-
Καλησπέρα σε όλους.
Σκεφτόμαστε να κάνουμε με την οικογένεια ένα road trip 7-10 ημερών κάπου στην Ελλάδα το καλοκαίρι.
Σαν Κρητικός (που σέβομαι την καταγωγή μου) δε γνωρίζω σχεδόν τίποτα από την "άλλη" ΕλλάδαΠου να πάμε σαν πρώτο ταξίδι; Έχουμε καμία πρόταση; (το μπάνιο στη θάλασσα δεν είναι προτεραιότητα καθώς το έχουμε δίπλα μας μόνιμα)
Ευχαριστώ όσους μπουν στον κόπο!
-
Μου αρέσει ένας γύρος Πελοποννήσου πάντως. Έχει αρκετές στάσεις και πολλές διαφορετικές όψεις.
-
@sargus said in Road trip στην Ελλάδα;:
Καλησπέρα σε όλους.
Σκεφτόμαστε να κάνουμε με την οικογένεια ένα road trip 7-10 ημερών κάπου στην Ελλάδα το καλοκαίρι.
Σαν Κρητικός (που σέβομαι την καταγωγή μου) δε γνωρίζω σχεδόν τίποτα από την "άλλη" ΕλλάδαΠου να πάμε σαν πρώτο ταξίδι; Έχουμε καμία πρόταση; (το μπάνιο στη θάλασσα δεν είναι προτεραιότητα καθώς το έχουμε δίπλα μας μόνιμα)
Πελοπόννησο θα πρότεινα. Θα δείτε πολλά όμορφα και ιστορικά μέρη.
-
Θα προτεινα Ηπειρο (
) και ΒΔ Μακεδονια (την σωστη ετσι?).
Να δειτε λιγο απο βουνα και να κανετε διαδρομες στα υψομετρα.
Μπανιο κανετε εκει κατω απο τωρα μεχρι Οκτωβρη...
Οχι οτι δεν θα βρειτε και θαλασσες οπως ανεβαινετε πανω...Επισης Πελοποννησο ειναι ωραια!!
-
Καλησπέρα σε όλους.
Οι μέρες είναι αρκετές , οπότε προτείνω τον Βόρειο άξονα:
Πρέσπςς : 2 -3 διανυκτερεύσεις , από εκεί .
Καϊμακτσαλάν και πέριξ αυτού , μπορείς να μείνεις Αγ. Αθανάσιο , υπάρχουν και πιο παραδοσιακά - ήσυχα μέρη. 2 διανυκτερεύσεις. Εδώ υπάρχει και η εναλλακτική του Ολύμπου.
μετά , αν θες να κόψεις τη διαδρομή , ορεινή Χαλκιδική , μία διανυκτέρευση.
Και κλείνεις κοιλάδα Νέστου - Δάσος Φρακτού και πέριξ αυτών, 2-3 διανυκτερεύσεις.
Επιστρέφεις κλείνοντας στη Θεσσαλονίκη για να επιστρέψεις στον πολιτισμό ( οκ πιθανότατα θα βράσεις).
Τόσο πράσινο (ιδίως συγκριτικά με τη νότια Ελλάδα η χλωρίδα είναι τελείως διαφορετική) που θα νομίζεις ειλικρινά ότι είσαι σε άλλη κετροΕυρωαπαϊκή χώρα.Υπάρχουν και πάρα πολλά εναλλακτικά σενάρια που έχω στο νού μου. Το συγκεκριμένο σενάριο περιλαμβάνει πολύ εκτός πολιτισμού , μπορείς να το "κόψεις" με περισσότερες διανυκτερεύσεις σε πρωτεύουσες νομών
-
Mε εδρα τα Γιαννενα θα γυρισεις την Ηπειρο,και αμα εχετε ορεξη,πατε και μια ημερησια Αργυροκαστρο,η Αγιους Σαραντα...
Ο χρονος που διαθετεις ειναι οκ. -
Γενικά καλό είναι να γράψεις και ενδιαφέροντα.
Π.χ. πεζοπορία, ιππασία κλπ -
Σε ορεινά χωριά μιλώντας, απέφυγε πέριξ του 15 Αυγούστου , τα πολύ γνωστά και προβεβλημένα , πχ Μέτσοβο , σαμαρίνες και λοιπά . Ταλαιπωρία αντίστοιχη νησιώτικου προορισμού.
-
Η εύκολη και πρώτη επιλογή είναι όπως είπατε και οι περισσότεροι ο γύρος της Πελοποννήσου. Το έχω σκεφτεί και εγώ. Αλλά δισταζω λίγο καθώς το φυσικό περιβάλλον είναι παρόμοιο με της Κρήτης.
Σκεφτόμουν σαν πρώτη εκδρομή μήπως να πηγαίναμε σε κάτι ολοτελα διαφορετικό όπως η Ήπειρος ή η Μακεδονία που ανέφεραν οι φίλοι παραπάνω. Ειδικά η Μακεδονία είναι τόσο άγνωστη σε εμάς που μας ακούγεται σαν εξωτικός προορισμός! -
Καστοριά - Πρεσπες - Νυμφαίο 3 διανυκτερεύσεις
Ιωαννινα - Παπιγκο - Τσεπελοβο 3 διανυκτερεύσεις
Τρίκαλα - Μετέωρα 2 διανυκτερεύσεις
Βόλος - Πήλιο 2 διανυκτερεύσεις -
Κάπου μακριά που δεν θα έχετε παει ξανά.
Προτεινω καστορια, Πρέσπες
-
Αν πας Καστορια,Πρεσπες οι μερες που διαθετεις ειναι παρα πολλες.Μπορεις να τα συνδυασεις με ενα διημερο στην Οχριδα...
-
@gtsartsal said in Road trip στην Ελλάδα;:
Βόλος - Πήλιο 2 διανυκτερεύσειςΠολύ καλός!!
-
@gtsartsal said in Road trip στην Ελλάδα;:
Βόλος - Πήλιο 2 διανυκτερεύσειςΠολυ καλο...εγω θα απεφευγα εντελως μεγαλες πολεις.
Φουλ φυση/βουνο/λιμνες και μικρα χωρια!! -
Να προσθέσω οτι δεν προτείνω μια διανυκτερευση στην Καστοριά, μία στις Πρεσπες, μια Νυμφαίο κ.ο.κ αλλά μπορεί να έχει σαν βάση τις μεγάλες πόλεις.
-
Δεν βλεπω τι διαφορετικο εχει η Ηπειρος απο την Πελοποννησο αν εξαιρεσουμε την λιμνη. Λιγο πολυ παντου στην Ελλαδα τα ιδια βλεπεις, δηλ θαλασσα και ποιο μεσα βουνα οπου τα χωρια ειναι ακριβως τα ιδια. Και κοντα στην θαλασσα θα δεις διαφορες ρισορτ πολεις τυπου Παργα στην Ηπειρο, Τολο η Ναυπλιο στην Πελοπ. κοκ.
Οι διαφορες ειναι αν θελεις να δεις καποιες μεγαλες πολεις οπως Αθηνα η Θεσ και καποια υποδομη που δεν εχεις στην Κρητη πχ γεφυρα στο Ριο Αντιριο, διωρυγα Κορινθου κλπ Και φυσικα η εκαστοτε αρχαιολογια αν ενδιαφερει καποιον.
-
Η εύκολη και πρώτη επιλογή είναι όπως είπατε και οι περισσότεροι ο γύρος της Πελοποννήσου. Το έχω σκεφτεί και εγώ. Αλλά δισταζω λίγο καθώς το φυσικό περιβάλλον είναι παρόμοιο με της Κρήτης.
Σκεφτόμουν σαν πρώτη εκδρομή μήπως να πηγαίναμε σε κάτι ολοτελα διαφορετικό όπως η Ήπειρος ή η Μακεδονία που ανέφεραν οι φίλοι παραπάνω. Ειδικά η Μακεδονία είναι τόσο άγνωστη σε εμάς που μας ακούγεται σαν εξωτικός προορισμός!Κι εγώ την Πελοπόννησο θα πρότεινα, γιατί είναι διαφορετική από την βόρεια Ελλάδα, αλλά με αυτό που λες με διευκολύνεις να σου προτείνω να φτάσεις μέχρι Αλεξανδρούπολη.
Ευκαιρία να κινηθείς και σε αυτοκινητόδρομο
Στη θέση σου θα ανέβαινα από ΠΑΘΕ και θα κατέβαινα από Εγνατία - Ιόνια - Ολυμπία οδό ή το ανάποδο, ανάλογα τα χλμ που θέλετε να διανύετε καθημερινά.Στάσεις ή διανυκτερεύσεις από πάνω προς τα κάτω
Αλεξανδρούπολη ύπνος
Ξάνθη - παλιά πόλη φαγητό
Καβάλα καφές ή και διανυκτέρευση
Θεσσαλονίκη διανυκτέρευση
Βόλο φαγητό
Βέροια ρεβανί
Γρεβενά φαγητό μανιτάρια
Μέτσοβο κοντοσούβλι
Ιωάννινα καφεδάκι λίμνη και διανυκτέρευση
Άρτα στάση καφέ με @alex-mixκαι φωτογραφία γεφύρι
Αιτωλικό ένα πέρασμα να δείτε που έχει γύρω γύρω θάλασσα
Ναύπακτο διανυκτέρευση, φαγητό στην πεθερά του @gatozκαφέ και φωτογραφία στο ενετικό λιμάνι.
Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου
Πάτρα καφέ
Κιάτο στάση στον φίλο μου Γαλακτοπωλειο ΑνησιμοφΑυτά στα γρήγορα γιατί πρέπει να πάω στο τμήμα
-
εγω ειμαι ο ασχετος.
θα ελεγα λοιπον καλοκαιρακι αξιζει- χωρια παρνασσου για υπνο απο το καραβι, πχ πολυδροσο
- μικρα ορεινα χωρια φθιωτιδας, γαρδικι
- ευρυτανια, Καρπενησι - Μικρο,μεγαλο χωριο. Πουρσος και περιξ
- Αγραφα, στο ιδιο το χωριο
- Ανεβασμα γρανιτσα και απο εκει βουλγαρελι
- περασμα μπαρος - χαλικι - μετσοβο - λιμνη αωου - φλαμπουραρι - βωβουσα
- περιβολι - ζακα - γρεβενα
- καλαμπακα - τρικαλα - λιμνη πλαστηρα
- μουχα - νεραιδα - σπιτι διαβατη - φουρνα - Αγιος Γεωργιος - καραβι
-
@a-d-p said in Road trip στην Ελλάδα;:
Αιτωλικό ένα πέρασμα να δείτε που έχει γύρω γύρω θάλασσα
Στο αιτωλικό έχει πολύ ωραίο ψάρι ( θα μου πείς κρητικός είναι...) , αλλά καλοκαίρι στο Αιτωλικό , ούτε στον εχθρό μου. Αυτή η μίξη υγρασίας - ζέστης - οσμών από τη λιμνοθάλασσα , σε συνδυασμό με τα κουνούπια στούκας , είναι βασανιστήριο!
-
Μνι Κνουπ Ψαρ...
Road trip στην Ελλάδα;