-
Οδηγούσα στην Πάτρα και κοντά στα ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας είχαν στήσει μπλόκο. Με έπιασε πανικός και δεν σταμάτησα, δεν με έχουν ξανασταματήσει για έλεγχο. Αισθάνομαι τέρμα μαλάκας..
Πως μπορώ να γνωρίζω αν έχει κινητοποιηθεί κάποια διαδικασία ή πότε θα μου έρθει η μύνηση; -
@john_smith1 said in ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΣΕ ΜΠΛΟΚΟ:
Οδηγούσα στην Πάτρα και κοντά στα ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας είχαν στήσει μπλόκο. Με έπιασε πανικός και δεν σταμάτησα, δεν με έχουν ξανασταματήσει για έλεγχο. Αισθάνομαι τέρμα μαλάκας..
Πως μπορώ να γνωρίζω αν έχει κινητοποιηθεί κάποια διαδικασία ή πότε θα μου έρθει η μύνηση;Μην ανησυχεις θα σε πάρουν από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου μόλις πάρουν το διαβιβαστικο από το τμήμα -συνεργειο που σε κατέγραψε. Θα εχει αφαιρεση διπλωματος και ότι άλλο έπραξες.
-
Ισχύει αυτό; Μου χε πει κάποιος ότι αν δε σε πάρουν από πίσω ή δεν στήσουν μπλόκο παρακάτω, δεν κάνουν κάτι (για μπλόκο ταχύτητας Εθνική).
Δε λέω τι μπορούν να κάνουν, ρωτάω ποια είναι η πρακτική τους.
-
Πως μπορώ να γνωρίζω αν έχει κινητοποιηθεί κάποια διαδικασία ή πότε θα μου έρθει η μύνηση;H πρώτη φορά είναι δύσκολη, την επόμενη θα περάσεις από μπροστά τους με παντιλίκια ακούγοντας Τρανό σαν real gangsta.
-
@antonakis said in ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΣΕ ΜΠΛΟΚΟ:
Ισχύει αυτό; Μου χε πει κάποιος ότι αν δε σε πάρουν από πίσω ή δεν στήσουν μπλόκο παρακάτω, δεν κάνουν κάτι (για μπλόκο ταχύτητας Εθνική).
Η πρακτική τους είναι να σε σκίσουν και καλά θα κάνουν.
-
Πως μπορώ να γνωρίζω αν έχει κινητοποιηθεί κάποια διαδικασία ή πότε θα μου έρθει η μύνηση;Αφου δε σε σταματήσανε τα τσακάλια της ΕΛΑΣ τη γλύτωσες. Τίποτα δε θα σου κάνουν.
-
@otokomae said in ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΣΕ ΜΠΛΟΚΟ:
Η πρακτική τους είναι να σε σκίσουν και καλά θα κάνουν.
Η πρακτική δεν εφαρμόζεται στους Ρωμαίους μάλλον τότε.
-
Πως μπορώ να γνωρίζω αν έχει κινητοποιηθεί κάποια διαδικασία ή πότε θα μου έρθει η μύνηση;Η πιθανότητα να έχει καταγραφεί ο αριθμός κυκλοφορίας σου είναι μεγαλύτερη από τον να μην έχει. Επίσης το ρίσκο να σε κυνηγήσουν αντί να σε παρατήσουν από εδώ και πέρα είναι πιθανότατα μεγαλύτερο.
Αν και ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλοπροαίρετες συμβουλές, στην θέση σου θα ξεκινούσα επικοινωνώντας απευθείας ο ίδιος τηλεφωνικά με την Τροχαία Πατρών (παρόλο που ΔΕΝ μπορείς να ξέρεις αν ήταν μπλόκο τροχαίων ή αστυνομικών) και εν συνεχεία, και υποχρεωτικά, στέλνοντας τους ένα μέιλ και εξηγώντας το συμβάν. "Εξηγώντας" = με τρόπο ευνοϊκό για εμένα πλην όμως πειστικό που όμως ΔΕΝ θα υποτιμά την νοημοσύνη τους.
https://www.vrisko.gr/details/74a32g23ad4b2k5hb11_4h356334_51h
https://www.astynomia.gr/2008/04/14/tmima-trochaias-patron/ -
Πάρε ένα τηλεφωνάκι με φιλική διάθεση και ψάρεψέ τους.
Τι έγινε παιδιά;
Πώς πάνε τα μπλόκα;
Σταματάει ο κόσμος ή έχετε και αλήτες που την κοπανάνε; -
Σε κλειστό αυτοκινητόδρομο πάντως να ξέρεις ότι εάν θέλουν να ασχοληθούν διασταυρώνουν την πινακίδα του οχήματος που διέφυγε μέσω διοδίων ή κάμερας κυκλοφορίας και στα στέλνουν στο σπίτι τα συγχαρητήρια...
Η πληροφορία αυτή που σου δίνω είναι τόσο έγκυρη όσο δεν παίρνει άλλο...
-
@georgekn said in ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΣΕ ΜΠΛΟΚΟ:
Σε κλειστό αυτοκινητόδρομο πάντως να ξέρεις ότι εάν θέλουν να ασχοληθούν διασταυρώνουν την πινακίδα του οχήματος που διέφυγε μέσω διοδίων ή κάμερας κυκλοφορίας και στα στέλνουν στο σπίτι τα συγχαρητήρια...
Συνήθως υπάρχει περιπολικό που σε σταματάει στα επόμενα διόδια από το μπλόκο, αν κάνεις ταρζανιά από όσο θυμάμαι.
Αλλά πχ αν ήταν εντός πόλης για αλκοτέστ, θα κάτσει κανείς να στείλει κλήση για αποφυγή ελέγχου ; (Ότι θα έπρεπε είναι σίγουρο.)
-
Συνήθως υπάρχει περιπολικό που σε σταματάει στα επόμενα διόδια από το μπλόκο, αν κάνεις ταρζανιά από όσο θυμάμαι.
Αλλά πχ αν ήταν εντός πόλης για αλκοτέστ, θα κάτσει κανείς να στείλει κλήση για αποφυγή ελέγχου ; (Ότι θα έπρεπε είναι σίγουρο.)
Για το πρώτο που γράφεις...δεν είναι απαραίτητο...
Στην πόλη μέσα δεν ξέρω... αλλά και εκεί εάν θέλουν να ασχοληθούν δεν ξεφεύγεις... είναι σε ποιον θα πέσεις.
Πάντως έχουν στείλει κλήσεις για παραβάσεις σε αυτοκινητόδρομους (αντίθετη κίνηση π.χ) με απόδειξη μόνο το βίντεο από την κάμερα κυκλοφορίας...
Και στην στέλνουν από την εισαγγελία στο σπίτι... -
Πάντως έχουν στείλει κλήσεις για παραβάσεις σε αυτοκινητόδρομους (αντίθετη κίνηση π.χ) με απόδειξη μόνο το βίντεο από την κάμερα κυκλοφορίας...
Και στην στέλνουν από την εισαγγελία στο σπίτι...Αν δεν υπάρχει φωτό ή βίντεο, αρκεί να πει το όργανο ότι ο Χ δεν σταμάτησε σε έλεγχο;
Κάποια στιγμή λέγανε για κάμερες στα περιπολικά βέβαια, δεν ξέρω.
-
Και στην στέλνουν από την εισαγγελία στο σπίτι...Αν δεν υπάρχει φωτό ή βίντεο, αρκεί να πει το όργανο ότι ο Χ δεν σταμάτησε σε έλεγχο;
Σωστά...θα κρατήσει την απόδειξη από το ραντάρ και θα διασταυρώσουν την ώρα διέλευσης σου από διόδια ή από κάμερα καί θά κληθείς να παραλάβεις την κλήση σού...
-
Η μη ακινητοποιήση οχήματος σε υπόδειξη τροχονόμου/αστυνομικού είναι ΠΟΙΝΙΚΟ αδίκημα.
Δηλαδή πέρα από πρόστιμα, ποιντ συστεμ κτλ και πέρα του ότι είναι επιβαρυντική συνθήκη αν συνυπάρχουν και άλλες παραβάσεις του ΚΟΚ πχ υπέρβαση ορίου ταχύτητας - πας δικαστήριο έτσι κι αλλιώς ΑΝ σε κυνηγήσουν.
Όλα είναι θέμα πιθανοτήτων και προσωπικής προτίμησης - όποιος το βλέπει αισιόδοξα δεν κάνει τίποτα γιατί "σιγά μην ασχοληθούν", όποιος το βλέπει απαισιόδοξα αυτοκαρφώνεται εκ των υστέρων για να "γλυτώσει τα χειρότερα".
-
Δεν είναι ποτέ ένας μόνο στα μπλόκα, και ναι αρκεί και μόνον η μαρτυρία τους για να πας δικαστήριο.
-
200€ διοικητικό πρόστιμο. Και στο δικαστήριο έως 1 χρόνο φιλακιση και 3 μήνες αφαίρεση διπλώματος.
-
Επειδή μου έχει τύχει. Στα νιάτα μου. Δε θα μπω σε άλλες λεπτομέρειες.
.
Θα σε φωνάξουν από την τροχαία. Να παρουσιαστείς αυτοπρωσώπως. Να σε δουν από κοντά, να σε γνωρίσουν, να πιείτε ένα καφεδάκι... Μην ανησυχείς, ευγενικοί είναι.
Από κει και πέρα όλα είναι σχετικά. Εξαρτάται πως θα σε κόψουν, πως θα τους μιλήσεις και τι στοιχεία έχουν, φωτογραφίες, ραντάρ κλπ ή αν στηρίζονται μόνο στις μαρτυρίες των αστυνομικών του μπλόκου.
Πάντως η μόνη σου ελπίδα είναι να το παίξεις παλαβός, όχι να πεις ψέματα δεν ήμουν εγώ κλπ. Δεν είδα παιδιά το σήμα του αστυνομικού, δεν κατάλαβα, sorry, είμαι καλό παιδί και νομοταγής πολίτης, έγινε παρεξήγηση.
Καλή τύχη!
-
Ρώτα κανέναν δικηγόρο. Το θέμα είναι νομικό.
-
Πριν πολλά χρόνια, ξημερώματα πήγαινα ψιλοπλακωμένος και με χτύπησε το ραντάρ, έπεσε πάνω μου ένας φακός, είδα κάτι κινήσεις με τα χέρια κάτι φάρους. Ψιλοκόμπλαρα είναι η αλήθεια και δεν σταμάτησα. Δεν έγινε τίποτα αλλά αρκετές μέρες μετά μου ήρθε με το ταχυδρομείο ένα χαρτί και πήγα και παρέλαβα το "δώρο" μου που ήταν αρκετά ευρώ αν θυμάμαι καλά/
ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΣΕ ΜΠΛΟΚΟ