-
καλησπέρα
έχω ένα renault clio του 2004 και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα από πέρσι το χειμώνα,και τονίζω το χειμώνα γιατί με το που άρχισε να χειμωνιάζει και να έχει υγρασία το αυτοκινητο δεν αναγνωριζει το κλειδι αυτό συμβαίνει όταν η υγρασία είναι πολύ υψηλη ή κάνει πολύ κρύο αντιθέτως αν βρέχει και η θερμοκρασία είναι πάνω από 10 βαθμούς το αυτοκινητο παιρνει αμέσως μπροστά .λοιπόν για να αντιμετωπίσω το πρόβλημα όταν δεν αναγνωριζει το κλειδι κατεβάζω μπαλαντεζα και βάζω αερόθερμο μέσα στο αυτοκινητο να το ζεστάνω εσωτερικά, το αφήνω κάνα τέταρτο να ζεσταθεί καλά και τσουπ παίρνει μπροστά.απο το Πάσχα και μετά που ο καιρός ζεσταίνει δε μου το κάνει δηλαδή το καλοκαιρι που περάσει δε μου δημιούργησε πρόβλημα σχεδόν 7 μήνες έπαιρνε κανονικά ,και μεσα Οκτωβρίου πάλι τα ίδια.Εχω πάει σχεδόν σε όλους τους ηλεκτρολόγους μένω σε νησί βλέπετε και δε δίνουν και πολύ σημασία σχεδόν όλοι μου λένε να καταργήσω το ιμο αλλά έχω ένα γνωστό που το κατάργησε πάλι σε reanault και δε ξαναπήρε μπροστά ακόμα τρέχει.(αυτός για άλλους λογους)έχει τύχει σε κανέναν κάτι παρόμοιο και μη μου πείτε για κλειδι γιατί δε θα έπαιρνε γενικώς μπροστά!please help κουράστηκα να ανεβοκατεβαζω μπαλαντεζες και αερόθερμο -
@a-d-p said in πρόβλημα με ιμομπιλαιζερ:
Χθες μου ανέφερε ένας φίλος αντίστοιχο πρόβλημα σε Hyundai getz, το οποίο αγόρασε, πριν λίγες μέρες, μτχ από έναν απατεώνα
.
Φαντάζομαι έχεις δοκιμάσει και τα δύο κλειδιά, για να αποκλειστεί το πρόβλημα του κλειδιού.
Αυτός, αν κλείσει και ξανά ανοίξει τον διακόπτη, το διαβάζει το κλειδί. Ο ηλεκτρολόγος του είπε ότι θέλει καινούριο immobilizer, 150€ από Hyundai (μέχρι πρότινος είχε μόνο 50€)ναι εμένα άμα δε το ζεστάνω δε παίρνει με τπτ όσες φορές και αν κλείσω και ανοίξω το διακόπτη το λαμπάκι του ιμο αναμοσβηνει
-
@anneta said in πρόβλημα με ιμομπιλαιζερ:
Χθες μου ανέφερε ένας φίλος αντίστοιχο πρόβλημα σε Hyundai getz, το οποίο αγόρασε, πριν λίγες μέρες, μτχ από έναν απατεώνα
.
Φαντάζομαι έχεις δοκιμάσει και τα δύο κλειδιά, για να αποκλειστεί το πρόβλημα του κλειδιού.
Αυτός, αν κλείσει και ξανά ανοίξει τον διακόπτη, το διαβάζει το κλειδί. Ο ηλεκτρολόγος του είπε ότι θέλει καινούριο immobilizer, 150€ από Hyundai (μέχρι πρότινος είχε μόνο 50€)ναι εμένα άμα δε το ζεστάνω δε παίρνει με τπτ όσες φορές και αν κλείσω και ανοίξω το διακόπτη το λαμπάκι του ιμο αναμοσβηνει
Βγάλτο το immo. Πολλοί το κάνουν σε παλιά αυτοκίνητα που δεν έχουν φόβο κλοπής. Αν συνεχίσει έτσι, αργά ή γρήγορα θα έρθει η στιγμή που δεν θα παίρνει καθόλου μπροστά και θα πρέπει ν' αλλάξεις καντράν.
-
@andya3 said in πρόβλημα με ιμομπιλαιζερ:
.
Βγάλτο το immo. Πολλοί το κάνουν σε παλιά αυτοκίνητα που δεν έχουν φόβο κλοπής. Αν συνεχίσει έτσι, αργά ή γρήγορα θα έρθει η στιγμή που δεν θα παίρνει καθόλου μπροστά και θα πρέπει ν' αλλάξεις καντράν.
παιδιά τώρα διάβασα πιο καλά το μνμ που έγραψα μάλλον το έσβησα κατά λάθος . τους καλοκαιρινους μήνες δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα από μεσα Απρίλη μέχρι μέσα Οκτωβρίου όλα οκ το χειμώνα έχει μόνο το θέμα! δλδ ότι το ζεσταίνω με αερόθερμο στο εσωτερικό
του αυτοκινητου και μετά από κάνα τέταρτο παιρνει μπροστά και κατά τη διάρκεια όλης της μέρας να φανταστείτε ότι πάω για δουλειά σχολαω 3 όλα οκ πάω τις βόλτες μου όλα οκ το αργότερο που το έχω χρησιμοποιήσει είναι 1 το βράδυ πάλι οκ. το μετά είναι το θέμα που πέφτει η θερμοκρασία και έχει υπερβολική υγρασια δλδ εγώ που τους λέω μήπως έχει θέμα η κεραία του ιμο μη πάει και έχει πιάνει υγρασια και δε θέλουν να το δούνε είναι φυσιολογικό; -
@andya3 said in πρόβλημα με ιμομπιλαιζερ:
.
παιδιά τώρα διάβασα πιο καλά το μνμ που έγραψα μάλλον το έσβησα κατά λάθος . τους καλοκαιρινους μήνες δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα από μεσα Απρίλη μέχρι μέσα Οκτωβρίου όλα οκ το χειμώνα έχει μόνο το θέμα! δλδ ότι το ζεσταίνω με αερόθερμο στο εσωτερικό
του αυτοκινητου και μετά από κάνα τέταρτο παιρνει μπροστά και κατά τη διάρκεια όλης της μέρας να φανταστείτε ότι πάω για δουλειά σχολαω 3 όλα οκ πάω τις βόλτες μου όλα οκ το αργότερο που το έχω χρησιμοποιήσει είναι 1 το βράδυ πάλι οκ. το μετά είναι το θέμα που πέφτει η θερμοκρασία και έχει υπερβολική υγρασια δλδ εγώ που τους λέω μήπως έχει θέμα η κεραία του ιμο μη πάει και έχει πιάνει υγρασια και δε θέλουν να το δούνε είναι φυσιολογικό;Χρειάζονται εξειδικευμένοι τεχνικοί για έλεγχο του immo. Δεν το κάνει κάποιος απλώς επειδή είναι ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων. Δεν ξέρω αν έχει εκεί που είσαι.
-
Σε γνωστή μου με το ίδιο μοντέλο και προβλήματα immobilizer έφταιγε η καλωδίωση και μάλιστα η πλεξούδα που πέρναγε κάπου στο πάτωμα.
-
Καλημέρα γίνεται κατάργηση ιμομπιλάιζερ σε Hyundai Getz, Accent, Matrix, Elantra, I10, I20, I30 που ταλαιπωρουνται με βλαβες ιμομπιλαιζερ
https://youtu.be/l5DrXWf6tMo?si=Zj_o-4ncsLz-MmzQ
Σε Renault οχι ολα..
Youtube Video
πρόβλημα με ιμομπιλαιζερ