-
Τα δικά μας τζιμάνια τα σκάτωσαν πάλι. Αυτήν την φορά έφταιγε και ο Leclerc και ο Hamilton. Για νίκη βέβαια δεν είχαμε δυνατότητα σήμερα, πράγμα στενάχωρο για έναν Ferrarista που έχει να δει Πρωτάθλημα από το 2008...
-
-
-
F1: Ποινές στους Leclerc και Verstappen μετά το GP του Μαϊάμι
Από το κακό στο χειρότερο...

-
@sarantism said in F1 2026:
Τα εκείνα μονοθέσια ήταν πολύ γρήγορα και ξεπερνούσαν τις δυνατότητες των πιλότων. Μου φαίνεται ήταν με τουρμπο κινητήρες και μεγάλου κυβισμού. Πύραυλοι.
Απο οτι θυμαμαι οι κινητηρες τουρμπο ηταν 1500-1600 κυβικα, οι ατμοσφαιρικοι εκεινης της εποχης 3500.
Τώρα το είδα. Μπράβο Ηλία. Τα τούρμπο από όσο θυμάμαι δημιουργούσαν θέμα στους οδηγούς. Δε μπορούσαν να αντέξουν τόσο δύναμη. Ήταν πάνω από τα όριά τους. Δε θυμάμαι τα άλογα. Είχε όμως προσπεράσεις. Γινόταν παιχνίδι.
Σας καταλαβαίνω στη Ferrari. Τα πέρασα με την Mercedes Mclaren. Μέχρι που έφυγε η Mercedes και ησύχασα. Δεν τον πήγαινα τον Ντένις με τπτ.
Εσείς νομίζω χάσατε τον μαέστρο. Τον Σούμι. Όλους εκείνος από όσο διάβαζα τους οργάνωνε χώρια που ήταν και ο χαρακτήρας του δουλευταρας και να είναι όλα τέλεια.Διάβαζα τα νέα. Ο Νόρις τα έβαλε με την μπαταρία. Όποιος πάει στις κατατακτήριες γρήγορα βγαίνει πίσω!!
Πάλι πειράματα για να έρθει το θέαμα; Το 2030 οι ατμοσφαιρικοί V8. Ζήσε Μάι μου.
Στην Αμερική πως γίνεται και έχουν θέαμα; -
Είναι πλέον για γέλια η κατάσταση στην φόρμουλα.
Το κερασάκι στην τούρτα ήταν για εμένα χθες η προσπέραση που έφαγε ο Λεκλερκ στην μεγάλη τελική ευθεία πριν τη σημαία τερματισμού του αγώνα από Φερσταπεν και Νόρις σαν σταματημένος από τεχνικό πρόβλημα...
Αστεία πράγματα.
-
Τώρα το είδα. Μπράβο Ηλία. Τα τούρμπο από όσο θυμάμαι δημιουργούσαν θέμα στους οδηγούς. Δε μπορούσαν να αντέξουν τόσο δύναμη. Ήταν πάνω από τα όριά τους. Δε θυμάμαι τα άλογα. Είχε όμως προσπεράσεις. Γινόταν παιχνίδι.
Την εποχη της κυριαρχιας των McLaren-Honda που στους 16 αγωνες της σεζον στους 15 εκαναν το ενα-δυο, στον αγωνα ετρεχαν με 900-1000 αλογα και στις κατακτηριες 1200-1500, με μικρη επιφυλαξη τα νουμερα γιατι εχουν περασει και πολλα χρονια. Επισης δε θυμαμαι να αντιμετωπιζαν προβλημα οι οδηγοι τους μιας και πηραν 15 νικες.
-
Την εποχη της κυριαρχιας των McLaren-Honda που στους 16 αγωνες της σεζον στους 15 εκαναν το ενα-δυο, στον αγωνα ετρεχαν με 900-1000 αλογα και στις κατακτηριες 1200-1500, με μικρη επιφυλαξη τα νουμερα γιατι εχουν περασει και πολλα χρονια. Επισης δε θυμαμαι να αντιμετωπιζαν προβλημα οι οδηγοι τους μιας και πηραν 15 νικες.
Θυμάμαι τον Μάνσελ που σε έναν αγώνα δε μπορούσε στην κυριολεξία να πάρει τα πόδια του με την Williams Reanult. Εκείνη η Honda Mclaren ήταν πύραυλος. Βάλε τώρα τους κορυφαίους Σέννα - Προστ.....Αν και καλύτερα να μην είχαν 2 αστέρια γιατί φαγωνόταν και λογικό.
Κοίταξα την ΑΙ. Τα άλογα είναι αυτά που γράφεις. Εϊχαν όμως πρόβλημα με το Boost που ήταν ανεξέλεγκτο, ανέβαζε πολύ τα άλογα και ερχόταν εκρηκτικά.
Ο Σέννα και ο Λάουντα παραπονέθηκαν για έναν αγώνα που έβρεχε και δεν σταμάτησαν τον αγώνα. Ο Λάουντα καλά τους είπε πως τα μονοθέσια του 2010 πότε το είπε και μια μαιμού τα οδηγάει. Μιλάμε οδηγούσε θηρία μονοθέσια. Αυτά όμως δίνανε το θέαμα. Όχι όμως ασφάλεια. Είχα δει σαν φόρμουλα ένα στην Αμερική να τρέχουν να προσπερνάνε ωραία ήτανε. Όχι σε οβάλ πίστα. Πως τα καταφέρνουν εκεί; -
Θυμάμαι τον Μάνσελ που σε έναν αγώνα δε μπορούσε στην κυριολεξία να πάρει τα πόδια του με την Williams Reanult
Αν τα θυμαμαι σωστα σε καθε αγωνα οι πιλοτοι εχαναν 3.5-5 κιλα σωματικου βαρους, πως να παρουν τα ποδια τους μετα?
Τελη 80 αρχες 90 επι κυριαρχιας στις μοτοσυκλετες του Σακη Σκουρτα τα εφερε ο διαολος και συχναζαμε στην ιδια καφετερεια, την οποια την ειχε και ο Σταυρος Παπαγιαννης που τοτε ετρεχε στα 125 και 250 κυβικα.
Καποια στιγμη πηρε το πρωταθλημα στα 125 ο Σταυρος και την επομενη χρονια ο Σακης τον πηρε μαζι του στα 750 στην ομαδα του ROTHMANS HONDA απο οτι θυμαμαι, σε αρκετους αγωνες της σεζον ο Σταυρος δεν αντεχε να ολοκληρωσει τον αγωνα και μερικες στροφες πριν το τελος την εριχνε τη μοτοσυκλετα σε καποια στροφη, παιδι με διατροφη εκεινη την εποχη, γυμναστικη σε γυμναστηριο και πολυ αεροβια. -
Θυμάμαι τον Μάνσελ που σε έναν αγώνα δε μπορούσε στην κυριολεξία να πάρει τα πόδια του με την Williams Reanult
Αν τα θυμαμαι σωστα σε καθε αγωνα οι πιλοτοι εχαναν 3.5-5 κιλα σωματικου βαρους, πως να παρουν τα ποδια τους μετα?
Τελη 80 αρχες 90 επι κυριαρχιας στις μοτοσυκλετες του Σακη Σκουρτα τα εφερε ο διαολος και συχναζαμε στην ιδια καφετερεια, την οποια την ειχε και ο Σταυρος Παπαγιαννης που τοτε ετρεχε στα 125 και 250 κυβικα.
Καποια στιγμη πηρε το πρωταθλημα στα 125 ο Σταυρος και την επομενη χρονια ο Σακης τον πηρε μαζι του στα 750 στην ομαδα του ROTHMANS HONDA απο οτι θυμαμαι, σε αρκετους αγωνες της σεζον ο Σταυρος δεν αντεχε να ολοκληρωσει τον αγωνα και μερικες στροφες πριν το τελος την εριχνε τη μοτοσυκλετα σε καποια στροφη, παιδι με διατροφη εκεινη την εποχη, γυμναστικη σε γυμναστηριο και πολυ αεροβια.O Μάνσελ σε εκείνον τον αγώνα είχε χάσει 5 κιλά.
Ηλία έχω φίλο που και εκείνος ερασιτεχνικά βέβαια έτρεχε σε αγώνες με ξερά σε σκραμπλ. Δεν έπινε, δεν κάπνιζε, έτρεχε κάθε μέρα, έκανε βάρη όσο έπρεπε και με το ζόρι τερμάτιζε. Rothmans Honda. Με τα μπλέ χρώματα της Rothmans......Αν δεν ντοπαριστείς για εμένα, κατά τη γνώμη μου, δεν βγάζεις αγώνα. Δε λέω αναβολικά παράνομα. Κάτι τους κάνουν εκεί κοκτέιλ με βιταμίνες κλπ.
Ο φίλος μου, τα έχω γράψει είχε ένα Husky αυτός μου έμαθε τα πλαγιάσματα με το πίστας, πως να κάθομαι πίσω και στις στροφές να είμαστε ένα σώμα τα πάντα.
Το σήκωνε και έλεγα, είμαστε στη μία ή σε δύο;
Τεσπα. Αυτά τα παλικάρι που αναφέρεις δεν τα ξέρω, αλλά μιλάμε για εποχές που δεν είχε προβολή τόση όσο σήμερα και στην Ελλάδα που.....Δλδ πρέπει να το αγαπάς πολύ το άθλημα για να έχεις τα κότσια να μείνεις σε αυτό. Άσε που όπως και ο φίλος μου. Δεν μπορείς να ασχοληθείς μόνον με την πίστα. Θα δουλεύεις και ότι απομείνει σε ώρες και φυσική κατάσταση θα ασχοληθείς με την πίστα.
Είχαμε έναν διακεκριμένο Body Builder τον Σάκη επίθετο άλλη φορά, γνωστός το 90. Είχε και γυμναστήριο. Αλλά όταν χρειαζόταν δούλευε και οικοδομή από όσο μου έχουν πει. Και κατέβαινε αγώνες επαγγελματικούς.
Δεν είχε τα χρήματα να ασχοληθεί μόνον με το Body Building γιατί μου είπε ένα παλικάρι, όταν μόνον το γεύμα το ημερήσιο με φιλέτο σου έβγαινε τότε ένα 4000χίλιαρο που στο μήνα 120.000δρχ που άλλος μισθό έπαιρνε στα 120.000 τότε τι να κάνει; Χώρια τα συμπληρώματα. Είχαμε και τον Αργύρη στη Γερμανία που κατέβαινε Καβάλα. Τον είχε δείξει και η τηλεόραση. Και αυτός κτήνος. Φέτες. Εντάξει μπορούσε καλύτερα γιατί στη Γερμανία δεν χανώσουν. Στο Kick Box σε εμάς ο δάσκαλος ο Τάσος. Έπαιξε έξω. Εξαιρετικός. Δε γινόταν μόνον με προπόνηση. Και σχολή και στο χωράφι αν χρειαζόταν. Είχαμε και τον Βασιλικό τον Πάρη που ξεκίνησε από Καβάλα και κατέβηκε σε εσάς στην Αθήνα και έφτασε μέχρι τον 3 με 4 φορές παγκόσμιο στο Kick Box Ernesto Hoost να παίζει αγώνα.
Φοβερός ο Πάρης. Ήμουν και εγώ στην ίδια "σειρά" με τον Δάσκαλο τον Πάρη, κοντά στο 87. Τον θυμάμαι που κάναμε όλοι μαζί Παγκράτιο και Kick Box στον Δάσκαλο τον Σίμο Ζαχόπουλο. Έχει βγάλει τον Βασιλικό, τον Δάσκαλο τον Τάσο, τον Σωκράτη τον Καραίτη και άλλους. Με αυτούς ήμουν. Τους θυμάμαι. Είμαι μικρότερος. Δημοτικό πήγαινα εγώ lol Αλλά κολημένος με το Kick Box. Ο Μ.Λ. ο σχωρεμένος να αναπαυτεί η ψυχούλα του, όταν ήταν έξω για ένα διάστημα, αγώνες έδωσε. Αστέρι. Σαν αθλητής. Και αυτόν τον θυμάμαι.
Είχαμε έναν Τέο, 1,90 μυς 95 κιλά, το παλικάρι στα λιπάσματα δούλευε. Το Σάββατο ούτε προπόνηση, αλλά ταλέντο, ερχόταν στο διασυλογικός, έληξε. Χρυσό. Στο εξωτερικό θα τον είχαν κάνει όνομα. Χάνονται ταλέντα....Ευτυχώς ο Ζαμπίδης, η Πρίφτη σήμερα, προχωρήσανε και προχωράνε.
Η Ελλάδα δεν βοηθάει πουθενά. Εδώ δε βοηθάει σε Ολυμπιακά αθλήματα.
Χαίρομαι όσους ρίχνουν χρήμα και πάνε τα αυτοκίνητα για αναβάσεις. Μπράβο τους. -
Το κερασάκι στην τούρτα ήταν για εμένα χθες η προσπέραση που έφαγε ο Λεκλερκ στην μεγάλη τελική ευθεία πριν τη σημαία τερματισμού του αγώνα από Φερσταπεν και Νόρις σαν σταματημένος από τεχνικό πρόβλημα...
Αστεία πράγματα.
Γιατί αστεία; Ποιος του φταίει του Leclerc που το τράκαρε στον τελευταίο γύρο και τον πέρασαν; Δεν ήταν τεχνικό πρόβλημα. Ζημιά από τρακάρισμα ήταν!!!
-
Αστεία πράγματα.
Γιατί αστεία; Ποιος του φταίει του Leclerc που το τράκαρε στον τελευταίο γύρο και τον πέρασαν; Δεν ήταν τεχνικό πρόβλημα. Ζημιά από τρακάρισμα ήταν!!!
Γράψτε λάθος τότε, νόμιζα πως του έμεινε από μπαταρία όπως είδα το απόσπασμα.
-
Στη σύγκριση που κάνετε μεταξύ εποχών μονοθεσίων και απαιτήσεων από τον οδηγό, είναι σαν να συγκρίνετε τους πιλότους των F16 με τους αντίστοιχους των Spitfire και να αποφαίνεστε ότι οι δεύτεροι είναι καλύτεροι. Ο κόσμος προχωράει και εξελίσσονται τα πάντα σε αρμονία. Άνθρωποι και μηχανές.
F1 2026
καταντήσαμε..