-
Καλησπέρα , σε αναζήτηση οικογενειακού αυτοκίνητου , ειμαι αναμεσα σε καποια μικρα suv και θα ηθελα γνωμες αν αξιζουν , τι καινε , αν τραβανε, απο θεμα ποιοτητας και χωρων πως ειναι , απο κατόχους αν υπαρχουν πχ .
Δεν κανω πολλα χιλιομετρα τυπου max 10.000 τον χρονο ισως και λιγοτερο. βενζινη σιγουρα , και κινητήρες τουρμπο. euro 6 απο 15΄ εως 20΄΄ μεχρι 15.000Λογω οτι ειμαστε 3μελης οικογενεια και κυκλοφορούμε αθηνα , χωρις παρκινγκ (σημαντικο αυτο) , σκεφτομουν καποια μικρομεσαια στην αρχη τυπου clio , ibiza και αν χρειαζοταν να εβαζα μια μπαγκαζιερα.
πιο μεγαλα hatchpac δεν τα αποκλείω αλλα πλεον νομιζω οτι τα εχουν μακρυνει αρκετα και το να ψαψνω να παρκαρω με ενα opel astra πχ μου φαινεται βασανο.Στη λιστα μου εχω σε αυτα τα λεφτα
Renault Captur 0.9 90ps
Peugeot 2008 1.2 110ps
Nissan Juke 1.2 116ps
Dacia Sandero 0.9 90psοτι γνώμες οι προτάσεις δεκτες
-
@davelis said in Γνώμες για B SUB και αγορά οικογενειακού αυτοκίνητου:
Καλησπέρα , σε αναζήτηση οικογενειακού αυτοκίνητου , ειμαι αναμεσα σε καποια μικρα suv και θα ηθελα γνωμες αν αξιζουν , τι καινε , αν τραβανε, απο θεμα ποιοτητας και χωρων πως ειναι , απο κατόχους αν υπαρχουν πχ .
Δεν κανω πολλα χιλιομετρα τυπου max 10.000 τον χρονο ισως και λιγοτερο. βενζινη σιγουρα , και κινητήρες τουρμπο. euro 6 απο 15΄ εως 20΄΄ μεχρι 15.000Λογω οτι ειμαστε 3μελης οικογενεια και κυκλοφορούμε αθηνα , χωρις παρκινγκ (σημαντικο αυτο) , σκεφτομουν καποια μικρομεσαια στην αρχη τυπου clio , ibiza και αν χρειαζοταν να εβαζα μια μπαγκαζιερα.
πιο μεγαλα hatchpac δεν τα αποκλείω αλλα πλεον νομιζω οτι τα εχουν μακρυνει αρκετα και το να ψαψνω να παρκαρω με ενα opel astra πχ μου φαινεται βασανο.Στη λιστα μου εχω σε αυτα τα λεφτα
Renault Captur 0.9 90ps
Peugeot 2008 1.2 110ps
Nissan Juke 1.2 116ps
Dacia Sandero 0.9 90psοτι γνώμες οι προτάσεις δεκτες
αν βρεις σε λεφτα που να σου κανουν, #mono_vitara
-
Μόνο βιτάρα, ή αν θέλεις να είσαι πιο σύγχρονος και με χώρους Citroen C3 aircross, ή το αδελφάκι του Opel Crossland. Το 2008 που κοιτάς είναι προηγούμενη έκδοση των δύο τελευταίων, αλλά έχει αισθητά μικρότερους χώρους.
-
Clio lpg από μένα, το οποίο μπορεί και να σας χωρέσει, αν όχι, μπαγκαζιέρα και είσαι οκ.
Αν θέλεις sony και καλά ψευτοσουβ, sandero lpg. -
Το c3 καινούργιο, που το δίνουν προσφορά.
-
Λογω οτι ειμαστε 3μελης οικογενεια και κυκλοφορούμε αθηνα , χωρις παρκινγκ (σημαντικο αυτο) , σκεφτομουν καποια μικρομεσαια στην αρχη τυπου clio , ibiza και αν χρειαζοταν να εβαζα μια μπαγκαζιερα.
Πάρε ένα Baleno, 8 με 10 χιλιάρικα του 2018/2019, και δεν θα χρειαστείς και μπαγκαζιέρα. 4 μέτρα αυτοκίνητο ιδανικό για όλες τις μετακινήσεις και αξιόπιστο μηχανικά.
Και σου μένουν και 5 με 7 χιλιάρικα για κουμπαρά εξόδων συντήρησης.
-
Όλα τα προτείνατε εκτός από αυτά που έχει στη λίστα του ο άνθρωπος.
Captur και 2008 πολύ ωραία.
Εγώ ένα από τα δύο θα έπαιρνα.
Δεν είναι όμως μικρότερα από ένα Astra. -
Το 2008 με τα 100 άλογα (υπάρχει και 110;) δεν είναι ότι δεν τραβάει αλλά δεν είναι ότι πιο ευχάριστο, προσωπικά κατάλαβα να μου λείπει η δύναμη ενώ γενικά πήγαινε. Θα το χαρακτηριστικά οριακά επαρκές και μέχρι εκεί. Από κατανάλωση ο 130 σε ταξίδι καιει λίγο, στην πόλη πρέπει να τσιμπάει παραπάνω, νομίζω μια μέση στα 7,5λιτρα / 100κμ περίπου βγαζει.
-
Suzuki Vitara
Η άνεση, η ροπή, η ευελιξία, η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και η Ιαπωνία. Προσθέτοντας μια μπαγκαζιέρα, αυξάνετε την πρακτικότητα για όλες τις περιπέτειες. Ένα αμάξι που είναι πραγματικά έτοιμο για όλα.
Ποσό μάλλον που κοιτάς για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο (Δεν θα κοιτούσα κάτι άλλο). Μακάρι να βρεις κάποια καλή περίπτωση. (Αξίζει να δώσεις και λίγα παραπάνω για καποιο mild hybrid)ΥΓ. Το είχα παραγγείλει και το ακύρωσα γιατί περιμένουμε δεύτερο παιδί και πήγα στο Tucson.
-
@storm said in Γνώμες για B SUB και αγορά οικογενειακού αυτοκίνητου:
Λογω οτι ειμαστε 3μελης οικογενεια και κυκλοφορούμε αθηνα , χωρις παρκινγκ (σημαντικο αυτο) , σκεφτομουν καποια μικρομεσαια στην αρχη τυπου clio , ibiza και αν χρειαζοταν να εβαζα μια μπαγκαζιερα.
Πάρε ένα Baleno, 8 με 10 χιλιάρικα του 2018/2019, και δεν θα χρειαστείς και μπαγκαζιέρα. 4 μέτρα αυτοκίνητο ιδανικό για όλες τις μετακινήσεις και αξιόπιστο μηχανικά.
Δεν κακη η σκεψη σου . το baleno ο 1,2 με 90 αλογα ειναι ατμοσφαιρικος η τουρμπο ?
-
@georgemit said in Γνώμες για B SUB και αγορά οικογενειακού αυτοκίνητου:
Clio lpg από μένα, το οποίο μπορεί και να σας χωρέσει, αν όχι, μπαγκαζιέρα και είσαι οκ.
Αν θέλεις sony και καλά ψευτοσουβ, sandero lpg.αυτη ηταν η αρχικη μου σκεψη
-
@katafractos17 said in Γνώμες για B SUB και αγορά οικογενειακού αυτοκίνητου:
Όλα τα προτείνατε εκτός από αυτά που έχει στη λίστα του ο άνθρωπος.
Captur και 2008 πολύ ωραία.
Εγώ ένα από τα δύο θα έπαιρνα.
Δεν είναι όμως μικρότερα από ένα Astra.Δεν πειραζει , οτι γνωμη δεκτη
νομιζω ελαχιστα ειναι μικροτερο. -
vitara παρα πολυ ωραιο αλλα αρκετα ογκοδες νομιζω απο ολα. αλλα εκτος αυτου ξεφευγεις σε μπατζετ.
ΣΤο lpg αξιζει να επενδυσεις ,ακομα και αν δεν κανεις πολλα χιλιομετρα?
επισης ειναι safe μηχανικα σε σχεση με την βενζινη? -
Δεν κακη η σκεψη σου . το baleno ο 1,2 με 90 αλογα ειναι ατμοσφαιρικος η τουρμπο ?
Ατμοσφαιρικός αλλά καλός.
-
@lap said in Γνώμες για B SUB και αγορά οικογενειακού αυτοκίνητου:
Ατμοσφαιρικός αλλά καλός.
Σε σχέση με έναν 1.0 turbo υστερεί; , σε καταναλώσεις θα έχουν διαφορά;
-
Νομίζω το κόστος του lpg πχ στα dacia είναι 600ε , σε 2 χρόνια θα έχεις κάνει απόσβεση , άσε που κατα καιρούς το δίνουν και δωρεάν !
-
@yem said in Γνώμες για B SUB και αγορά οικογενειακού αυτοκίνητου:
Νομίζω το κόστος του lpg πχ στα dacia είναι 600ε , σε 2 χρόνια θα έχεις κάνει απόσβεση , άσε που κατα καιρούς το δίνουν και δωρεάν !
οχι εννοω σε εργοστασιακο, να παρεις ενα μοντελο που ειναι ακριβοτερο λογο lpg αντι βενζινης.
κανεις αποσβεση στο καυσιμο η μπορει να σου βγαλει ζημιες μηχανικα;
πχ μου εχουν πει οτι μπορει λογο αεριου να κανει ζημια στα μηχανικα μερη λογω μη λίπανσης οτι κυκλοφορεί μη υγρο καυσιμο καπως ετσι... -
https://stradaclassica.car.gr/cars/view/336375991#bigger-photos
Από διπλανό τοπικ για εμπόρους μεταχειρισμένων που ανέβασε κάποιος χθες , μου άρεσε αυτό το opel crossland στα 15.900€
-
Μπορεί να βγάλει και μεροκάματο στη Θεσσαλονίκη σαν ταξί.
-
οχι εννοω σε εργοστασιακο, να παρεις ενα μοντελο που ειναι ακριβοτερο λογο lpg αντι βενζινης.
Μα για εργοστασιακά σου λέω,
Το εργοστασιακό santero lpg έχει μόνο 600€ παραπάνω από το αντίστοιχο βενζίνης.Λένε πως sandero /captur /Duster /clio έχουν βελτιωμένα τα μηχανικά μέρη που καταπονουντε από την χρήση του αερίου.
Γνώμες για B SUB και αγορά οικογενειακού αυτοκίνητου