-
Καλησπέρα, μετά από ένα ατυχές γεγονός, θέλω να πάρω καινούριο ή ελαφρά μεταχειρισμένο ένα μικρό βενζινοκίνητο, όσο γίνεται πιο οικονομικό σε καύσιμο και σε σέρβις.
Κινούμαι μάλλον σε b segment ή b-suv ενώ θα ήθελα πιθανόν και c-segment, βέβαια μένοντας και κινούμενος στο κέντρο της Αθήνας προβληματίζομαι. Τιμή 17000-20000€.Θα κάνει 15000-20000 χλμ το χρόνο, κατά80% μέσα στην πόλη. Θεωρώ ότι λόγω λίγων χλμ ετησίως και λόγω κυρίως πόλης δεν πρέπει να κοιτάω τα πετρέλαια, για αυτό επιλέγω βενζίνη. Επίσης νομίζω οι βενζίνες έχουν πιο φτηνά σερβις. Όμως αν και βενζίνη θα ήθελα κάτι όσο γίνεται πιο οικονομικό για αυτο κοιτάω τα υβριδικά. Κοίταξα το yaris που είναι full hybrid αλλά δεν με ενθουσιάζει η ποιότητα. Υπάρχουν άλλα full hybrid μοντέλα σε αυτά τα χρήματα? Τι πραγματική κατανάλωση να περιμένω μέσα στην πόλη και στα ταξίδια; Από άποψη οδήγησης, είχα fiesta του 2007 και του 2012 και είχα μείνει πολύ ικανοποιημένος, αλλά από ότι έχω ακούσει το φιέστα έχει καταργηθεί πλέον, ενώ δεν ξέρω αν έχει υβριδικές εκδόσεις...
Τέλος, να πω ότι το αυτοκίνητο θα μεταφέρει συνήθως 1 ενήλικα και 1 παιδί, όμως μπορεί να χρειαστεί να κάνει ταξίδι/ διαδομές με ολη την οικογένεια (4 μέλη).
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και για τη βοήθεια.
ΥΓ οτιδήποτε πλήρως ηλεκτρικό απορρίπτεται, δεν μπορώ να το φορτίζω δυστυχώς πουθενά!!
-
Καλησπέρα, βάλε στη λίστα σου το Clio με υγραέριο-βενζίνη από το εργοστάσιο.
Και μια δευτερη επιλογή με 7 χρόνια εγγύηση και 5 χρόνια δωρεάν σερβις είναι το kia stonic 1.0 τούρμπο
-
@silver01 Corolla hatchback υβριδικό δεν σε βολεύει?
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/337908262-toyota-corolla
-
Μαζντα 2 90hp
Ατμοσφαιρικο -
80% εντός πόλης+με ενδιαφέρει η κατανάλωση=toyota υβριδικό if δεν υπάρχει η δυνατότητα για ηλεκτρικό...διότι η απουσία ποιότητας ενοχλεί αλλά η κατανάλωση πονάει.
Μικρό βενζινοκίνητο