-
@dstou said in BMW εναντίον Mercedes... Από σχεδιαστικής απόψεως.:
Η 123 είχε και ατμοσφαιρικό ντιζελοκινητήρα με ..60 άλογα, πολλά αγοραία και ταξί στη χώρα μας τον φορούσαν. Αν και τα περισσότερα ήταν 240d. Ακόμα λειτουργούν σε Αλβανία, Βουλγαρία και αλλού...
Γενικώς, επειδή αρκετοί έχουν κόλλημα με τα κυβικά, και όχι μόνο εμείς, πολλά εργοστάσια κάνουν το κατιτίς τους για να μην μας χάσουν από πελάτες, τα παραδείγματα ατέλειωτα.Το 96 αγόρασε ο πατέρας φίλου μου w124 200d, αποχαρακτηρισμένο ταξί.
Του έκανε extreme make over μέσα έξω, έγινε τέλειο. Από προδιαγραφές όμως... 4άρι χειροκίνητο και 72 ατμοσφαιρικά ατίθασα. Πηγαίναμε Τρίπολη και στις ανηφορίτσες μετά βίας έπιανε τα 70kmh. -
@realzeus said in BMW εναντίον Mercedes... Από σχεδιαστικής απόψεως.:
Εγώ πάντως δεν αναφέρθηκα σε κυβικά, αλλά σε έλλειψη δύναμης της βασικής 124. Το '93 (νομίζω τότε ήταν) που έγινε 16βάλβιδη, άρχισε να κινείται αξιοπρεπώς, αν και ήθελε υψηλές ΣΑΛ, πράγμα περίεργο για Μερκ της εποχής.
Βρήκα και το σχετικό συγκριτικό: https://scontent.fskg5-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/339146009_1391332408074828_477057134467283001_n.jpg?_nc_cat=1&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=8yNecGmyDnUAX_V9Jt6&_nc_ht=scontent.fskg5-1.fna&oh=00_AfA5Jodqk4dpJnmPJD7lVENi7cVDf4H4vf7tCuEYjLwi6Q&oe=642C9D62
Και το καλύτερο από όλα στον δρόμο; Το Saab. Φανταστείτε λοιπόν η 164, που ήταν βασισμένη στο ίδιο πλαίσιο αλλά με ιταλικές αλλαγές για πιο σπορ οδήγηση, πόσο καλύτερη ήταν από όλα αυτά... Αναφορά στην συζήτηση που είχαμε πριν λίγες μέρες και κάποιοι επέμεναν αλλιώς!
Έμπαινα, μερακλής....
-
@georgemit said in BMW εναντίον Mercedes... Από σχεδιαστικής απόψεως.:
Η 123 είχε και ατμοσφαιρικό ντιζελοκινητήρα με ..60 άλογα, πολλά αγοραία και ταξί στη χώρα μας τον φορούσαν. Αν και τα περισσότερα ήταν 240d. Ακόμα λειτουργούν σε Αλβανία, Βουλγαρία και αλλού...
Γενικώς, επειδή αρκετοί έχουν κόλλημα με τα κυβικά, και όχι μόνο εμείς, πολλά εργοστάσια κάνουν το κατιτίς τους για να μην μας χάσουν από πελάτες, τα παραδείγματα ατέλειωτα.Το 96 αγόρασε ο πατέρας φίλου μου w124 200d, αποχαρακτηρισμένο ταξί.
Του έκανε extreme make over μέσα έξω, έγινε τέλειο. Από προδιαγραφές όμως... 4άρι χειροκίνητο και 72 ατμοσφαιρικά ατίθασα. Πηγαίναμε Τρίπολη και στις ανηφορίτσες μετά βίας έπιανε τα 70kmh.Αυτό σημαίνει ότι είναι κακό αυτοκίνητο. Ακόμα και σασί Ferrari αν έχει, είναι κακό αυτοκίνητο, όταν δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του!
-
@deep-purple said in BMW εναντίον Mercedes... Από σχεδιαστικής απόψεως.:
@cirus, ξέρω τον τίτλο του νήματος, αλλά από την σελίδα 2 μέχρι την σελίδα 4 που έγραψα εγώ, η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την 124 (ένδειξη της επίδρασης που είχε και έχει αυτό το αυτοκίνητο). Η μικτή κατανάλωσή του είναι 8,4 λίτρα, έξω είναι 6,6 λίτρα (μιλάω για τον Ε200-136 άλογα). Αν του βάλεις υγραέριο (που σε διαβεβαιώ δεν καταλαβαίνει τίποτα ο κινητήρας και οι βαλβίδες του), νομίζω είναι αποδεκτό. Από ασφάλεια θα ήταν αφύσικο να ανταγωνίζεται τα σημερινά. Έχει 2 αερόσακους, ABS και τον πρόδρομο του ESP, το ASD. Για την εποχή του ήταν διαστημόπλοιο, σήμερα είναι απλά ανεκτό. Τέλος είμαι λίγο ιδεαλιστής, δένομαι με τα αυτοκίνητά μου και δεν θα ήθελα να πεθαίνουν στα 15 χρόνια. Tα συντηρώ και τα κρατώ όλα, άσχετα αν δεν τα κυκλοφορώ.
για την κατανάλωση έχω τις αμφιβολίες μου για τα νούμερα που λες αλλά και πάλι το περιβαντολογικό του θέματος υπάρχει. οκ υγραέριο
καλα κάνεις και δενεσαι και τα προσέχεις.
Εγω δεν είμαι αντιθετος. Το ξαναείπα μου αρέσουν τα παλιά αυτοκίνητα.
Ειμαι αντιθετος στην ιδεα του να φτιάχνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες αυτοκίνητα για να αντέχουν πάνω από 15 χρόνια για πάρα πολλούς λόγους. Οι κύριοι είναι οι παρακάτω:
- Περιβάλλον και ρυποι
- Ακριβοτερη τιμή αν κάτι είναι καλύτερα φτιαγμένο
- Καταναλωση
- Ασφάλεια επιβατων
που οπως καταλαβαίνεις ένα καινούργιο υπερέχει σε ολα τα παραπάνω. Και τα 1 και 4 τα θεωρώ μεγιστης σημασίας
Βεβαια με τον ερχομό των ηλεκτρικών μπορώ να αναθεωρήσω καθώς το 1 και 3 δεν θα υφιστανται πια. εκει πρεπει να δούμε τι θα γίνεται με τις μπαταρίες αν θα είναι ανακυκλώσιμες κτλ. Υπάρχουν πολλά ερωτηματα σε αυτο ας μην το αναλύσουμε εδώ. Απλά να καταλάβεις το σκεπτικό μου ήθελα
-
@cirus said in BMW εναντίον Mercedes... Από σχεδιαστικής απόψεως.:
@cirus, ξέρω τον τίτλο του νήματος, αλλά από την σελίδα 2 μέχρι την σελίδα 4 που έγραψα εγώ, η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την 124 (ένδειξη της επίδρασης που είχε και έχει αυτό το αυτοκίνητο). Η μικτή κατανάλωσή του είναι 8,4 λίτρα, έξω είναι 6,6 λίτρα (μιλάω για τον Ε200-136 άλογα). Αν του βάλεις υγραέριο (που σε διαβεβαιώ δεν καταλαβαίνει τίποτα ο κινητήρας και οι βαλβίδες του), νομίζω είναι αποδεκτό. Από ασφάλεια θα ήταν αφύσικο να ανταγωνίζεται τα σημερινά. Έχει 2 αερόσακους, ABS και τον πρόδρομο του ESP, το ASD. Για την εποχή του ήταν διαστημόπλοιο, σήμερα είναι απλά ανεκτό. Τέλος είμαι λίγο ιδεαλιστής, δένομαι με τα αυτοκίνητά μου και δεν θα ήθελα να πεθαίνουν στα 15 χρόνια. Tα συντηρώ και τα κρατώ όλα, άσχετα αν δεν τα κυκλοφορώ.
για την κατανάλωση έχω τις αμφιβολίες μου για τα νούμερα που λες αλλά και πάλι το περιβαντολογικό του θέματος υπάρχει. οκ υγραέριο
Ειμαι αντιθετος στην ιδεα του να φτιάχνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες αυτοκίνητα για να αντέχουν πάνω από 15 χρόνια για πάρα πολλούς λόγους. Οι κύριοι είναι οι παρακάτω:
- Περιβάλλον και ρυποι
- Καταναλωση
- Ασφάλεια επιβατων
που οπως καταλαβαίνεις ένα καινούργιο υπερέχει σε ολα τα παραπάνω. Και τα 1 και 4 τα θεωρώ μεγιστης σημασίας
Βεβαια με τον ερχομό των ηλεκτρικών μπορώ να αναθεωρήσω καθώς το 1 και 3 δεν θα υφιστανται πια. εκει πρεπει να δούμε τι θα γίνεται με τις μπαταρίες αν θα είναι ανακυκλώσιμες κτλ. Υπάρχουν πολλά ερωτηματα σε αυτο ας μην το αναλύσουμε εδώ. Απλά να καταλάβεις το σκεπτικό μου ήθελα
Το 3 ισχύει και στα μπαταριοκίνητα πάντως. Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας έχει επίπτωση και στην τσέπη και στο περιβάλλον.
Σχετικά με το πόσο αντέχουν τα αυτοκίνητα, οι κατασκευαστές πάντα κάνουν cost-benefit analysis και βγάζουν μέσους όρους. Πριν χρόνια ο αρχιμηχανικός της FIAT είχε αναφέρει σε συνέντευξη ότι η βιομηχανία γενικά θεωρεί τα 250.000 χλμ ως το όριο ζωής ενός αυτοκινήτου. Όχι ότι δεν μπορεί να βγάλει και περισσότερα, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά γίνεται ασύμφορο να το συντηρείς. Αν δείτε, τα βιβλιαράκια συντήρησης στα 200-250 χιλιάδες χλμ σταματούν να έχουν χώρο για σφραγίδες! Κάτι Mazda ταξί βενζίνης πάντως βγάζανε 1 εκατομμύριο χλμ...
-
@realzeus said in BMW εναντίον Mercedes... Από σχεδιαστικής απόψεως.:
@cirus said in BMW εναντίον Mercedes... Από σχεδιαστικής απόψεως.:
- Περιβάλλον και ρυποι
- Καταναλωση
- Ασφάλεια επιβατων
Το 3 ισχύει και στα μπαταριοκίνητα πάντως. Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας έχει επίπτωση και στην τσέπη κα ιστο περιβάλλον.
Σχετικά με το πόσο αντέχουν τα αυτοκίνητα, οι κατασκευαστές πάντα κάνουν cost-benefit analysis και βγάζουν μέσους όρους. Πριν χρόνια ο αρχιμηχανικός της FIAT είχε αναφέρει σε συνέντευξη ότι η βιομηχανία γενικά θεωρεί τα 250.000 χλμ ως το όριο ζωής ενός αυτοκινήτου. Όχι ότι δεν μπορεί να βγάλει και περισσότερα, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά γίνεται ασύμφορο να το συντηρείς. Αν δείτε, τα βιβλιαράκια συντήρησης στα 200-250 χιλιάδες χλμ σταματούν να έχουν χώρο για σφραγίδες! Κάτι Mazda ταξί βενζίνης πάντως βγάζανε 1 εκατομμύριο χλμ...
είπα ότι για τα ηλεκτρικα κάποια πράγματα είναι σχετικά. Αναλογα από που προέρχεται η ενέργεια. μην επεκταθούμε γιατι υπάρχει σε άλλο νημα συζήτηση και είναι τεράστιο θεμα.
Στο δεύτερο σκέλος με τα χλμ συμφωνώ. Αυτο υποστηρίζω και γω για τους λόγους που ανέφερα
-
This post is deleted! -
Οι BMW είναι σχεδόν πάντα καλύτερες στον δρόμο, όχι σχεδιαστικά.
-
Γελάω έξω δυνατά με οποιοδήποτε πεμβέ πριν το 7άρι του 1986, το E32 δηλαδής. Ξέρουμε πόσοι έφαγαν τα μούτρα τους με νόιγε κλάσσε, Ε12, Ε28, 02, E21, E30 κ.οκ. στα σίξτις-σέβεντις-έιτις, κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια, δε χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε. Πίσω από οποιοδήποτε αντίστοιχο Άλφα, Λάντσια, Βόλβο, Σιτροέν, Ρενώ, Πεζώ, Μερσεντέ και κάποια Μάζντα και Νισσάν (όχι το 120Υ) της εποχής.
Το πρώτο πεντάρι, το Ε12 είχε σχεδόν τα μισά λεφτά από το 123 όπως σωστά ειπώθηκε, και κράταγε και λίγο καλύτερα από τον αντικαταστάτη του, το Ε28 των έιτις. Είχαν καλύτερα κιλά ανά ίππο, και επειδήΣ το γκάζι είναι γλυκό, μάζευαν πεζοδρόμια και γκρέμια οι οδηγοί όταν ξεπερνούσαν το (χαμηλό) όριο πρόσφυσης. Στην εγκρατή χρήση ήταν απίστευτα υποστροφικά, ένα ελάχιστο γνώθι σεαυτόν είχαν αυτοί που τα έφτιαχναν, όχι παραπάνω όμως.
ΙΜΟ, η πεμβέ, αρχής γενόμενης με το Ε32 του 1986, μόνο στο σηματάκι είναι η παλιά πεμβέ. Καμία σχέση δηλαδή. -
dstou πήγαινέ μας και στον Β' ΠΠ να συγκρίνουμε αεροπορικούς κινητήρες αν είναι...
Εν τω μεταξύ όλοι οι άλλοι μιλάμε για τα τελευταία 30 χρόνια. όπου οι BMW είναι σαφώς πιο στριφτερές από τις Mercedes.
-
Γελάω έξω δυνατά με οποιοδήποτε πεμβέ πριν το 7άρι του 1986, το E32 δηλαδής. Ξέρουμε πόσοι έφαγαν τα μούτρα τους με νόιγε κλάσσε, Ε12, Ε28, 02, E21, E30 κ.οκ. στα σίξτις-σέβεντις-έιτις, κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια, δε χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε. Πίσω από οποιοδήποτε αντίστοιχο Άλφα, Λάντσια, Βόλβο, Σιτροέν, Ρενώ, Πεζώ, Μερσεντέ και κάποια Μάζντα και Νισσάν (όχι το 120Υ) της εποχής.
Το πρώτο πεντάρι, το Ε12 είχε σχεδόν τα μισά λεφτά από το 123 όπως σωστά ειπώθηκε, και κράταγε και λίγο καλύτερα από τον αντικαταστάτη του, το Ε28 των έιτις. Είχαν καλύτερα κιλά ανά ίππο, και επειδήΣ το γκάζι είναι γλυκό, μάζευαν πεζοδρόμια και γκρέμια οι οδηγοί όταν ξεπερνούσαν το (χαμηλό) όριο πρόσφυσης. Στην εγκρατή χρήση ήταν απίστευτα υποστροφικά, ένα ελάχιστο γνώθι σεαυτόν είχαν αυτοί που τα έφτιαχναν, όχι παραπάνω όμως.
ΙΜΟ, η πεμβέ, αρχής γενόμενης με το Ε32 του 1986, μόνο στο σηματάκι είναι η παλιά πεμβέ. Καμία σχέση δηλαδή.Καλά κάποτε και οι Porsche ήταν δολοφονικές, το πρόβλημα ήταν η δύναμη που είχαν σε συνδυασμό με έλλειψη τεχνογνωσίας στο στήσιμο. Από την άλλη οι Mercedes ήταν αργές με μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων και γενικά μια φιλοσοφία που δε σου έβγαζε να τις πιέσεις. Στόχος τους ήταν να καταπίνουν χιλιόμετρα δίνοντας τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση στους επιβάτες όπως και πολυτέλεια.
-
Ακριβώς. Ήταν πιο προοδευτικές στη συμπεριφορά τους. Και με μεγάλες, 'γαλλικές' αναρτήσεις, μεγάλα μεταξόνια/μετατρόχια, μεγάλους προβόλους δεν ήταν στο καλύτερό τους στο συνεχές στροφηλίκι, όπως και εντός πόλεων, και αυτό το έδειχναν και στον πλέον αδαή και αρχάριο και κάπως έτσι σώθηκε κοζμάκης, αλλά ήταν πιο ομοιογενείς από τις πεμβέ στο συνολικό στήσιμό τους. Πάντα στα σιξτις-σέβεντις-έιτις μιλάμε.
-
Στα '80s σαφώς καλύτερες οι BMW στον δρόμο. Αυτές τις W124 που τις έχετε θεοποιήσεις, τις έχετε άραγε οδηγήσει; Σαν φορτηγά είναι!
-
Πες μοντέλο? Έιτις είναι τα Ε28 και Ε30, που στον τομέα τιμόνι, φρένα, κρατήματα, στα δύσκολα δηλαδή, θα κρασάρει ο σέρβερ άμα κάνουμε καμιά ρετροσπεκτίβα.
-
Αν ήθελες γκάζι και στρίψιμο τότε είχες επιλογή και μάλιστα πιο premium. Alfa Romeo.
-
Πες μοντέλο? Έιτις είναι τα Ε28 και Ε30, που στον τομέα τιμόνι, φρένα, κρατήματα, στα δύσκολα δηλαδή, θα κρασάρει ο σέρβερ άμα κάνουμε καμιά ρετροσπεκτίβα.
Η Ε34, για παράδειγμα.
@racefun1971 said in BMW εναντίον Mercedes... Από σχεδιαστικής απόψεως.:
Αν ήθελες γκάζι και στρίψιμο τότε είχες επιλογή και μάλιστα πιο premium. Alfa Romeo.
Σαφώς οι Alfa ήταν ένα επίπεδο πάνω από όλα αυτά στον δρόμο.
-
Έρχεσαι στα λόγια μου. Πεμβέ ότι σχεδίασε μετά το '86 με το 7άρι το Ε32. Μέχρι τότε μισές δουλειές έκανε.
-
Άρες μάρες PGP.
-
Άρα είσαι καπετάνιος. Ε ναι, οι BMW είναι αυτοκίνητα, όχι καράβια...
-
@pgp737ng said in BMW εναντίον Mercedes... Από σχεδιαστικής απόψεως.:
Το τελευταίο αυτοκίνητο για άντρες, που έβγαλε η προπέλα ήταν η θρυλική 2002tii.
Όλα τα μετέπειτα ήταν απλά εργαλεία μετακίνησης.
Η Mercedes αντίθετα έβγαζε αυτοκίνητα ΑΘΑΝΑΤΑ!!!Υπερβολικό σε βρίσκω. Η σειρές Μ ήταν και είναι εξαιρετικές. Η Μ3 Ε30 έχει γίνει θρύλος όταν υπάρχει μια αδιαφορία για την εξαιρετική κατά τ άλλα 190Ε Evo.
Επιπλέον στέκεσαι στην αξιοπιστία που ναι την είχε η Mercedes αλλά τα μοτέρ ήταν παντελώς απίεστα. Έβλεπες κάτι diesel 2000cc με 90 άλογα, λογικό να μη σπάσουν ποτέ. Τα Mercedes ήταν αυτοκίνητα μετακίνησης και τα BMW ξεκαυλ.....
BMW εναντίον Mercedes... Από σχεδιαστικής απόψεως.