-
Καλημέρα σε όλους,
σας γράφω γιατί θέλω την άποψή σας. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αλλάξω το focus μου mk4, 1,5D 2019 με 61.000 χλμ, εντός εγγύησης με υβριδικό Corolla 1.8 Hybrid 2020 ή νεότερο. Από το focus είμαι ικανοποιημένος αλλά πρόσφατα πήρε η σύζυγος το νέο yaris σε υβριδικό και ζήλεψα. Εκτιμώ πολύ την ευκολία του αυτόματου και το ότι θα είναι πολύ περισσότερο future proof.
Η χρήση που κάνω είναι περίπου 15.000 με 20.000 χλμ τον χρόνο περιαστική. Από το focus σε θέμα επιδόσεων και οικονομίας είμαι ικανοποιημένος. Επίσης επειδή κάνω Πάτρα Άραξος συχνά δεν έχω ζητήματα με το dpf.
Το μεγάλο μου θέμα είναι η θέση οδήγησης. Αρχικά είχα ένα Hyundai i30 που είχε στήριξη μέσης και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Πριν το focus πήρα μια corolla του 2016 της οποίας η θέση οδήγησης δεν με βόλεψε ποτέ και σε 6 μήνες την πούλησα. Ρε τι να πηγαίνω σε ταπετσέρη για ενίσχυση, τι μεταχειρισμένα καθίσματα (σαν καινούργια) τι μαξιλαράκια. Στα 15 λεπτά πορείας άρχιζε μια ενόχληση και εκνευρισμός.
Με το focus από την πρώτη στιγμή δεν είχα κανένα θέμα. Αντίθετα θα έλεγα έχει καθισματάρα. Απλά λίγο ο φόβος για την αξιοπιστία του σε βάθος χρόνου, λίγο η ευκολία του αυτόματου, λίγο τα αυξημένα κόστη συντήρησής του με έχουν βάλει σε σκέψη να το αποχωριστώ
Ψάχνω εταιρία ενοικίασης να πάρω ένα corolla για μια βδομάδα αλλά Πάτρα δεν βρίσκω.
Ακούω τι σκέψεις σας...
-
@nascar1 said in Αντικατάσταση Focus με Corolla:
Ακούω τι σκέψεις σας...
Δεν μπορώ να σου απαντήσω, γιατί είναι πολύ προσωπικό αυτό. Εμένα η Κορόλα με έχει βολέψει ως θέση οδήγησης (το Γιάρις Κρος δεν είναι τόσο καλό σε αυτό το θέμα) και πριν είχα Κούγκα και πιο πριν 116. Δεν έχει ρύθμισης οσφυϊκής υποστήριξης, αλλά εμένα δεν με ενχολεί γιατι και σε όσα αυτοκίνητα είχαν, πάντα στο "0" την είχα.
Κάτι άλλο που μετράει ειναι ότι με το αυτόματο κιβώτιο, αφού δεν υπάρχει η δύναμη (και κόντρα της μέσης) για την πίεση του συμπλέκτη, η μέση υποφέρει λιγότερο. Οπότε μπορεί το κάθισμα που σε ενοχλούσε το 2016 στο αυτόματο να μην σε ενοχλεί.
Επίσης, δοκίμασε το Γιάρις της συζύγου και θα έχεις μια ιδέα - η Κορόλα ειναι καλύτερη για εμένα.
Τέλος, μπορείς α) να νοικιάσεις από Αθήνα για μερικές ημέρες και β) να πας στην εντιπροσωπεία να τους το πείς και να ζητήσει να στο δώσουν για ΣΚ (από Σάββατο που κλείνουν μέχρι Δευτέρα πρωί), να πάρεις μια ιδέα. Εγώ έτσι είχα πει για το CHR και μου το είχαν δώσει.
-
Καλημέρα σε όλους,
σας γράφω γιατί θέλω την άποψή σας. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αλλάξω το focus μου mk4, 1,5D 2019 με 61.000 χλμ, εντός εγγύησης με υβριδικό Corolla 1.8 Hybrid 2020 ή νεότερο. Από το focus είμαι ικανοποιημένος αλλά πρόσφατα πήρε η σύζυγος το νέο yaris σε υβριδικό και ζήλεψα. Εκτιμώ πολύ την ευκολία του αυτόματου και το ότι θα είναι πολύ περισσότερο future proof.
Η χρήση που κάνω είναι περίπου 15.000 με 20.000 χλμ τον χρόνο περιαστική. Από το focus σε θέμα επιδόσεων και οικονομίας είμαι ικανοποιημένος. Επίσης επειδή κάνω Πάτρα Άραξος συχνά δεν έχω ζητήματα με το dpf.
Το μεγάλο μου θέμα είναι η θέση οδήγησης. Αρχικά είχα ένα Hyundai i30 που είχε στήριξη μέσης και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Πριν το focus πήρα μια corolla του 2016 της οποίας η θέση οδήγησης δεν με βόλεψε ποτέ και σε 6 μήνες την πούλησα. Ρε τι να πηγαίνω σε ταπετσέρη για ενίσχυση, τι μεταχειρισμένα καθίσματα (σαν καινούργια) τι μαξιλαράκια. Στα 15 λεπτά πορείας άρχιζε μια ενόχληση και εκνευρισμός.
Με το focus από την πρώτη στιγμή δεν είχα κανένα θέμα. Αντίθετα θα έλεγα έχει καθισματάρα. Απλά λίγο ο φόβος για την αξιοπιστία του σε βάθος χρόνου, λίγο η ευκολία του αυτόματου, λίγο τα αυξημένα κόστη συντήρησής του με έχουν βάλει σε σκέψη να το αποχωριστώ
Ψάχνω εταιρία ενοικίασης να πάρω ένα corolla για μια βδομάδα αλλά Πάτρα δεν βρίσκω.
Ακούω τι σκέψεις σας...
ok, πολλα εχω ακουσει μα αυτο μου φερνει τρομο....
ακου να δωσεις φοκους σχετικα καινουργιο για τουοτα....
-
Καλημέρα σε όλους,
ΘΑ συμφωνήσω για το future proof της corolla, όπως και για τη μετάβαση στο επόμενο βήμα της αυτοκίνησης, αλλά διαβάζοντας για τα κόστη συντήρησης των υβριδικών της toyota δεν νομίζω ότι θα κάνεις οικονομία σε αυτό το τομέα. Επίσης στο τομέα της κατανάλωσης, λόγω των διαδρομών σου θα σου κοστίζει περισσότερο, καθότι ο χαμηλότερος μ.ο. κατανάλωσης δεν υπερβαίνει την υψηλότερη τιμή της βενζίνης.
Εγω προσωπικά θα το άλλαζα βέβαια. -
Το μόνο πρόβλημα είναι μάλλον οι χώροι πίσω σε σχέση με το Focus.
Στις δικές σου διαδρομές (και το πόδι σου) μόνο με μεγάλη δοκιμή μπορείς να κρίνεις αν είναι και οικονομικότερη η Corolla.
-
Εγώ έκανα πρόσφατα αυτή την αλλαγή (Hyundai Kona 2019 diesel σε Corolla 1.8 hybrid του 2021) θα σου γράψω το απόγευμα περισσότερα, πάντως εδώ και ένα μήνα που οδηγώ την Corolla έχω την εντύπωση ότι έπραξα σωστά για τα δικά μου θέλω και ανάγκες.
-
Πράγματι οι χώροι δεν είναι αντάξιοι στο corolla αλλά νομίζω ότι θα μπορέσω να ζήσω με αυτό.
Θα πρέπει να μπει στην εξίσωση και η αξιοπιστία σε βάθος χρόνου που θεωρητικά η corolla έχει πλεονέκτημα.
@gatoz σε βρίσκω λιγάκι υπερβολικό. Εντάξει καλό αμάξι το focus αλλά δεν είναι και Ferrari. Να είμαστε ρεαλιστές...
-
@georgekn said in Αντικατάσταση Focus με Corolla:
Εγώ έκανα πρόσφατα αυτή την αλλαγή (Hyundai Kona 2019 diesel σε Corolla 1.8 hybrid του 2021) θα σου γράψω το απόγευμα περισσότερα, πάντως εδώ και ένα μήνα που οδηγώ την Corolla έχω την εντύπωση ότι έπραξα σωστά για τα δικά μου θέλω και ανάγκες.
Περιμένω με αγωνία να γράψεις περισσότερα...
-
αν θα έδινα καινούργιο focus για αυτόματο θα το εκανα για να πάρω το focus σε αυτόματο αν ζηλεύεις το αυτοματο
οχι την corolla
βεβαια αν το έκανες γιατι ζηλεψες την κατανάλωση να το καταλάβω αν είσαι διατεθιμένος να εχεις αρκετα μικρότερους χώρους για αυτό.
-
Μείνε με το focus.
-
-
Περιμένω με αγωνία να γράψεις περισσότερα...
https://forum.4troxoi.gr/topic/91169/node-91169/7390?page=370Πάρε μιά ιδέα από αυτό που έγραψα ένα μήνα πρίν και τα λέμε το απόγευμα...
-
@lap said in Αντικατάσταση Focus με Corolla:
Μείνε με το focus.
Μα είναι diesel...
Πάρε το Toyota
-
@famas said in Αντικατάσταση Focus με Corolla:
αλλά διαβάζοντας για τα κόστη συντήρησης των υβριδικών της toyota δεν νομίζω ότι θα κάνεις οικονομία σε αυτό το τομέα.
Σιγά τα κόστη, ίδια με Φορντ είναι. Όσο πλήρωνα στο Κούγκα για σέρβις τόσο πληρώνω και στην Κορόλα. Απλά το Κούγκα ήθελα τακάκια κάθε 25-30.000χλμ και η Κορόλα στα διπλάσια και βάλε.
@gatoz σε βρίσκω λιγάκι υπερβολικό. Εντάξει καλό αμάξι το focus αλλά δεν είναι και Ferrari. Να είμαστε ρεαλιστές...
Πάντα υπερβολικός και hater της Τογιότα γιατί έτσι....χωρίς λόγο. Τον γάτο τον διαβάζεις σοβαρά (λέμε τώρα) όταν η συζήτηση ειναι για Βιτάρα ή εκτός δρόμου (αν και εκεί είναι προκατειλημένος).
@cirus said in Αντικατάσταση Focus με Corolla:
αν θα έδινα καινούργιο focus για αυτόματο θα το εκανα για να πάρω το focus σε αυτόματο αν ζηλεύεις το αυτοματο
Με τίποτα, εαν μιλάς για το τωρινό...άθλιο αυτόματο και προβληματικό. Εαν βρει το 1.5 βενζίνη με το 8άρι ναι συμφωνώ. Αλλά το τωρινό 1.000αρι με το 7αρι διπλοσύμπλεκτο για κλωτσιές ειναι.
-
@fanis75 said in Αντικατάσταση Focus με Corolla:
@famas said in Αντικατάσταση Focus με Corolla:
αλλά διαβάζοντας για τα κόστη συντήρησης των υβριδικών της toyota δεν νομίζω ότι θα κάνεις οικονομία σε αυτό το τομέα.
Σιγά τα κόστη, ίδια με Φορντ είναι. Όσο πλήρωνα στο Κούγκα για σέρβις τόσο πληρώνω και στην Κορόλα. Απλά το Κούγκα ήθελα τακάκια κάθε 25-30.000χλμ και η Κορόλα στα διπλάσια και βάλε.
Πάντα υπερβολικός και hater της Τογιότα γιατί έτσι....χωρίς λόγο. Τον γάτο τον διαβάζεις σοβαρά (λέμε τώρα) όταν η συζήτηση ειναι για Βιτάρα ή εκτός δρόμου (αν και εκεί είναι προκατειλημένος).
@cirus said in Αντικατάσταση Focus με Corolla:
Με τίποτα, εαν μιλάς για το τωρινό...άθλιο αυτόματο και προβληματικό. Εαν βρει το 1.5 βενζίνη με το 8άρι ναι συμφωνώ. Αλλά το τωρινό 1.000αρι με το 7αρι διπλοσύμπλεκτο για κλωτσιές ειναι.
Με 15 με 20 χιλιάδες χλμ τον χρόνο βενζίνη σκέτο είναι οικονομική καταστροφή.
Ήξερα ότι θα διχαζα το φόρουμ. Στο ίδιο δίλημμα είμαι και γω. Καλύτερο overall αμάξι ή αμάξι που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες μου;;; Με όλο το άγχος της αλλαγής. Πούλησε, βρες καθαρό, κάνε μεταβίβαση και όλο αυτό που το απεχθάνομαι...
Εννοείται πως είτε στην μία είτε στην άλλη περίπτωση ξέρω ακριβώς τι παίρνω και τι να περιμένω...Εκτός της θέσης του οδηγού και σύγκριση της κατανάλωσης στις ίδιες μετακινήσεις... Αν έβρισκα ένα νοικιαρικο για μια βδομάδα...
-
@nascar1, ξεχνάς τον βασικό κανόνα που ΠΑΝΤΑ επιβεβαιώνεται.
ΠΟΤΕ δεν ρωτάς για ελαστικά ή για αλλαγή αυτοκινήτου στο φόρουμ. -
Λοιπόν για το φίλο @nascar1
Μετάβαση από Kona 1.6 crdi 116ps manual σε Corolla hybrid 1.8
Από χώρους είναι μια από τα ίδια ή μπορεί καί νά έχασα ελάχιστα...δεν με νοιάζει όμως για 2+1 που είμαστε εμείς μου αρκούν.
Να θυμίσω ότι το Kona ήταν B Suv αλλά πατούσε σε πλατφόρμα μεγαλύτερης κατηγορίας στο Elantra.
Από ποιότητα κατασκευής κύλισης συναρμολόγησης είμαι τώρα κλάσεις επάνω από πρίν.
Αν δεν τριζανε τα μισάνοιχτα παράθυρα θα ήταν όλα τέλεια.
Από επιδόσεις είμαι πιστεύω πάλι κοντά στην ισοπαλία...μια ματιά που έριξα στο zeperfs αυτό δείχνει.
Από στρίψιμο οδική συμπεριφορά ανάρτηση...το Corolla είναι αλλού. Σε σχέση με το κορεάτικο στρίβει με τη σκέψη δεν έχει ευπάθεια στους ανέμους και περνά τις ανωμαλίες σαν είναι αυτό το Suv.
Από καθίσματα σαλόνι που ρώτησες εγώ στο Corolla τα βρίσκω πιο φαρδιά και πιο σωστά μελετημένα από του Hyundai και όπως είπε και ο @fanis75 αν και λείπει η οσφυϊκή στήριξη...δεν έχω κανένα θέμα ούτε τη χρησιμοποίησα ποτέ σε άλλα οχήματα μου.
Σωματότυπο έχω 1.83 ύψος 92 κιλά.
Από κατανάλωση τώρα... επειδή και εγώ κάνω μόνο επαρχιακό και αυτοκινητόδρομο... εδώ και ένα μήνα το οδηγώ ακριβώς με τον ίδιο ρυθμό που οδηγούσα το diesel σεβόμενος τα όρια ταχύτητας σχεδόν πάντα.
Η διαδρομή μου είναι από Ναύπλιο στην Αρκαδία 110 χλμ ημερησίως με ανάβαση γερή στο Αρτεμίσιο.
Με όλα τα παραπάνω είμαι σε κατανάλωση εύκολα ένα λίτρο κάτω από το προηγούμενο diesel μου.
Από ευκολία οδήγησης δεν το συζητώ όπως έγραψα σε άλλο ποστ το Kona ήταν σαν 100 χρόνων αυτοκίνητο.
Επίσης από ασφάλεια και συστήματα ασφαλείας το Corolla για τις ανάγκες μου είναι υπερπλήρες με πολλά συστήματα που ξεκουράζουν-βοηθουν τον οδηγό καί είναι τόσο καλά ρυθμισμένα που δεν προκαλούν εκνευρισμό και δεν σε αναγκάζουν να τα σβήνεις κάθε φορά που βάζεις μπρος.Τι μου λείπει από τον Κορεάτη...
Οι αισθητήρες πίσω παρκαρίσματος... έχω κάμερα μόνο... αλλά επειδή τα προηγούμενα 10 χρόνια είχα πάντα και αισθητήρες πίσω νομίζω πως θα την πατήσω καμμία φορά περιμένοντας να ακούσω ήχο.
Μου λείπει επίσης το ύψος του... πού περνούσε πάνω από εμπόδια η νεκρά ζώαχωρίς σκέψη... τώρα πρέπει να το ζυγίσεις καλά πρίν τό κανείς.
Επίσης στο γκαράζ πρέπει να μπαίνω-βγαίνω με 0 χιλιόμετρα γιατί αλλιώς βρίσκω κάτω
Και θα προτιμούσα να ήταν 15 εκατοστά πιο κοντό.Αυτά τα λίγα... ότι άλλο θες εδώ είμαστε!!!
Εσύ βέβαια έχεις Focus πού είναι καί αυτό χατσμπακ C οπότε οι ισορροπίες αλλάζουν.
-
Επίσης από ασφάλεια και συστήματα ασφαλείας το Corolla για τις ανάγκες μου είναι υπερπλήρες με πολλά συστήματα που ξεκουράζουν-βοηθουν τον οδηγό καί είναι τόσο καλά ρυθμισμένα που δεν προκαλούν εκνευρισμό και να σε αναγκάζουν να τα σβήνεις κάθε φορά που βάζεις μπρος.
δηλαδή? ποια είναι αυτά που τα έχουν και τα δύο και το Κορόλα τα δουλεύει καλύτερα? επειδή έχω Hyundai το lane assist της είναι πολύ καλό. Το μόνο που απενεργοποιώ γιατί δεν το γουστάρω είναι το start stop.
-
@elteo said in Αντικατάσταση Focus με Corolla:
Επίσης από ασφάλεια και συστήματα ασφαλείας το Corolla για τις ανάγκες μου είναι υπερπλήρες με πολλά συστήματα που ξεκουράζουν-βοηθουν τον οδηγό καί είναι τόσο καλά ρυθμισμένα που δεν προκαλούν εκνευρισμό και να σε αναγκάζουν να τα σβήνεις κάθε φορά που βάζεις μπρος.
δηλαδή? ποια είναι αυτά που τα έχουν και τα δύο και το Κορόλα τα δουλεύει καλύτερα? επειδή έχω Hyundai το lane assist της είναι πολύ καλό. Το μόνο που απενεργοποιώ γιατί δεν το γουστάρω είναι το start stop.
Μόνο το lane assist είχε κοινό (δεν είχε καί άλλα) το Kona με το Corolla και ήταν χάλια δεν το άντεχα ούτε λεπτό γιατί με ζαλιζε από τις απότομες διορθώσεις και το υπερβολικό ελαφρωμα του τιμονιού.
Στο Corolla είναι καλύτερη εκτέλεση...αν καί πάλι δεν μου αρέσει να το χρησιμοποιώ.Μπορεί να οφειλόταν η ασάφεια τού στο ότι ήταν πιο ψηλό αυτοκίνητο.
-
@elteo said in Αντικατάσταση Focus με Corolla:
Μόνο το lane assist είχε κοινό το Kona με το Corolla και ήταν χάλια δεν το άντεχα ούτε λεπτό γιατί με ζαλιζε από τις απότομες διορθώσεις και το υπερβολικό ελαφρωμα του τιμονιού.
Στο Corolla είναι καλύτερη εκτέλεση...αν καί πάλι δεν μου αρέσει να το χρησιμοποιώ.Μπορεί να οφειλόταν η ασάφεια τού στο ότι ήταν πιο ψηλό αυτοκίνητο.
μάλλον....
πάντως στο i30 δουλεύει πολύ καλά τόσο που ενώ το έσβηνα τώρα το αφήνω.
Αντικατάσταση Focus με Corolla