-
Καλησπέρα σας! Γνωμες για το παραπανω διλειμμα; Ειμαι αναμεσα σε αυτα τα δυο. Αυτη τη στιγμη το Mokka εχω προσφορα για 24900 ενω για το yaris cross στα 25400. Επιπεδα εξοπλισμου πανω κατω τα ιδια αν το εχω ψαξει καλα με μονη διαφορα την ελλειψη καμερας οπισθοποριας στο Mokka. Εμφανισιακα μου αρεσει πιο πολυ το Mokka αλλα με προβληματιζει η αξιοπιστια, η καταναλωση και η μεταπωλητικη αξια. Ποσο μεγαλη διαφορα εχουν; Καμια γνωμη/εμπειρια;
-
Για πόλη θα πήγαινα ξεκάθαρα σε yaris.
Για επαρχία ίσως ρίσκαρα να δοκιμάσω την αξιοπιστία του mokka. -
Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση. Η αληθεια ειναι πως οσο εχω υπολογισει κανω περιπου 12 χιλιαδες χιλιομετρα τον χρονο με τα 4000 να ειναι σε ταξιδια/διακοπες και τα υπολοιπα στην πολη. Πιο πολυ με προβληματιζει η αξιοπιστια ποσο προβληματα βγαζουν και ποσο σοβαρα και η μεταπωλητικη αξια. Επισης η toyota εχει εγγυηση 10 ετη ενω η opel 5.
-
από YARIS Cross δεν έχω εμπειρία, αλλά αποκλείεται να είναι πιο μαπα από το Μόκκα.
πέρα από την εμφάνιση, ίσως, σε όλα τα υπόλοιπα το Yaris cross μου φαίνεται καλύτερο, ειδικά στην έκδοση με τα 130 άλογα.
υπάρχουν πολύ καλύτερα αυτοκίνητα, από το Mokka, για να βάλεις απέναντι στο Yaris cross. -
@a-d-p said in Opel Mokka Mild Hybrid 145hp ή Yaris Cross 130hp full hybrid?:
από YARIS Cross δεν έχω εμπειρία, αλλά αποκλείεται να είναι πιο μαπα από το Μόκκα.
πέρα από την εμφάνιση, ίσως, σε όλα τα υπόλοιπα το Yaris cross μου φαίνεται καλύτερο, ειδικά στην έκδοση με τα 130 άλογα.
υπάρχουν πολύ καλύτερα αυτοκίνητα, από το Mokka, για να βάλεις απέναντι στο Yaris cross.Γιατι το λες αυτο; Δεν εχω καμια εμπειρια απο Mokka ουτε καποιον να το εχει. Ειχα καταληξει στο Yaris αλλα πηγα σημερα φευγαλεα απο την Opel και ειπα να το δω και μου αρεσε καθαρα αισθητικα. Στο test drive που εκανα δεν καταλαβα και πολλα γιατι ειχα το νου μου στην οδηγηση.
-
@michalis93 said in Opel Mokka Mild Hybrid 145hp ή Yaris Cross 130hp full hybrid?:
υπάρχουν πολύ καλύτερα αυτοκίνητα, από το Mokka, για να βάλεις απέναντι στο Yaris cross.Γιατι το λες αυτο; Δεν εχω καμια εμπειρια απο Mokka ουτε καποιον να το εχει. Ειχα καταληξει στο Yaris αλλα πηγα σημερα φευγαλεα απο την Opel και ειπα να το δω και μου αρεσε καθαρα αισθητικα. Στο test drive που εκανα δεν καταλαβα και πολλα γιατι ειχα το νου μου στην οδηγηση.
γιατί δεν θα ήθελα να μπλέξω με το νέο υβριδικό σύστημα της Στελαντις για χάρη του mokka.
εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο η κίνηση
μπορεί να το ρίσκαρα πχ για το C4 με τον ίδιο κινητήρα που είναι μια κατηγορία πάνω και στοιχίζει το ίδιο στην μεσαία έκδοση.
το mokka θα το σκεφτόμουν σαν αγορά στην έκδοση με τον θερμικο κινητήρα, όπου στα 21000 δεν έχει κάτι άλλο τόσο όμορφο στην αγορά.
τώρα αν τα έχεις οδηγήσει και τα 2 και σου άρεσε περισσότερο το μοκκα, πάρτο γιατί σε τελική ανάλυση ΕΣΥ θα ζήσεις με αυτό. -
Δεν έχω οδηγήσει το υβριδικό σύστημα του Mokka. Ως αυτοκίνητο, το Opel είναι καλύτερο. Το άλλο είναι πιο τενεκές σε προσλαμβάνουσα ποιότητα, φασαρία στο ταξίδι.
Αλλά αγοράζεις ένα πολύ καλύτερο υβριδικό σύστημα. Και ανώτερη παθητική ασφάλεια. Και οικονομία. Ε, νομίζω ότι θα αγόραζα το Yaris. Προφανώς θα τα οδηγούσα πρώτα.
-
ήταν από τα πρώτα που είδαμε όταν ξεκινήσαμε την αναζήτηση, τότε κόστιζε από 28000 το αυτόματο μη υβριδικό και το απορρίψαμε λόγω μικρών χώρων, ειδικά αυτός των αποσκευών. μετέπειτα συνάντησα έναν κάτοχο, όταν είχα πάει αντιπροσωπεία για να παραλάβω το t-roc, και δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος. το είχε ένα χρόνο και είχε έρθει να το κάνει ανταλλαγή με t-roc. Δεν του άρεσε καθόλου το "πάτημα" κ η απόκριση του κινητήρα.
-
Τα εχω οδηγησει και τα δυο. Εχουμε yaris hybrid στην οικογενεια που το χρησιμοποιω και για δουλεια και το Mokka το οδηγησα σε test drive του 5λεπτου.
Ωραια αισθηση το Mokka και μου φανηκε πιο ευρυχωρο μεσα αν και δεν ειχε υποβραχιονιο που με βολευει και μου φανηκε και πιο αμαξι με τη εννοια της απτης ποιοτητας πιο βαριες πορτες (οτι και αν σημαινει αυτο)
Το yaris η αληθεια ειναι οτι δεν με ενοχλουσε ιδιαιτερα στο θορυβο αλλα δεν ηταν ποτε προβλημα στα ταξιδια. Οικονομικα νομιζω ειναι ασυγκριτο, τωρα το cross δεν ξερω ποσο παραπανω θα γραψει.
Πιο πολυ με νοιαζει η αξιοπιστια (10 χρονια εγγυηση vs 5) και τι προβληματα μπορει να βγαλει το Opel. Πιο παλια ειχαμε Opel που δεν εβγαλε ποτε κατι εκτος των service. Δεν ξερω κατα ποσο ειναι φοβος ή πραγματικη πληγη.
Εχει κανεις εμπειρια απο Mokka ή Opel γενικα μετα την στελαντις; Βγαζουν προβληματα και κυριως κοστιζουν τα προβληματα;
-
ήταν από τα πρώτα που είδαμε όταν ξεκινήσαμε την αναζήτηση, τότε κόστιζε από 28000 το αυτόματο μη υβριδικό και το απορρίψαμε λόγω μικρών χώρων, ειδικά αυτός των αποσκευών. μετέπειτα συνάντησα έναν κάτοχο, όταν είχα πάει αντιπροσωπεία για να παραλάβω το t-roc, και δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος. το είχε ένα χρόνο και είχε έρθει να το κάνει ανταλλαγή με t-roc. Δεν του άρεσε καθόλου το "πάτημα" κ η απόκριση του κινητήρα.
Ωραιος, τετοιες κριτικες θελω... γιατι απο εμφανιση ειμαι Mokka αλλα το μυαλο λεει yaris cross
-
@michalis93 said in Opel Mokka Mild Hybrid 145hp ή Yaris Cross 130hp full hybrid?:
Τα εχω οδηγησει και τα δυο. Εχουμε yaris hybrid στην οικογενεια που το χρησιμοποιω και για δουλεια και το Mokka το οδηγησα σε test drive του 5λεπτου.
Ωραια αισθηση το Mokka και μου φανηκε πιο ευρυχωρο μεσα αν και δεν ειχε υποβραχιονιο που με βολευει και μου φανηκε και πιο αμαξι με τη εννοια της απτης ποιοτητας πιο βαριες πορτες (οτι και αν σημαινει αυτο)
Το yaris η αληθεια ειναι οτι δεν με ενοχλουσε ιδιαιτερα στο θορυβο αλλα δεν ηταν ποτε προβλημα στα ταξιδια. Οικονομικα νομιζω ειναι ασυγκριτο, τωρα το cross δεν ξερω ποσο παραπανω θα γραψει.
Πιο πολυ με νοιαζει η αξιοπιστια (10 χρονια εγγυηση vs 5) και τι προβληματα μπορει να βγαλει το Opel. Πιο παλια ειχαμε Opel που δεν εβγαλε ποτε κατι εκτος των service. Δεν ξερω κατα ποσο ειναι φοβος ή πραγματικη πληγη.
Εχει κανεις εμπειρια απο Mokka ή Opel γενικα μετα την στελαντις; Βγαζουν προβληματα και κυριως κοστιζουν τα προβληματα;
Opel = stellantis
-
σοβαρά τώρα?
-
@gatoz said in Opel Mokka Mild Hybrid 145hp ή Yaris Cross 130hp full hybrid?:
σοβαρά τώρα?
χαχαχα... σοβαρα παντα- EURONICS
ρε συ δεν ξερω καθολου εχω καιρο να ασχοληθω με αυτοκινητα και το εχω χασει δεν ξερω τι ειναι φημη και τι πραγματικοτητα
-
Πριν από μερικούς μήνες, συνάντησα έναν μηχανικό από το συνεργείο που πήγαινα το δικό μου, απροβληματιστο Astra H του 2007, μου είπε ότι δεν είναι όπως τα παλιά και πάνω-κάτω έχουν τα γνωστά προβλήματα μου αντιμετωπίζουν όλα τα σύγχρονα στελλαντις. Το υβριδικό σύστημα είναι σχετικά καινούριο και δεν έχουν ακόμα αναφερθεί προβλήματα εδώ στο φόρουμ.
-
Καλησπέρα σας! Γνωμες για το παραπανω διλειμμα; Ειμαι αναμεσα σε αυτα τα δυο. Αυτη τη στιγμη το Mokka εχω προσφορα για 24900 ενω για το yaris cross στα 25400. Επιπεδα εξοπλισμου πανω κατω τα ιδια αν το εχω ψαξει καλα με μονη διαφορα την ελλειψη καμερας οπισθοποριας στο Mokka. Εμφανισιακα μου αρεσει πιο πολυ το Mokka αλλα με προβληματιζει η αξιοπιστια, η καταναλωση και η μεταπωλητικη αξια. Ποσο μεγαλη διαφορα εχουν; Καμια γνωμη/εμπειρια;
Εαν έχεις αυτά τα 3 κριτήρια ώς πρωταρχικά, τότε το Yaris ειναι μόνοδρομος. Το οποίο, εαν προσπεράσεις την ψεύτικη προσλαμβάνουσα ποιότητα (γιατι η πραγματική ποιότητα υπάρχει), ειναι εξαιρετικό αυτοκινητάκι. Το είχαμε σχεδόν 2 χρόνια και είχα μείνει απίστευτα ευχαριστημένος, τα κάνει όλα και συμφέρει. Και ειδικά το 130αρι ειναι ακόμα καλύτερο. Και παρόλο που δεν έχει φοβερούς χώρους, ακόμα και σε αυτό ειναι καλύτερο απο το Μόκα.
-
Στο Mokka οι πίσω χώροι είναι ανύπαρκτοι. Πρακτικά άνθρωπος άνω του 1.65 αποκλείεται να χωράει. Εγώ δεν μπόρεσα καν να μπω να δοκιμάσω να καθίσω. Το είδα απ'έξω.
Εμφανισιακά προφανώς είναι πολύ πιο όμορφο από το Yaris Cross και μέσα πιο ωραίο.
Κατανάλωση εντός πόλης θα κερδίζει το Yaris, εκτός πόλης θα είστε στα ίδια.
Μεταπωλητική αξία δεν μπορώ να σχολιάσω.
Αξιοπιστία οκ μοτέρ stellantis με νέο ηλεκτρομοτέρ στο κιβώτιο. Beta Tester λογικά θα είσαι, τουλάχιστον θα έχεις 8 χρόνια εγγύηση, όχι?Νομίζω ότι η Στελλαντις ανακοίνωσε 8 χρόνια εγγύηση σε όλα τα καινούρια. Ή ισχύει μόνο για Peugeot/Citroen? Το Yaris έχει δοκιμασμένο σύστημα.
Opel Mokka Mild Hybrid 145hp ή Yaris Cross 130hp full hybrid?