Navigation

    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Ληλάντιο Πεδίο 16-2-2025
    1. Home
    2. Εκτός Δρόμου
    3. Ληλάντιο Πεδίο 16-2-2025
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 1 / 7
    Εκτός Δρόμου
    15
    127
    3028
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • billy84
      billy84 last edited by

      Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί μέχρι τα 20-25 ηλικιακά έτη ο χρόνος κυλάει πολύ αργά και μοιάζει με αιωνιότητα, ενώ από εκεί και μετά κυλάει πολύ γρήγορα? Σε αυτά τα χρόνια ο εγκέφαλος γνωρίζει καθημερινά νέα πράγματα και τα αντιμετωπίζει όλα με προσοχή. Πρακτικά ο χρόνος παραμένει ίδιος, όμως εμείς είμαστε διαφορετικοί. Μετά από εκείνες τις ηλικίες όπου παρεμβάλλονται σχολεία και πανεπιστήμια, με νέες γνωριμίες και εμπειρίες, με νέες γνώσεις, ο μέσος άνθρωπος μπαίνει σε μια καθημερινή προβλέψιμη ρουτίνα όπου η κάθε μέρα μοιάζει με την προηγούμενη και την επόμενη. Αυτό έχει ως συνέπεια ο εγκέφαλος να μπαίνει σε μια λειτουργία τύπου safe mode και οι καθημερινές εμπειρίες να μπερδεύονται μεταξύ τους, την ίδια στιγμή που συνήθως δεν υπάρχει κάποια συνταρακτική εμπειρία ώστε να καταγραφεί στη μνήμη.

      Έτσι τα χρόνια περνάνε και κάποια στιγμή ξυπνάς γέρος, με τις περισσότερες εμπειρίες που θυμάσαι να βρίσκονται κατά μεγάλο ποσοστό στην παιδική-εφηβική ηλικία. Ο καιρός περνάει γρήγορα γιατί δεν υπάρχουν δυνατές εμπειρίες ώστε να τον αποσυμπιέσουν.

      Σαφέστατα υπάρχει και η αναλογική επίδραση στα χρόνια μας. Πχ όταν είσαι 10, ο ένας χρόνος αντιστοιχεί στο 10% της ζωής σου. Όταν είσαι 50, αντιστοιχεί μόλις στο 2% οπότε σίγουρα έστω και ενστικτωδώς σε επηρεάζει.

      Ένας τρόπος αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου είναι να γεμίσουμε όσο γίνεται τη ζωή μας με νέες δυνατές εμπειρίες. Έτσι ο χρόνος θα αλλάξει μορφή στο μυαλό μας και μόλις θα κοιτάμε πίσω, θα νιώθουμε ότι ζήσαμε περισσότερα χρόνια από την πραγματική ηλικία μας. Μπορώ να σας πω ότι με πρόχειρους υπολογισμούς νιώθω περίπου 120 ετών!😂

      Μετά από αυτήν τη μεγάλη εισαγωγή ας περάσουμε στη σύντομη Κυριακάτικη εξόρμηση, η οποία σημειωτέον ήταν πράγματι σύντομη και κοντινή, όμως το μεσημέρι που επέστρεψα στο σπίτι, ένιωθα λες και είχα πάει κάπου πολύ μακριά και είχα κάνει μια τουλάχιστον ολοήμερη εξόρμηση. Αυτή η εμπειρία μου απαντά και στον προβληματισμό-διαπίστωση του θέματος.

      Το Σάββατο μέχρι το βράδυ που κοιτούσα τον καιρό, κυριολεκτικά παντού έδειχνε βροχές οπότε ήταν εξαιρετικά αμφίβολη η Κυριακάτικη εξόρμηση. Υπήρχε ένα μικρό ερωτηματικό στο Ληλάντιο πεδίο, μεταξύ Χαλκίδας και Ερέτριας. Εκεί μερικά σάιτ έδειχναν ότι ίσως δεν επηρεαζόταν τουλάχιστον μέχρι τη μία το μεσημέρι. Αποφάσισα να ξυπνήσω στις 7 το πρωϊ και να δω τον καιρό ξανά ώστε να έχω πιο αξιόπιστη πρόβλεψη. Πράγματι αυτά τα λίγα σάιτ είχαν δίκιο και ξεκίνησα άμεσα.

      alt text

      Το Ληλάντιο Πεδίο όπως είδατε είναι αυτή η πολύ εύφορη περιοχή η οποία έχει έκταση περίπου 40 τετραγωνικά km και πήρε το όνομά της από τον ποταμό Λήλαντα που πηγάζει από το όρος Ξεροβούνι και εκβάλλει στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο.

      Η εύφορη περιοχή αυτή κατοικείται επί χιλιετίες. Στην περιοχή Μάνικα, 5km βορειοανατολικά της Χαλκίδας, ανακαλύφθηκε το 1900 προϊστορικός οικισμός και νεκροταφείο της Πρώιμης Εποχής του Χαλκού (3000-1900 π.Χ.) ενώ και στην παραλία Λευκαντί έχει ανακαλυφθεί ιερό του 9ου αιώνα π.Χ.

      1ος μου στόχος ήταν το κάστρο των Φύλλων πάνω από το ομώνυμο χωριό Φύλλα από το οποίο καταγόταν ο Ανδρέας Μιαούλης. Παραδόξως υπάρχει ασφάλτινος δρόμος που φτάνει εκεί πάνω!

      1.JPG

      Όπως ήταν λογικό ο καιρός ήταν άστατος γενικά αλλά η περιοχή αυτή έδειχνε ότι για λίγες ώρες θα παρέμενε καθαρή.

      2.JPG

      Η ιστορία του κάστρου είναι συνδεδεμένη με τον θρυλικό ιππότη Λικάριο που χρησιμοποίησε το κάστρο ως ορμητήριό του τον 13ο αιώνα και μετά από μια πολυτάραχη και περιπετειώδη ζωή, ήταν το κάστρο στο οποίο αποσύρθηκε.

      3.JPG

      Ο Λικάριο ήταν Γενοβέζικης καταγωγής ενώ η μάνα του ήταν από την Κάρυστο όπου και γεννήθηκε. Ήταν ερωτευμένος με την Φελίζα, προστατευμένη της οικογένειας Carceri, κάτι το οποίο δεν ήταν κοινωνικά αποδεκτό. Τελικά την παντρεύτηκε κρυφά και έγινε ένας μικρός χαμούλης.

      4.JPG

      Αποσύρθηκε σε ένα φρούριο κοντά στο Κάβο Ντόρο, οργάνωσε ένα μικρό στρατό και έκανε επιδρομές στις γειτονικές περιοχές. Να τονίσουμε ότι η Εύβοια τότε είχε καταληφθεί από τους Φράγκους κατά τη διάρκεια της Δ σταυροφορίας όπου είχε πέσει και η Πόλη. Τελικά ήρθε σε επαφή με τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου Μιχαήλ Η' Παλαιολόγο και του πρότεινε να αναλάβει εκ μέρους των Βυζαντινών την ανακατάληψη της Εύβοιας με τον όρο να του δίνονταν στρατιωτική ενίσχυση.

      7.JPG

      Ξεκίνησε λοιπόν και κατέκτησε σχεδόν όλα τα κάστρα της Εύβοιας και ανταμείφθηκε πλουσιοπάροχα από τον αυτοκράτορα χαρίζοντάς του όλο το νησί ως φέουδο. Τελικά αποφάσισε να μείνει μόνιμα στο συγκεκριμένο κάστρο με μια πλούσια ευγενή Ελληνίδα που του πάσαρε ο Παλαιολόγος.

      8.JPG

      Διακρίνεται ένα κομμάτι του Ληλάντιου Πεδίου.

      5.JPG

      Για το τέλος του Λικάριου δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία αλλά οι παραδόσεις αναφέρουν πως δηλητηριάστηκε από τη Χαλκιδαία ερωμένη του. Καλά πήγε αυτό...

      9.JPG

      Το κάστρο προσπαθεί να αντισταθεί στον αδυσώπητο χρόνο μάλλον μάταια.

      10.JPG

      Είναι εντελώς άκυρο να γράφεις ΟΧΙ σε ένα Φράγκικο, Καταλανικό, Βυζαντινό είτε αρχαίο κάστρο. Το ΟΧΙ έχει νόημα να το γράψεις στα οχυρά της συνοριογραμμής. Την επόμενη φορά πήγαινε να το γράψεις πάνω στην ακρόπολη και στα Μινωϊκά ανάκτορα στόκε. Βέβαια τι να περιμένει κανείς από μια χώρα με τους περισσότερους ανιστόρητους πολίτες.

      6.JPG

      Από το κάστρο συνέχισα τη διαδρομή μέχρι το Αφράτι και από εκεί μέσω χωμάτινης διαδρομής έφτασα στον εγκαταλελειμμένο οικισμό Λεχριές.

      Youtube Video

      Στο βάθος η χιονισμένη Δίρφυς. Από αυτό το σημείο και μετά τα πάντα είναι καταπράσινα, μέχρι εδώ υπήρχε ένα καμμένο κομμάτι δάσους δυστυχώς.

      11.JPG

      Άφιξη στις Λεχριές. Θα παρατηρήσετε αυτόν τον χαρακτηριστικό βράχο στο βάθος. Σύμφωνα με έναν Ενετικό χάρτη υπήρχε φρούριο σε αυτό το σημείο μάλιστα η περιοχή αναφερόταν ως Leriche.

      12.JPG

      Υπάρχουν παλιές φωτογραφίες από το σημείο που δείχνουν κατάλοιπα οχύρωσης.

      alt text

      Πλέον ο χώρος είναι περιφραγμένος, όχι όμως από το υπουργείο πολιτισμού, ενώ δε διακρίνεται κανένα ίχνος από την οχύρωση της παλιάς φωτογραφίας. Ελλαδάρα αθάνατη!

      13.JPG

      Οι Λεχριές σε μια καταπράσινη τοποθεσία που εύχομαι να παραμείνει έτσι.

      14,5.JPG

      Συνέχεια της διαδρομής προς τα δυτικά. Ο δρόμος ήταν ανέλπιστα βατός.

      14.JPG

      Κατέληξα στον ποταμό Λήλαντα

      Youtube Video

      15.JPG

      16.JPG

      Επόμενος προορισμός η κορυφή Βουδόχη στα 800m όπου υπάρχουν κεραίες. Η προσέγγιση έγινε από τον Γέροντα.

      Youtube Video

      Η διαδρομή ήταν σπαστήρι και δείχνει να χρησιμοποιείται σπάνια. Ψηλά είχε ομίχλη και το τοπίο αγρίεψε.

      17.JPG

      Πυροφυλάκειο Βουδόχης. Να σημειώσουμε πως το βουνό αυτό ονομάζεται Όλυμπος Ευβοίας και αυτή είναι μια από τις κορυφές του.

      18.JPG

      19.JPG

      Υπάρχει τριγωνομετρικό κολωνάκι στα 797m.

      20.JPG

      21.JPG

      Η θέα ήταν εκπληκτική!

      22.JPG

      23.JPG

      Ελληνικό Μπονσάι!😁

      24.JPG

      Από τη Βουδόχη ξεκίνησα να κατεβαίνω μέχρι τη διασταύρωση που με έφερε από τον Γέροντα. Η Δίρφυς σε όλο της το μεγαλείο!

      26.JPG

      27.JPG

      Συνέχισα αριστερά προς Μονή Αγίου Γεωργίου Άρμα μέσα από μια λίγο δυσκολούτσικη διαδρομή όπου ο δρόμος περνά και μέσα από μια αντιπυρική ζώνη.

      Youtube Video

      Προς Μονή Προφήτη Ηλία.JPG

      Στον χάρτη έβλεπα ένα εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Έφτασα σε μια αυτοσχέδια πόρτα.

      28.JPG

      Προχώρησα με τα πόδια λίγο μέσα και τελικά είχα φτάσει σε ένα μοναστήρι και όχι εκκλησάκι όπως νόμιζα. Βρισκόμουν από την πίσω πλευρά, κάποια στιγμή άκουγα θόρυβο. Ήταν ένας καλόγερος, πιάσαμε λίγο την κουβέντα και δυστυχώς δεν εισέπραξα τη σοφία που θα έπρεπε να έχει ένας τέτοιος άνθρωπος σε αυτό το περιβάλλον. Διέκρινα έναν άνθρωπο δηλητηριασμένο από τον σύγχρονο κόσμο που ενημερώνεται καθημερινά για κάθε κακό και στο τέλος τον επηρεάζει βαθύτατα. Η ασκητική ζωή δε γίνεται με κινητά και τηλεόραση γιατί στο τέλος δε διαφέρεις από τους γραφικούς στο καφενείο της γειτονιάς που συζητάνε όλη μέρα για πράγματα που τους τρώνε την ψυχή. Μάλιστα μου την είπε ελαφρώς που έχω επιλέξει να μη βλέπω τηλεόραση κλπ γιατί ''οφείλω να ενημερώνομαι και να ξέρω τι γίνεται στον κόσμο''. Λες και αν ακούσεις 50 φορές για πολέμους, βιαστές και δολοφόνους, δεν έχεις μάθει τι παίζει στον κόσμο, πρέπει να ακούς καθημερινά μέχρι να πεθάνεις για να το εμπεδώσεις! Αυτή είναι σοφία!

      30.JPG

      Από το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία κατέβηκα μέσω ζόρικου χωματόδρομου τελικά στην Ερέτρια. Πολύ ωραία κατηφορική διαδρομή με θέα που θα ήταν αρκετά πιο δύσκολη αν την έκανα ανάποδα.

      Προς Ερέτρια.JPG

      Όπως είπα και στην αρχή, ο χρόνος σε αυτήν την εξόρμηση κύλησε πολύ αργά και μόλις επέστρεψα πίσω το μεσημέρι νόμιζα ότι είχα πάει κάπου μακριά και έλειπα ολόκληρη τη μέρα. Αυτό ήταν και είναι πιστεύω το μεγαλύτερο κέρδος αυτών των εξορμήσεων.

      Να είστε όλοι καλά και τα λέμε την επόμενη φορά!

      1 Reply Last reply Reply Quote 15
      • gatoz
        gatoz last edited by gatoz

        κακως πηγες αλόν
        επρεπε να στειλεις μηνυμα
        ημουν εκει πρωι κυριακης
        οταν λεμε εκει, εννοω ακριβως εκει!!! αφου ηπια καφεδακι στην Αγια Αννα στον γεροντα για πρωινο
        με το γκέικο
        στο πυροφυλακιο που δειχνεις φυλαω σκοπιες καλοκαιρι οταν ειμαι κατω
        προφητη ηλια ανεβαινεις απο τα πλακακια καλυτερα, ειναι ευκολο, δειχνει δυσκολος αλλα δεν ειναι, περασα γυριζοντας, ο τυπος ειναι παπαρακος και γνωστος στη περιοχη. οτι ειναι παπαρακος. απο προφητη ηλια βγαινεις ή προς το φυλακιο ή προς τον Αη Γιαννη πανω απο τον Αρμα (στη πιστα για τεστ 4x4 των φετες), απο εκει περασα. εκει εχει ομορφο δρομακο που σε βγαζει καμαρι και απο καμαρι λεχριες και υπαρχει ενα ομορφο πετρινο εκκλησακι μαλλον παλιο, Ζωοδοχος Πηγη - αν πηγες, το καντηλι ηταν αναμμενο απο γατο.
        αν δεις και στη φωτο σου στις λεχριες φαινεται που ετοιμαζουν επιπλεον ανεμογεννητριες και αριστερα καηκε το καλοκαιρι, ειπανε οι ξεφτιλλες οτι ηταν λεει ένα γερακι που έβαλε τη φωτιά!!!!!! τα παιδια ομως που φυλαμε ειδαν ασπρο πικαπ... αν κατεβηκες απο την ασφαλτο του γεροντα θα ειδες οτι και εκει πλεον θα γεμισει ανεμογεννητριες, σκαβει ο δεδηες και εχουν φτασει τα γκρειντερ να ανοιξουν δρομους. γαμω τις αννεμογεννητριες και οποιον πουστη γαμαει ετσι την ευβοια. άι στο διάολο πια, ολα για τη τσεπη, δεν θα μεινει τιποτε.
        στα ληλαντια το πλεον εντυπωσιακο στοιχειο ειναι η αφαιρεση χωματος που εχει γινει στα χωραφια, υπηρχαν στη περιοχη, ακομη υπαρχει ενα, καμινια και το εδαφος αυτο ειναι ιδανικο για τουβλα
        οταν ανοιξει ο καιρος γιατι τωρα εχει εναμιση μετρο χιονι, θυμισου να σε ανεβασω ξηροβουνι απο μαυροπουλο και να περασουμε μεχρι αμπουδιωτισσα, εντυπωσιακη και σχετικα ευκολη διαδρομη
        για ομορφο-σκληρο οφροαντινγκ ομως πρεπει να σε παω με το νεο αρμα που θα παρω μεσα απο το ρεμα των βούνων (χωριο ειναι...) και να βγουμε σκουντέρι - θυμησου να πας και εκει, ειναι λιγο περιεργη φαση το σκουντερι με 3 εκκλησιες και παλιο πυργο, πολυ κοντα εκει που ησουνα
        για φαγητο στην περιοχη δεν θα μιλησω
        χαχαχαχα

        #milf-a-man

        billy84 V 2 Replies Last reply Reply Quote 4
        • A
          antoniokon last edited by

          Ωραία και η βόλτα και οι φιλοσοφικές πινελιές😊

          1 Reply Last reply Reply Quote 2
          • billy84
            billy84 @gatoz last edited by

            @gatoz said in Ληλάντιο Πεδίο 16-2-2025:

            κακως πηγες αλόν
            επρεπε να στειλεις μηνυμα
            ημουν εκει πρωι κυριακης
            οταν λεμε εκει, εννοω ακριβως εκει!!! αφου ηπια καφεδακι στην Αγια Αννα στον γεροντα για πρωινο
            με το γκέικο
            στο πυροφυλακιο που δειχνεις φυλαω σκοπιες καλοκαιρι οταν ειμαι κατω
            προφητη ηλια ανεβαινεις απο τα πλακακια καλυτερα, ειναι ευκολο, δειχνει δυσκολος αλλα δεν ειναι, περασα γυριζοντας, ο τυπος ειναι παπαρακος και γνωστος στη περιοχη. οτι ειναι παπαρακος. απο προφητη ηλια βγαινεις ή προς το φυλακιο ή προς τον Αη Γιαννη πανω απο τον Αρμα (στη πιστα για τεστ 4x4 των φετες), απο εκει περασα. εκει εχει ομορφο δρομακο που σε βγαζει καμαρι και απο καμαρι λεχριες και υπαρχει ενα ομορφο πετρινο εκκλησακι μαλλον παλιο, Ζωοδοχος Πηγη - αν πηγες, το καντηλι ηταν αναμμενο απο γατο.
            αν δεις και στη φωτο σου στις λεχριες φαινεται που ετοιμαζουν επιπλεον ανεμογεννητριες και αριστερα καηκε το καλοκαιρι, ειπανε οι ξεφτιλλες οτι ηταν λεει ένα γερακι που έβαλε τη φωτιά!!!!!! τα παιδια ομως που φυλαμε ειδαν ασπρο πικαπ... αν κατεβηκες απο την ασφαλτο του γεροντα θα ειδες οτι και εκει πλεον θα γεμισει ανεμογεννητριες, σκαβει ο δεδηες και εχουν φτασει τα γκρειντερ να ανοιξουν δρομους. γαμω τις αννεμογεννητριες και οποιον πουστη γαμαει ετσι την ευβοια. άι στο διάολο πια, ολα για τη τσεπη, δεν θα μεινει τιποτε.
            στα ληλαντια το πλεον εντυπωσιακο στοιχειο ειναι η αφαιρεση χωματος που εχει γινει στα χωραφια, υπηρχαν στη περιοχη, ακομη υπαρχει ενα, καμινια και το εδαφος αυτο ειναι ιδανικο για τουβλα
            οταν ανοιξει ο καιρος γιατι τωρα εχει εναμιση μετρο χιονι, θυμισου να σε ανεβασω ξηροβουνι απο μαυροπουλο και να περασουμε μεχρι αμπουδιωτισσα, εντυπωσιακη και σχετικα ευκολη διαδρομη
            για ομορφο-σκληρο οφροαντινγκ ομως πρεπει να σε παω με το νεο αρμα που θα παρω μεσα απο το ρεμα των βούνων (χωριο ειναι...) και να βγουμε σκουντέρι - θυμησου να πας και εκει, ειναι λιγο περιεργη φαση το σκουντερι με 3 εκκλησιες και παλιο πυργο, πολυ κοντα εκει που ησουνα
            για φαγητο στην περιοχη δεν θα μιλησω
            χαχαχαχα

            Τη διαδρομάρα που λες από Μαυρόπουλο μέχρι Αμπουδιώτισσα την έχω κάνει με τη μηχανή!!! Θυμάμαι όμως ότι είχε καταρρεύσει σε ένα σημείο και δε νομίζω οτι περνάει το Qashqai. Είχε μια καλή καθίζηση όλο το οδόστρωμα!

            Την έχουν καταστρέψει οι ξεφτίλες την Εύβοια ειδικά εκεί χαμηλά τη νότια δυστυχώς. Ο τόπος γύρω από τις Λεχριές είναι παρθένος και θα είναι πραγματικά κρίμα να το ξεσκίσουν και εκεί το μέρος. Πράγματι πέρασα από μεγάλο καμμένο κομμάτι πριν φτάσω στο καταπράσινο τοπίο.

            Αν ψάξεις στο moto.gr θα βρεις πάρα πολλά ταξιδιωτικά μου στην Εύβοια, σχεδόν παντού έχω πάει! 😀

            @antoniokon said in Ληλάντιο Πεδίο 16-2-2025:

            Ωραία και η βόλτα και οι φιλοσοφικές πινελιές😊

            Να είσαι καλά φίλε μου!

            1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • gatoz
              gatoz last edited by

              λες για αλλο σημειο, ειναι ενας απο τους δρομους που περνανε πανω απο το μετοχι η καθιζηση που λες, σκεψου ανεβαινεις απο αμπουδιωτισσα προς αιγαιο την ασφαλτος, συνεχας στο χωμα και δεν στριβεις αριστερα ουτε στην 1η, ουτε στη 2η διασταυρωση. εκει εχει πεσει τελειως. και επισης δεν περναει, στο σημειο που στη ασφαλτο δεν πεφτει ηλιος πιανει 4-5 μετρα και λιωνει μετα τα μεσα μαίου.
              ο δρομος περναει κανονικα, βασικα δεν περναγε γιατι ειχε πεσει ενας τεραστιος πραγματικα κορμος, αλλα με βοηθεια καταφερα και τον εκανα στην ακρη, ειναι ευκολος πλεον, απλα τετοια εποχη εχει παρα πολυ χιονι

              #milf-a-man

              billy84 1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • billy84
                billy84 @gatoz last edited by

                @gatoz said in Ληλάντιο Πεδίο 16-2-2025:

                λες για αλλο σημειο, ειναι ενας απο τους δρομους που περνανε πανω απο το μετοχι η καθιζηση που λες, σκεψου ανεβαινεις απο αμπουδιωτισσα προς αιγαιο την ασφαλτος, συνεχας στο χωμα και δεν στριβεις αριστερα ουτε στην 1η, ουτε στη 2η διασταυρωση. εκει εχει πεσει τελειως. και επισης δεν περναει, στο σημειο που στη ασφαλτο δεν πεφτει ηλιος πιανει 4-5 μετρα και λιωνει μετα τα μεσα μαίου.
                ο δρομος περναει κανονικα, βασικα δεν περναγε γιατι ειχε πεσει ενας τεραστιος πραγματικα κορμος, αλλα με βοηθεια καταφερα και τον εκανα στην ακρη, ειναι ευκολος πλεον, απλα τετοια εποχη εχει παρα πολυ χιονι

                Youtube Video

                Δε λέω για την καθίζηση προς το Μετόχι μετά την άσφαλτο, έχω πάει και από εκεί. Δες από το 8:30 και μετά στο 2ο βίντεο. Η καθίζηση που λέω είναι στο 15:00. Εκεί δεν κατεβαίνει με τίποτα το Qashqai. Μέχρι και με τη μηχανή κατέβηκα για να δω τι παίζει και εκεί και λίγο νωρίτερα. Είναι πολύ μεγάλο δε φαίνεται καλά στο βίντεο! Διαδρομάρα πάντως! Στο Ξεροβούνι έχω ανέβει και κορυφή εννοείται!

                Youtube Video

                1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • L
                  lap last edited by lap

                  Ωχ! έχεις και μηχανή;;; 😲

                  ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

                  nickthetrib 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                  • nickthetrib
                    nickthetrib @lap last edited by nickthetrib

                    @lap said in Ληλάντιο Πεδίο 16-2-2025:

                    Ωχ! έχεις και μηχανή;;; 😲

                    Ρε τη μνήμη χρυσόψαρου είναι αυτή;;;
                    Ούτε ένα εξάμηνο δεν γράφει!
                    Το έγραψε από το πρώτο θέμα του ότι έκανε τέτοιες διαδρομές με την μηχανή, αλλά δεν μπορεί να συνεχίσει και το γύρισε με το αυτοκίνητο!

                    And Another Passionless Night, And Another Hopeless Fight, And Another Battle That I've Lost !!!

                    1 Reply Last reply Reply Quote 4
                    • L
                      lap last edited by

                      Δεν το θυμόμουν! 🤕

                      ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

                      1 Reply Last reply Reply Quote 1
                      • gatoz
                        gatoz last edited by gatoz

                        μαναμ μηπως εστριψες καπου?
                        δεν υπαρχει καθιζηση ή τουλαχιστον τπτ σημαντικο, με το 3008 περασα απο εκει οκτωβριο.
                        εδω ειναι το σημειο που δεν περναγε
                        69b07280-8d3c-4a97-ab0d-db262477480c-image.png
                        αλλα τακτοποιηθηκε, το ειχαμε τραβηξει 3 τζιβια δεμενα μαζι. οποτε το καλοκαιρι και μεχρι οκτωβριο ηταν ανοιχτα
                        53a7d70b-ae09-41af-82a0-dae1ff11c25f-image.png

                        σκεψου οτι βγαινει εδω
                        aaae2cd4-e926-4eb3-9cf4-bcc49c60cfe0-image.png

                        https://www.google.com/maps/@38.5645705,23.9231595,191m/data=!3m1!1e3?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDIxOS4xIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

                        βασικα τωρα δεν περνας απο το εκκλησακι του Αγιου Παντελεημονα, εκει εχει παρα, μα παρα πολυ χιονι μεχρι αργα τον απριλιο

                        #milf-a-man

                        1 Reply Last reply Reply Quote 1
                        • L
                          lap last edited by

                          Εσείς τα τραβήξατε;

                          ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

                          gatoz 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                          • gatoz
                            gatoz @lap last edited by gatoz

                            @lap said in Ληλάντιο Πεδίο 16-2-2025:

                            Εσείς τα τραβήξατε;

                            αν εννοας τα δεντρα, ναι
                            οπου παμε φροντιζουμε να ανοιγουμε τον δρομο μονιμα, καποια στιγμη θα χρειαστει

                            καντηλι ας πουμε ολοι οι δρομοι ειναι προσβασιμοι απο εμας, το δασαρχειο δεν μπαινει ποτε μεσα. εκει να δεις κοψιμο και καθαρισμα που πεφτει. εχω 2 μικρα ηλεκτρικα πριονια, ενα 30αρι και ενα 50cm/72cc αλυσοπριονο. το ιδιο και οι δρομοι που πηγε ο μπιλι προς ερετρια που ειναι απο τους φετες μονιμα καθαροι. μονο ετσι βοηθας σε μελλοντικες φωτιες κλπ
                            για μετακινηση βαζεις εργατη με κοντο ιμαντα και τροχαλιες για να δωσεις κατευθυνση που δεν ενοχλει. απλα οταν ειναι βαρυς ο κορμος οπως αυτος, πρωτα καθαριζεις οτι μπορεις απο κλαδια και μετα επειδη το αμαξι ειναι ελαφρυ και τραβιεται αυτο αντι για τον κορμο με τον εργατη, δενεις στον κοτσαδορο ακομη ενα αυτοκινητο και ισως αλλα ενα-δυο τραινακι μεχρι να φτασεις στο βαρος.
                            που λεει ο συντροφος διας περι λαντροβερ με αυτοφερομενα, αν κανεις τετοια πραγματα θα παρει ενα μετρο μηκος σε καθε τραβηγμα...

                            #milf-a-man

                            1 Reply Last reply Reply Quote 4
                            • L
                              lap last edited by

                              Μπράβο ρε παιδιά! Προσφέρετε έργο!

                              ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

                              gatoz 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                              • gatoz
                                gatoz @lap last edited by gatoz

                                @lap said in Ληλάντιο Πεδίο 16-2-2025:

                                Μπράβο ρε παιδιά! Προσφέρετε έργο!

                                οπως εγραψα, καθε καλοκαιρι οι φετες, οταν ειμαι κατω και εγω, ειναι οι βασικοι παραγοντες που δεν εχει λαμπαδιασει η περιοχη. απο φυλακιο 24/7, αυτο που εχει ο μπιλι φωτο, μεχρι πυροσβεστικο δανεικο απο την πολπροστασια και βαρδιες για αμεση επεμβαση

                                δες πχ
                                https://www.google.com/search?q=φετες+φωτια+ερετρια

                                https://www.google.com/search?q=φετες++ερετρια+ατυχημα

                                #milf-a-man

                                1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                • V
                                  v_a @gatoz last edited by v_a

                                  @gatoz said in Ληλάντιο Πεδίο 16-2-2025:

                                  γαμω τις αννεμογεννητριες και οποιον πουστη γαμαει ετσι την ευβοια. άι στο διάολο πια, ολα για τη τσεπη, δεν θα μεινει τιποτε.

                                  👍👍👍
                                  Σε λιγο θα παρακαλάμε
                                  #ela_trump_na_tous_tis_valeis_ston_k₩lo_tous

                                  1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                  • jorge_greek
                                    jorge_greek last edited by

                                    Μπίλυ ποια sites εμπιστεύεσαι για καιρό;

                                    And so, therefore, it’s so important to consider this question:* **What do I desire? ***

                                    billy84 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                    • billy84
                                      billy84 @jorge_greek last edited by billy84

                                      @jorge_greek said in Ληλάντιο Πεδίο 16-2-2025:

                                      Μπίλυ ποια sites εμπιστεύεσαι για καιρό;

                                      Δυστυχώς και αυτά με έχουν απογοητεύσει φέτος, δεν πέφτουν μέσα πάντα ίσως γιατί ο καιρός είναι πολύ άστατος μετά από χρόνια.

                                      Σε κάθε περίπτωση κοιτάω το Ποσειδών, το Freemeteo, τον καιρό της google στις επιλεγμένες τοποθεσίες και το Windy. Προσπαθώ με ένα μέσο όρο να προβλέψω και εγώ τι περίπου θα γίνει. Αν είναι πολύ άστατος ο καιρός παντού περιμένω μέχρι την τελευταία στιγμή, όπως έκανα και εκείνη την Κυριακή!

                                      Να δώσουμε τα εύσημα στον Γάτο και σε όποιον κάνει διάφορες δουλειές στα βουνά και κρατάει τους δρόμους ανοιχτούς. Έχω πετύχει δρόμους που δε θα περνούσα αν δεν είχαν γίνει κοψίματα κορμών και χωματουργικές εργασίες. Πρόσφατο παράδειγμα το πέρασμα της Κακαρδίτσας στην Πίνδο από το Ματσούκι μέχρι τη Νεράιδα όπου 2 παιδιά από το Vitaraclub έσκαψαν το πρανές και δημιούργησαν πέρασμα σε μια καθίζηση. Παλιότερα έχω γυρίσει αρκετές φορές πίσω σε πολλά μέρη.

                                      gatoz 1 Reply Last reply Reply Quote 4
                                      • gatoz
                                        gatoz @billy84 last edited by

                                        @billy84 said in Ληλάντιο Πεδίο 16-2-2025:

                                        @jorge_greek said in Ληλάντιο Πεδίο 16-2-2025:

                                        Μπίλυ ποια sites εμπιστεύεσαι για καιρό;

                                        Δυστυχώς και αυτά με έχουν απογοητεύσει φέτος, δεν πέφτουν μέσα πάντα ίσως γιατί ο καιρός είναι πολύ άστατος μετά από χρόνια.

                                        Σε κάθε περίπτωση κοιτάω το Ποσειδών, το Freemeteo, τον καιρό της google στις επιλεγμένες τοποθεσίες και το Windy. Προσπαθώ με ένα μέσο όρο να προβλέψω και εγώ τι περίπου θα γίνει. Αν είναι πολύ άστατος ο καιρός παντού περιμένω μέχρι την τελευταία στιγμή, όπως έκανα και εκείνη την Κυριακή!

                                        Να δώσουμε τα εύσημα στον Γάτο και σε όποιον κάνει διάφορες δουλειές στα βουνά και κρατάει τους δρόμους ανοιχτούς. Έχω πετύχει δρόμους που δε θα περνούσα αν δεν είχαν γίνει κοψίματα κορμών και χωματουργικές εργασίες. Πρόσφατο παράδειγμα το πέρασμα της Κακαρδίτσας στην Πίνδο από το Ματσούκι μέχρι τη Νεράιδα όπου 2 παιδιά από το Vitaraclub έσκαψαν το πρανές και δημιούργησαν πέρασμα σε μια καθίζηση. Παλιότερα έχω γυρίσει αρκετές φορές πίσω σε πολλά μέρη.

                                        χαχαχαχα- το τελειωμα εκει γιατι οι συναδελφοι ειχαν αφησει λιγο γεμισμα εκει και δεν χωραγε ο ινδιανος, ειχε γινει απο τον μάικ και τον γατο, υπαρχει φωτο ημιγυμνη - καλοκαιρι ητανε.

                                        #milf-a-man

                                        1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                        • C
                                          criuser last edited by

                                          Πάντως το μέρος δεν είναι σκηνικό κινηματογράφου.

                                          Ζουν άνθρωποι εκεί και δυστυχώς κάθε χρόνο, τα παιδιά που τελειώνουν το σχολείο φεύγουν για τις μεγάλες πόλεις, ή το εξωτερικό.

                                          Οπότε καλή και μπράβο σε όσους βοηθάνε στα βουνά, αλλά σε λίγο τα ερείπια δεν θα είναι αιώνων αλλά πρόσφατα, όσο συνεχίζεται η εγκατάλειψη του νησιού μου.

                                          Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
                                          πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...

                                          gatoz 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                          • gatoz
                                            gatoz @criuser last edited by gatoz

                                            @criuser said in Ληλάντιο Πεδίο 16-2-2025:

                                            Πάντως το μέρος δεν είναι σκηνικό κινηματογράφου.

                                            Ζουν άνθρωποι εκεί και δυστυχώς κάθε χρόνο, τα παιδιά που τελειώνουν το σχολείο φεύγουν για τις μεγάλες πόλεις, ή το εξωτερικό.

                                            Οπότε καλή και μπράβο σε όσους βοηθάνε στα βουνά, αλλά σε λίγο τα ερείπια δεν θα είναι αιώνων αλλά πρόσφατα, όσο συνεχίζεται η εγκατάλειψη του νησιού μου.

                                            για το οποιο ομως εσυ ο ιδιος γραφεις πως μια χαρα οι ανεμογεννητριες αρκει να κανουν δρομο για την κιουμη - μην το ξεχναμε ε?
                                            ο ευβοια εχει γινει πεδιο λαμπρο για λαμογιους νουδιτες, πασοκους και σια, απο ανεμογεννητριες μεχρι υλοτομια και τουριστικες μοναδες σε κανονικα απαγορευμενες για αυτο περιοχες.
                                            επειδη παρακολουθω, θα εχει μεσα στον μαρτιο 2 εκδηλωσεις εναντια στις νεες ανεμογεννητριες που θελουνε να βαλουνε σε ξηροβουνι, ναι @billy84 , και σε αμπουδιωτισσα-βρωμονερα-επταου.
                                            θα ερθει κανενας αλλος να παμε?

                                            https://ornithologiki.gr/el/enhmerwsh-ekpaideush/enimerosi/ta-nea-mas/1551-ypo-apeili-enas-apo-tous-teleftaious-thylakes-agrias-zois-tis-eyvoias
                                            https://eviaportal.gr/apopeira-egkatastasis-anemologikou-istou-thesi-tourla-kadi-kymis/
                                            https://eviaportal.gr/katathesi-antirriseon-nea-erga-anemogennitrion-ploton-fotovoltaikon-sti-kentriki-evvoia/
                                            https://infolibre.gr/2024/09/03/eyvoia-akomi-ena-terna-toyrgima-apeilei-ton-oreino-ogko-tis-dirfyos/

                                            4101841e-18a9-41cd-8707-190a546916fb-image.png

                                            #milf-a-man

                                            1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 1 / 7
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                                              • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
                                            • ΔΟΚΙΜΕΣ
                                              • TEST
                                              • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ
                                              • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ
                                              • ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
                                              • ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
                                              • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
                                            • VIDEO
                                              • 4TTV
                                              • ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • CANDID CAMERA
                                            • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
                                              • ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΛΕΞΙΚΟ
                                            • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
                                              • ΔΟΚΙΜΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
                                            • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • FORMULA 1
                                              • WRC
                                              • ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
                                              • ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • 4T CLASSIC
                                              • ΜΟΝΤΕΛΑ
                                              • ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
                                              • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
                                              • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ/ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
                                            • ΑΓΟΡΑ
                                              • ΠΩΛΗΣΕΙΣ
                                              • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
                                              • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ
                                            • 2ΤΡΟΧΟΙ
                                              • ΟΔΗΓΟΥΜΕ
                                              • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • CLASSIC
                                            • ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ
                                            • MENU
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • 4ΤΡΟΧΟΙ
                                            • ΣΥΓΚΡΙΣΗ
                                            • ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
                                            • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
                                            • ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
                                            • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
                                            • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
                                            • ΚΟΚ

                                            logo footer

                                            coty











                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                            • ΑΓΩΝΕΣ
                                            • ΔΟΚΙΜΕΣ
                                            • CLASSIC
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • VIDEO
                                            • FORUM
                                            4T FORUM
                                            4T LIBRARY
                                            • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
                                            • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ FORUM
                                            • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
                                            • ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ 4TROXOI.GR
                                            Powered by nxcode.gr