-
Καλησπέρα σας,
Πριν απο 6 μήνες αγορασα ένα μεταχειρισμένο fiat panda 2015. Πριν 3 εβδομάδες μου άναψε η λυχνία κινητήρα σε συνδυασμό με ρετάρισμα του αυτοκινήτου, δεν έδινε γκάζι και ακολούθησε τρέμουλο. Σβήνω και ξαναβάζω μπροστά το αμάξι και η λυχνία εξαφανίζεται.
Στο συνεργείο μου αναφέρανε βλάβη πολλαπλασιαστή, οπότε αλλάξανε μπουζιά και τοποθέτησαν νέο πολλαπλασιαστή. Όμως το ρετάρισμα εξακολουθεί και η λυχνία κινητήρα επίσης. Το ξαναπήγα και μου λένε ότι θα αλλάξουν μπουζοκαλώδια και θα το παρακολουθω. Αν συνεχίσει παμε για αλλαγη εγκεφάλου.
Να σημειώσω πως η λυχνία του κινητήρα και το ρετάρισμα εμφανίστηκε πρώτη φορά μετά από επίσκεψη στο συνεργείο για αλλαγή ιμάντα χρονισμού...δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση, αυτοί μου είπανε για συγκυρία.
Παρακαλώ αν έχετε κάποια άποψη περί του θέματος.
-
Πες τους να ελεγξουν αν ειναι σωστα χρονισμενος ο κινητηρας , μετα την αλλαγη ιμαντα . Και αν κουμπωσαν καλα διαφοροι αισθητηρες και επαφες . Αν εγινε την ιδια ή την επομενη μερα της αλλαγης ιμαντα αυτοι εκαναν καποια μαλακι@ και μπορει να ειναι κατι απο αυτα που σου ειπα παραπανω
-
@alexandros-k ευχαριστώ για τη συμβουλή, αν και δεν νομίζω να το παραδεχτούν..το ανέφερα ήδη μια φορά και μου είπαν συγκυρία και πως δεν έχει να κάνει..
-
Επεμενε κι εσυ να ελεγξουν αυτα που σου ειπα. Πες τους οτι δεν γινεται
να το εχεις 8 χρονιακαι μολις αλλαξαν ιμαντα να το επαθε τυχαια. Οι πιθανοτητες ειναι ελαχιστεςΑ σορρυ, τωρα το πηρες.... Παλι δεν ειναι τυχαιο να το επαθε ταυτοχρονα με την αλλαγη ιμαντα. Πες τους να τσεκαρουν. Ειδικα οι επαφες ειναι 2 λεπτα δουλεια
-
Ας μας πει κάποιος εάν έχει σύστημα μεταβλητού χρονισμού το συγκεκριμένο μοτέρ.Το πιο πιθανό να συμβαίνει αυτό π αναφέρει ο Αλέξανδρος.λαθος χρονισμος και για αυτό ανάβει και τσεκ.φως φανάρι ότι έγινε μ@λ@κια στο συνεργείο αφού πριν δεν είχες κάτι.
-
δεν γνωρίζω να σου απαντήσω για το μοτέρ.
Το θέμα είναι ότι δεν ανάβει μόνο η λυχνία του κινητήρα αλλά δεν δίνει γκάζι και στη συνέχεια τρέμει όλο το αμάξι. Με έχει αφήσει στη μέση του δρόμου. Επηρεάζει κατά την εμπειρία σας ο ιμάντας χρονισμού σε όλα αυτά τα συμπτώματα;
-
Τα γρανάζια εκκεντροφόρων έχουν κάτι αισθητήρες - βαλβίδες αν τα λέω σωστά;
Αν και δεν έχω μεγάλη σχέση με τα μηχανολογικά , κάτι τέτοιες αρρυθμίες στην απόδοση του κινητήρα 2-3 φορές κάποια τζιμάνια μάστορες σε αυτοκίνητα του περιβάλλοντος μου τις έλυσαν με την αντικατάσταση κάποιας βαλβίδας απο αυτές με κόστος 50-80€ , ενώ άλλοι έψαχναν εγκεφάλους και πολλαπλασιαστές και μπέκ και τα σκαμπώ τους μέσα. -
@margie said in ΛΥΧΝΙΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑ - ΜΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΒΛΑΒΗΣ:
δεν γνωρίζω να σου απαντήσω για το μοτέρ.
Το θέμα είναι ότι δεν ανάβει μόνο η λυχνία του κινητήρα αλλά δεν δίνει γκάζι και στη συνέχεια τρέμει όλο το αμάξι. Με έχει αφήσει στη μέση του δρόμου. Επηρεάζει κατά την εμπειρία σας ο ιμάντας χρονισμού σε όλα αυτά τα συμπτώματα;
Ναι εάν δεν είναι χρονισμένο σωστά .βρες σε παρακαλώ τον αριθμό κινητήρα και γραψτον εδώ .από την άδεια σου
-
Αυτό το τρέμουλο, μήπως δείχνει πως κάποιοι κύλινδροι δεν δουλεύουν;
just sayin... -
@bassstarlet said in ΛΥΧΝΙΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑ - ΜΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΒΛΑΒΗΣ:
Αυτό το τρέμουλο, μήπως δείχνει πως κάποιοι κύλινδροι δεν δουλεύουν;
just sayin...Αυτό δείχνει ναι
-
Αν δεν το παραδεχονται προκειμενου να ταλαιπωρεισαι αλλαξε συνεργειο.
ΛΥΧΝΙΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑ - ΜΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΒΛΑΒΗΣ