-
Καλησπέρα στην μεγάλη παρέα!! Θα ήθελα να αγοράσω ένα παλιό αγροτικό για τα χωράφια μου με ελιές. Δεν θα ήθελα να δώσω πάνω από 2-2μισι χιλιάδες , οπότε δεν έχω και πάρα πολλές απαιτήσεις άρα δεν έχω και πολύ μεγάλο budget χαχαχα ίσως και απαγορευτικό. Έχετε κάτι που μπορεί να μου προτείνετε από κάτι άλλο κάποιο μοντέλο μάρκα? Επίσης αν μπορεί κάποιος να μου πει τι να προσέξω στην αγορά? Ευχαριστώ πολύ!!
-
για αρχή μια βασική ερώτηση
έχεις δυνατότητα από φορολογικής απόψεως να πάρεις αγροτικό;
-
@atrias said in ΑΓΟΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ:
για αρχή μια βασική ερώτηση
έχεις δυνατότητα από φορολογικής απόψεως να πάρεις αγροτικό;
Έχω στείλει κάποια έντυπα που μου ζήτησε ενας διεκπεραιωτής που ρώτησα.Μάντρες που έχω ρωτήσει μου λένε οτι είναι εύκολο οτι αρκεί να δηλώσεις ενα ελάχιστον εισόδημα από αγροτική εκμετάλευση έστω 50-100 ευρώ να φαινεται σαν παρεπόμενο επάγγελμα.Γνωρίζεις μήπως τι τεκμήρια χρειάζονται?
-
@giorgos_kpk said in ΑΓΟΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ:
Μάντρες που έχω ρωτήσει μου λένε οτι είναι εύκολο οτι αρκεί να δηλώσεις ενα ελάχιστον εισόδημα από αγροτική εκμετάλευση έστω 50-100 ευρώ να φαινεται σαν παρεπόμενο επάγγελμα.
άλλοι λένε αυτό που λες
άλλοι λένε πρέπει να είσαι γραμμένος στο "Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ)"
άλλοι λένε χρειάζεται εγγραφή στο Μητρώο των αγροτών, εγγραφή στον ΕΦΚΑ/ΟΓΑ, δήλωση ΟΣΔΕ
αν βγάλεις άκρη τι τελικά χρειάζεται θα ήθελα κι εγώ να μάθω
-
@giorgos_kpk said in ΑΓΟΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ:
Μάντρες που έχω ρωτήσει μου λένε οτι είναι εύκολο οτι αρκεί να δηλώσεις ενα ελάχιστον εισόδημα από αγροτική εκμετάλευση έστω 50-100 ευρώ να φαινεται σαν παρεπόμενο επάγγελμα.
άλλοι λένε αυτό που λες
άλλοι λένε πρέπει να είσαι γραμμένος στο "Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ)"
άλλοι λένε χρειάζεται εγγραφή στο Μητρώο των αγροτών, εγγραφή στον ΕΦΚΑ/ΟΓΑ, δήλωση ΟΣΔΕ
αν βγάλεις άκρη τι τελικά χρειάζεται θα ήθελα κι εγώ να μάθω
Σε σχολή οδηγών και σε γεωπόνο μου έχουν πει ότι χρειάζεται να έχεις περάσει και 2 δηλώσεις ΟΣΔΕ 2 ετη άστα να πάνε μπλεξιμο,τώρα θα περιμένω την απάντηση από τον διεκπεραιωτη,και θα σε ενημερώσω μόλις μου απαντησει να δούμε να σου πω τι μου απαντησε αν ενδιαφέρεσαι και εσύ.Τι αγροτικό προτείνεις έχεις κανένα κατά νου παλιό σε αυτά τα χρήματα?Και μήπως ξερεις αγροτικό όχημα να αντέχει αρκετό βάρος γιατί θέλω να του βάζω βυτίο με νερό ?Να ποτίζω δέντρα,δηλαδή δεν με νοιάζει τόσο η οδηγική συμπεριφορά και το ποσό σκληροτράχηλο είναι off-road.
-
Για καινούριο κοιτούσα και το μόνο ενδιαφέρον που έχω δει είναι το isuzu dmax που είναι 1900 κυβικά οπότε υποθέτω γλυτώνεις φόρους πολυτελείας. Αλλά δεν είμαι καν σίγουρος ότι υπάρχει φόρος πολυτελείας στα επαγγελματικά. Δεν το έψαξα πολύ γιατί δεν έβγαζα άκρη με τα προαπαιτούμενα που λέμε οπότε το παράτησα
-
Για καινούριο κοιτούσα και το μόνο ενδιαφέρον που έχω δει είναι το isuzu dmax που είναι 1900 κυβικά οπότε υποθέτω γλυτώνεις φόρους πολυτελείας. Αλλά δεν είμαι καν σίγουρος ότι υπάρχει φόρος πολυτελείας στα επαγγελματικά. Δεν το έψαξα πολύ γιατί δεν έβγαζα άκρη με τα προαπαιτούμενα που λέμε οπότε το παράτησα
Α κατάλαβα ,ρωτά άμα θες πάντως σε ένα λογιστή ή διεκπεραιωτη,μην το παρατάς,εγώ θα τον παρω αύριο γιατί σήμερα δεν προλάβαινα και τον πήρα το απόγευμα και έλειπε.Θα τον ρωτήσω και για φόρο πολυτελείας άμα έχουν από κάποια κυβικά και πάνω ,δεν νομίζω να έχουν αλλά θα ρωτήσω έχει γούστο να έχουν.
-
Τα αγροτικά δεν έχουν φόρο πολυτελείας
-
για το μητρώο αγροτών πάντως πληροφορίες έχει εδώ
-
Καλημέρα στην παρέα, θα ήθελα να ρωτήσω σε τι τιμές περίπου να επιμείνω σε ορισμένα οχήματα μεταχειρισμένα αγροτικά με πωλητές.Θελω να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο αγροτικό. Και βρίσκω navara, hilux χρονολογίας 89-96 στα 4-5 χιλιαδες ευρώ και χρονολογίας 98-2001 στα 6-8 χιλιαδες ευρω και μετά L200 και κάποια άλλα μοντέλα λίγο πιο κάτω σε τιμή αντιστοιχα με τις χρονολογίες τους τα χιλιομετρα και την κατάσταση τους. Απ οτι έχω ψάξει γενικά οι τιμές που τα δινουν για τις χρονολογιες και τα χιλιομετρα που έχουν συγκεκριμενα στο γνωστο σαιτ δεν αναφερω που πωλουνται πολλα μεταχειρισμενα δεν ειναι πολυ καλες και ρεαλιστικες.Και θα ήθελα να μου το επιβεβαιωσετε ή οχι και να με συμβουλεψετε αν οντως θα πρεπει να γινει χοντρο παζαρι και θελει κοψιμο τουλαχιστον 1-2 χιλιαρικα στι τιμες αυτες. Αυτο θα ήθελα να μου πειτε και δευτερον τι θα πρεπει να προσεξω να τσεκαρω στο καθε οχημα και απο κοντα. Ευχαριστω.
Παραδειγματος χαριν αυτο το οχημα , ειναι σε χαμηλουτσικη τιμη και ειναι και αθηνα που με βολευει να το μεταφερω επαρχια, αλλα εχει 400.000 χλμ για βενζινοκινητηρα δεν ειναι παρα πολλα? Και λεει δεν εχει φορτωθει ειναι δυνατον να ειναι απο επιχειρηση με τροχοσπιτα και να μην του εχει βγει το λαδι στο φορτωμα τοσα χρονια? Και του εχει βαλει και φυσικο αεριο σιγουρα θα βγαλει για πλακα προβληματα και αυτο καπου ακομα και εγγυηση,ενω εισαι να προλαβεις τις δουλειες να τρεχεις στον τυπο που του εβαλε το συστημα που δεν θα ειναι και επαρχεια?
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/343745861-nissan-navara
Σε αυτο δηλαδη δεν θελει κοψιμο απο 4μισι να το δωσει το πολυ 3 και κατι να σου τυχει με το φυσικο αεριο με τον κινητηρα με τις αναρτησεις να εχεις να δωσεις κατι να το φτιαξεις πιο ανετα? -
Δεν φοράει φυσικό αέριο αλλά υγραέριο. Και όταν λέει ότι δεν το έχει φορτώσει, λέει την αλήθεια. Γιατί προφανώς τόσο καιρό ρυμουλκούσε.
-
Θελουμε επαγγελματικο 25ετιας με λιγα χιλιομετρα, χωρις να εχει κουβαλησει ή τραβηξει φορτια και σε τιμη που θα ορισουμε εμεις και οχι ο πωλητης.
Το τζοκερ μετα απο 5-6 τζακ ποτ ευκολοτερο μου μοιαζει. -
Όπως λέει κι ο από πάνω, αγροτικό που είχε χρησιμοποιηθεί αγροτικό θα έχει κάποια σημάδια χρήσης.
Η τιμή διαμορφώνεται από τους πωλητές και όχι τους αγοραστές. Ο καθένας ζητάει ότι θέλει.
Εσύ μπορείς να δεις κάποια από τα ακριβά και κάποια από τα φθηνά για να δεις τις διαφορές. -
Τα αγροτικά κρατάνε τιμές , καλύτερα από τα αντίστοιχα επιβατικά ή τις επαγγελματικά βανάκια αυτό είναι το μόνο σίγουρο . Καλά αγροτικά , έτοιμα για δουλειά χωρίς αμαρτίες είναι πολύτιμοι σύντροφοι στο μεροκάματο και για αυτό ζητάνε ακόμα περισσότερα.
Από εκεί και πέρα εκτός προφανώς όλων των γνωστών μηχανολογικών ελέγχων που κάποιος θα έκανε σε αυτοκίνητα 20+ ετών , θέλει προσοχή για σάπια σε σημεία κιόλας που δε φαίνονται. Επίσης προσοχή για σημάδια υπερφόρτωσης ή μάλλον συνεχής υπερφόρτωσης καθώς το μέσο αγροτικό κυκλοφορεί αρκετά συχνά φορτωμένο πάνω από τα όριά του. Πεντακάθαρη καρότσα σε αγροτικά 20+ ετίας θέλει πολύ τύχη και ψάξιμο π.χ. για να βρεθεί , κοίτα επίσης για τυχών συγκολλήσεις της καρότσας στο σασί ( να έχει ξεκολλήσει από τις καταπονήσεις , συμβαίνει στην πολύ βαριά χρήση ) , τα σουστόφυλλα ( τι κατάσταση είναι και αν έχει βάλει έξτρα σουστόφυλλο πίσω για να μην κάθεται από το βάρος ), τα μπροστά ψαλίδια και λοιπά στοιχεία. Και τα διαφορικά την ακούν αλλά αυτό είναι στο γενικότερο μηχανολογικό έλεγχο.
Βασικά βρες μάστορα να το ελέγξει που δουλεύει και αγροτικά , αλλά μην περιμένεις χαμηλές τιμές , τώρα για παζάρια δεν έχω ιδέα , αλλά γιατί να κόψει ο άλλος τόσο πολύ , αν έχει καλό όχημα σε μία περιζήτητη κατηγορία;;; Σχεδόν απίθανο φαντάζει.
-
@ilias-a said in ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΙΜΕΣ:
Θελουμε επαγγελματικο 25ετιας με λιγα χιλιομετρα, χωρις να εχει κουβαλησει ή τραβηξει φορτια και σε τιμη που θα ορισουμε εμεις και οχι ο πωλητης.
Το τζοκερ μετα απο 5-6 τζακ ποτ ευκολοτερο μου μοιαζει.Παλικάρι εδω πέρα μπαίνω να μου πούνε 2-3 συμβουλές, οχι να μου βάλουνε χέρι , αμα θές να μαλώσεις εξώ ελεύθερα μέσα σε 5 λεπτά έχεις βρει λογο να μαλώσεις,μην μου γκρινιάζεις εμένα, είπα εγώ οτι θέλω επαγγελματικό 25ετιας με λιγα χιλιομετρα χωρις να εχει τραβηξει φορτία? Και για την τιμή άσε ποιος θα την ορίσει εγω θα την ορίσω και ο καθε αγοραστής εκτος αμα θελουν να τα εχουν αφησει για πουλημα καμια 10ετια ετσι για την πλακα,οταν βαζουν για πλακα γιατι κοροιδα δεν βρισκουνε, παζαρι θα γινει αμα βαζουνε οτι θελουνε,τα μισα που βαζουνε τα βαζουνε να δουνε τι τιμη θα πιασουνε μετα απο παζαρια.Κατα τα αλλα λεγε οτι θες αλλα μην ασχολεισαι με τι ψαχνω εγω.
-
@dimsabas said in ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΙΜΕΣ:
Δεν φοράει φυσικό αέριο αλλά υγραέριο. Και όταν λέει ότι δεν το έχει φορτώσει, λέει την αλήθεια. Γιατί προφανώς τόσο καιρό ρυμουλκούσε.
Ναι ρε φιλε υγραεριο, αυτο εννοουσα και αμα ρυμουλκουσε καλο ειναι δεν επιβαρυνει το οχημα?
-
@civil357 said in ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΙΜΕΣ:
Τα αγροτικά κρατάνε τιμές , καλύτερα από τα αντίστοιχα επιβατικά ή τις επαγγελματικά βανάκια αυτό είναι το μόνο σίγουρο . Καλά αγροτικά , έτοιμα για δουλειά χωρίς αμαρτίες είναι πολύτιμοι σύντροφοι στο μεροκάματο και για αυτό ζητάνε ακόμα περισσότερα.
Από εκεί και πέρα εκτός προφανώς όλων των γνωστών μηχανολογικών ελέγχων που κάποιος θα έκανε σε αυτοκίνητα 20+ ετών , θέλει προσοχή για σάπια σε σημεία κιόλας που δε φαίνονται. Επίσης προσοχή για σημάδια υπερφόρτωσης ή μάλλον συνεχής υπερφόρτωσης καθώς το μέσο αγροτικό κυκλοφορεί αρκετά συχνά φορτωμένο πάνω από τα όριά του. Πεντακάθαρη καρότσα σε αγροτικά 20+ ετίας θέλει πολύ τύχη και ψάξιμο π.χ. για να βρεθεί , κοίτα επίσης για τυχών συγκολλήσεις της καρότσας στο σασί ( να έχει ξεκολλήσει από τις καταπονήσεις , συμβαίνει στην πολύ βαριά χρήση ) , τα σουστόφυλλα ( τι κατάσταση είναι και αν έχει βάλει έξτρα σουστόφυλλο πίσω για να μην κάθεται από το βάρος ), τα μπροστά ψαλίδια και λοιπά στοιχεία. Και τα διαφορικά την ακούν αλλά αυτό είναι στο γενικότερο μηχανολογικό έλεγχο.
Βασικά βρες μάστορα να το ελέγξει που δουλεύει και αγροτικά , αλλά μην περιμένεις χαμηλές τιμές , τώρα για παζάρια δεν έχω ιδέα , αλλά γιατί να κόψει ο άλλος τόσο πολύ , αν έχει καλό όχημα σε μία περιζήτητη κατηγορία;;; Σχεδόν απίθανο φαντάζει.
Πολύ χρήσιμα , να μια πολύ σοβαρή απάντηση, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!!
-
@giorgos_kpk said in ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΙΜΕΣ:
Παλικάρι εδω πέρα μπαίνω να μου πούνε 2-3 συμβουλές, οχι να μου βάλουνε χέρι , αμα θές να μαλώσεις εξώ ελεύθερα μέσα σε 5 λεπτά έχεις βρει λογο να μαλώσεις,μην μου γκρινιάζεις εμένα, είπα εγώ οτι θέλω επαγγελματικό 25ετιας με λιγα χιλιομετρα χωρις να εχει τραβηξει φορτία? Και για την τιμή άσε ποιος θα την ορίσει εγω θα την ορίσω και ο καθε αγοραστής εκτος αμα θελουν να τα εχουν αφησει για πουλημα καμια 10ετια ετσι για την πλακα,οταν βαζουν για πλακα γιατι κοροιδα δεν βρισκουνε, παζαρι θα γινει αμα βαζουνε οτι θελουνε,τα μισα που βαζουνε τα βαζουνε να δουνε τι τιμη θα πιασουνε μετα απο παζαρια.Κατα τα αλλα λεγε οτι θες αλλα μην ασχολεισαι με τι ψαχνω εγω.
Αδερφε εχω σταματησει να μαλωνω καμια 20ετια, κριτικη σε αυτα που γραφεις εκανα, οπως εσυ και αρκετοι αλλοι (σωστα βεβαια) εκαναν κριτικη στα δικα μου.
Δημοσιο φορουμ ειναι.
Πες μου τι ειναι αυτο που δεν καταλλαβα σωστα, θεωρεις ακριβες τις τιμες και θες να ορισεις τις δικες σου, ενα που σου εκανε στην τιμη ειχε πολλα χιλιομετρα αν και 25 ετων, το ιδιο σαν επαγγελματικο αν εχει φορτωθει ή ρυμουλκει.
Σε καθε περιπτωση τα σαπια να κοιταξεις, μακρια απο εισαγωγης θα ελεγα, χωρια τους κοινους μηχανολογικους ελεγχους αν ειναι πετρελαιο οπωσδηποτε μια βολτα και απο μπεκα-τουρμπινα. -
Παιδιά επειδή αυτά που οχι εσείς μερικοι εδω που λέτε πολλοι, γενικα ορισμενοι που λένε για τις πωλήσεις οχημάτων, επειδή έχω πουλήσει 2 οχήματα. Το ένα που πούλησα έβαλα μια τιμή απο εκεί και πέρα βεβαια για τα αγροτικά που κρατάνε τιμές,ναι εντάξει το καταλαβαίνω, για επιβατικό που πούλησα, έβαλα μια τιμή απο εκει και πέρα αμα πουλάς ούτε εσύ είσαι ο μαγκας που πουλας και εισαι ο large και κοβει το λαιμο του ο αγοραστης, ούτε ο αγοραστής μπορει να απαιτεί οτι γουσταρει και να θεωρει οτι αφου το πουλας εχεις αναγκη ή οτιδήποτε, γιατι μερικοι εδω νομιζετε αμα πουλαει ο αλλος θα κανει οτι γουσταρει και αφηνει αγγελιες για πλακα, και θα πρεπει ισως νομιζετε να παρεξηγιεται με τα παζαρια.Λοιπον εγω οταν πουλησα αυτοκινητο και παζαρια δεχομουν και τιμες που δεν θεωρουσα λογικες και να το δειξω το αμαξι ο αλλος να το δει να το οδηγησει και να το σκεφτει και να πει την γνωμη του να το ξαναδει, σε αλλο δευτερο οχημα που απλα δεν επιανε τα λεφτα που ηθελα γιατι η αγορα θα ορισει ποσο θα το πουλησεις αμα θες να το πουλησεις και δεν το βγαζεις απλα σε αγγελια για να κανεις τα γουστα σου και κανεις πλακα, αφου δεν τα πιανε δεν το πουλησα το κρατησα, δεν πειραζει,και την αγγελια την αποσυρω, αμα βλεπω οτι εχω μια παραλογη τιμη τι θα κανω. Και στο κατω κατω το αμαξι αμα δεν θες να το πουλησεις το κρατας ή το αποσυρεις κι ολλας δεν ειναι κακο.
-
@ilias-a said in ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΙΜΕΣ:
@giorgos_kpk said in ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΙΜΕΣ:
Παλικάρι εδω πέρα μπαίνω να μου πούνε 2-3 συμβουλές, οχι να μου βάλουνε χέρι , αμα θές να μαλώσεις εξώ ελεύθερα μέσα σε 5 λεπτά έχεις βρει λογο να μαλώσεις,μην μου γκρινιάζεις εμένα, είπα εγώ οτι θέλω επαγγελματικό 25ετιας με λιγα χιλιομετρα χωρις να εχει τραβηξει φορτία? Και για την τιμή άσε ποιος θα την ορίσει εγω θα την ορίσω και ο καθε αγοραστής εκτος αμα θελουν να τα εχουν αφησει για πουλημα καμια 10ετια ετσι για την πλακα,οταν βαζουν για πλακα γιατι κοροιδα δεν βρισκουνε, παζαρι θα γινει αμα βαζουνε οτι θελουνε,τα μισα που βαζουνε τα βαζουνε να δουνε τι τιμη θα πιασουνε μετα απο παζαρια.Κατα τα αλλα λεγε οτι θες αλλα μην ασχολεισαι με τι ψαχνω εγω.
Αδερφε εχω σταματησει να μαλωνω καμια 20ετια, κριτικη σε αυτα που γραφεις εκανα, οπως εσυ και αρκετοι αλλοι (σωστα βεβαια) εκαναν κριτικη στα δικα μου.
Δημοσιο φορουμ ειναι.
Πες μου τι ειναι αυτο που δεν καταλλαβα σωστα, θεωρεις ακριβες τις τιμες και θες να ορισεις τις δικες σου, ενα που σου εκανε στην τιμη ειχε πολλα χιλιομετρα αν και 25 ετων, το ιδιο σαν επαγγελματικο αν εχει φορτωθει ή ρυμουλκει.
Σε καθε περιπτωση τα σαπια να κοιταξεις, μακρια απο εισαγωγης θα ελεγα, χωρια τους κοινους μηχανολογικους ελεγχους αν ειναι πετρελαιο οπωσδηποτε μια βολτα και απο μπεκα-τουρμπινα.Ευχαριστω για της πληροφοριες θα μπω το βραδυ
ΑΓΟΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ