-
Καλημέρα σας,
Είμαι σε αναζήτηση μεταχειρισμένου και έχει προκύψει μία ενδιαφέρουσα περίπτωση :
Το αυτοκίνητο είναι 5ετιας , προσεγμένο, δεν έχει πάθει ούτε γρατζουνιά και έχει ελάχιστα χιλιόμετρα (όλα αυτά με σιγουριά).
Το μόνο που με προβληματίζει (κι εδώ χρειάζομαι την εμπειρία σας) είναι πως αυτή την 5ετια βρίσκεται σε νησί.
Και η ερώτησή μου είναι :
Ενέχει αυτό κάποιο επιπλέον ρίσκο (λόγω ίσως θάλασσας, αλατιού κτλ); Είναι κάποια σημεία που θα πρέπει να προσέξω επιπλέον;Ευχαριστώ
-
Όπως τα λες, το αλάτι θα φανεί σε οξειδώσεις,
Ο ήλιος αν δεν ήταν φυλαγμένο σε συνδυασμό με το αλάτι ίσως έχει αφήσει το σημάδι του και στη μπογιά.Αυτό που έχω δει σε αυτοκίνητα από νησιά, με λίγα χιλιόμετρα ήταν η μη τήρηση των διαστημάτων service (ειδικά αν ήταν ετήσια).
-
@ermis-0 said in Αυτοκίνητο σε νησί:
ει ούτε γρατζουνιά και έχει ελάχιστα χιλιόμετρα (όλα αυτά με σιγουριά).
Το μόνο που με προβληματίζει (κι εδώ χρειάζομαι την εμπειρία σας) είναι πως αυτή την 5ετια βρίσκεται σε νησί.
Και η ερώτησή μου είναι :
Ενέχει αυτό κάποιο επιπλέον ρίσκο (λόγω ίσως θάλασσας, αλατιού κΟλα τα αυτοκινητα σε νησια η σε μερη με κοντα θαλασσα εχουν στατιστικα ανεβασμένες οξειδώσεις σε σχεση με αυτα που δεν είναι κοντα σε θαλασσα λογω αλατιου
Αυτο ηταν ακόμα πιο εντονο σε πολυ παλιοτερα αμάξια οπου ερχοταν και πολύ γρήγορα η σκουρια καθως σε καποια σημεια δεν ειχαν σχεδον καθολου προστασία
αν ειναι καλα συντηρημενο και προσεγμενο δεν τρεχει ιδιαιτερη ανυσηχια για μολις 5 χρονων αμάξι, αν ηταν 10ετιας θελει παραπάνω σκεψη
Αν το πας σε ενα μηχανικό είναι ευκολο να βρει αν έχει τιποτα, οποτε θα έχεις το κεφάλι σου ύσηχο
ΥΓ Το αλατι τα σκιζει ολα με την παροδο των χρόνων. Αλλα υπάρχουν μεγαλες διαφορες. Αλλο να είναι το αμάξι παρκαρισμένο συνέχεια διπλα σε παραλία και άλλο στα ενδοτερα ενος νησιου σε κάποιο χωριουδάκι πχ.
Εδω σκιζει στα σπίτια τα παραλιακα τα αλουμίνια που δεν σκουριαζουν!!!! Αλλα αντε να δεις πως ειναι ενα αλουμενιο πλαισιο παραθυρου μετά από 15-20 χρόνια σε παραλιακο σπιτι
-
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Σίγουρα θα το ελέγξει και μηχανικός, όπως συμβουλέψατε και εσείς.
Απλά ήθελα να έχω κι εγώ μια εικόνα σε τι θα πρέπει να δώσω έξτρα προσοχή.Οπότε (όπως είπατε) αν υπάρχει οξείδωση σίγουρα θα φανεί και στην βαφή του αυτοκινήτου.
Κάποια άλλα σημεία, ίσως όχι τόσο προφανή, που θα ήταν δυνατή ένδειξη της κατάστασης;
(κάτι που θα μπορούσα να κοιτάξω κι εγώ δλδ στην πρώτη ματιά πριν πάει στον μηχανικό, όχι να λύσω κινητήρα) -
@ermis-0 said in Αυτοκίνητο σε νησί:
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Σίγουρα θα το ελέγξει και μηχανικός, όπως συμβουλέψατε και εσείς.
Απλά ήθελα να έχω κι εγώ μια εικόνα σε τι θα πρέπει να δώσω έξτρα προσοχή.Οπότε (όπως είπατε) αν υπάρχει οξείδωση σίγουρα θα φανεί και στην βαφή του αυτοκινήτου.
Κάποια άλλα σημεία, ίσως όχι τόσο προφανή, που θα ήταν δυνατή ένδειξη της κατάστασης;
(κάτι που θα μπορούσα να κοιτάξω κι εγώ δλδ στην πρώτη ματιά πριν πάει στον μηχανικό, όχι να λύσω κινητήρα)Χρειαζεται να το σηκώσει μηχανικός το αμάξι και να δει από κάτω προσεχτικα σε ολα τα σημεία που μπορει να προκυψει οξειδωση. Εκει που έχει χρώμα είναι το προφανές και δυσκολα θα δεις κάτι
Αυτοκίνητο σε νησί