-
Σκοπεύω να βάλω κάμερα στον χώρο στάθμευσής μου. Υπόγειο γκαράζ που παρκάρουν άλλοι 4 και θέλω να έχω μια εικόνα - προστασία του αυτοκινήτου μου.
Ρεύμα δεν έχω γιατί στο γκαράζ το ρεύμα είναι κοινόχρηστο.
Οι επιλογές που έχω σκεφτεί είναι οι εξής.- Κάποια ασύρματη κάμερα με μπαταρία. Έχετε κάποια υπόψιν σας; θέλουν πολύ συχνή φόρτιση;
- Να φέρω μάστορα να τραβήξει ρεύμα από το σπίτι μου και να βάλει αυτός μια.
Τι προτείνετε;
-
@georgemit said in Κάμερες παρακολουθησης:
Τι προτείνετε;
Να πάρεις άδεια από τους υπόλοιπους.
Δε θες ρεύμα. Ένα utp καλώδιο να καταλήξεις στο router του σπιτιού σου. Υπάρχουν πολλές poe κάμερες.
-
Η κάμερα θα βλέπει μόνο τον δικό μου χώρο.
-
Σωστος ο Αντωνακης και κατεβασε αν ειναι εφικτο καλωδιο ρευματος και δικτυου απο το σπιτι σου.
-
Πάρε μια PoE κάμερα που παίρνει ρεύμα από το καλώδιο δικτύου και απλά περνάς καλώδιο από το σπίτι στο γκαράζ . Θα χρειαστείς στο σπίτι και ένα PoE injector ή switch
Αν δεν γίνεται πήγαινε σε κάμερα με μπαταρία και wifi. Αν την βάλεις να καταγράφει μόνο όταν βλέπει αλλαγή στον σενσορα κίνησης της θα αντέχει μήνες. Αν την βάλεις να καταγράφει συνέχεια θα τελειώνει πιο γρήγορα προφανώς. Όπως και να έχει θα σου έχει ειδοποιήσεις όταν φτάνει χαμηλά η μπαταρία να σου θυμίσει να την φορτίσεις
-
οι κάμερες με μπαταρία "πέφτουν σε ύπνο" και έχουν πολλή χαμηλή κατανάλωση. Διαφημίζουν διάρκεια 2-3 μήνες αλλά εγώ θα έλεγα φόρτιση τουλάχιστον κάθε μήνα για σίγουρα.
έχεις σήμα wifi στο γκαράζ; -
Δεν έχω δει αν πιάνει.
-
έλεγξε με το κινητό σου. Αν όχι, δες αν μπορείς να βάλεις κάπου ενδιάμεσα από το router σου ένα repeater
-
Κάνε ότι σου λέει ο cirus , παρε δηλ κάμερα ΡοΕ (power over ethernet) και κατέβασε καλώδιο ethernet απο το σπίτι .
Έτσι έκανα σε παρόμοια περίπτωση , αγόρασα 25 μέτρα καλώδιο και ενα τρυπάνι να ανοίξω τρύπα να το περάσω απο ενα τοίχο.Ενα κόλπο που μου είπε ηλεκτρολόγος
Τυχόν εκτιθέμενο τμήμα του καλωδίου ethernet στις καιρικές συνθήκες να το περάσεις απο την σωλήνα που βάζουν στα air condition για να στάζουν τα συμπυκνώματα και αν το καλώδιο δεν περνάει από τις τρύπες και τις σωλήνες θα το αλείψεις με υγρό για τα πιάτα -
Σκοπεύω να βάλω κάμερα στον χώρο στάθμευσής μου. Υπόγειο γκαράζ που παρκάρουν άλλοι 4 και θέλω να έχω μια εικόνα - προστασία του αυτοκινήτου μου.
Είναι ατσούμπαλοι στο παρκάρισμα?
-
Άλλαξαν 2 ένοικοι και αυτοί που ήρθαν έσκασαν με 5μετρα μερσεντικα και έχει πέσει στριμωξιδι.
Δε θέλω να είμαι με το άγχος.
Άσε που αν δουν κάμερα προσέχουν και περισσότερο. -
Άλλαξαν 2 ένοικοι και αυτοί που ήρθαν έσκασαν με 5μετρα μερσεντικα και έχει πέσει στριμωξιδι.
Δε θέλω να είμαι με το άγχος.σε καταλαβαίνω απόλυτα.
-
Επειδή αντιμετωπίζω παρόμοιο πρόβλημα, το νου σου, πρέπει να συναινέσουν ΟΛΟΙ για την τοποθέτηση της κάμερας. Ξεκίνα από εκεί, αυτό είναι το πιο δύσκολο λόγω προσωπικών δεδομένων.
-
Τι σημαίνει προσωπικά δεδομένα σε ιδιωτικό πάρκινγκ; Να μη σε δουν να ξύνεις τη μύτη σου;
-
οι καμερες μπαταριας που ειναι motion activated εχουν αρκετα μεγαλη διαρκεια, ειδικα σε χωρο οπως γκαραζ οπου θα ενεργοποιουνται σπανια. Πιστευω θα φορτιζεις μια φορα το μηνα. Πρεπει ομως να φτανει σημα wifi εκει που σκεφτεσαι να τις τοποθεστησεις. Λυσεις poe οντως δεν εχουν τετοιους περιορισμους, αλλα ισως να ειναι πιο δυσκολες στην εγκτασταση (εξαρταται απο τον χωρο σου)
-
το wifi εκεί κάτω από το διαμέρισμα σου δεν υπάρχει περίπτωση να φτάνει.
στο υπογράφω. -
Δεν έχω δει αν πιάνει.
αν δεν πιανει. βαλε ενα πιατακι γιουμπιγκουίτι και θα πιασει
-
@gatoz said in Κάμερες παρακολουθησης:
Δεν έχω δει αν πιάνει.
αν δεν πιανει. βαλε ενα πιατακι γιουμπιγκουίτι και θα πιασει
ειτε αυτο που λεει ο γατος ειτε deco που ειναι καπως πιο ευκολα στο στησιμο.
-
@trader said in Κάμερες παρακολουθησης:
Επειδή αντιμετωπίζω παρόμοιο πρόβλημα, το νου σου, πρέπει να συναινέσουν ΟΛΟΙ για την τοποθέτηση της κάμερας. Ξεκίνα από εκεί, αυτό είναι το πιο δύσκολο λόγω προσωπικών δεδομένων.
Το ότι είναι ιδιωτική η θέση και η κάμερα θα είναι στον δικό μου χώρο δε μετράει; δε θα τη τοποθετήσω σε κοινόχρηστο χώρο να βλέπει προς τη θέση μου.
-
@trader said in Κάμερες παρακολουθησης:
Το ότι είναι ιδιωτική η θέση και η κάμερα θα είναι στον δικό μου χώρο δε μετράει; δε θα τη τοποθετήσω σε κοινόχρηστο χώρο να βλέπει προς τη θέση μου.
Νομιζω μπορουν να σου κανουν μηνυση αν τους καταγραφει καμερα, εδω ας πει κατι κανενας δικηγορος που γραφει στο φορουμ.
Κάμερες παρακολουθησης