-
@panormus772 said in LEXUS LBX:
Όσον αφορά τη θέση του info:
Είχα το Scross (το προηγούμενο) που είχε την οθόνη χαμηλά εκεί που την έχει περίπου και το LBX. Tώρα έχω το QQ που την έχει ψηλότερα,σχεδόν στο ύψος του καντράν οδηγού.
Αισθητικά στο QQ μπορεί να είναι σε πιο άσχημη θέση (αν και δεν εξέχει εντελώς),αλλά βρίσκεται στο σωστό ύψος ματιού,ώστε το βλέμμα να είναι στην ίδια ευθεία και να κινείται -όταν χρειάζεται π.χ. σε πλοήγηση- μόνο αριστερά δεξιά.
Αντίθετα στο Scross ήταν αισθητικά πιο ταιριαστό με το ταμπλώ,όμως ακόμη και για μία-δύο ματιές κλεφτές σε πλοήγηση ή και για το ράδιο, το βλέμμα σου άλλαζε θέση εκτός από οριζοντίως δεξιά-αριστερά και πάνω κάτω,οπότε για δευτερόλεπτο δεν έβλεπες καθόλου δρόμο.
Συμπερασματικά, σαφώς καλύτερα με το QQ.Κι εγώ γενικά θεωρώ πιο εργονομική τη θέση της οθόνης ψηλά, πάνω ή έστω ανάμεσα από τους κεντρικούς αεραγωγούς, γι'αυτο ρώτησα.
Έτσι είναι αν δεν έχεις hud ή απεικόνιση π.χ. πλοήγησης στο κεντρικό καντράν του οδηγού.
Αλλά το LBX λένε πως έχει τέτοιο εξοπλισμό (το θέμα πόσο επιπλέον ή σε ποια εξοπλιστική έκδοση πρέπει να ανέβεις για να το έχεις ως αξεσουάρ). -
Όσον αφορά τη θέση του info:
Είχα το Scross (το προηγούμενο) που είχε την οθόνη χαμηλά εκεί που την έχει περίπου και το LBX. Tώρα έχω το QQ που την έχει ψηλότερα,σχεδόν στο ύψος του καντράν οδηγού.
Αισθητικά στο QQ μπορεί να είναι σε πιο άσχημη θέση (αν και δεν εξέχει εντελώς),αλλά βρίσκεται στο σωστό ύψος ματιού,ώστε το βλέμμα να είναι στην ίδια ευθεία και να κινείται -όταν χρειάζεται π.χ. σε πλοήγηση- μόνο αριστερά δεξιά.
Αντίθετα στο Scross ήταν αισθητικά πιο ταιριαστό με το ταμπλώ,όμως ακόμη και για μία-δύο ματιές κλεφτές σε πλοήγηση ή και για το ράδιο, το βλέμμα σου άλλαζε θέση εκτός από οριζοντίως δεξιά-αριστερά και πάνω κάτω,οπότε για δευτερόλεπτο δεν έβλεπες καθόλου δρόμο.
Συμπερασματικά, σαφώς καλύτερα με το QQ.Κι εγώ γενικά θεωρώ πιο εργονομική τη θέση της οθόνης ψηλά, πάνω ή έστω ανάμεσα από τους κεντρικούς αεραγωγούς, γι'αυτο ρώτησα.
Έτσι είναι αν δεν έχεις hud ή απεικόνιση π.χ. πλοήγησης στο κεντρικό καντράν του οδηγού.
Αλλά το LBX λένε πως έχει τέτοιο εξοπλισμό (το θέμα πόσο επιπλέον ή σε ποια εξοπλιστική έκδοση πρέπει να ανέβεις για να το έχεις ως αξεσουάρ).Ολα τα μοντέλα που έχουν 12 ίντσες καντραν οδηγου έχουν τα δεδομένα εκεί απο τις αρχικές εκδόσεις ακομα και με πλοήγηση μέσω κινητού. Αν έχεις ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης ειναιβακομα ποιο λεπτομερής η απεικόνιση. Μουσική και ολα τα δεδομένα ειναι και στην οθόνη του καντράν για αυτό ακριβός τον λόγο την αναποσπαστη προσοχή του οδηγού απο τον δρόμο το Hud ειναι αλλου παπα ευαγγέλιο εγω το λατρεύω γιατι εχω οτι χρειαστεί μεσα στο τζάμι και με βολεύει.
Άσχετα ανα εχω ενα νεφρό λιγότερο γιαβκα αγοράσω το αμάξι
-
Χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης, αναφέρω ότι ο πίνακας οργάνων απλά απεικονίζει έστω και πολλά δεδομένα και επιτρέπει κάποιους συγκεκριμένους χειρισμούς μέσω των πληκτρων του τιμονιού.
Ο πλήρης χειρισμός, όμως, όλων των συστημάτων γίνεται μέσω της κεντρικής οθόνης.
Σε όσα αυτοκίνητα με HUD έχω οδηγήσει, δεν με βόλεψε, αφού όσο "προοπτικό" κι αν είναι, δεν επιτρέπει την πλήρη προσήλωση στον δρόμο.
Ίσως είναι θέμα συνήθειας βεβαια... -
@antoniokon said in LEXUS LBX:
Διαβάζοντας διάφορα άρθρα για το μοντέλο, είδα διαφορετικές τιμές για το ύψος από το έδαφος (ground clearance)....
170mm λέει εδώ....https://media.lexus.co.uk/wp-content/uploads/sites/3/pdf/231220-LBX-Tech-Specs.pdf
Φάνη μπορεί να το λέει, αλλά να θυμίσω οτι και για το πορτ μπαγκαζ στο δικίνητο αρχικά οι πληροφορίες έλεγαν για 330 λτ και τελικά ήρθε με 402.
Επίσης, αυτό το "Minumum" που γράφει με προβληματίζει λίγο.
Στο αρχείο που παρέθεσες στην τελευταία σελίδα και για λάστιχα λέει άλλ' αντ' άλλων.
WHEELS & TYRES
Wheels
17 or 18in alloyTyres
17in wheel
215/55R1718in wheel
215/50R18Ψάχνοντας βρήκα μπροσούρα που αναφέρει ground clearence 220mm αλλά δε ξέρω πώς να την ανεβάσω..
Edit: βρήκα κι εδώ, στα dimensions
https://www.auto-data.net/en/lexus-lbx-1.5-136hp-hybrid-e-cvt-50169Και εγώ είχα αυτές τις απορίες για χώρο αποσκευών και ground clearance γιατί έχω δει διαφορετικά νούμερα.
Έχοντας δει τον χώρο πίσω μου φαίνεται πιο πολύ για 402, υπάρχει κάτι που να ξέρουμε σίγουρο;
Για το ground clearance, επειδή το είχα ρωτήσει, μου είχαν πει για 17 εκατοστά, αυτό που ανέφερε και ο Φάνης. Εκτός αν κι αυτοί δεν ξέρουν με σιγουριά. Ας το μετρήσει κάποιο από τα παιδιά εδώΌσο για το infontaiment, με εμπειρία μόνο ένα test drive, δεν μπορώ να πω ότι μου κακοφάνηκε. Σίγουρα παίζει ρόλο και το ύψος του καθενός και η θέση του καθίσματος. Περισότερο με προβλημάτισε η θέση του τιμονιού που μου φάνηκε ότι το μέγιστο ύψος δεν ήταν αρκετά ψηλά.
LEXUS LBX