-
Επειδή δεν έχω πάρκινγκ, σκεπάζω το αυτοκίνητο με κουκούλα (είναι σχετικά καλή) , θα ήθελα να ρωτήσω τι πρέπει να προσέχω; Η κουκούλα είναι αδιάβροχη, αλλά συνήθως μετά από βροχή ξεσκεπάζω το αυτοκίνητο για κάποιες ώρες ώστε να φεύγει η υγρασία. Τώρα τον χειμώνα όμως λόγο καιρού ,(βρέχει σχεδόν μια εβδομάδα) είναι μονίμως σκεπασμένο. Τι προτείνετε; Επίσης αποφεύγω να το έχω καιρό ξεσκέπαστο καθώς ανεβαίνουν γάτες και δημιουργούν γρατσουνιές
-
Σιγουρα με τη βροχη κραταει υγρασια εσωτερικα η κουκουλα η οποια μακροπροθεσμα κανει ζημια στο χρωμα.
Τις γατες αν δεν τις τρομαξει καποιος δε βγαζουν νυχια οταν φυγουν πανω απο το αυτοκινητο.
Μπρος γκρεμος που λεμε και πισω ρεμα, προσωπικα οντας σκυλοτεμπελαρος με τετοια, κουκουλα βαζω μονο σε παραλιες το καλοκαιρι για να βρω δροσερη την καμπινα μετα το μπανιο και το φαι. -
Από την προηγούμενη εβδομάδα που ξεκίνησε η κακοκαιρία και ενώ ήταν ήδη σκεπασμένο, σήμερα τσεκαρα το δικό μου και δεν είχε ίχνος υγρασίας.
-
Αν η κουκουλα ειναι πληρως αδιαβροχη, εχει καλη εφαρμογη και δεν εχει τρυπησει πουθενα, κανονικα δεν περναει υγρασια.
-
@panos2171 said in Κουκούλα αυτοκινήτου:
Από την προηγούμενη εβδομάδα που ξεκίνησε η κακοκαιρία και ενώ ήταν ήδη σκεπασμένο, σήμερα τσεκαρα το δικό μου και δεν είχε ίχνος υγρασίας.
@driver-m said in Κουκούλα αυτοκινήτου:
Αν η κουκουλα ειναι πληρως αδιαβροχη, εχει καλη εφαρμογη και δεν εχει τρυπησει πουθενα, κανονικα δεν περναει υγρασια.
Σημερα ξεσκέπασα την κουκούλα και όντως δεν είχε καθόλου υγρασία και ούτε φαινόταν να έχει σκόνη (πχ τους λεκέδες που κάνουν οσες δεν ειναι αδιαβροχες). H κουκουλα είναι μάρκας CARLUX. Παντως θεωρώ οτι είναι καλύτερα απο το να το εχω ξεσκέπαστο. Πήρα και ενα λάστιχο ώστε να το βάζω γύρω γύρω και να μην κουνιέται καθόλου (και τώρα μόνο με τον πολυ αερα που ειχε προχθες φαινοταν να κουνιεται λίγο η κουκούλα). Επίσης, εβαλα μέσα στο αυτοκίνητο συλλέκτη υγρασίας και νομίζω οτι ειναι καλή ιδέα για τώρα τον χειμώνα.
-
Είχα πάρει κι εγώ μια κουκούλα πριν 20 χρόνια, αλλά την έβαλα 1-2 φορές και την πούλησα...
Φασαρία βάλε βγάλε και τίποτα άλλο. Θεωρώ ότι μόνο εάν και εφόσον το αυτοκίνητο "κάτσει" μεγάλο διάστημα έχει λόγο ύπαρξης ή εάν μένεις στην χειρότερη γειτονιά του κόσμου. Άσχετο, είπα χειρότερη γειτονιά και θυμήθηκα το Handsworth στο Birmingham που περπατούσα το βράδυ στο δρόμο και κοιτούσα πίσω μου κάθε 5-10 δευτερόλεπτα κι έβλεπα ΚΑΘΕ μέρα σταθμευμένα αυτοκίνητα με σπασμένα παράθυρα... -
Δεν έχει νόημα αν χρησιμοποιείς καθημερινά το αυτοκίνητο άσε που θα πρέπει να το πλένεις και κάθε εβδομάδα.
Εγώ επειδή το κινώ 1-2 φορές το μήνα και αν, αναγκαστικά πρέπει και το σκεπάζω το καλοκαίρι γιατί θα γ......θει από τον ήλιο και το χειμώνα γιατί μπορεί να κάνουν γάτες καμία ζημιά στην οροφή.
Κουκούλα αυτοκινήτου