-
@storm said in Μικρό φθηνό αυτοκίνητο: Fiesta Mk5 vs Corsa C vs Citroen C3 (mk1) vs Clio 2 (phase 2-3):
Ότι αυτοκίνητο και να πάρει κατευθείαν πρέπει να πάει συνεργείο. Θα είναι εγκληματικό να πάρει αυτοκίνητο χωρίς να το πάει συνεργείο για ενδελεχή έλεγχο και καλό σέρβις. Ειδικά στα αυτοκίνητα αυτής της ηλικίας.
Σωστά. Μια φορά θα πάει όμως, δεν θα πηγαίνει κάθε μέρα. Άσε που ο έλεγχος θα γίνει πριν την αγορά, οπότε θα ξέρει τι αγοράζει (εγώ έτσι έκανα και ήξερα ακριβώς τι θα χρειαστεί και πότε, π.χ. το Panda). Οπότε αυτό λέω, ότι για 1 φορά τον χρόνο που θέλει συνεργείο, για εμένα, είναι αδιάφορο το που είναι. Παραδοσιακά την ημέρα του σέρβις παίρνω άδεια έτσι και αλλιώς.
-
Ξέρεις ποιο αυτοκίνητο θα αγοράσει; Του πρότεινες κάποιο αυτοκίνητο γνωστού σου;
Γράφεις σαν να ξέρεις ήδη ότι είναι Ok. το αυτοκίνητο σε όλα του. -
Σε τόσο παλιά αυτοκίνητα δώστε βάση στη σωστή συντήρηση.
Και εγώ σε Corsa C, με ετήσια service βάση προγράμματος κατασκευαστή, χωρίς παρέκκλιση και ενημερωμένο service book. Είχα έξτρα κόστη από μικρό βλάβες 150-300 ευρώ το χρόνο. Πιστεύετε ότι όλοι δίνουν τέτοια λεφτά για αυτοκίνητα 15-20 ετών; Στην Ελλάδα.Προσοχή όπως είπε ο @storm στα κριτήρια επιλογής. Άμα δείτε ένα κερωμενο αμάξωμα και ένα εσωτερικό που γυαλίζει, ίσως κρύβει εκπλήξεις από κάτω.
Πάντως επειδή έριξα μια ματιά στο car, σε αυτά τα λεφτά βρίσκεις και Astra/Focus/Golf ίδιας ηλικίας.
-
σκεφτηκα να πω σουιφτ
αλλα μπηκα στο καρ τζι αρς
και με τοσα γιουρα παιρνεις κατι χρεπια του 90...της γατας το σουιφτ, το εδωσα το 2018 με 80000km, 1.5 5d/2008 στα 3500....
ωρε, εξεφυγαν τα παντα
-
@antonakis said in Μικρό φθηνό αυτοκίνητο: Fiesta Mk5 vs Corsa C vs Citroen C3 (mk1) vs Clio 2 (phase 2-3):
Είχα έξτρα κόστη από μικρό βλάβες 150-300 ευρώ το χρόνο.
Αυτά στα πέρναγαν στο service book;
Πολλά συνεργεία δεν γράφουν τίποτα για να φαίνεται ότι το αυτοκίνητο δεν έχει βγάλει ζημιές. -
@storm said in Μικρό φθηνό αυτοκίνητο: Fiesta Mk5 vs Corsa C vs Citroen C3 (mk1) vs Clio 2 (phase 2-3):
@antonakis said in Μικρό φθηνό αυτοκίνητο: Fiesta Mk5 vs Corsa C vs Citroen C3 (mk1) vs Clio 2 (phase 2-3):
Είχα έξτρα κόστη από μικρό βλάβες 150-300 ευρώ το χρόνο.
Αυτά στα πέρναγαν στο service book;
Πολλά συνεργεία δεν γράφουν τίποτα για να φαίνεται ότι το αυτοκίνητο δεν έχει βγάλει ζημιές.Στο book όχι, αλλά είχα τα τιμολόγια επισκευής. Και το συνεργείο είχε αναλυτική καρτέλα με το ιστορικό του αυτοκινήτου.
Μικρό-πράγματα που δείχνουν αν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης πρόσεχε το αυτοκίνητο ή όχι.
-
Και εγώ έχω τέτοιες εμπειρίες με service book. Τα αγόρασα καινούρια, έβγαζαν περίεργα προβλήματα και πουθενά δεν φαινόντουσαν οι άπειρες επισκέψεις στα συνεργεία. Στα service book μόνο τα τυπικά.
-
Εμ. Γι'αυτό φοβάμαι τα "μόνο λάδια έχει ζητήσει και μια λάμπα στα φρένα".
-
Αυτοκίνητα τέτοια ηλικίας στην καλύτερη περίπτωση θα έχουν περάσει από τουλάχιστον δύο (αγνώστους) ιδιοκτήτες. Αμέσως-αμέσως χάνεται η μπάλα με το ιστορικό βλαβών, ζημιών και συντήρησης.
Και συνήθως κανένα συνεργείο δεν θα μπει σε διαδικασία να θάψει ένα αυτοκίνητο, ούτε να το ελέγξει "εκ' βόθρων". Τυπικούς ελέγχους κάνουν και ψάχνουν για νέους πελάτες.
-
Και συνήθως κανένα συνεργείο δεν θα μπει σε διαδικασία να θάψει ένα αυτοκίνητο, ούτε να το ελέγξει "εκ' βόθρων". Τυπικούς ελέγχους κάνουν και ψάχνουν για νέους πελάτες.
- Πως μπορει καποιο συνεργειο να μπορεσει να βρει ολο το ιστορικο βλαβων ενος αυτοκινητου 15+ ετων με μερικες εκατονταδες χιλιομετρα πανω του?
- Αντε και να μπορουσε, αυτο συνεπαγεται αρκετες εργατοωρες, θα ηταν διατεθειμενος ο αγοραστης να πληρωσει αυτο το ποσο σε καθε αυτοκινητο που θα του εκανε μεχρι να πετυχει το σωστο? Θα αφηνε ο πωλητης να βαλει χερι στο αυτοκινητο του καποιος μηχανικος ο οποιος δεν ειναι της επιλογης του? Αν εβγαινε στο φως καποια "επιμελως κρυμμενη" δυσλειτουργεια, ποιος θα αναλαμβανε το κοστος επισκευης αν δεν κατεληγαν σε συμφωνια πωλησης, ο πωλητης, ο αγοραστης, το συνεργειο?
-
Ξέρεις ποιο αυτοκίνητο θα αγοράσει; Του πρότεινες κάποιο αυτοκίνητο γνωστού σου;
Γράφεις σαν να ξέρεις ήδη ότι είναι Ok. το αυτοκίνητο σε όλα του.Τι σχέση έχει αυτό?!? Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά!! Προφανώς και δεν ξέρω.
Είναι απλό: Θα πάει στο συνεργείο να το ελέγξουν και μετά 1 φορά να το φτιάξουν, εαν χρειάζεται. Δεν θα τρέχει κάθε εβδομάδα στο συνεργείο, εαν έχει κάνει σωστό έλεγχο. Όπως π.χ. έκανα με το Panda, συνεργείο μια φορά να φτιάξω ό,τι χρειαζόταν και μετά 1 φορά τον χρόνο.
-
@ilias-a said in Μικρό φθηνό αυτοκίνητο: Fiesta Mk5 vs Corsa C vs Citroen C3 (mk1) vs Clio 2 (phase 2-3):
- Πως μπορει καποιο συνεργειο να μπορεσει να βρει ολο το ιστορικο βλαβων ενος αυτοκινητου 15+ ετων με μερικες εκατονταδες χιλιομετρα πανω του?
- Αντε και να μπορουσε, αυτο συνεπαγεται αρκετες εργατοωρες, θα ηταν διατεθειμενος ο αγοραστης να πληρωσει αυτο το ποσο σε καθε αυτοκινητο που θα του εκανε μεχρι να πετυχει το σωστο? Θα αφηνε ο πωλητης να βαλει χερι στο αυτοκινητο του καποιος μηχανικος ο οποιος δεν ειναι της επιλογης του? Αν εβγαινε στο φως καποια "επιμελως κρυμμενη" δυσλειτουργεια, ποιος θα αναλαμβανε το κοστος επισκευης αν δεν κατεληγαν σε συμφωνια πωλησης, ο πωλητης, ο αγοραστης, το συνεργειο?
Εν΄ συντομία:
(1) προφανώς και δεν μπορεί
(2) πολύ σωστά τα γράφεις.Άλλωστε είμαι παθών πολλές φορές.
-
Για το φιλο που ψαχνει για την αγορα του αυτοκινητου, σε αυτες τις ηλικιες αυτοκινητων απλα επιλεγεις κατηγορια, ογκο και επιδοσεις αυτοκινητου, οποιο βρεις σε καλυτερη φαινομενικη κατασταση με οσα μπορει να δει επιφανειακα ενας μηχανικος και ενας φανοποιος.
-
@fanis75 said in Μικρό φθηνό αυτοκίνητο: Fiesta Mk5 vs Corsa C vs Citroen C3 (mk1) vs Clio 2 (phase 2-3):
Γράφεις σαν να ξέρεις ήδη ότι είναι Ok. το αυτοκίνητο σε όλα του.Τι σχέση έχει αυτό?!? Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά!! Προφανώς και δεν ξέρω.
Είναι απλό: Θα πάει στο συνεργείο να το ελέγξουν και μετά 1 φορά να το φτιάξουν, εαν χρειάζεται. Δεν θα τρέχει κάθε εβδομάδα στο συνεργείο, εαν έχει κάνει σωστό έλεγχο. Όπως π.χ. έκανα με το Panda, συνεργείο μια φορά να φτιάξω ό,τι χρειαζόταν και μετά 1 φορά τον χρόνο.
(α) έγραψες: "Σωστά. Μια φορά θα πάει όμως, δεν θα πηγαίνει κάθε μέρα. " Δείχνει ότι ξέρεις ήδη ότι θα πάει μια φορά.
(β) Αφού είναι τόσο απλό ας πάει να αγοράσει. Το car.gr γεμάτο αυτοκίνητα. -
Στο ποσο που ζηταει να βρει αυτη ειναι η πραγματικοτητα.
-
Σε τόσο παλιό αυτοκίνητο, εγώ θα άλλαζα ιμάντες, υγρά(τα πάντα όλα), θερμοστάτη, κολάρα (και της βαπορετας)και τα μαρκουτσια από τις δαγκάνες.
-
To Corsa C (βασικά δεν τα πάω καλά με την Opel αλλά θα είμαι όσο μπορώ αντικειμενικός) το ζω καθημερινά. Στη δική μου περίπτωση αγορασμένο από κοπέλα έχει βγάλει: καδένα, ψαλίδια που αυτά ίσως είναι και αναμενόμενα. Ετοιμάζεται για τον μηχανισμό στο τιμόνι. Για τις ταπετσαρίες που αναφέρθηκε, όσες ήταν στις πόρτες ξεκόλλησαν.
Το Panda που σου προτείνει ο Φάνης, το θεωρώ πολύ καλή λύση. Το ένα έχει να κάνει με την αξιοπιστία του. Το άλλο έχει να κάνει με κάτι που πρέπει κατά τη γνώμη μου να έχεις στο μυαλό σου για τόσο παλιά αυτοκίνητα. Πόσο θα κοστίσουν για να τα συμμαζέψεις ή να κάνεις ένα καλό σέρβις. Το Panda δεν έχει ακριβά ανταλλακτικά.
Άλλες εναλλακτικές που είπαν και τα άλλα μέλη είναι το Sirion (θα το βρεις?), το Getz. Το Fiesta που σου αρέσει δεν ξέρω αν ήταν συνηθισμένο θέμα του, σε φίλο μου που το είχε με όλα τα σέρβις του, του έβγαλε πρόβλημα με το τιμόνι.
Καλή επιλογή είναι και το Micra που από όσο ξέρω ήταν αξιόπιστα. Όμως επειδή είχα ενδιαφερθεί να αγοράσω και έπεσα σε ένα με πολύ καλή τιμή αλλά με θέμα στη κρεμαγιέρα, καινούργια πήγαινε στα 1100 ευρώ. Μισή τιμή να έκανε η μεταχειρισμένη που θα είχε και εκείνη πολλά χιλιόμετρα γράψει.
Για αυτό στη θέση σου θα κοιτούσα για το Panda.
Έναν τρόπο που ακολουθώ για να δω την κατάσταση του κινητήρα, είναι να πηγαίνω να μετρήσουν τη συμπίεση στους κυλίνδρους. -
Η αγορα μεταχειρισμενου προυποθετει καλο ελεγχο σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο για να μπει στο διαγνωστικο και να βρεθουν τυχον σφαλματα.
Απο εκει και μετα μπορεις να το πηγαινεις οπου σε βολευει, τοσο παλια αυτοκινητα τα ξερουν ολοι.
Εχουμε κατα νου οτι αμαξι που "δεν χρειαζεται ουτε ευρω" δεν υπαρχει. Ειτε μεγαλο σερβις με ιμαντες, αντλια νερου, ειτε λαστιχα, αμορτισερ, δισκοπλακες, τακακια, κατι θα θελει. Οπως λεει κι ο λαος, αυτος που πουλα, το βασανο του πουλα.
-
@panick-0 said in Μικρό φθηνό αυτοκίνητο: Fiesta Mk5 vs Corsa C vs Citroen C3 (mk1) vs Clio 2 (phase 2-3):
Η αγορα μεταχειρισμενου προυποθετει καλο ελεγχο σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο για να μπει στο διαγνωστικο και να βρεθουν τυχον σφαλματα.
Οι ποιο κορυφαίες εμπειρίες με αγορά μεταχειρισμένων είναι από εμπορίες που είναι και εξουσιοδοτημένες στα συνεργεία τους.
Να τους λες να πας για έλεγχο σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο και να σου απαντούν ότι αυτοί είναι το εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Άμεση λύση.Από ατάκες οι πωλητές, βιβλία ολόκληρα...
-
@gatoz said in Μικρό φθηνό αυτοκίνητο: Fiesta Mk5 vs Corsa C vs Citroen C3 (mk1) vs Clio 2 (phase 2-3):
σκεφτηκα να πω σουιφτ
αλλα μπηκα στο καρ τζι αρς
και με τοσα γιουρα παιρνεις κατι χρεπια του 90...της γατας το σουιφτ, το εδωσα το 2018 με 80000km, 1.5 5d/2008 στα 3500....
ωρε, εξεφυγαν τα παντα
Της γυναίκας έφυγε με παρακάλια από αγοραστή,αφού είχα κάθε 10 λεπτά τηλέφωνο για μια βδομάδα.Θα έφευγε από την πρώτη μέρα αλλά βαριόμουν να κλείνω ραντεβού σε ώρες που δεν βόλευαν.13.000 χωρίς κανένα παζάρι από αγοραστές,2018 με λίγο πάνω απο 30.000 χλμ.
Είχα βάλει την χαμηλότερη τιμή στο car ,με τα ανάλογα χαρακτηριστικά.
Παίζει να έφυγε σχεδόν όσο αγοράστηκε καινούριο!!
Μικρό φθηνό αυτοκίνητο: Fiesta Mk5 vs Corsa C vs Citroen C3 (mk1) vs Clio 2 (phase 2-3)