-
Καλησπέρα , είμαι στο ψάξιμο για αγορά μεταχειρισμένου αυτοκίνητου και ηθελά λίγο βοηθεια σχετικά με την επιλογή.
το αυτοκίνητο θα προορίζεται για χρήση εντος πολης κύριος αλλά να μπορείς να κάνεις ένα ταξίδι με τριμελής οικογένεια και αν χρειαστεί να βάλεις μια μπαγκαζερια από πάνω.
η σκέψη μου είναι τα 1000cc εως 1200 με 75 εως 100 αλόγα. το πολύ , αλλα θέλω να μείνω στα 1000 με 80 αλόγα η 100.
Μοντέλο απο 11 και μετα με μπατζετ εως τις 10.000 μαξ.κύριος βλέπω
ford fiesta 1000cc 80 η 100 αλόγων σαν
opel corsa η κανα seat ibiza , Renault Clio τέτοια φάση.η ερώτηση ειναι : τα 1000 κυβικά είναι επαρκή ? αν παω σε 1200 τι διάφορες θα υπάρχουν ?
θέλω να είναι κατι οικονομικο σε βενζίνες , σε τέλη , σε ασφάλειες γιαυτο σκέφτομαι το 1000ρι αλλά μήπως απορρίπτω χωρίς λογο εναν 12000 η 1300ρι κινητήρα.ότι συμβουλή ευπρόσδεκτη , ευχαριστώ.
-
Θα έψαχνα για fiesta 1.0 ecoboost 100ps.
1.000άρι μεν αλλά τουρμπάτο.
Τα λιγότερα άλογα και το ατμοσφαιρικό μοτέρ θα σε δυσκολέψουν στο ταξίδι.Κάτι τέτοιο: https://www.car.gr/classifieds/cars/view/332874562-ford-fiesta
Εντωμεταξύ τα λεφτά που δίνεις δεν είναι και λίγα, λίγο που έψαξα μπορείς να βρεις και 125άρια βενζίνης και ντίζελ και μοντέλα του 16 και του 17.
Έχεις πολλές επιλογές με κοινό παρονομαστή για μένα, να είναι fiesta.
-
@georgemit said in Αγορά αυτοκίνητου λίγη βοηθεια!:
Θα έψαχνα για fiesta 1.0 ecoboost 100ps.
1.000άρι μεν αλλά τουρμπάτο.
Τα λιγότερα άλογα και το ατμοσφαιρικό μοτέρ θα σε δυσκολέψουν στο ταξίδι.Κάτι τέτοιο: https://www.car.gr/classifieds/cars/view/332874562-ford-fiesta
Εντωμεταξύ τα λεφτά που δίνεις δεν είναι και λίγα, λίγο που έψαξα μπορείς να βρεις και 125άρια βενζίνης και ντίζελ και μοντέλα του 16 και του 17.
Έχεις πολλές επιλογές με κοινό παρονομαστή για μένα, να είναι fiesta.
τα ντίζελ θα ήθελα να τα αποφύγω , το φοβάμαι δεν ξερω τι μπορεί να γίνει στο μέλλον.
ευχαριστω για την απαντηση -
Mε αυτά τα χρήματα μπορείς να πας σε αυτοκίνητο από το 15 και μετά αλλά και μεγαλύτερης κατηγορίας μιας και έχεις οικογένεια. Κοίτα το focus ΜΚ3
-
Σε αυτα που εχω καταληξει περισσοτερο ειναι τα
Ford fiesta 1.00 100hp η Οpel corsa 1.00 90hp , μοντελο μεταξυ 14' - 16' - 17΄
δεν ξερω αν θα ηθελα κατι μεγαλυτερο λογο οτι περισσοτερο θα κινειται στην πολη.Ερωτηση :
οι 100 με τους 90 ίππους ποσο μεγαλη διαφορα θα εχουν στον δρομο σε ταξιδι σε ενδεχομενη προσπεραση ? μιλαμε για νορμαλ χιλιομετρα.
επισης τι διαφορα θα εχει ενας κινητήρας 1.200ρης με 105 ιππους σε καναλωση σε σχεση με τον 1000 ? πχ ενα seat ibiza ?και τελευταια ερωτηση , οταν τα περισσοτερα opel πχ ειναι 90 ιππους και ενας η δυο εχουν ανεβαζει αγγελια που γραφει 95 η 100 ιππους πως μπορω να ξερω ποσα πραγματικα αλογα εχει το αυτοκινητο ?
-
@davelis said in Αγορά αυτοκίνητου λίγη βοηθεια!:
δεν ξερω αν θα ηθελα κατι μεγαλυτερο λογο οτι περισσοτερο θα κινειται στην πολη.Ερωτηση :
οι 100 με τους 90 ίππους ποσο μεγαλη διαφορα θα εχουν στον δρομο σε ταξιδι σε ενδεχομενη προσπεραση ? μιλαμε για νορμαλ χιλιομετρα.
επισης τι διαφορα θα εχει ενας κινητήρας 1.200ρης με 105 ιππους σε καναλωση σε σχεση με τον 1000 ? πχ ενα seat ibiza ?και τελευταια ερωτηση , οταν τα περισσοτερα opel πχ ειναι 90 ιππους και ενας η δυο εχουν ανεβαζει αγγελια που γραφει 95 η 100 ιππους πως μπορω να ξερω ποσα πραγματικα αλογα εχει το αυτοκινητο ?
Η ανακοινωσιμη ιπποδύναμη δεν δείχνει την πραγματική ικανότητα στο πώς "τραβάει" ένα αυτοκίνητο.
Είναι σαν να λέμε ότι επειδή το κοντέρ ενός αυτοκινήτου γράφει στην τελική ένδειξη 250 άρα μπορεί και να τα πιάσει.
Είναι συνδιασμός ιπποδύναμης και ροπής σε φάσμα στροφών του κινητήρα.
Για να σου δώσω ένα παράδειγμα, άλλο τράβηγμα -επιταχυνση έχει ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ 100hp και άλλο, ένα με υπερτροφοδότηση ίδιας κατηγορίας ιπποδύναμης.
Αυτά......
Για να μην αναφέρω την μετάδοση -κιβωτιο ταχυτήτων στην εξίσωση. -
Το Fiesta πάρε, ξεκάθαρα.
-
αν δίνει 1 απάντηση κάθε 17 ημέρες δεν τον βλέπω να το παίρνει μέσα στο 2023....
-
@teo-mak said in Αγορά αυτοκίνητου λίγη βοηθεια!:
@davelis said in Αγορά αυτοκίνητου λίγη βοηθεια!:
Η ανακοινωσιμη ιπποδύναμη δεν δείχνει την πραγματική ικανότητα στο πώς "τραβάει" ένα αυτοκίνητο.
Είναι σαν να λέμε ότι επειδή το κοντέρ ενός αυτοκινήτου γράφει στην τελική ένδειξη 250 άρα μπορεί και να τα πιάσει.
Είναι συνδιασμός ιπποδύναμης και ροπής σε φάσμα στροφών του κινητήρα.
Για να σου δώσω ένα παράδειγμα, άλλο τράβηγμα -επιταχυνση έχει ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ 100hp και άλλο, ένα με υπερτροφοδότηση ίδιας κατηγορίας ιπποδύναμης.
Αυτά......
Για να μην αναφέρω την μετάδοση -κιβωτιο ταχυτήτων στην εξίσωση.οκ σε ευχαριστω
-
@elteo said in Αγορά αυτοκίνητου λίγη βοηθεια!:
αν δίνει 1 απάντηση κάθε 17 ημέρες δεν τον βλέπω να το παίρνει μέσα στο 2023....
Γνώμη μου να βιαστεί να αγοράσει, πρίν πέσουν τα πλημμυρισμένα αυτοκίνητα στην αγορά.
-
@fanis75 said in Αγορά αυτοκίνητου λίγη βοηθεια!:
Το Fiesta πάρε, ξεκάθαρα.
προς τα εκει κλεινω 60% fiesta - 40% corsa .
κοιταγα αυτο και ειδα οτι εχει μικρες διαφορες https://www.automaniac.org/compare/8857/5552/opel-corsa-1.0-turbo-90-VS-ford-fiesta-1.0-ecoboost
-
@elteo said in Αγορά αυτοκίνητου λίγη βοηθεια!:
δεν ειχε μεγαλη απηχηση το ποστ οποτε πηρα το χρονο μου
-
Εμ, γράψε και εσύ για ένα Βιτάρα να γίνει χαμός….
-
@kkostask said in Αγορά αυτοκίνητου λίγη βοηθεια!:
Εμ, γράψε και εσύ για ένα Βιτάρα να γίνει χαμός….
Αγορά αυτοκίνητου λίγη βοηθεια!