-
Καλησπέρα
Νέος στο φόρουμ, βρίσκομαι εδώ για γνώμες σχετικά με ένα πρόβλημα που αντιλήφθηκα πρόσφατα.
Κάτοχος i20 1.1 crdi του 2014 με 130 χιλιάδες χιλιόμετρα πρώτο χέρι. Τα χιλιόμετρα ελαφρώς περισσότερα μέσα στην πόλη (Θεσσαλονίκη) τα τελευταία 3 χρόνια. Πετρέλαιο ΠΑΝΤΑ avio και πάντα από ένα δύο συγκεκριμένα πρατήρια. Που και που κανένα πρόσθετο για μύκητα και μπεκ. Πρόσφατα μου άναψε λαμπάκι check engine. Η πρώτη σκέψη ήταν αισθητήρας διαφορικής πίεσης dpf και αυτό γιατί μου έχει συμβεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν και από την αντιπροσωπεία μου είχαν πει ότι φταίει αυτός. Τον άλλαζα 100€, μου κάναν και μια αναγέννηση και ήμουν οκ. Τώρα που μου ξανααναψε παρατήρησα ότι τα λάδια έχουν ανέβει αρκετά πάνω από το πάνω όριο (περίπου τρία εκατοστά) και είχα υπερβολικά ψηλή κατανάλωση. Άρα θεωρώ ότι δεν είναι σφάλμα του αισθητήρα και είναι κάτι πραγματικό. Το αμάξι το ακινητοποίησα και από Δευτέρα θα πάω αρχικά για αλλαγή λαδιών. Τι πιστεύετε ότι συμβαίνει και τι πρέπει να κοιτάξω πρώτα? Δοκίμασα να κάνω και καμία 150 χιλιόμετρα με 3000 στροφές και έχοντας βάλει και ένα καθαριστικό dpf αλλά τίποτα. Να θέλει καθαρισμό το φίλτρο μικροσωματιδίων? Να είναι μπεκ? Από που να ξεκινήσω? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Τα λάδια το ύφη έχουν; Τα νερά είναι καθαρά;
-
Τα λάδια είναι σκούρα. Για υφή δεν μπορώ να καταλάβω (δεν έχω μέτρο σύγκρισης). Πιο λεπτά μάλλον θα έλεγα χωρίς να έχω πολύ εμπειρία. Τα νερά τι εννοείς? Μπορώ να τα ελέγξω κάπως?
-
Αν στην προηγουμενη αλλαγη λαδιων εβαλαν σωστη ποσοτητα μεσα τοτε εχει κατεβασει πετελαιο μεσα στα λαδια.
Αιτιες, μπεκ, egr, dpf, ρυθμιστης πιεσης και α.π.
Συνεργειο και σοβαρος ελεγχος. -
Λογικά το αυτοκίνητο είναι euro 5 και κάνει αναγέννηση το φίλτρο dpf.
Το έχεις παρατηρήσει;
Αν κατά την αναγέννηση σβήσεις τον κινητήρα, κατεβάζει πετρέλαιο στο κάρτερ.
Μύρισε το λάδι επάνω στην βέργα, μυρίζει πετρελαίο;
-
Γνωρίζει κάποιος κανένα σοβαρό συνεργείο με βαθιά εμπειρία σε πετρελαιοκινητήρες στην Θεσσαλονίκη?
-
Μετα την αναγεννηση σου αλλαξαν λαδια, φιλτρο λαδιου?
-
Ναι τα άλλαξα
"Φουσκωμένα" λάδια σε πετρελαιοκινητήρα