-
Λες?
-
απο την αρχη που το πηρα το Ignis Sport εκαιγε το παραφλου και απο το max εφτασε να κατεβει μεχρι λιγο πανω απο το min...μεσα στα 17000χλμ!!!
Εχω 22600 χλμ. συνολικα. Τι σκατα γινεται ρε παιδια??? εχω παει σε συνεργεια και μου λενε δε πειραζει και ας τρωει λιγο παραφλου και μαλακιες...το κολληταρι μου με Ignis Sport δε του χει καψει παραφλου εδω και 4 χρονια που το εχει το αμαξι...!!!
Το Σαββατο αδειασα το παραφλου και εβαλα το Valeo 50 και οταν εφυγα απο το συνεργειο ηταν στο Max και μετα απο μια χθεσινη ηρεμη βολτα το βραδυ σημερα το πρωι ειδα να εχει πεσει στο low!!! τωρα ξανασυμπληρωσα...
Εχω προβλημα στο ψυγειο? παντως το βεντιλατερ αν το αφησω στο ρελαντι σε μποτιλιαρισμα δουλευει κανονικα...απλα με καιει παραφλου...τι γινεται εχω τρελαθει...επιτρεπεται να χανει παραφλου το ψυγειο ή κατι δε παει καλα?
-
επειδη μιλαμε για ψυγεια και παραφλου θελω να ρωτησω αν αλλαξω τις σωληνες του ψυγειου τις κλασσικες τις μαυρες με αλλες σιλικονουχες ιδιας ομως διαμετρου αλλα χωρις κουρμπες οπως ειναι η μαμα αλλα με ευθεια θα εχω καποιο προβλημα διοτι θα μειωθει η διαδρομη ??
ξερει κανεις ??
-
Ο χρήστης bad boy έγραψε:
απο την αρχη που το πηρα το Ignis Sport εκαιγε το παραφλου και απο το max εφτασε να κατεβει μεχρι λιγο πανω απο το min...μεσα στα 17000χλμ!!!Εχω 22600 χλμ. συνολικα. Τι σκατα γινεται ρε παιδια??? εχω παει σε συνεργεια και μου λενε δε πειραζει και ας τρωει λιγο παραφλου και μαλακιες...το κολληταρι μου με Ignis Sport δε του χει καψει παραφλου εδω και 4 χρονια που το εχει το αμαξι...!!!
Το Σαββατο αδειασα το παραφλου και εβαλα το Valeo 50 και οταν εφυγα απο το συνεργειο ηταν στο Max και μετα απο μια χθεσινη ηρεμη βολτα το βραδυ σημερα το πρωι ειδα να εχει πεσει στο low!!! τωρα ξανασυμπληρωσα...
Εχω προβλημα στο ψυγειο? παντως το βεντιλατερ αν το αφησω στο ρελαντι σε μποτιλιαρισμα δουλευει κανονικα...απλα με καιει παραφλου...τι γινεται εχω τρελαθει...επιτρεπεται να χανει παραφλου το ψυγειο ή κατι δε παει καλα?
Δεν νομίζω ότι καίει, απλά βράζει και γίνεται υπερχείλιση. Αν βάλεις κάποιο άλλο με ψηλότερο σημείο βρασμού ίσως να μην στο κάνει. Παρόμοιο πρόβλημα είχα με 106 το '93 βάζοντας παραφλού της αντιπροσωπείας, (δεν μου γέμιζε καθόλου το μάτι) έλυσα το πρόβλημα αγοράζοντας αδιάλυτο και κάνοντας την μίξη μόνος μου (33%-50%). Λογικά αν η ποσότητα αιθυλενογλυκόλης (μπλε ή πράσινο χρώμα) είναι χαμηλή (
-
Τελικά με τις γνώσεις και εμπειρίες που αποκόμισα από το SITE αποφάσισα να επιλέξω μεταξύ BP 0W-40 SHELL 5W-40 ή 0W-30 ή MOTUL 8100. Το αυτοκινητο είναι MAZDA 6 1,8 και ο κατασκευαστής συστήνει 5W-30. Τελικά τι να επιλέξω για αλλαγές κάθε 10000χλμ. και μέση χρήση (συνήθως νορμάλ αλλά και αρκετα γκάζια που και που). Μεταξύ των δύο SHELL πιο είναι το πλέον κατάλληλο και από τα MOTUL πιο είναι το καλύτερο για αλλαγές κάθε 10.000 χλμ.;
-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
επειδη μιλαμε για ψυγεια και παραφλου θελω να ρωτησω αν αλλαξω τις σωληνες του ψυγειου τις κλασσικες τις μαυρες με αλλες σιλικονουχες ιδιας ομως διαμετρου αλλα χωρις κουρμπες οπως ειναι η μαμα αλλα με ευθεια θα εχω καποιο προβλημα διοτι θα μειωθει η διαδρομη ??ξερει κανεις ??
Ναι, σε λίγο καιρό θα σπάσεις τα πάντα με τα ίσια. Οι κούρμπες υπάρχουν για να μη μεταφέρονται μεγάλες δυνάμεις από τους κραδασμούς του κινητήρα.
@bad boy
Μια μικρή απώλεια αντιπηκτικού από την αντλία νερού είναι αποδεκτή - μην ανυσηχείς. Να το κοιτάς όταν είναι ζεστό και να βάζεις στο max - όταν κρυώσει θα πέσει η στάθμη. -
mesastou ειχα το μαμα παραφλου, τωρα με το Valeo 50 ελπιζω να μην εχω απωλεια...
leonp οταν ηταν ζεστο το μοτερ ηταν στο Max παντα...απλα οταν ηταν κρυο ηταν αρκετα κατω απο το max.
Εγω συμπληρωνα οποτε το εβλεπα να πεφτει και απο οτι φαινεται οταν ζεσταινοταν το μοτερ το παραφλου που συμπληρωνα εβγαινε απο το δοχειο με το σωληνακι ή απο την ταπα μεσω υδρατμων.Αρα εχεις δικιο θελει να ειναι κατω απο το Max οταν ειναι κρυο ωστε οταν ζεσταινεται να ερχεται ακριβως στο Max...
-
Οπότε είναι απλό, μην συμπληρώνεις γιατί υπερχειλίζει. Εγώ το έκανα για καιρό και συμπλήρωνα και κάποια στιγμή μου βρήκε μπόσκα στην φλάντζα και έχανε από εκεί και έτσι αναγκάστηκα να αλλάξω την φλάντζα (μιλάμε για την φλάντζα του κινητήρα και ΕΥΤΥΧΩΣ που έχανε προς τα έξω και όχι στα λάδια - ίσως ο κατασκευαστής να έκανε επίτηδες κάποιο αδύναμο σημείο στην φλάντζα για τέτοιες περιπτώσεις ώστε να μην μου κοστίσει κινητήρα η ηλίθια -όπως αποδείχθηκε- εμμονή μου να συμπληρώνω στο ΜΑΧ όταν είναι κρύο - αυτό ισχύει και για τα λάδια, το σημείο ΜΑΧ δεν σημαίνει ότι ο κινητήρας δουλεύει και καλύτερα με το λάδι στο ΜΑΧ, αλλά ότι απαγορεύεται να ανεβαίνει η στάθμη πάνω από το ΜΑΧ).
Μετά την αλλαγή φλάντζας όταν συμπλήρωνα παραφλού συνεχιζόταν το ίδιο. Ο μηχανικός μου είχε πει να το έχω ακριβώς πάνω στο ΜΙΝ όταν είναι κρύο το μοτέρ. Έτσι το άφησα και τελικά παρατήρησα ότι άδικα ταλαιπωρούσα το κύκλωμα ψύξης αφού όταν η στάθμη πέφτει το ΜΙΝ σταματάει η διαρροή. και έτσι δεν ξανασυμπλήρωσα. Λογικά τώρα θα συμπληρώνω ελάχιστο αραιά και που από την φυσιολογική πλέον εξάτμιση.Υπόψιν ότι το φαινόμενο της εξάτμισης είναι εντονότερο το Καλοκαίρι, ειδικά εάν το πηγαίνεις και 'τάπα'.
Επίσης, δεν αποκλείεται να έχεις κάποια απώλεια (εξάτμιση) από την φλάντζα της αντλίας νερού. Συνηθισμένο και όχι επικίνδυνο, αλλά που και που έλεγχέ το μην επιδεινωθεί (θα φανούν ξεραμένα ρυάκια με άλατα από την διαρροή).
-
(Μια που έχει παραμείνει η συζήτηση στα υγρά ψυγείου)
http://www.peugeotlogic.com/workshop/ws ... oling1.htm
Created: 20. 06. 2003
Affected Vehicles:
From build code 8576; all models except 106 electric - Partner electric - Boxer
From build code 8566; for 106 electric - Partner electric.These vehicles are now filled with a long-life coolant.
REVKOGEL 2000 or GLYSANTIN G33
Coolant changes are no longer required for cars with the new coolant.
The 2 year interval for coolant changes remains for vehicles filled with the older type coolant.The part number for G32-31/F50 Coolant is: P9735.G2 This is the older type coolant and must be replaced every 2 years.
Σύμφωνα με αυτή την οδηγία (δεν ξέρω κατά πόσο είναι επίσημη), τα υγρά ψύξης με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (ή είναι μάρκες;) δε χρειάζονται αλλαγή. Φαντάζομαι ότι κάποια αντίστοιχη πρόοδος υπάρχει και από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.
Βέβαια η προληπτική αλλαγή δεν έβλαψε ποτέ κανέναν... κι εμένα το ίδο υγρό κρύο-ζέστη 2+χρόνια κάτι μου κάνει...
-
Προτάσεις για λαδάκια ... στο VW GT ???? που δεν έχει και δείκτη θερμοκρασίας
-
Τα protectiv της Valeo 8ελουν αραιωμα με νερο?
-
Για εμάς τους VAG 20VT, τί επιλογές έχουμε τώρα που η Motul σταματάει το 8100 E-tech?
Πέρα απο το standard Mobil1, τι άλλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε?Ευχαριστώ
-
με το AMO 10W-40 εδω και 700 χιλιομετρα (απο τα οποια μερικα χλμ γρηγορα) ολα καλα, ουτε με εκαψε και δε με εκοψε σε γκαζι (ειχα το 8100 σε 5W-40) αλλα χτυπανε περισσοτερο οι βαλβιδες και τα ελατηρια οταν ειναι τελειως κρυο το μοτερ και βαλω μπρος...(για περιπου 5 δευτερολεπτα το φαινομενο ειναι αρκετα εντονο )
Το Ignis sport (οπως και τα swift τα καινουρια) εχουν μαλακα ελατηρια βαλβιδων...
Τι ιξωδες θα πρεπει να βαλω για να μη χτυπαει οταν ειναι κρυο? λεπτοτερο ή παχυτερο λαδι?Ενας γνωστος προτεινε να βαλω Motorkote για να σταματησουν να χτυπανε οι βαλβιδες...τι λετε?
-
Ειναι καινουργιο μοτερακι ακομα..Μην ριξεις τετοια γιατρικα μεσα!Καλυτερα να δοκιμασεις το 5-40 Afl αν και κατ'εμε ασε το αμαξακι να κανει 3.000χλμ και μπορει να στρωσουν οι ανοχες του κινητηρα..Για εμενα ειναι χοντρο το λαδι που βαζεις τωρα μεσα
-
Ο χρήστης bad boy έγραψε:
με το AMO 10W-40 εδω και 700 χιλιομετρα (απο τα οποια μερικα χλμ γρηγορα) ολα καλα, ουτε με εκαψε και δε με εκοψε σε γκαζι (ειχα το 8100 σε 5W-40) αλλα χτυπανε περισσοτερο οι βαλβιδες και τα ελατηρια οταν ειναι τελειως κρυο το μοτερ και βαλω μπρος...(για περιπου 5 δευτερολεπτα το φαινομενο ειναι αρκετα εντονο )Το Ignis sport (οπως και τα swift τα καινουρια) εχουν μαλακα ελατηρια βαλβιδων... :rant:
Τι ιξωδες θα πρεπει να βαλω για να μη χτυπαει οταν ειναι κρυο? λεπτοτερο ή παχυτερο λαδι?Ενας γνωστος προτεινε να βαλω Motorkote για να σταματησουν να χτυπανε οι βαλβιδες...τι λετε? :hmmm:
Αλίμονο, το Motorkote δεν είναι για τέτοιες δουλειές...
Το 8100 5W40 είναι λεπτότερο 40ρι από το AMO και με πολύ πιο ασθενές λιπαντικό φιλμ.
Εάν δεν στρώσουν οι βαλβίδες πας σε κάτι λεπτότερο όπως το AMSOIL AFL 5W40 ή ακόμη πιο κάτω στο HDD 5W30 (υπάρχουν και μαλακά 30ρια αλλά δε νομίζω να χρειαστεί να πας πιο κάτω). Τα γιαπωνέζικα μοτέρ έχουν κλειστές ανοχές, ειδικά ένα καινούριο σαν το δικό σου πιστεύω ότι θα το λατρέψει το HDD (εδώ έκατσε απίστευτα στο δικό μου γαλλικό με 117100χλμ, σε σένα δεν θα κάτσει;). -
Ο χρήστης andrpetr έγραψε:
Για εμάς τους VAG 20VT, τί επιλογές έχουμε τώρα που η Motul σταματάει το 8100 E-tech?
Πέρα απο το standard Mobil1, τι άλλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε?Ευχαριστώ
Από πολύ δυνατό 30ρι με προδιαγραφή VW 504.00 ή ACEA A3 (πχ Mobil 1 ESP Formula 5W30), έως καλό 40ρι από Group III (πχ ELF EXCELLIUM LDX 5W40) έως Group IV/V xxW40 (πχ ELF EXCELLIUM 0W40). Το πιο θα σου ταιριάξει καλύτερα θα το δεις στην πράξη. Οι επιλογές σου είναι πάρα πολλές.
Προτάσεις για λαδάκια ... στο VW GT ????
Παρομοίως.
-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
http://www.trade-wind.gr/index.php?co=products&cat_id=168&prod_id=1025Τι αλλο θα δουμε, οι Εβραιοι παραγωγοι λαδιων.........
Πάλιωσε χωρίς ποτέ να σχολιαστεί.
Όντως η τιμή του LAMCO 5W40 είναι πρόκληση. Το Ισραήλ έχει υπερσύγχρονα διυλιστήρια όπως και τεχνολογία. Είναι σίγουρο κατά την γνώμη μου ότι φτιάχνει και καλά λιπαντικά (έχω εμπειρία από τα λιπαντικά της PAZ που το καλό της 5W40 συμπειφερόταν τουλάχιστον όπως τα καλά Group III - η PAZ έλεγε ότι το δικό της 5W40 ήταν Group III/IV και το πουλούσε φθηνά - δυστυχώς δεν επιβίωσε στην ελληνική αγορά και επέστρεψε στην Μ.Ανατολή). Θεωρώ επίσης ότι επειδή εκεί στην Μ.Ανατολή έχουν υψηλές θερμοκρασίες θα παράγουν και λιπαντικά που αντέχουν στις θερμικές καταπονήσεις, άρα για τα γκάζια μας θα είναι μία χαρά. Λογικές υποθέσεις κάνω... αλλά πιστεύω ότι προσεγγίζω θετικά. -
ναι αλλα οσο εψαξα δεν βρηκα καποιο site για τα ισραηλινα λιπαντικα...
λες να τα βαζουν στα F-16 και στα APACHE τους οι Ισραηλινοι?
-
Εγω παντως στο Swift βαζω απο καινουριο AFL 5W/40 και προσφατα το γυρισα σε Mobil1 0W/40 και στο οποιο λεω να μεινω αφου ειναι καλο και για το καλοκαιρι πιστευω!
Φυσικα οταν ξεσταθει το σκιζω το καημενο αλλα ποτε δεν εκαψε σταγονα με αλλαγες καθε 5000χλμ. -
Παρατήρησες κάτι με το AFL και το γύρισες σε M1;
Περι λιπαντικών γενικώς