-
Έχω ένα Tesla Model Y SR με LFP μπαταρία.
Πρόσφατα έκανα μια φόρτιση μετά πλήρη αποφόρτιση της μπαταρίας. Συγκεκριμένα από γεμάτος το έφτασα 0% (1χλμ υπολειπόμενο εμβέλειας).
Τα νούμερα έχουν ως εξής: Αναφερόμενη από το αυτοκίνητο κατανάλωση 50,1kwh, αναφερόμενη φόρτιση από το αυτοκίνητο 58kwh (πόσο μπήκε στην μπαταρία) και από τη DEHblue 60,63kwh.Τη διαφορά δεη και αυτοκινήτου (κάπου 4%) το θεωρώ λογικές απώλειες φόρτισης.
Όμως η αναφερόμενη κατανάλωση από το αυτοκίνητο και το νούμερο που το ίδιο λέει ότι δέχτηκε μετά απέχουν ~14%. Βέβαια είχα τη λειτουργία περιφρούρησης ανοιχτή και στην προ και στην μετά φόρτιση, αλλά σίγουρα αυτό δεν φτάνει να κοστίσει 14% της μπαταρίας (αν το αυτοκίνητο την συνυπολογίζει στην ενέργεια που δέχτηκε, κάτι για το οποίο δεν είμαι σίγουρος)Μου φαίνεται μεγάλη η διαφορά και με προβληματίζει. Αν όντως έκαψα 50kwh είχα ακόμα 100χλμ εμβέλειας για το "αν χρειαστεί". Αν όμως είχα κάψει 58kwh είχα το πολύ 40χλμ που προφανώς δεν είναι πολλά.
Ηλεκτρικά: Διαφορά μεταξύ αναφερόμενης και πραγματικής τελικής κατανάλωσης (με απώλειες φόρτισης)