-
-
Αυτό το όνειρο η Yamaha γιατί το σταμάτησε;

-
-
Tι μου θυμίζει. Μου είχε δείξει ένας φίλος μου που έτρεχε στα νιάτα μου σε Enduro, σε πίστες τα πάντα με ξερό πάντα. Πίστας δεν ξέρω αν καβάλησε ποτέ του.
Είχε το Husky.
Δεν τον ξέρω τον Teres δεν το έχω ψάξει. Αυτό το θηρίο να το πηγαίνει σαν ποδήλατο; Δεν γίνονται αυτά lol.
Το ξεφτέλισε το μοτόρι!!! Τρέλα!!
Απλά, φοβερός!!!
Youtube Video -
Απίστευτος!
Είναι σαν να έχει ξεκλειδώσει ο εγκέφαλος του τον κίνδυνο τελείως και απλά μετά να προγραμματίζει το απόλυτο έλεγχο της μοτοσυκλέτας σαν να γράφει software σε υπολογιστή. -
-
Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί
Το 750μιση πρώτη φορά το βλέπω. Για λίγο είχα το 400άρι το exup. Έλεγαν πως λεγόταν exup γιατί είχε μια βαλβίδα στην εξάτμιση και πήγαινε ποιο γρήγορα.
Είχα δει που είχε ένας πιλότος (εννοώ έτρεχε μηχανές σε κόντρες) το 1000άρι. Το 750άρι ωραίο είναι, πολύ ωραίο αν και μου θυμίζει το GSXR 750. Kλασικά χρώματα Yamaha άσπρο κόκκινο.
Δεν ήξερα τα τεχνικά ούτε πως πήγαινε τόσο γρήγορα. Ξέχασε να πει πως δίπλα στα φανάρια οι τρύπες που έχει, είναι αεραγωγοί και φαίνεται για λίγο που συνεχίζουν σε σωλήνες που πάνε στο φίλτρο αέρα; τεσπα μπαίνει από εκεί αέρας.
Το 400άρι που είχα, δεν έλεγε. Δύο φορές το έδωσα με Honda CBR400RR και είδα το χάος μπροστά μου.
Μέχρι που το έδωσα και πήρα αμέσως ένα CBR400RR όχι όμως το ανθρακί, αλλά το άσπρο κόκκινο με ωραίες λευκές ζάντες που δεν ξέρω lol το άσπρο κόκκινο πήγαινε κάτι λίγο γρηγορότερα από το ανθρακί που τα δοκιμάσαμε.
Σε μέτρημα έπιανε 220χλμ κοντερίσια. Επειδή το ξέρω το CBR400RR με πολύ καλά λάστιχα, χαμηλού προφίλ δε θυμάμαι μάρκα, μάλλον Metzeler, με άτομο που ήξερε για συνεπιβάτης και δεν θα φοβόταν, με το CBR400RR σε άσφαλτο δρόμου, σε στροφιλίκια, διπλός, το έγερνα τόσο που το πατάκι μου, έβρισκε άσφαλτο. Κανένα πρόβλημα, είχε μπιλάκι μεταλικό και απλα πετούσε σπίθες.
Ο πίσω με άγχωνε μην έχανε την ψυχραιμία του και με τραβούσε αντίθετα απότωμα και θα το έχανα. Θα σαβουρντιόμασταν. Με το 400άρι το FZR αυτό με τπτ.
Δεν το είχε. Στα χέρια μου. Το CBR δεν καταλάβαινε. Βεντούζα σε άσφαλτο κανονική. Δλδ σε πίστα, πόσο παράπανω να το γύρεις.
Όταν είσαι με άλλον πίσω, ή όταν είμαι ο πίσω εγώ, πρέπει να συνηδειτοποιήσει πως είμαστε ένα σώμα. Αν εκείνος στην κλίση που δίνω εγώ, διστάσει εμένα βασικά με κόβει για να γύρω τη μηχανή. Πρέπει να συντονιστεί και να πάμε μαζί στο πλάγιασμα. Αν σε καλό πλάγιασμα, φοβηθεί και απότομα πάει αντίθετα από το πλάγιασμα, το βάρος του μετακινείται και ενώ εγώ προσπαθώ να ισορροπίσω ας πούμε σε δεξί πλάγιασμα, προς τα δεξιά, ξαφνικά αισθάνομαι ένα απότομο τράβηγμα προς τα αριστερά, οπότε πρέπει να αλλάξω ζύγισμα από εκεί που ήμουν προς τα δεξιά συγκεντρωμένος, χάνω το ζύγισμα και πολύ απαλά πρέπει να φέρω τη μηχανή προς τα αριστερά.
Αν την φέρω απότομα, θα μου φύγει το ζύγισμα. Το τιμόνι θα μου κοσκινίσει και σαβουρντηχτικαμε.
Το παν γενικά στη μηχανή, είναι να μην χάσεις την ψυχραιμία σου. Είμαι με το 1100 και καμιά 60 και μου πετάγεται γάτα. Δεν είναι εύκολο να περάσεις από πάνω της. Δεν κόβω τιμόνι. Πίστας είναι. Είναι βαρύ. Δε θα ακούσει εύκολα τόσο βάρος. Φρένο απαλά και το αφήνω με όσα κατέβουν χλμ να πάει πάνω στη γάτα και ότι γίνει. Δεν θα το αποφύγω γιατί το ποιο πιθανό είναι σε κόψιμο τιμονιού να χάσω την μπροστινή ρόδα και να φύγω φέτα γιατί θα γλυστρίσει η μπροστινή.
Ψυχραιμία. Όχι απότομες κινήσεις και όχι απότομο μπροστινό. Αν και με το μπροστινό φρενάρεις γιατί ο μπροστά τροχός πατάει καλά λόγο βάρους κινητήρα που είναι μπροστά. Ο πίσω έχει λίγο βάρος και θα σου γλυστρίσει και μπορεί να χάσεις τον κώλο και να φύγεις πάλι φέτα γιατί θα φύγει ο κώλος.
Όλα αυτά, είναι θέμα αντανακλαστικών του καθενός, εμπειρίας και το βασικό, γνώσης της μοτοσικλέτας. Την μαθαίνεις σταδιακά. Σιγά σιγά με τον καιρό την γέρνεις. Να μάθεις τις αντιδράσεις της. Πότε αντιδρά, πως αντιδρά, πόσο αντιδρά με πόσα ξεκινάει να μην είναι τόσο σταθερή.
Τα φρένα της. Πόσο δυνατά είναι. Δεν πας και αμέσως γκάζια. Πολλοί την πάτησαν έτσι και έφταιγε η μηχανή......Ένα παλικάρι το έγραψα, πήρε Χάγια, αστέρι στο οδήγημα με αμάξι, την επόμενη μέρα γκάζια στην ευθεία, δεν είχε φρένα για τη στροφή. Πήγε ευθεία. Σκοτώθηκε.
Πολλές φορές δεν σκοτώνει η μηχανή. Σκοτώνει ή η υπερβολική εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας ή η ασχετοσύνη μας.
Η μηχανή από τη φύση της είναι σκοτώστρα. Είναι ένα κύμα 9 μέτρα που κάνεις σανίδα στη θάλασσα. Ή θα μάθεις να το καβαλάς ή θα σε πνίξει και θα σε σκοτώσει.
Στο χέρι σου είναι. Στο δεξί που πιάνει το γκάζι.
Έληξε. -
-
Σε αυτό το μεμονωμένο video παρουσιάζουμε την YAMAHA MT03.
Μία μοτοσυκλέτα ιδανική για νεοεισερχόμενους στο χώρο της μοτοσυκλέτας και για διπλώματα οδήγησης Α2 -
Μια μοτοσικλέτα τουρισμού, αλλά με έκδηλες σπορ... ανησυχίες και, κυρίως, τεχνολογία από το αύριο χάρη στη δυνατότητα αυτόματης αλλαγής σχέσεων, την εντυπωσιακή TRACER 9 παρουσιάζει ο Θανάσης Χούντρας. Μάλιστα, το TractioN εξασφάλισε, ειδικά για τους φίλους της δίτροχης εμπειρίας, όχι μόνο την «απλή» έκδοση της νέας TRACER, με το εξατάχυτο συμβατικό κιβώτιο, αλλά και την TRACER 9 Y-AMT, την έκδοση με το πρωτοποριακό σύστημα Yamaha Automated Manual Transmission. Η Ινώ, από την πλευρά του συνεπιβάτη, βιώνει το υπαρξιακό δίλημμα: Συμβατική YAMAHA TRACER 9 ή (ημι)αυτόματη; Εδώ σε θέλω!
-
Eμφανισιακα χάλι
YAMAHA