-
Καλησπέρα σας. Αγόρασα ένα μεταχειρισμένο Citroen C2 VTR 2006 αυτόματο για πρώτο αυτοκίνητο. Διαπίστωσα κατόπιν εορτής ότι για να πάρει την όπισθεν πρέπει να πατήσω το γκάζι με δύναμη αλλιώς αν το πατήσω σιγά κυλάει μπροστά.... Αυτό δεν το έχω ξαναδεί σε άλλα αυτόματα φίλων που έχω οδηγήσει επίσης θα μου δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην οδήγηση καθώς και σε παρκάρισμα ανάμεσα από άλλα αυτοκίνητα. Μου είπαν από συζητήσεις ότι μάλλον θέλει αλλαγή το σασμάν και είναι πολύ ακριβό. Είναι όντως αυτό η μπορεί να συμβαίνει και κάτι άλλο;
Να προσθέσω πως δεν ήμουν σε επικλινές έδαφος
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Πάνε σε 2-3 συνεργεία να δεις τι θα σου πουν. Μπορεί με προγραμματισμό να στρώσει αλλιώς ή κιβώτιο ή βολάν με κόστος που σίγουρα θα είναι πάνω από 500€.
Πριν από αυτό ψαξου και για τη βαλβίδα turbo και γενικά αν βγάζει σφάλματα. Πρόσφατα σε αυτόματο C4 εκεί που μας λέγανε για βολάν επειδή σκορτσταριζε έμπιστος μηχανικός το είδε και τελικά ήταν η βαλβίδα turbo.
Αν είσαι Θεσσαλονίκη μπορω να σου πω συνεργείο.
-
Χωρίς να είμαι μηχανικός υποψιάζομαι ότι το αυτοματοποιημένο κιβώτιο του c2 έχει φθαρμένο συμπλέκτη και ίσως έχει ρυθμιστεί να κάνει καθυστερημένα σύμπλεξη για αντιστάθμισμα στη φθορά. Αυτού του είδους τα κιβώτια έχουν προγραμματισμένο πατινάρισμα περισσότερο στο ξεκίνημα και λιγότερο στις αλλαγές. Λόγω ηλικίας του αυτοκινήτου πιθανόν να έχει και άλλες φθορές στα ελατήρια του συμπλέκτη είτε σε κομμάτια του ρομποτικού μηχανισμού.Δεν αποκλείεται να έχει φύγει και κανένα εξάρτημα από τη θέση του .Τσέκαρέ το στην αντιπροσωπία ή σε εξειδικευμένο μηχανικό.'Οσα αυτοματοποιημένα έχω οδηγήσει ( aygo,i10,Up,seat) μόλις περάσουν 5000 χ/τρα αρχίζουν το ανυπόφορο πατινάρισμα και τις απότομες εκκινήσεις.
-
Κιβώτιο sensodrive τα φορούσαν τα Peugeot και Citroen από το 2002 έως το 2009! Από κάποια site του εξωτερικού είχα διαβάσει ότι τα πιο πολλά προβλήματα ήταν ο συμπλέκτης του είχε μικρό κύκλο ζωής, και η μονάδα ελέγχου του κιβωτίου είχε δυσλειτουργία!
-
Είναι αυτοματοποιημένο χειροκίνητο, με πολλά προβλήματα - δεν είναι κλασσικό αυτόματο. Μάλλον κάτι έχει φθαρεί εσωτερικά και καλό ειναι να το δει ένας μηχανικός που ξέρει.
-
@panos2171 said in ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ CITROEN C2 2006 ΑΥΤΟΜΑΤΟ:
Πριν από αυτό ψαξου και για τη βαλβίδα turbo και γενικά αν βγάζει σφάλματα. Πρόσφατα σε αυτόματο C4 εκεί που μας λέγανε για βολάν επειδή σκορτσταριζε έμπιστος μηχανικός το είδε και τελικά ήταν η βαλβίδα turbo.
Γιατι μας ειπε οτι ειναι τουρμπο το C2 ?
-
για όπισθεν πατάς φρένο, όχι γκάζι
ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ CITROEN C2 2006 ΑΥΤΟΜΑΤΟ