-
Καλησπέρα σε όλη τη παρέα,
Ύστερα από αρκετό ψάξιμο σε καινούργια και μεταχειρισμένα είμαι ανάμεσα στο mazda 2 και suzuki ignis καινούργιο.
Ήταν και το hyundai i20 αλλά το απέκλεισα λόγω κατασκευής στην Τουρκία.
Θέλω να ακούσω τη γνώμη σας,
Ευχαριστώ
Γιώργος. -
Ελπίζω να σε βοηθήσουν τα παρακάτω:
-
mazda 2 μικρομεσαιο αμαξι περιοπής
ignis το βλεπω κάθε μέρα σε συνάδελφο....αχώνευτο -
@karakatsanisg said in Suzuki Ignis vs Mazda2:
Ύστερα από αρκετό ψάξιμο σε καινούργια και μεταχειρισμένα είμαι ανάμεσα στο mazda 2 και suzuki ignis καινούργιο.Σαφώς πολύ καλύτερο αυτοκίνητο το Μάζντα 2 απο όλες τις απόψεις και είναι και μια κατηγορία επάνω από το Ίγκνις.
-
Ύστερα από αρκετό ψάξιμο σε καινούργια και μεταχειρισμένα είμαι ανάμεσα στο mazda 2 και suzuki ignis καινούργιο.
Ήταν και το hyundai i20 αλλά το απέκλεισα λόγω κατασκευής στην Τουρκία.
Θέλω να ακούσω τη γνώμη σας,
Ευχαριστώ
Γιώργος.Κάνεις σαμποτάζ στους τούρκους;
-
Πιο κοντά στο Swift είναι το Mazda 2, παρά στο Ignis.
-
Μαζντα κι από έμενα.
Αν υπάρχει κι άλλο αυτοκίνητο και η χρήση είναι μόνο πόλη και δραστηριότητες παιδιών ίσως το σουζουκι είναι πιο βολικό.
Χθες διάβασα ότι ξεκίνησε μια μικρή έκπτωση στο 2. -
@dimitrioskosmas said in Suzuki Ignis vs Mazda2:
ignis το βλεπω κάθε μέρα σε συνάδελφο....αχώνευτοΕχει απίστευτη εκμετάλλευση χώρων... το πηρε ο αδελφός μου και επαθα σοκ τι και πως χωράει.. και ένα απίστευτο ανοιγμα πορτών πίσω που κανει το yaris & YC να κοκκινίζουν.
Αλλά δεν βλέπεται εμφανισιακά.... -
@iceman7 said in Suzuki Ignis vs Mazda2:
@dimitrioskosmas said in Suzuki Ignis vs Mazda2:
ignis το βλεπω κάθε μέρα σε συνάδελφο....αχώνευτοΕχει απίστευτη εκμετάλλευση χώρων... το πηρε ο αδελφός μου και επαθα σοκ τι και πως χωράει.. και ένα απίστευτο ανοιγμα πορτών πίσω που κανει το yaris & YC να κοκκινίζουν.
Αλλά δεν βλέπεται εμφανισιακά....μπροστά βλέπεται μια χαρά, πίσω είναι χάλια...
-
@iceman7 said in Suzuki Ignis vs Mazda2:
Εχει απίστευτη εκμετάλλευση χώρων... το πηρε ο αδελφός μου και επαθα σοκ τι και πως χωράει.. και ένα απίστευτο ανοιγμα πορτών πίσω που κανει το yaris & YC να κοκκινίζουν.
Αλλά δεν βλέπεται εμφανισιακά....Οντως! Το έχει μια φίλη μου και έχει απίστευτους χώρους!! Εμφανησιακά εμένα μου αρέσει, εκτός από το πίσω κομμάτι που όντως είναι ψιλοχάλια. Αλλά ειναι αρκετά ακριβό (όπως όλα τα Α seg) και στα λεφτά του παίρνεις καλύτερα αυτοκίνητα.
-
Δεν υπάρχει Ignis μπροστά στο Mazda 2.
Το κατουράει για πλάκα. -
Θα περίμενα το νέο swift που υποτίθεται θα είναι οικονομικότερο.
-
Ignis μεγαλύτεροι χώροι πίσω. Mazda καλύτερη οδήγηση, εργονομία, ποιότητα εσωτερικού, εξωτερική εμφάνιση.
Μακράν καλύτερο το δεύτερο. -
Ignis ένας καλός και τίμιος εργάτης για μέσα στην πόλη.
Μεγάλοι χώροι (μικρός χώρος αποσκευών με μετακινούμενο όμως πίσω κάθισμα), μικρός όγκος (και σε μήκος και σε πλάτος), μεγάλη ευελιξία, καλός εξοπλισμός, καλός κινητήρας για το βάρος του. Μέχρι εκεί...
Τραγική ηχομόνωση και γενικότερα ποιότητα κύλισης, σε ταξίδι πάω από 100 θα σου πάρει τα αυτιά και σε λακούβες χοροπηδάς σαν κατσίκι... Τραγικά λάστιχα (αν βάζουν ακόμη τα Bridgestone Ecopia).ΟΜΩΣ, επειδή δεν κατάλαβα για ποιο Mazda2 αναφέρεσαι, αν πρόκειται περί του mazdoyaris υποψιαζομαι ότι σε ποιότητα κύλισης και ηχομόνωση δεν θα είναι πολύ καλύτερο, με λίγα λόγια δοκίμασέ τα και τα δύο για να βγάλεις συμπέρασμα.
-
@fiverg said in Suzuki Ignis vs Mazda2:
Μεγάλοι χώροι (μικρός χώρος αποσκευών με μετακινούμενο όμως πίσω κάθισμα), μικρός όγκος (και σε μήκος και σε πλάτος), μεγάλη ευελιξία, καλός εξοπλισμός, καλός κινητήρας για το βάρος του. Μέχρι εκεί...
Τραγική ηχομόνωση και γενικότερα ποιότητα κύλισης, σε ταξίδι πάω από 100 θα σου πάρει τα αυτιά και σε λακούβες χοροπηδάς σαν κατσίκι... Τραγικά λάστιχα (αν βάζουν ακόμη τα Bridgestone Ecopia).ΟΜΩΣ, επειδή δεν κατάλαβα για ποιο Mazda2 αναφέρεσαι, αν πρόκειται περί του mazdoyaris υποψιαζομαι ότι σε ποιότητα κύλισης και ηχομόνωση δεν θα είναι πολύ καλύτερο, με λίγα λόγια δοκίμασέ τα και τα δύο για να βγάλεις συμπέρασμα.
Για το mazda 2 mild hybrid. 90 άλογα όχι το hybrid yaris. Πιο πολύ πόλη για τα παιδιά σχολείο αλλά δεν υπάρχει άλλο της προκοπής οπότε και το καλοκαίρι με αυτό.
Δεν σνομπάρω τους Τούρκους αλλά τους φοβάμαι λίγο, καλύτερα Ιάπωνες. -
Αν δεν θες να εχεις πολύ μικρο μεγεθος αλλα με αρκετά μεγάλους χώρους που υπερτερεί το ignis και είναι λόγος να το διαλέξεις......
to mazda2 δεν συγκρίνεται είναι καλύτερο αυτοκίνητο από όλες τις απόψεις. Χάνει μόνο στο μέγεθος καθώς είναι μεγαλύτερο οπότε συνήθως οι γυναίκες συνήθως προτιμούν το ignis για την ευκολία του
Αν είναι πάντως να το οδηγάει η γυναίκα σου συμβουλέψου την είναι σημαντικός παράγοντας το μέγεθος ασχετως τι λέμε εμείς για καλύτερο αυτοκίνητο. Την δουλεια την κάνει το ignis δεν είναι κακό
-
Δεν σνομπάρω τους Τούρκους αλλά τους φοβάμαι λίγο, καλύτερα Ιάπωνες.
Και να τους σνομπαρες, δικαιωμα σου . Δεν εχεις να δωσεις λογαριασμο σε καποιον
-
Για το mazda 2 mild hybrid. 90 άλογα όχι το hybrid yaris. Πιο πολύ πόλη για τα παιδιά σχολείο αλλά δεν υπάρχει άλλο της προκοπής οπότε και το καλοκαίρι με αυτό.
Δεν σνομπάρω τους Τούρκους αλλά τους φοβάμαι λίγο, καλύτερα Ιάπωνες.Απο τη στιγμή που αυτό θα είναι το 'βασικο' αυτοκίνητο σας, νομίζω είναι καλύτερη επιλογή το Μάζντα 2.
-
Δεν σνομπάρω τους Τούρκους αλλά τους φοβάμαι λίγο, καλύτερα Ιάπωνες.Δεν πολυκατάλαβα. Το mazda 2 hybrid που πωλείται τώρα καινούριο είναι ένα yaris μεταμφιεσμένο. Δεν ξέρω πόση καλύτερη δουλειά έχει κάνει σε ανάρτηση και ηχομόνωση η Mazda σε σχέση με το original toyota yaris... Το οποίο παρεμπιπτόντως το είχα δει από κοντα και σε χώρους (ειδικά για τους πίσω) ήταν λειψό.
Για αυτό λέω οδήγησέ τα και τα δύο, η γυναίκα σου μπορεί να παραβλέψει την "φασαρία" μέσα (αν και το 2/yaris είναι σε ανάλογα επίπεδα) και να της αρέσει π.χ. η πιο ψιλή θέση οδήγησης του Ignis και το πιο φωτεινό του εσωτερικό σε σχέση με την μουντίλα/φτώχεια που αποπνέει το 2/yaris. Γενικώς το 2 ΔΕΝ είναι mazda σαν τα άλλα mazda, toyota είναι...
-
Δεν σνομπάρω τους Τούρκους αλλά τους φοβάμαι λίγο, καλύτερα Ιάπωνες.Δεν πολυκατάλαβα. Το mazda 2 hybrid που πωλείται τώρα καινούριο είναι ένα yaris μεταμφιεσμένο. Δεν ξέρω πόση καλύτερη δουλειά έχει κάνει σε ανάρτηση και ηχομόνωση η Mazda σε σχέση με το original toyota yaris... Το οποίο παρεμπιπτόντως το είχα δει από κοντα και σε χώρους (ειδικά για τους πίσω) ήταν λειψό.
Για αυτό λέω οδήγησέ τα και τα δύο, η γυναίκα σου μπορεί να παραβλέψει την "φασαρία" μέσα (αν και το 2/yaris είναι σε ανάλογα επίπεδα) και να της αρέσει π.χ. η πιο ψιλή θέση οδήγησης του Ignis και το πιο φωτεινό του εσωτερικό σε σχέση με την μουντίλα/φτώχεια που αποπνέει το 2/yaris. Γενικώς το 2 ΔΕΝ είναι mazda σαν τα άλλα mazda, toyota είναι...
Κάτι έχεις μπερδέψει.
Το Μάζντα 2 mild hybrid είναι Μάζντα.
Το Μάζντα 2 full hybrid είναι Γιαρις.
Ο φίλος το ξεκαθάρισε ότι εννοεί το Μάζντα Μάζντα.
Suzuki Ignis vs Mazda2