Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Στα Άγραφα με Suzuki SX4 30-6-2024
    1. Home
    2. Εκτός Δρόμου
    3. Στα Άγραφα με Suzuki SX4 30-6-2024
    • 1 / 1
    Εκτός Δρόμου
    7
    11
    4550
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • billy84
      billy84 last edited by

O φίλος μου Μάκης, ''χρωστούσε'' μια εξόρμηση με το νέο του απόκτημα, το Suzuki SX4. Ήταν η κατάλληλη συγκυρία μιας και το Qashqai βρίσκεται παροπλισμένο περιμένοντας τα νέα του λάστιχα. Το ραντεβού ορίστηκε την Κυριακή νωρίς το πρωί και θα ξεκινούσαμε μέσω παλιάς εθνικής οδού για τον αγαπημένο μας ατόφιο προορισμό, τα Άγραφα. Την ''πρόκληση του αυθεντικού'' όπως τα χαρακτηρίζω εδώ και χρόνια.

Εδώ το SX4 κατεβαίνοντας προς τον Μέγδοβα. Μικρό, στιβαρό και φουλ Γιαπωνέζικο σε αίσθηση. Από τις πρώτες λακκούβες αντιλήφθηκα ότι είναι αρκετά σφιχτότερο από το Qashqai και αναρωτιόμουν πως θα συμπεριφερθεί στους χωματόδρομους. Φέρει ελαστικά 205-60-16 και αυτό δίνει ακόμα περισσότερους πόντους στο Nissan που ήταν οδοστρωτήρας στις ανωμαλίες με ελαστικά 225-45-19! Ανυπομονώ να το δοκιμάσω με τη νέα διάσταση 215-65-16!

1.JPG

Περνώντας τη γέφυρα του Μέγδοβα. Το Suzuki φέρει φυσικά τετρακίνηση και είναι η βενζινοκίνητη έκδοση με τα 120 άλογα. Οικονομικό για τα δεδομένα του και με αρκετά καλή συμπεριφορά στις στροφές. Αρνητική η έλλειψη ροπής χαμηλά που αναγκάζει τον οδηγό να το δουλεύει συνεχώς ''τέρμα'' στις αναβάσεις.

2.JPG

Πρώτος μας προορισμός το χωριό Χρύσω στο οποίο δεν είχε τύχει να ξαναπάω. Συνήθως ανέβαινα από Δάφνη- Μαυρομμάτα προς τη Νιάλα ή από την κλασσική ανάβαση από το χωριό Άγραφα. Παρατηρούμε δεξιά τις δυτικές απολήξεις του Βελουχίου.

3.JPG

Μνημείο εκτελεσθέντων Χρυσιωτών λίγο πριν φτάσουμε στο χωριό.

4.JPG

Η διαδρομή είναι καταπληκτική και δεν το περίμενα!

5.JPG

6.JPG

Λίγο πριν φτάσουμε στη Χρύσω...

7.JPG

Στην είσόδο του χωριού Χρύσω Αγράφων, βρίσκεται η εντυπωσιακή εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ χτισμένη σε εσοχή ενός πελώριου βράχου, μέσα σε εντυπωσιακό φαράγγι. Ο Άγιος Σεραφείμ γεννήθηκε στην Πεζούλα Καρδίτσας, μόνασε στη μονή Κορώνης Καρδίτσας κι αργότερα έγινε επίσκοπος Φαναρίου και Νεοχωρίου Καρδίτσας.

Κατά την επανάσταση του Σκυλόσοφου το 1601 θανατώθηκε μαρτυρικά από τους Τούρκους. Το κομμένο του κεφάλι βρέθηκε στον Πηνειό ποταμό από ψαράδες που έβλεπαν κάποιο φως κάθε βράδυ ανάμεσα στις καλαμιές. Το κεφάλι του κατέληξε στη μονή Κορώνης και τη χρονιά της επανάστασης του 1821 για λόγους προστασίας μεταφέρθηκε και κρύφτηκε σε σπηλιά στην είσοδο του χωριού μαζί με άλλα κειμήλια από καλόγερους του μοναστηριού. Ο ηγούμενος της Μονής Κορώνης θέλησε να κτίσει εκκλησία στο σημείο αυτό το 1946, αλλά λόγω της κατάστασης (εμφυλίου πολέμου) δεν ευοδώθηκε η προσπάθειά του. Τελικά η εκκλησία ολοκληρώθηκε το 1994.

8.JPG

Απέναντι περνά μικρό ποτάμι το οποίο πηγάζει από το όρος Καυκί.

9.JPG

10.JPG

Στην είσοδο της Χρύσως

11.JPG

Σε τρομερή τοποθεσία χτισμένη.

12.JPG

Από τη Χρύσω συνεχίσαμε χωμάτινα μέχρι τον οικισμό Γάβρινα.

Youtube Video

Μερικά στιγμιότυπα της διαδρομής.

13.JPG

14.JPG

Από τη Γάβρινα ξεκινήσαμε τη χωμάτινη ανάβαση προς το όρος Κόψι ή Κόψη Αγράφων.

Youtube Video

Αρχικά περάσαμε μέσα από πανέμορφα δάση

15.JPG

Αργότερα κερδίσαμε ύψος και η θέα ήταν μαγική όπως αναμενόταν φυσικά!

16.JPG

Κόψη Αγράφων με υψόμετρο 1940m

19.JPG

Διαδρομές που οδηγούν στο πουθενά!

17.JPG

Στάνες στη μέση του πουθενά!

18.JPG

Ένα Suzuki SX4 που την είδε Range Rover😁

20.JPG

Συνάντηση με τον δρόμο που έρχεται από Μαυρομμάτα. Μένεις με το στόμα ανοιχτό αν τον κάνεις για 1η φορά, συγκινείσαι αν έχει περάσει 10ετία που τον έκανες για 1η φορά.

προς Κόψη.JPG

21.JPG

Ένα ζευγάρι μοτοσυκλετιστών μας προσπέρασε συνεχίζοντας προς αυχένα Νιάλας.

22.JPG

Η Κόψη από άλλη οπτική γωνία.

23.JPG

Στο βάθος το αιχμηρό Σβόνι με ύψος 2040m.

24.JPG

O δρόμος γενικά μετά την Κόψη σκληραίνει αλλά παραμένει βατός σε γενικές γραμμές. Υπάρχουν κάποια χαλασμένα σημεία που θέλουν προσοχή όταν τα περνάς με απλό λάστιχο.

25.JPG

Στην κλασσική διασταύρωση που πάει δεξιά για Καμάρια- Πετράλωνα. Στην ανηφόρα για Νιάλα και αριστερά κατεβαίνει Άγραφα.

26.JPG

Το Σβόνι σε όλο του το Μεγαλείο.

27.JPG

Παρόλο που ο Μάκης είναι προσεκτικός οδηγός και πηγαίναμε τραγικά αργά, κατάφερε να τραυματίσει το Bridgestone Turanza. Στο τέλος της μέρας είχε χάσει 5psi αλλά είναι και σκίσιμο το οποίο επισκευάζεται εύκολα με ένα κορδόνι. Βέβαια ήταν κάτι που προβλημάτισε τόσο αυτόν όσο και εμένα. Ξεκίνησε να κοιτάει για λάστιχα 50-50 και προς έκπληξή του διαπίστωσε πως δεν υπάρχουν σε διάσταση 205-60-16. Τον προέτρεψα να δει για την ίδια διάσταση που θα βάλω εγώ αλλά ο χώρος στους θόλους είναι εξαιρετικά περιορισμένος και δε θέλω να σκεφτώ πόσο περισσότερο θα κρεμάσει το SX4 μετά. Υπήρχαν κάτι φάσεις στην άσφαλτο που μου έλεγε οτι πατάει τέρμα γκάζι με πιο χαμηλές στροφές και το αυτοκίνητο δεν πήγαινε καθόλου...

d1a81b6d-2efc-40d3-8bf4-b213d5daffa6.jpg

Η διαδρομή μέχρι τον αυχένα. Έχω τραβήξει στιγμιότυπα και όχι ολόκληρες τις διαδρομές καθώς δεν είχα πάρει κάμερα μαζί.

Youtube Video

Από εκεί κατηφορίσαμε προς Άγραφα όπου ένα συγκεκριμένο σημείο μας κέντρισε το ενδιαφέρον για να κάτσουμε να φάμε κάτι προχειρο.

28.JPG

29.JPG

Απέναντι ο Κουκουρούντζος, το βουνό που φιλοξενεί στις παρυφές του το χωριό των Αγράφων.

30.JPG

Ένα μεγάλο δέντρο μας προσέφερε εξαιρετική σκιά και το σημείο εξαιρετική θέα στα Άγραφα και πιο πίσω στη Φτέρη (2.127m).

31.JPG

Λίγο πριν τα Άγραφα στρίψαμε επιτέλους προς Χοντέικα για να δούμε αυτόν τον ξακουστό οικισμό που για χαβαλέ τον λέμε οικισμό της Honda αλλά ανήκει στους ιδρυτές του Hondos Center!

32.JPG

33.JPG

Κατεβαίνοντας προς Χοντέικα. Διακρίνεται ο οικισμός φωλιασμένος ανάμεσα σε απότομους ορεινούς όγκους. Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι πως οι Χοντέοι επέλεξαν να διατηρήσουν το ατόφιο της περιοχής μη ρίχνοντας άσφαλτο, ενώ αναμφίβολα για αυτούς ήταν ψίχουλα σε κόστος.

34.JPG

Ο οικισμός αποτελείται από ελάχιστα σπίτια.

Χοντέικα.JPG

Εκεί χαμηλά βρίσκεται και το ομώνυμο Χοντέικο φαράγγι!

35.JPG

Για 10 χρόνια κοιτούσα την ταμπέλα και έλεγα την επόμενη θα κατέβω να δω τα Χοντέικα. Τελικά ήρθα με ξένο όχημα χωρίς να έχω οδηγήσει ούτε χιλιόμετρο! Πως τα φέρνει η ζωή...

36.JPG

Τα Άγραφα περιποιημένα όπως πάντα!

37.JPG

Φεύγοντας από το χωριό για να φτάσουμε στην άσφαλτο. Έχω προλάβει χωματόδρομο όλο το κομμάτι από τη διασταύρωση του κεντρικού δρόμου προς Καρπενήσι. Νιώθω γέρος!

38.JPG

Η πάντα εντυπωσιακή κοιλάδα του Αγραφιώτη. Η αλήθεια είναι πως ο χωματόδρομος ταίριαζε πολύ καλύτερα στην περιοχή αλλά για τους ανθρώπους που μένουν εδώ ήταν μονόδρομος η ασφαλτόστρωση.

39.JPG

Τίνος είσαι εσύ ωρέ?😁

40.JPG

Κάποιο εργοστάσιο είχε πιάσει φωτιά μετά τη Θήβα. Δε θέλω να ξέρω τι καίγεται και βγάζει τόσο μαύρο καπνό αλλά και πόσο επιβλαβής είναι. Κλειστά παράθυρα και ανακύκλωση!!!!!!

41.JPG

Και έτσι μια πολύ ιδιαίτερη εξόρμηση με φανταστικές εικόνες έλαβε τέλος. Για τα τοπία των Αγράφων δε χρειάζεται να πω πολλά, είναι σαν να κλέβεις εκκλησία το να λες ότι πήγες εκεί και είδες απίστευτα πράγματα. Είναι ένας τόπος άγριος και απομονωμένος για τους ανθρώπους αλλά ιδανικούς για τους ανθρώπους που αγαπούν το αυθεντικό τοπίο.

Λίγα λόγια για το Suzuki που μας πήγε και μας έφερε απροβλημάτιστα χωρίς να μας κουράσει. Πολύ καλό αυτοκίνητο, μου θυμίζει γιαπωνέζικο παλιάς εποχής τύπου Κορόλλα και Αλμέρα που δεν έτριζε τίποτα εσωτερικά αλλά είχαν αυτή την αίσθηση του ''φθηνού'' με τα σκληρά πλαστικά. Αναρτησιακά ωραίο στο δρόμο αλλά σφιχτό, λιγότερο άνετο με καλό όμως κράτημα χωρίς πλεύσεις. Φρένα πολύ καλά. Μέση κατανάλωση ταξιδιού χονδρικά γύρω στα 7.5 λίτρα ανά 100km. Καλοί χώροι εσωτερικά αλλά πολύ μικρό πορτ μπαγκάζ. 5αρι μακρύ σασμάν, θα το ήθελα 6αρι. Αυτονομία σχετικά κακή, στο Καρπενήσι επιστρέφοντας βάλαμε βενζίνη έχοντας κάνει αρκετά λιγότερα από 500km (ίσως έφτανε μέχρι τη Λαμία) . Νομίζω ότι αυτό το αυτοκίνητο θα ήταν πολύ καλύτερο με ένα ντήζελ μοτέρ ίδιων κυβικών από όλες τις απόψεις. Απόσταση από το έδαφος ικανοποιητική, δεν ακούμπησε κάπου αλλά δεν κάναμε και κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Σίγουρα όμως από άποψη άνεσης δεν είναι από τα οχήματα που λες ΄΄πάω να κάνω 50 χιλιόμετρα χωματόδρομων΄΄. Τετρακίνηση δε μπόρεσα να κρίνω γιατί όπως είπα δε χρειάστηκε να σκαρφαλώσουμε κάποια σαθρή ανηφοριά. Φαντάζομαι πως θα είναι στο ίδιο στυλ με όλες του είδους και σίγουρα αποτελεί ένα από τα πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου.

Να είστε όλοι καλά και τα λέμε την επόμενη φορά!

1 Reply Last reply Reply Quote 14
      • A
        antoniokon last edited by

Πρώτα σου βάζω το like και μετά πάω πάλι στην αρχή, για να διαβάσω...με την ησυχία μου...😊

billy84 1 Reply Last reply Reply Quote 2
        • K
          kostis20 last edited by kostis20

Μπραβο τέλεια. Εγώ είμαι από το Τροβάτο ,λιγο πιο βόρεια αν ξέρεις, αλλά εμείς πάμε από Μουζάκι.Ο δρόμος Άγραφα Καρπενήσι είναι όλος ασφαλτος;

1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • K
            kkostask last edited by

Τι μου θύμισες….φρουρά σε εκλογικό το 1989 στο Θερινό Αργιθέας…μια ώρα με μουλάρι από τη διασταύρωση…🙄

• billy84
              billy84 @antoniokon last edited by

@antoniokon said in Στα Άγραφα με Suzuki SX4 30-6-2024:

Πρώτα σου βάζω το like και μετά πάω πάλι στην αρχή, για να διαβάσω...με την ησυχία μου...😊

Σε ευχαριστώ φίλε! Ελπίζω να απόλαυσες τη βόλτα!

@kostis20 said in Στα Άγραφα με Suzuki SX4 30-6-2024:

Μπραβο τέλεια. Εγώ είμαι από το Τροβάτο ,λιγο πιο βόρεια αν ξέρεις, αλλά εμείς πάμε από Μουζάκι.Ο δρόμος Άγραφα Καρπενήσι είναι όλος ασφαλτος;

Πως δεν ξέρω το Τροβάτο! Εννοείται συμφέρει από πάνω να πας. Αυτή τη στιγμή μέχρι τα Άγραφα πας άσφαλτο με ελάχιστα κομμάτια πολύ βατού χωματόδρομου.

@kkostask said in Στα Άγραφα με Suzuki SX4 30-6-2024:

Τι μου θύμισες….φρουρά σε εκλογικό το 1989 στο Θερινό Αργιθέας…μια ώρα με μουλάρι από τη διασταύρωση…🙄

Εσείς είστε πολύ παλιοί!!!!! Τότε ήμουν 5 χρονών!😁

1 Reply Last reply Reply Quote 2
              • K
                kkostask last edited by kkostask

Ήταν όμως φοβερή εμπειρία…όχι μόνο η διαδρομή -που ήταν όλη χώμα από το Μουζάκι- αλλά και η διαμονή…εγώ 20 χρόνων και να έρχονται τα παππούδια να με ρωτάνε αν μπορούν να πιουν ένα τσίπουρο. Τότε το Σάββατο πριν τις εκλογές απαγορεύονταν η διάθεση αλκοόλ στα καταστήματα. Ένα τόσο μικρό χωριό είχε δυο καφενεία,μετά κατάλαβα γιατί….το ένα ήταν της ΝΔ και το άλλο του ΠΑΣΟΚ…😊

billy84 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                • Chrisk6
                  Chrisk6 last edited by

Βασίλη με Σουζούκι πας παντού χωρίς φόβο!!! 😁
                  Ωραία βόλτα. Πολύ πατημένοι οι χωματόδρομοι είδα. Με ψήνει μια βόλτα με το αμάξι και τα μικρά όπως το είδα τώρα...🤔

• jorge_greek
                    jorge_greek last edited by

Περισσότερα τέτοια ποστς χρειάζεται αυτό το φόρουμ! Μπράβο! Εξαιρετικός! Καλά χιλιόμετρα!

And so, therefore, it’s so important to consider this question:* **What do I desire? ***

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                    • billy84
                      billy84 @kkostask last edited by

@chrisk6 said in Στα Άγραφα με Suzuki SX4 30-6-2024:

Βασίλη με Σουζούκι πας παντού χωρίς φόβο!!! 😁
                      Ωραία βόλτα. Πολύ πατημένοι οι χωματόδρομοι είδα. Με ψήνει μια βόλτα με το αμάξι και τα μικρά όπως το είδα τώρα...🤔

χαχαχα έτσι και κάποιοι αμετανόητοι σουζουκάκηδες φίλοι μου με περίμεναν στη γωνία για να το πουν αυτό! Κατά τα άλλα, αν ο οδηγός μπορεί θα πάει παντού φυσικά!
                      Εννοείται και εγώ περιμένω τη στιγμή που θα πάω οικογενειακώς εκεί για να δουν αυτά τα μαγικά τοπία!

@jorge_greek said in Στα Άγραφα με Suzuki SX4 30-6-2024:

Περισσότερα τέτοια ποστς χρειάζεται αυτό το φόρουμ! Μπράβο! Εξαιρετικός! Καλά χιλιόμετρα!

Σε ευχαριστώ φίλε μου να είσαι καλά!

• A
                        atrias last edited by

Πολύ ωραία και αυτή η παρουσίαση! Σε εκείνο το κομμάτι του χωματόδρομου που έχει την πλαγιά στα αριστερά, αν συναντηθείς με άλλον απέναντι τι κάνεις; 😊 Ευτυχώς τουλάχιστον η μέσα μεριά του δρόμου ήταν δεξιά σας 🤞

Παρεμπιπτόντως , διαδρομή χωρίς καθόλου χωματόδρομο για τα Χοντέικα υπάρχει; Αν κατάλαβα καλά φεύγοντας από εκεί δεν περάσατε χωματόδρομο.

Να πω την αλήθεια πιστεύω το αμάξι αυτό ίσως είναι πιο κοντά στις απαιτήσεις αυτού του είδους των εξορμήσεων που κάνεις παρά το qashqai. Και με πιο λογική διάσταση σε ζάντες/λάστιχα για τις πέτρες που περνάς!

Για λάστιχα 205/60R16 που έγραψες , πραγματικά δεν υπάρχει καμιά επιλογή 50-50, το είχα ψάξει κι εγώ
                        Το μόνο κοντινό που έχω βρει είναι Yokohama Geolandar ATS 215/60R16
                        Λίγο πιο φαρδύ αλλά νομίζω δεν θα έχει πρόβλημα στον θόλο (και στις ίδιες ζάντες)

billy84 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                        • billy84
                          billy84 @atrias last edited by

@atrias said in Στα Άγραφα με Suzuki SX4 30-6-2024:

Πολύ ωραία και αυτή η παρουσίαση! Σε εκείνο το κομμάτι του χωματόδρομου που έχει την πλαγιά στα αριστερά, αν συναντηθείς με άλλον απέναντι τι κάνεις; 😊 Ευτυχώς τουλάχιστον η μέσα μεριά του δρόμου ήταν δεξιά σας 🤞

Παρεμπιπτόντως , διαδρομή χωρίς καθόλου χωματόδρομο για τα Χοντέικα υπάρχει; Αν κατάλαβα καλά φεύγοντας από εκεί δεν περάσατε χωματόδρομο.

Να πω την αλήθεια πιστεύω το αμάξι αυτό ίσως είναι πιο κοντά στις απαιτήσεις αυτού του είδους των εξορμήσεων που κάνεις παρά το qashqai. Και με πιο λογική διάσταση σε ζάντες/λάστιχα για τις πέτρες που περνάς!

Για λάστιχα 205/60R16 που έγραψες , πραγματικά δεν υπάρχει καμιά επιλογή 50-50, το είχα ψάξει κι εγώ
                          Το μόνο κοντινό που έχω βρει είναι Yokohama Geolandar ATS 215/60R16
                          Λίγο πιο φαρδύ αλλά νομίζω δεν θα έχει πρόβλημα στον θόλο (και στις ίδιες ζάντες)

Σε ευχαριστώ φίλε μου να είσαι καλά. Τα Χοντέικα βρίσκονται σε αδιέξοδο χωματόδρομο οπότε για να φτάσει κανείς εκεί πρέπει να κάνει κάποια χιλιόμετρα βατού όμως χωματόδρομου.

Όσο για το Geolandar στη διάσταση που είπες είναι και το μοναδικό ΑΤ ελαστικό που υπάρχει για το SX4 που θα μακρύνει όμως λίγο το βήμα. Σε κάθε περίπτωση όμως ο φιλος μου αυτό θα βάλει γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

'Οσο για το αν ταιριάζει το SX4 στη χρήση που κάνω, θα πω κατηγορηματικά όχι για τους εξής λόγους:

• Μεγάλο κόστος χρήσης όντας βενζινοκίνητο
                            -Μικρή αυτονομία
                            -Κοπανάει πολύ συγκριτικά με το Qashqai ακόμη και με τις 19αρες που είχα με 45αρι προφίλ (χθες έβαλα σιδερένιες με Geolandar G015 215-65-16 και η διαφορά σε άνεση έγινε πια χαοτική)
                            -Καμία σχέση σε άνεση-χώρους σε όλα τα επίπεδα. Πάω και με την οικογένεια εκδρομές κάποιες φορές αλλά και διακοπές.
                            -Πάρα πολύ αργό ειδικά χαμηλά.
                            -Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές ΑΤ ελαστικών χωρίς πατέντες και χωρίς να θυσιάσεις ακόμα περισσότερο κατανάλωση και επιδόσεις.

Να σημειώσω κάτι πολύ σημαντικό όμως εδώ. To Qashqai που έχω σε αυτήν την έκδοση έχει πραγματικά τα πάντα. Πανοραμική οροφή, δερμάτινα καθίσματα, στο ταμπλώ μέσα και παντού μαλακά πλαστικά, ηχοσύστημα Bose, πίσω δεν έχει ημιάκαμπτο όπως τα απλά Qashqai με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Είναι μια φουλ έκδοση που στην Ελλάδα είχε τότε σχεδόν 35 χιλιάρικα. Τα ταξίδια μου γίνονται υπερ-άνετα και ευχάριστα. Καμία σχέση με ένα απλό αυτοκίνητο που απλώς έχει τα βασικά. Οι μεγάλες εξορμήσεις σε τέτοια συχνότητα απαιτούν κάτι πραγματικά καλό κατά τη δική μου γνώμη πάντα. Αλλιώς βαριέσαι εύκολα!

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                          • First post
                            Last post
                          • 1 / 1
                          • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                            • ΕΛΛΑΔΑ
                            • ΚΟΣΜΟΣ
                            • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                            • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                            • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
                          • ΔΟΚΙΜΕΣ
                            • TEST