-
@realzeus said in Πότε ένα λάδι φτάνει την θερμοκρασία λειτουργίας του?:
@alexandros-k said in Πότε ένα λάδι φτάνει την θερμοκρασία λειτουργίας του?:
@w202-amg said in Πότε ένα λάδι φτάνει την θερμοκρασία λειτουργίας του?:
τα λάδια γίνονται πιο παχύρρευστα με το κρύο..... Όταν ζεσταίνονται γίνονται λεπτόρευστα.
Αυτο ειναι το σωστο , Απορω πως δεν το ξερουν
Δε νομίζω ότι το αμφισβητεί κανείς αυτό. Το θέμα είναι αν ένα κρύο multigrade λάδι λιπαίνει επαρκώς τον κινητήρα. Με άλλα λόγια αν θα γίνει ζημιά αν γκαζώσεις έναν κινητήρα με σχετικά κρύο λάδι. Εγώ λέω όχι.
Μαλλον δεν διαβασες καλα τα παραπανω, Καποιος ειπε οτι ισχυει το αντιθετο . Οτι ζεστο ειναι πιο παχυρευστο και καλα .
Οσο για το αλλο , δεν παθαινει αμεση ζημια, αλλά αν το κανεις συχνα, θα εχεις παραπανω φθορες
-
@wantone said in Πότε ένα λάδι φτάνει την θερμοκρασία λειτουργίας του?:
το 11.9 δεν λεει οτι ρεει λιγοτερος ογκος λαδιου απο τα 69 ανα λεπτο?
Όσο μεγαλύτερος ο αριθμός, τόσο πιο παχύρευστο το υγρό.
-
@elteo said in Πότε ένα λάδι φτάνει την θερμοκρασία λειτουργίας του?:
Σε αυτοκίνητα που δεν έχουν θερμοκρασία λαδιού (μέγιστη βλακεία αλλά τέσπα) πότε ένα λάδι φτάνει σε θερμοκρασία λειτουργίας? Ξέρω ότι παίζει ρόλο η εξωτερική θερμοκρασία αλλά κάπου είχα διαβάσει ότι αφού το νερό φτάσει τους κλασσικούς 90°C μετά από κανα 5λεπτό ακολουθεί και το λάδι στους 70-80 δεν θυμάμαι οπότε μπορείς να ανοίγεις άφοβα.
υγ. Το 0W20 φαντάζομαι φτάνει πιο γρήγορα.
λοιπόν τελικά έχω σένσορα και μπορώ να διαβάζω.
η απορία μου είναι από ποια θερμοκρασία και μετά μπορώ να ανεβάζω πάνω από 3Κ σαλ? 80°C διαβάζω, ισχύει?
-
Σε αυτοκίνητα που δεν έχουν θερμοκρασία λαδιού (μέγιστη βλακεία αλλά τέσπα) πότε ένα λάδι φτάνει σε θερμοκρασία λειτουργίας? Ξέρω ότι παίζει ρόλο η εξωτερική θερμοκρασία αλλά κάπου είχα διαβάσει ότι αφού το νερό φτάσει τους κλασσικούς 90°C μετά από κανα 5λεπτό ακολουθεί και το λάδι στους 70-80 δεν θυμάμαι οπότε μπορείς να ανοίγεις άφοβα.
υγ. Το 0W20 φαντάζομαι φτάνει πιο γρήγορα.
λοιπόν τελικά έχω σένσορα και μπορώ να διαβάζω.
η απορία μου είναι από ποια θερμοκρασία και μετά μπορώ να ανεβάζω πάνω από 3Κ σαλ? 80°C διαβάζω, ισχύει?
Αν εχει πιασει 60-70 εισαι οκ να ανεβασεις και 3-4Κ. Σιγα την καταπονηση.
Αλλα ειναι διαφορετικο να θες να το πας στον κοφτη και γενικα να εχει σκισιμο η κατασταση.
Τοτε ας ειναι ζεστο >80 και κανε οτι θες. -
Oχι δεν θέλω να το σκίσω. Απλά να αλλάζω πάνω από τις 3Κ γιατί νομίζω ότι πνίγεται με τόσο χαμηλές στροφές ειδικά με 1η-2α που θέλω «να μαζέψω φόρα».
-
Oχι δεν θέλω να το σκίσω. Απλά να αλλάζω πάνω από τις 3Κ γιατί νομίζω ότι πνίγεται με τόσο χαμηλές στροφές ειδικά με 1η-2α που θέλω «να μαζέψω φόρα».
Δεν νομιζω οτι εχεις θεμα να τις αλλαζεις και μετα τις 3Κ.
Αν εισαι εντελως κρυος και ξεκινας, ε καλυτερα για λιγο κρατησου χαμηλα να δουλεψουν λιγο τα λαδακια καλυτερα.
Πλεον εχουν αλλαξει τα υλικα και δεν ειναι οπως παλια. Αρκει να μην εισαι κανιβαλος με το που γυρνας την μιζα (Η πατας το μπουτον ). -
Ενα + είναι ότι φοράω και ψιλό λάδι (0W20) άρα λιπαίνεται γρήγορα.
-
Πόσες ώρες να περιμένω πριν να ξεκινήσω να κινούμαι;
-
Όσο "περιμένετε" να ζεσταθεί το λάδι, τόση περισσότερη ώρα δουλεύει ο κινητήρας εκτός της βέλτιστης θερμοκρασίας. Σταδιακή αύξηση στροφών τα πρώτα λεπτά, ήπιες επιταχυνσεις χωρίς να σέρνεται, θα φέρει πιο γρήγορα τις σωστές θερμοκρασίες και θα μειώσει τις όποιες φθορές. Αν και το βλέπω πολύ δύσκολο, σύγχρονος κινητήρας να "κινδυνεύει" απ τις θερμοκρασίες.
-
Μα δεν είπα ότι περιμένω στατικά. Είπα πόσο χρειάζεται. Με την ένδειξη είδα σήμερα ότι το λάδι έφτασε τους 90 βαθμούς σε 12'. Οπότε εφόσον έχω ένδειξη και πληροφορούμαι σωστά είμαι μια χαρά πλέον. Στο διάστημα έως ότου να πάει 90 κινιόμουν με μαξ 3Κ.
-
Μα δεν είπα ότι περιμένω στατικά. Είπα πόσο χρειάζεται. Με την ένδειξη είδα σήμερα ότι το λάδι έφτασε τους 90 βαθμούς σε 12'. Οπότε εφόσον έχω ένδειξη και πληροφορούμαι σωστά είμαι μια χαρά πλέον. Στο διάστημα έως ότου να πάει 90 κινιόμουν με μαξ 3Κ.
Κι εγώ στο tdi βλέπω θερμοκρασία λαδιού, είναι χρήσιμο.
Αλλά πιο πολύ μου χρησιμεύει για να ξέρω πότε να ανοίξω το καλοριφέρ και να σβήσω το θερμαινόμενο κάθισμα -
@piliourits said in Πότε ένα λάδι φτάνει την θερμοκρασία λειτουργίας του?:
Κι εγώ στο tdi βλέπω θερμοκρασία λαδιού, είναι χρήσιμο.
Αλλά πιο πολύ μου χρησιμεύει για να ξέρω πότε να ανοίξω το καλοριφέρ και να σβήσω το θερμαινόμενο κάθισμαλογικό, εσύ έχεις σόμπα πετρελαίου.
Πότε ένα λάδι φτάνει την θερμοκρασία λειτουργίας του?