-
Έχω ένα fiat Punto mk2 8v 2001 , και τις τελευταίες μέρες παρατηρώ το εξής: μόλις πάω να μιζαρω σκάει μια φορά σβήνει και μετά αν ξανά μιζαρω παίρνει μπρος κανονικά.
Δυναμό είχα αλλάξει πέρυσι, αν και μου έχουν πει ότι ήταν πεσμένη σχετικά η μπαταρία την φορτίζω μια στο τόσο επειδή δεν κάνω πολλά χλμ. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το κρύο. Αυτό μου το έχει κάνει και μετά από φόρτιση. Μπορεί να είναι πάλι Δυναμό; ο δείκτης της βενζίνης είναι στην μέση. Έχει συναντήσει κάτι παρόμοιο κανένας; -
@george1703 said in Σβησιμο κινητήρα κατά την εκκίνηση:
Έχω ένα fiat Punto mk2 8v 2001 , και τις τελευταίες μέρες παρατηρώ το εξής: μόλις πάω να μιζαρω σκάει μια φορά σβήνει και μετά αν ξανά μιζαρω παίρνει μπρος κανονικά.
Δυναμό είχα αλλάξει πέρυσι, αν και μου έχουν πει ότι ήταν πεσμένη σχετικά η μπαταρία την φορτίζω μια στο τόσο επειδή δεν κάνω πολλά χλμ. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το κρύο. Αυτό μου το έχει κάνει και μετά από φόρτιση. Μπορεί να είναι πάλι Δυναμό; ο δείκτης της βενζίνης είναι στην μέση. Έχει συναντήσει κάτι παρόμοιο κανένας;Με το κρύο δυσκολεύονται οι μπαταρίες συνεπώς, αν ήδη γνωρίζεις ότι είναι η μπαταρία, είναι φως φανάρι ότι φταίει η μπαταρία. Παρόλα αυτά, μια λύση που μπορείς να κάνεις, είναι πριν μιζάρεις, να γυρίσεις το διακόπτη της μίζας, για να ανάψουν όλα τα λαμπάκια στο ταμπλό, να ακούσεις και την αντλία του καυσίμου. Βέβαια, υπάρχει η περίπτωση εφόσον είναι ακίνητο γενικά, να υπάρχει κάποιο θέμα και με το καύσιμο, είτε να έχει αλλοιωθεί είτε να έχεις πέσει σε σκάρτο καύσιμο εξαρχής, μπορεί και κάποιο θέμα με την ανάφλεξη, γενικά, όντας ακίνητο το αυτοκίνητο, πολλά συστήματα του χρειάζονται λίγο το χρόνο τους να δουλέψουν σωστά επομένως, καλό είναι να το κινείς με την πρώτη ευκαιρία, μην φορτίζεις απλά την μπαταρία, το αυτοκίνητο "σκουριάζει" όσο κάθεται, καλό είναι να βρίσκει τη φόρμα του....
-
@tsimisde said in [Σβησιμο κινητήρα κατά την εκκίνηση]
Με το κρύο δυσκολεύονται οι μπαταρίες συνεπώς, αν ήδη γνωρίζεις ότι είναι η μπαταρία, είναι φως φανάρι ότι φταίει η μπαταρία.
Αφου παιρνει μπρος κανονικα, δεν ειναι η μπαταρια
Μη λεμε οτι να ναι -
Καρβουνακια;;;
Λέω τώρα εγώ ως άσχετος...Δεν ξέρω καν τι είναι αλλά θυμάμαι σε μια μηχανή που είχα παλιά αυτός ήταν ο λόγος που έσβηνε ή δυσκολευόταν να πάρει και δεν έφταιγε μπαταρία ή μίζα , δυναμό κλπ.
-
@george1703 said in Σβησιμο κινητήρα κατά την εκκίνηση:
μόλις πάω να μιζαρω σκάει μια φορά σβήνει και μετά αν ξανά μιζαρω παίρνει μπρος κανονικά.
Αν μιζάρεις λίγο παραπάνω την 1η φορά, παίρνει? Το κάνει μόνο κρύο ή πάντα?
Αντλία βενζίνης ίσως στα τελευταία της? -
Αυτό μου κάνει για τροφοδοσία καυσίμου.
Η το καύσιμο είναι κακής ποιότητας ή το φίλτρο καυσίμου -αντλια είναι βουλωμενα. -
Φίλτρο βενζίνης είχα αλλάξει το καλοκαίρι στο service. Σήμερα το έβαλα μπρος αλλά δε μου το έκανε. Επίσης γυρνοντας το κλειδί άκουσα την αντλία. Θα το παρατηρήσω και αύριο αν το ξανακάνει. Βενζίνη βάζω από συγκεκριμένο βενζινάδικο που εμπιστεύομαι (ίσως να έχει μείνει αρκετά παλιά βενζίνη, είχα βάλει όμως 30€ την προηγούμενη εβδομάδα)
Σβησιμο κινητήρα κατά την εκκίνηση