλλη και με εμπειρία 6 χρόνων με Nissan Sunny 1.3 του 84 μπορώ να πω μετά βεβαιότητας ότι ΔΕΝ ΕΣΠΑΓΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ. Βλάβες 0 και μιλάμε για το πρώτο μοντέλο που φτιάχτηκε στο ελληνικό εργοστάσιο. Κάποιοι μίλησαν περί συμπεριφοράς του οδηγού πάνω στα γαλλικά. Κι όμως φίλοι, αυτά που έκανα στο Sunny, δεν διανοήθηκα να τα κάνω στο Rallye. Ήμουν βέβαιος ότι θα με άφηνε στα κρύα του λουτρού...
Βέβαια, παρά τις αναρτήσεις, παρά τα λάστιχα, παρά τις μικροεπεμβάσεις στον κινητήρα, ένα Sunny είναι πάντα ένα... Sunny. Και τίποτε περισσότερο... Ο νοών νοείτο. -
Kouk,
Καμία αμφιβολία οτί σε ελληνικούς δρόμους το S2000 είναι κυρίως για παιχνίδια.
Όμως σε καλή άσφαλτο, χωρίς λακούβες δεν νομίζω οτι 220 καθαρόαιμα είναι πολλά για έναν άξονα και μάλιστα σε αυτοκίνητο με τέτοιο στήσιμο.
Εδώ ο Gavriil λέει πως το δικό του είναι προσθιοκίνητο με 250 αν θυμάμαι καλά και δεν σπινάρει πουθενά!
Στην Ελλάδα ένα προσθιοκίνητο με 250 άλογα θα δυσκολευόταν ακόμα και να εκκινήσει! Anyway αυτή τη συζήτηση την έχουμε ξανακάνει. -
Γαλλόφιλοι συμφορουμίστες (κι εγώ τέτοιος είμαι) μην τρελαινόμαστε. Ο Takinen έχει δίκιο.
Κι εγώ Rallye έχω και στρίβει υπέροχα και παίρνει μέρος σε αναβάσεις και ασφάλτινα ράλλυ μόνο με ένα roll-cage και τέσσερα λάστιχα. Όμως:
- Μακριά από χώμα, μόνο οι ελληνικές γούβες φτάνουν για να κάνουν το μπροστινό σύστημα ξεχαρβαλωμένη κουδουνίστρα.
- Συχνά πυκνά προβληματάκια: βάσεις μηχανής, αντλία βενζίνης, ηλεκτρικές (μικρο)σαχλαμαρίτσες, αμορτισέρ με ζωή 20000 χλμ.
- 'Γερνά' γρήγορα: τριξίματα, κρεμάσματα πλαστικών κ.α.
...αλλά συνεχίζει να στρίβει υπέροχα και μέχρι στιγμής δεν με έχει 'αφήσει' ποτέ. Σημειωτέον οι παραπάνω βλάβες δεν αφορούν μόνο το δικό μου αμάξι, καθώς τις έχω δει σε πάμπολλους 'συναδέλφους'.
Από την άλλη και με εμπειρία 6 χρόνων με Nissan Sunny 1.3 του 84 μπορώ να πω μετά βεβαιότητας ότι ΔΕΝ ΕΣΠΑΓΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ. Βλάβες 0 και μιλάμε για το πρώτο μοντέλο που φτιάχτηκε στο ελληνικό εργοστάσιο. Κάποιοι μίλησαν περί συμπεριφοράς του οδηγού πάνω στα γαλλικά. Κι όμως φίλοι, αυτά που έκανα στο Sunny, δεν διανοήθηκα να τα κάνω στο Rallye. Ήμουν βέβαιος ότι θα με άφηνε στα κρύα του λουτρού...
Βέβαια, παρά τις αναρτήσεις, παρά τα λάστιχα, παρά τις μικροεπεμβάσεις στον κινητήρα, ένα Sunny είναι πάντα ένα... Sunny. Και τίποτε περισσότερο... Ο νοών νοείτο. -
Αυτό ακριβώς (να κοντύνω το κορωνοπηνίο) θέλω να κάνω στο 106 μου(1.1 -κακούργα φορολογία- μοντ. '99). Γνωρίζετε πιο 106 φοράει το πιο κοντό κορωνοπηνίο;Το χιλιάρι ίσως; H άλλη περίπτωση είναι να αλλάξω σασμάν. Πάλι, πιο 106 έχει το κοντύτερο σασμάν; Έχω ψάξει στο ίντερνετ, αλλά τίποτα και η Πεζώ δεν έχει στο σάιτ τέτοια στοιχεία, σε αντιθεση με εταιρίες όπως η Seat.
Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον γνωρίζει κάτι και απαντήσει.
Αν ενδιαφέρεσαι απλώς για αλλαγή διαφορικού τότε έχεις πολλές επιλογές. Όμως πρέπει να βρείς τουλάχιστον στο δικό σου, τη σχέση μετάδοσης του διαφορικού και να μας την πεις.
Μερικά μοντέλα με κοντά διαφορικά είναι
205 1.6 gti με σχέση 4.063
307 1.6 με σχέση γύρω στο 4.2
106 rallye 1.3 με σχέση περίπου 4.4
405 ΜΙ 16 με σχέση 4.429
306 gti με σχέση 4.05 αν θυμάμαι καλά.Φίλε takinen σ'ευχαριστώ. Την σχέση του δικού μου διαφορικού δεν τη γράφει ούτε το manual, το οποίο(manual) είναι κοινό για όλα τα 106 πλην του GTI. Θα ρωτήσω στο τμήμα ανταλλακτικών της αντιπροσωπείας. Tα κιβώτια των 106 μάλλον είναι όλα ίδια γιατί έχουν τον κωδικό ΜΑ/5, εκτός και αν διαφέρουν εσωτερικά στις σχέσεις. Πολύ σκοτάδι στην υπόθεση, και πολλά συνεργεία δεν ξέρουν τίποτα....
-
Γιατι τα Ιντεγκρα δεν στριβει καλα για την κατηγορια του? Ή το S2000 ειναι βαρετο? Πως γενικευεις ετσι?
Αν και ο τίτλος είναι γενικός η συζήτηση περιφέρεται γύρω από τα μικρά χάτσμπακ. Και τα 2 αυτοκίνητα που ανέφερες είναι κορυφαία στο στρίβειν αλλά και στην ευχαρίστηση και κυρίως το S2000.
Από την άλλη και για τα 2 οι τροχοί έχουν πει πως το τιμόνι τους είναι πάρα πολύ καλό αλλά ένα κλικ κάτω από τα ευρωπαικά.Απλώς εδώ προς το παρόν μιλάμε για Rallye Vts Micra Yaris Starlet κλπ.
Από εκεί ξεκίνησε η κουβέντα.Χμμμ.. Το προβλημα ειναι οτι ενω εγω εχω οδηγησει τα...Ιαπωνικα που ανεφερα, δεν εχω οδηγησει τα Γαλλικα διοτι δεν υπαχρουν εδω. Αρα δεν μπορω να κανω συγκριση. Αρα σωστα, οι 4 Τροχοι ειναι ο...'διαιτητης' εδω.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Takinen,σύμφωνοι σχετικά με τις συγκρίσεις,αλλα πιστεύεις -αφου ανεφέρθηκε- οτι το S2000 στρίβει?Απο γνώμες φίλων και απο -λίγη- προσωπική εμπειρία θεωρώ οτι τα 220 αλογα στον πίσω άξονα αυτού του ελαφρού αυτοκινήτου εχουν κανει λιγο δύσκολο το στρίβειν (..οχι δια του αρραβώνος! ).Σε επιταχύνσεις,πανταδούρες και ανοιχτές καμπές ναι δεν παίζεται!!!Αυτο ειναι λαθος. Ο κυριοτερος λογος που δεν γινετε αυτο που σου λενε φιλοι σου ειναι οτι το Ες 2000 δεν εχει αρκετη ροπη (για το βαρος του) για να 'επιρεαστει το στριβειν λογο της πισω κινησης'. Τα 155 lb-ft ροπης, και ειδικα σε τοσο υψηλες στροφες ειναι στο μεσο ορο ενος 2λιτρου κινητηρα (και μαλιστα αλλοι διλιτροι τα βγαζουν σε 50% πιο χαμηλες στροφες). Εαν δεν στριβει το Ες 2000, δεν στριβει κανενα. Σορρυ.
-
Kouk,
Εδώ ο Gavriil λέει πως το δικό του είναι προσθιοκίνητο με 250 αν θυμάμαι καλά και δεν σπινάρει πουθενά!Αλλα και παλι, δεν ειναι το θεμα ποσα αλογα βγαζει ενας κινητηρας οσον αφορα την κορυφαια τιμη του. Οταν ξεκινας εισαι στις 1500 στροφες ή κατι τετοιο. Το δικο μου αυτοκινητο εκει κανει 52 αλογα συμφωνα με δυναμομετρησεις. Το Ες 2000 κανει 29. 'Ιπποδυναμη ή Ροπη'
Στην Ελλάδα ένα προσθιοκίνητο με 250 άλογα θα δυσκολευόταν ακόμα και να εκκινήσει! Anyway αυτή τη συζήτηση την έχουμε ξανακάνει.
Μαντευω πως ενα Τραξιον Κοντρολ θα εκανε την κατασταση ανθρωπινη ακομη και στην Ελλαδα. Κανω λαθος?
-
O takinen εγραψε:
2 Παρατηρήσεις.
Πρώτα από όλα ο θερμοστάτης όπως ξέρουμε έιναι το εξάρτημα που ελέγχει τη θερμοκρασία του ψυγείου και όταν αυτή ξεπεράσει κάποιο όριο δίνει την εντολή να δουλέψει ο ανεμιστήρας. (βεντιλατέρ)
Αν χαλάσει ο θερμοστάτης το βεντιλατέρ δεν δουλεύει σωστά και εκεί που πρέπει, με αποτέλεσμα τη συνεχή άνοδο της θερμοκρασίας. Όταν η θερμοκρασία ανέβει υπερβολικά, τότε όντως δημιουργούνται προβλήματα. Γι αυτό όμως υπαρχει το θερμόμετρο στο ταμπλό για να αποφευγονται αυτά τα προβλήματα και να γνωρίζει ο οδηγος κάθε στιγμή τη θερμοκρασία του νερού. Αν τώρα η θερμοκρασία ανέβηκε τόσο και ο οδηγός δεν το κατάλαβε και συνέχισε, τότε το λάθος είναι το οδηγού και όχι του αυτοκινήτου.ΤakinenΟ **μηχανικός θερμοστάτης **είναι το εξάρτημα εκείνο που όταν είναι κρύο το αμάξι κυκλοφορεί τα νερά μόνο μέσα στη μηχανή ενώ όταν ζεσταίνεται ανόιγει και γίνεται κυκλοφορία και στο ψυγείο. Προφανώς για λόγους άγνωστους κολάει και τα νερά κυκλοφορούν μόνο στη μηχανή οπότε αναπτύσονται πιέσεις και δημιουργούνται προβλήματα. Μία πρόχειρη λύση είναι όταν δεις την θερμοκρασία να ανεβαίνει να βάλεις φουλ ζεστό το καλοριφέρ της καμπίνα και να προσεύχεσαι.
Αυτό που λές εσύ είναι ο ηλεκτρικός θερμοστάτης που βάζει μπρος το βεντιλατέρ. -
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
2 Παρατηρήσεις.
Πρώτα από όλα ο θερμοστάτης όπως ξέρουμε έιναι το εξάρτημα που ελέγχει τη θερμοκρασία του ψυγείου και όταν αυτή ξεπεράσει κάποιο όριο δίνει την εντολή να δουλέψει ο ανεμιστήρας. (βεντιλατέρ)
Αν χαλάσει ο θερμοστάτης το βεντιλατέρ δεν δουλεύει σωστά και εκεί που πρέπει, με αποτέλεσμα τη συνεχή άνοδο της θερμοκρασίας. Όταν η θερμοκρασία ανέβει υπερβολικά, τότε όντως δημιουργούνται προβλήματα. Γι αυτό όμως υπαρχει το θερμόμετρο στο ταμπλό για να αποφευγονται αυτά τα προβλήματα και να γνωρίζει ο οδηγος κάθε στιγμή τη θερμοκρασία του νερού. Αν τώρα η θερμοκρασία ανέβηκε τόσο και ο οδηγός δεν το κατάλαβε και συνέχισε, τότε το λάθος είναι το οδηγού και όχι του αυτοκινήτου.Ο **μηχανικός θερμοστάτης **είναι το εξάρτημα εκείνο που όταν είναι κρύο το αμάξι κυκλοφορεί τα νερά μόνο μέσα στη μηχανή ενώ όταν ζεσταίνεται ανόιγει και γίνεται κυκλοφορία και στο ψυγείο. Προφανώς για λόγους άγνωστους κολάει και τα νερά κυκλοφορούν μόνο στη μηχανή οπότε αναπτύσονται πιέσεις και δημιουργούνται προβλήματα. Μία πρόχειρη λύση είναι όταν δεις την θερμοκρασία να ανεβαίνει να βάλεις φουλ ζεστό το καλοριφέρ της καμπίνα και να προσεύχεσαι.
Αυτό που λές εσύ είναι ο ηλεκτρικός θερμοστάτης που βάζει μπρος το βεντιλατέρ.Σωστα. Και οταν καποιος μιλαει για 'θερμοστατη' ενοητε οτι μιλαμε για τον μηχανικο θερμοστατη.
-
2 Παρατηρήσεις.
Αν χαλάσει ο θερμοστάτης το βεντιλατέρ δεν δουλεύει σωστά και εκεί που πρέπει, με αποτέλεσμα τη συνεχή άνοδο της θερμοκρασίας. Όταν η θερμοκρασία ανέβει υπερβολικά, τότε όντως δημιουργούνται προβλήματα. Γι αυτό όμως υπαρχει το θερμόμετρο στο ταμπλό για να αποφευγονται αυτά τα προβλήματα και να γνωρίζει ο οδηγος κάθε στιγμή τη θερμοκρασία του νερού. Αν τώρα η θερμοκρασία ανέβηκε τόσο και ο οδηγός δεν το κατάλαβε και συνέχισε, τότε το λάθος είναι το οδηγού και όχι του αυτοκινήτου.Ο **μηχανικός θερμοστάτης **είναι το εξάρτημα εκείνο που όταν είναι κρύο το αμάξι κυκλοφορεί τα νερά μόνο μέσα στη μηχανή ενώ όταν ζεσταίνεται ανόιγει και γίνεται κυκλοφορία και στο ψυγείο. Προφανώς για λόγους άγνωστους κολάει και τα νερά κυκλοφορούν μόνο στη μηχανή οπότε αναπτύσονται πιέσεις και δημιουργούνται προβλήματα. Μία πρόχειρη λύση είναι όταν δεις την θερμοκρασία να ανεβαίνει να βάλεις φουλ ζεστό το καλοριφέρ της καμπίνα και να προσεύχεσαι.
Αυτό που λές εσύ είναι ο ηλεκτρικός θερμοστάτης που βάζει μπρος το βεντιλατέρ.Σωστα. Και οταν καποιος μιλαει για 'θερμοστατη' ενοητε οτι μιλαμε για τον μηχανικο θερμοστατη.
Δυστυχώς Gavriil δεν εννοείτε για παρα πολλούς οδηγούς που θεωρούν οτι υπάρχει ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ θερμοστάτης!
-
Ρε παιδιά μη κολλάμε σε ωρολογίες!!
Εγώ αυτό που ονομάζετε μηχανικό θερμοστάτη το ονόμάζω κλαπέτο νερού.
Σιγά τα ωά!!
Άλλο ηταν το θέμα!!!! -
Ρε παιδιά μη κολλάμε σε ωρολογίες!!
Εγώ αυτό που ονομάζετε μηχανικό θερμοστάτη το ονόμάζω κλαπέτο νερού.
Σιγά τα ωά!!
Άλλο ηταν το θέμα!!!!Χεχεχεχε...
ΟΚ Τακ. Ηερμησε.
-
ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΗΝΣΗ Ε-ΜΑΙL ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΧΑΙΡΟΜΟΥΝΑ ΑΝ ΜΟΥ ΕΣΤΕΛΝΕΣ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΣΟΥ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙ TUV ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΡΝΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΚΑΝΑ!!!
-
Καλησπέρα παίδες και ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ μιας και τώρα επέστρεψα από διακοπές. Αλλά με το που γύρισα καταφέρατε να μου ανάψετε τα λαμπάκια σαν κάτοχο μιας COROLLA G6!!!!
Εντάξει δεν ειναι RALLYE, αλλά αφενός δεν είμαι οδηγός αγώνων και αφετέρου άμα θέλω να πάω γρήγορα... πηγαίνω.
Εξάλλου, νομίζω, ότι αν ξεκινήσουμε από Πειραιά και πάμε Σούνιο δεν πρόκειται η διαφορά μας να είναι πάνω από 5 λεπτά
Δεν είμαι διατεθειμένος λοιπόν να προτιμήσω τα 5 λεπτά από την ψυχική και οικονομική μου ηρεμία για τίποτα και για κανέναν. Ο Θεός να έχει καλά την TOYOTA για τα αυτοκίνητα που βγάζει.
Κινητήρες διαμάντια και αξιοπιστία κορυφαία. Ως κάτοχος παλιοτέρα ενός STARLET για 10 χρόνια το μόνο πρόβλημα που μου παρουσίασε (εκτός προγράμματος) ήταν ότι μου έκαψε (2 φορές μάλιστα το άτιμο...) το αριστερό λαμπάκι του STOP!!!!!
Αντίθετα εμπειρίες από PEUGEOT, OPEL και γενικά Ιταλικά αυτοκίνητα είναι ότι χειρότερο...
Και πού 'στε? 6 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ. ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΑΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ -
Ο χρήστης syele έγραψε:
Καλησπέρα παίδες και ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ μιας και τώρα επέστρεψα από διακοπές. Αλλά με το που γύρισα καταφέρατε να μου ανάψετε τα λαμπάκια σαν κάτοχο μιας COROLLA G6!!!!Εντάξει δεν ειναι RALLYE, αλλά αφενός δεν είμαι οδηγός αγώνων και αφετέρου άμα θέλω να πάω γρήγορα... πηγαίνω.
Εξάλλου, νομίζω, ότι αν ξεκινήσουμε από Πειραιά και πάμε Σούνιο δεν πρόκειται η διαφορά μας να είναι πάνω από 5 λεπτά
Δεν είμαι διατεθειμένος λοιπόν να προτιμήσω τα 5 λεπτά από την ψυχική και οικονομική μου ηρεμία για τίποτα και για κανέναν. Ο Θεός να έχει καλά την TOYOTA για τα αυτοκίνητα που βγάζει.
Κινητήρες διαμάντια και αξιοπιστία κορυφαία. Ως κάτοχος παλιοτέρα ενός STARLET για 10 χρόνια το μόνο πρόβλημα που μου παρουσίασε (εκτός προγράμματος) ήταν ότι μου έκαψε (2 φορές μάλιστα το άτιμο...) το αριστερό λαμπάκι του STOP!!!!!
Αντίθετα εμπειρίες από PEUGEOT, OPEL και γενικά Ιταλικά αυτοκίνητα είναι ότι χειρότερο...
Και πού 'στε? 6 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ. ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΑΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑΚαλώς ορισες syele,και Καλό χειμώνα με μπόλικα γκάζια
-
Επειδή έχω προσωπική εμπειρία από Citroen Xantia (1.8 16v), θα πω ότι σε 65000+ χλμ ως τώρα δεν έχει κάνει τσικ. Τα μοναδικά παράπονα είναι τα εξής:
- Ελλιπούς ποιότητας κόλληση των 'ξύλινων' επενδύσεων.
- Τα κλιπ που ασφαλίζουν το ταπέτο του συνοδηγού σπάσανε.
- Ο κλιματισμός παίρνει (από τη μάνα του) περίεργες αποφάσεις, κάτι που έχει παρατηρηθεί σε όλες τις Ξανθιές. Δηλαδή: Θέτεις μια θερμοκρασία που, για να τη φτάσεις, απαιτείται ψύξη. Κρυώνεις μετά και ζητάς δυο βαθμούς παραπάνω. Ε, αντί να σταματήσει την ψύξη ή να την περιορίσει, βάζει ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ακόμα και μέσα στο κατακαλόκαιρο!!!
- Η πίσω εταζέρα τρίζει μερικές φορές στους πολύ ανώμαλους δρόμους.
- Στο όριο (το οποίο είναι αρκετά πιο πάνω από αυτό οποιουδήποτε άλλου αυτοκινήτου της κατηγορίας της), δε σε προειδοποιεί αρκετά και πρέπει να έχεις μάθει τεχνική φρεναρίσματος με το αριστερό (και να έχεις συνηθίσει το ότι το πεντάλ του φρένου της ΔΕΝ ανιχνεύει τη διαδρομή, αλλά την ΠΙΕΣΗ που εσύ ασκεις σε αυτό) για να διορθώσεις προκαλώντας - με τη βοήθεια της παθητικής τετραδιεύθυνσης - μια μικρή υπερστροφή, έτσι ώστε να αντιμετωπίσεις την υποστροφή. Αν, βεβαίως, την οδηγείς εξίσου γρήγορα με ή ελάχιστα πιο γρήγορα από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο, δεν κινδυνεύεις καθόλου.
ΠΕΡΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ