-
Καλημέρα σε όλους/όλες.
Είμαι κάτοχος οπελ αστρα h 1.6 κ.ε. ,μοντέλο 2007, πρώτος οδηγός και έχω το εξής προβλημα. Στο κρυφό μενού διαπίστωσα ότι η θερμοκρασία του κινητήρα κυμαίνεται από 100 έως 102 βαθμούς κελσίου, σε εθνική οδό με 140km/h. Μέσα στην πόλη είναι 106-108. Στο συνεργείο βρήκαν ότι το βεντιλατέρ ξεκινάει να λειτουργεί στους 112 βαθμούς κελσίου μετά από δοκιμή. Μου είπαν οτι υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα ο εγκέφαλος της μηχανής και να δυσλειτουργεί η διαδικασία ψύξης.
Έχει κάποιος άλλος οδηγός παρόμοια εμπειρία? Τα κμ που έχω κάνει είναι 345000 και έχω την εντύπωση ότι οι παραπάνω θερμοκρασίες δεν είναι τωρινό φαινόμενο, αλλά θυμάμαι ότι τις είχα δει πρώτη φορά το 2022.
Πριν 30 μέρες τρύπησε το κολλάρο που διοχετεύει το ψυκτικό υγρό στη μηχανή, το καπό έβγαζε καπνούς και είδαν στο συνεργείο ότι είχε καεί η μικρή φλάντζα που διαχωρίζει τα νερά από τα λάδια και την οποία άλλαξαν. Μου είπαν να παρακολουθώ τη στάθμη του δοχείου διαστολής, γιατί υπάρχει περίπτωση να έχει καεί και η φλάντζα της μηχανής, αλλά επειδή τα km είναι πολλά, δεν αξίζει να λύσουν τη μηχανή, να τη στείλουν για ρεκτιφιέ κτλ, αλλά να κοιτάξω για αγορά μεταχειρισμένης και αργότερα και για εγκέφαλο μηχανής, για να λυθεί η πιθανή δυσλειτουργία της ψύξης.
Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη και συγγνώμη αν σας κούρασα. Δεν ειναι ότι δεν εμπιστεύομαι το συνεργείο, απλά και αυτοί δε βλέπω να έχουν μια σίγουρη στάση. Όλο μπορεί και ίσως ακούω..Και πάλι ευχαριστώ πολύ.
-
@megalos21 said in ΟΠΕΛ ΑΣΤΡΑ Η 1.6 105HP ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ:
Καλημέρα σε όλους/όλες.
Είμαι κάτοχος οπελ αστρα h 1.6 κ.ε. ,μοντέλο 2007, πρώτος οδηγός και έχω το εξής προβλημα. Στο κρυφό μενού διαπίστωσα ότι η θερμοκρασία του κινητήρα κυμαίνεται από 100 έως 102 βαθμούς κελσίου, σε εθνική οδό με 140km/h. Μέσα στην πόλη είναι 106-108. Στο συνεργείο βρήκαν ότι το βεντιλατέρ ξεκινάει να λειτουργεί στους 112 βαθμούς κελσίου μετά από δοκιμή. Μου είπαν οτι υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα ο εγκέφαλος της μηχανής και να δυσλειτουργεί η διαδικασία ψύξης.
Είχα astra h GTC με το ίδιο μοτέρ από καινούργιο...έχω την εντύπωση ότι αυτές είναι οι θερμοκρασίες που λειτουργεί κανονικά...
Οι μηχανικοί σου είναι άσχετοι μάλλον... -
Μια χαρά δουλεύει.
-
@megalos21 said in ΟΠΕΛ ΑΣΤΡΑ Η 1.6 105HP ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ:
Καλημέρα σε όλους/όλες.
Έχει κάποιος άλλος οδηγός παρόμοια εμπειρία? Τα κμ που έχω κάνει είναι 345000 και έχω την εντύπωση ότι οι παραπάνω θερμοκρασίες δεν είναι τωρινό φαινόμενο, αλλά θυμάμαι ότι τις είχα δει πρώτη φορά το 2022.
Πριν 30 μέρες τρύπησε το κολλάρο που διοχετεύει το ψυκτικό υγρό στη μηχανή, το καπό έβγαζε καπνούς και είδαν στο συνεργείο ότι είχε καεί η μικρή φλάντζα που διαχωρίζει τα νερά από τα λάδια και την οποία άλλαξαν. Μου είπαν να παρακολουθώ τη στάθμη του δοχείου διαστολής, γιατί υπάρχει περίπτωση να έχει καεί και η φλάντζα της μηχανής, αλλά επειδή τα km είναι πολλά, δεν αξίζει να λύσουν τη μηχανή, να τη στείλουν για ρεκτιφιέ κτλ, αλλά να κοιτάξω για αγορά μεταχειρισμένης και αργότερα και για εγκέφαλο μηχανής, για να λυθεί η πιθανή δυσλειτουργία της ψύξης.
Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη και συγγνώμη αν σας κούρασα. Δεν ειναι ότι δεν εμπιστεύομαι το συνεργείο, απλά και αυτοί δε βλέπω να έχουν μια σίγουρη στάση. Όλο μπορεί και ίσως ακούω..Και πάλι ευχαριστώ πολύ.
Κάτοχος Opel Corsa C Z12XE .
Γενικά τα Opel δουλεύουν σε υψηλές θερμοκρασίες . Βάζε καλό επώνυμο αντιψυκτικό Γ12 κόκκινο.
Κάνε ένα έλεγχο σε σφιγκτήρες , και κολάρα και τους διακλαδωτήρες λόγω ηλικίας / χιλιομέτρων . Ας σου πρεσάρουν το κύκλωμα ψύξης να δείτε για τυχόν διαρρόες .
Δές και τον θερμοστάτη , αντλία νερού εάν λειτουργούν όπως πρέπει .
Σίγουρα έχει 2 σκάλες βεντιλατέρ . Βρές κάποιον γνώστη με Opel . -
Και εγώ που έχω εμπειρία από opel Astra H και παρακολουθούσα την θερμοκρασία από το μενού που λες αλλά και από OBD μέσα στην κίνηση έφτανε τους 106 - 108 ειδικά αν το έσβηνες εκείνη την στιγμή αλλά κάπου εκεί θυμάμαι έμπαινε το βεντιλατερ.
Λέγανε πως ήταν φυσιολογικό και όντως δεν υπήρχε κάποιο θέμα.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση τώρα που το θυμάμαι επειδή παρακολουθούσα την θερμοκρασία είναι πως μόλις άνοιγε το AC ακόμη και με 40 βαθμούς καλοκαίρι μέσα στην κίνηση δεν ανέβαζε με τίποτα θερμοκρασία πάνω από τους 90 βαθμούς.
-
Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις-βοήθειες, πραγματικά! Λόγω υποχρεώσεων ξέχασα να ελέγξω νωρίτερα τις απαντήσεις σας+μπορώ να πω ότι ήταν καθησυχαστικές.
Ξέχασα να αναφέρω ότι είναι μόνιμα πλέον αναμμένο το πορτοκαλί λαμπάκι που απεικονίζει το αμάξι και ένα γαλλικό κλειδί από πάνω του. Μου είπαν ότι κοίταξαν θερμοστάτες βαλβίδες, άλλάξαν και έβαλαν καινούρια, έκαναν έλεγχο με το λάπτοπ για ηλεκτρονικά σφάλματα, αλλά το πορτοκαλί λαμπάκι δεν έσβηνε και έτσι προέκυψε η αναφορά για σφάλμα στον εγκέφαλο μηχανής.
Επίσης σε πορεία στην εθνική οδό πριν 3 μέρες,όταν σταμάτησα να τσεκάρω, άνοιξα το καπό και είδα ότι δούλευε η κυκλοφορία του νερού στο δοχείο διαστολής με τη μηχανή σε λειτουργία. Τώρα πλεόν για κάποιο λόγο αυτό δε δουλεύει, δηλ δε βλέπω να κυκλοφορεί το νερό και να βγάζει τις σχετικές μπουρμπουλήθρες, ενώ η στάθμη του ψυκτικού είναι στο σωστό σημείο.
Αυτά τα ολίγα για συμπλήρωμα. Αν έχει κάποιος/α να προσθέσει κάτι, ευχαρίστως! Μακάρι να είναι όλα οκ γιατί για αγορά άλλου αυτοκινήτου, ούτε καν. Δύσκολα.. Ευχαριστώ πολύ και πάλι και να είστε όλοι/όλες καλα -
Εμ τι θα ήταν το λαμπάκι;;; γαλλικό κλειδί!
Έχεις δει ποτέ λαμπάκι με ιαπωνικό κλειδί ;;;
ΟΠΕΛ ΑΣΤΡΑ Η 1.6 105HP ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ