-
Καλησπέρα στην κοινότητα! Μια ερώτηση βρε παιδιά, ξέρει κανένας που ( και αν ) μπορώ να απευθυνθώ κάπου για να γίνει τοποθέτηση Ηλιοροφής σε αυτοκίνητο που δεν έχει εργοστασιακά? Κάθομαι και ψάχνω τον τελευταίο καιρό και δεν βρίσκω πουθενά κάποια υπηρεσία - συνεργείο που να μπορεί να κάνει αυτήν την εργασία. Ξέρω ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με το ΚΤΕΟ μετά και ότι μπορεί να μην έχει καλή στεγανοποίηση κτλ. Δεν με ενοχλούν αυτά τα προβλήματα θα την βρω την άκρη σε αυτό. Αν ξέρει κάποιος που μπορώ να απευθυνθώ θα το εκτιμούσα να μου στείλει τρόπο επικοινωνίας. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
-
Οι λύσεις από ότι θυμάμαι παλιότερα είναι δύο.
-
Κόψιμο ουρανού και προσθήκη after market οροφής. Υπάρχουν διάφορες εταιρείες πχ webasto.
-
Αντικατάσταση ουρανού ολοκλήρου από ίδιο μοντέλο με εργοστασιακή οροφή. Θες φαναρτζη καλό.
Δεν θα έκανα τίποτα από τα δύο.
-
-
@antonakis said in ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΛΙΟΡΟΦΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ:
Οι λύσεις από ότι θυμάμαι παλιότερα είναι δύο.
-
Κόψιμο ουρανού και προσθήκη after market οροφής. Υπάρχουν διάφορες εταιρείες πχ webasto.
-
Αντικατάσταση ουρανού ολοκλήρου από ίδιο μοντέλο με εργοστασιακή οροφή. Θες φαναρτζη καλό.
Δεν θα έκανα τίποτα από τα δύο.
Αυτό είναι το θέμα δεν ξέρω που μπορώ να απευθυνθώ για να γίνει μια τέτοια εργασία. Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση !
-
-
Webasto. Από τις ποιο παλιές στο χώρο. Αντιπροσωπεία IKAΡΟΣ. Τους καλείς και τους ζητάς επίσημους εγκαταστάτες.
-
Κάποτε υπήρχαν εταιρίας που το έκαναν αυτό με τις 2 πιο γνωστές να είναι η Webasto και η Fairmont. Webasto μάλιστα έχουν και πολλά αυτοκίνητα από το εργοστάσιο. Τώρα εαν υπάρχουν πια και το αναλαμβάνου, google it.
Αλλιώς βρίσκεις όλο τον ουρανό σε μεταχειρισμένα από ένα ίδιο αμάξι αλλά με ηλιοροφή (εαν έβγαινε) και το αναλαμβάνει ένας καλό φανοποιός.
-
@storm said in ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΛΙΟΡΟΦΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ:
Webasto. Από τις ποιο παλιές στο χώρο. Αντιπροσωπεία IKAΡΟΣ. Τους καλείς και τους ζητάς επίσημους εγκαταστάτες.
Τους βρήκα και τους κάλεσα μου είπαν ότι έχουν κλείσει το εργοστάσιο και δεν παράγουν πλέον ηλιοροφές... Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον !
-
@fanis75 said in ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΛΙΟΡΟΦΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ:
Κάποτε υπήρχαν εταιρίας που το έκαναν αυτό με τις 2 πιο γνωστές να είναι η Webasto και η Fairmont. Webasto μάλιστα έχουν και πολλά αυτοκίνητα από το εργοστάσιο. Τώρα εαν υπάρχουν πια και το αναλαμβάνου, google it.
Αλλιώς βρίσκεις όλο τον ουρανό σε μεταχειρισμένα από ένα ίδιο αμάξι αλλά με ηλιοροφή (εαν έβγαινε) και το αναλαμβάνει ένας καλό φανοποιός.
Αυτό με τον φανοποιό ίσως να είναι πλέον η μόνη επιλογή από ότι φαίνεται. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την ανταπόκριση!
-
Μάθαμε και κάτι. Webasto τέλος...
-
Οι after market οροφές έχουν το κακό ότι δεν μπορούν να κοπούν οι εγκάρσιες δοκοί της οροφής, οπότε μπορεί να μπει μόνο η κλασική μικρή πάνω από οδηγό συνοδηγό.
-
Οι after market οροφές έχουν το κακό ότι δεν μπορούν να κοπούν οι εγκάρσιες δοκοί της οροφής, οπότε μπορεί να μπει μόνο η κλασική μικρή πάνω από οδηγό συνοδηγό.
Δεν με ενοχλεί κάτι τέτοιο. Και αυτό θα μου άρεσε.
-
Μην το κάνεις. Δεν νομίζω ότι θα περάσει από ΚΤΕΟ. Και εμπιστεύεσαι κάποιον να κόψει τον ουρανό του αυτοκινήτου και να τον ξανακολλήσει;
-
@tgd said in ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΛΙΟΡΟΦΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ:
Μην το κάνεις. Δεν νομίζω ότι θα περάσει από ΚΤΕΟ. Και εμπιστεύεσαι κάποιον να κόψει τον ουρανό του αυτοκινήτου και να τον ξανακολλήσει;
Άμα είναι από έμπειρο συνεργείο θα το εμπιστευόμουν, αλλά από ότι φαίνεται δεν υπάρχει κάτι τέτοιο πλέον.
-
Πριν κανείς οτιδήποτε ψάξε τί σημαίνει ο όρος «στρεπτική ακαμψία», τη σημασία του στην αυτοκίνηση και γιατί μπορεί να σε αφορά…προσωπικά δεν θα το πείραζα.
-
Δεν νομίζω να εννοεί για οροφή πανόραμα ή όπως αλλιώς λένε, αυτές που πιάνουν όλο τον ουρανό.
Αν θες να απολαμβάνεις τον νυχτερινό ουρανό με την γκόμενα, απλά βάλε δυο καρέκλες στο πορτ-παγκάζ και κάθεστε απ'έξω!
-
@jamesd said in ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΛΙΟΡΟΦΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ:
Πριν κανείς οτιδήποτε ψάξε τί σημαίνει ο όρος «στρεπτική ακαμψία», τη σημασία του στην αυτοκίνηση και γιατί μπορεί να σε αφορά…προσωπικά δεν θα το πείραζα.
Θα το ψάξω, ευχαριστώ πάρα πολύ για την ανταπόκριση!
-
@bassstarlet said in ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΛΙΟΡΟΦΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ:
Δεν νομίζω να εννοεί για οροφή πανόραμα ή όπως αλλιώς λένε, αυτές που πιάνουν όλο τον ουρανό.
Αν θες να απολαμβάνεις τον νυχτερινό ουρανό με την γκόμενα, απλά βάλε δυο καρέκλες στο πορτ-παγκάζ και κάθεστε απ'έξω!
Χαχαχα είναι και αυτό μια λύση!
-
θες να βάλεις στο κεφάλι σου μπελάδες? εδώ οι εργοστασιακές και έχουν θέματα διαρροών και εσύ θα βάλεις από το εμπόριο από τον Χ μάστορα εκ των υστέρων μάλιστα??? καλή τύχη
-
@elteo said in ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΛΙΟΡΟΦΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ:
θες να βάλεις στο κεφάλι σου μπελάδες? εδώ οι εργοστασιακές και έχουν θέματα διαρροών και εσύ θα βάλεις από το εμπόριο από τον Χ μάστορα εκ των υστέρων μάλιστα??? καλή τύχη
Ε από οτι φαίνεται μάλλον δεν μπορώ να το κάνω αυτό ούτως ή άλλως.
-
Δεν ξέρω σε τι αυτοκίνητο θες να το κάνεις αλλά σίγουρα ειναι πιο εύκολο και ασφαλές και μάλλον και πιο φτηνό να το πουλήσεις και να πάρεις ένα άλλο αυτοκίνητο με ηλιοροφή. Γιατί καταλαβαίνω από το ποσο το ψάχνεις, ότι για κάποο λόγο ειναι κάτι πολύ σημαντικό για εσένα.
-
@fanis75 said in ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΛΙΟΡΟΦΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ:
Δεν ξέρω σε τι αυτοκίνητο θες να το κάνεις αλλά σίγουρα ειναι πιο εύκολο και ασφαλές και μάλλον και πιο φτηνό να το πουλήσεις και να πάρεις ένα άλλο αυτοκίνητο με ηλιοροφή. Γιατί καταλαβαίνω από το ποσο το ψάχνεις, ότι για κάποο λόγο ειναι κάτι πολύ σημαντικό για εσένα.
Έχεις καταλάβει σωστά, ένα Γκετζάκι έχω, το έχω περιποιηθεί αρκετά και το έχω συμμαζέψει δεν μου πάει η καρδιά να το πουλήσω. Κυριολεκτικά μόνο η ηλιοροφή του λείπει για αυτό ψάχνω αν γίνεται κάπου εγκατάσταση.
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΛΙΟΡΟΦΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ