-
καλημέρα σε όλους.
Έχω ένα VW POLO ντίζελ του 2015. Το αυτοκίνητο φορούσε από τη μάνα του μια BOSCH η οποία άντεξε σχεδόν 7,5 χρόνια. Τον Ιανουάριο άλλαξα μπαταρία και έβαλα μια VARTA ενισχυμένη για να σηκώνει και το START / STOP.
Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που ένα βράδυ στις αρχές Μαΐου έκανα μια διαδρομή 8 χλμ και χρειάστηκε να περιμένω λίγο κάποιον. Το αμάξι σταμάτησε με το START / STOP γιατί περίμενα ότι σε 1-2 λεπτά θα φύγουμε. Παράλληλα δούλευε το ραδιόφωνο και το GPS. Σε κάποια φάση, μπορεί και 10 λεπτό [γιατί πέρασε η ώρα] κατά λάθος κουνώντας λίγο το πόδι πήγε να πάρει μπρος και φοβάμαι κακώς, έκλεισα αμέσως τη μίζα. Η μουσική κτλ συνέχισαν να παίζουν. Μετά από λίγα λεπτά που ήρθε η ώρα να φύγω, τέζα η μπαταρία. Πήρε μπρος με starter.
Φορτίζω την μπαταρία στο σπίτι και μου έβγαλε 15 ημέρες και με start/stop. Ένα πρωί πάω να φύγω. Τίποτε και ξανά μπρος με starter. Έκτοτε start / stop πάντα το απενεργοποιώ. Τα ίδια 5 ημέρες αργότερα.
Πηγαίνω στο μαγαζί που έβαλα την μπαταρία. Την βρήκαν μια χαρά. Μάλιστα την έβγαλαν και την κράτησαν μια μέρα να δουν αν έχει απώλειες. Βέβαια εκτιμώ ότι σε ένα 24ωρο και αν καταλαβαίνω καλά απλά ακουμπισμένη κάπου δε βγάζει τίποτε.
Πηγαίνω σε ηλεκτρολογείο. Δε βρίσκουν τίποτε στο δυναμό. Εκεί μου λένε ότι θα βρούμε τι έχει μόνο αν σου μείνει και δεν το βάλεις μπρος και το φέρεις με γερανό.
Φορτίζω την μπαταρία και γύρω στις 10 Ιουνίου πάω Εύβοια. Εκεί περνάω το αμάξι και μεγάλο service. Παράλληλα ο τεχνικός μου είπε ότι το πρόβλημα σίγουρα δεν είναι από το αυτοκίνητο και πως είναι ένα πάρα πολύ καλό αμάξι. Ωστόσο κι αυτουνού όταν πήγε να γεμίσει το φίλτρο του πετρελαίου στις 2-3 μιζιές, του έμεινε.
Μετά από 1 εβδομάδα το αμάξι δεν έπαιρνε μπρος. Πάλι starter. Την επόμενη μέρα με τα χίλια ζόρια.
Τελικά το έφερα στον Γρατσία. Εκεί έμεινε 15 ημέρες και κατέληξαν πιθανολογώντας ότι φταίει το στερεοφωνικό που δεν είναι από τη μάνα του αλλά είχαμε βάλει εκεί ένα που είχε και gps, κάμερα κτλ. Οπότε βάλαμε εκείνο της μάνας του επάνω. Παίρνω το αυτοκίνητο δύο Τετάρτες πίσω. Μετρούσα καθημερινά την τάση της μπαταρίας ήταν 12,5 - 12,4. Κουνάω το αυτοκίνητο 4 μέρες μετά, πήρε μπρος αν και όχι πολύ ζωηρά. Το πάω ταξίδι όπου είχα και περίπου 75-77 χλμ οδικώς. Το START - STOP όπως σας είναι απλά διακοσμητικό. Σήμερα μια εβδομάδα μετά το ταξίδι, έκανε φιλότιμη προσπάθεια αλλά και δεν ξεκίνησε.
Το αυτοκίνητο εξαρχής ότι χιλιόμετρα έκανε, αυτά και κάνει.
Κάποιος με παρόμοια εμπειρία ή που να έχει κάποια ιδέα.
-
@str79 said in VW POLO και μπαταρία:
αμάξι και μεγάλο service. Παράλλη
Εκτιμώ ότι σε κάποιον καταναλωτή ρεύματος (μπορεί και το στερεοφωνικό) να υπάρχει διαρροή ρεύματος και να αδειάζει τη μπαταρία . Θέλει ψάξιμο και υπομονή σε καλό ηλεκτρολόγο (άντε βρες τον)
-
@pp said in VW POLO και μπαταρία:
Τι τάση έχεις στην μπαταρία όταν δεν σου ξεκινάει?
Το αυτοκίνητο κουνιέται κάθε μέρα?
Όταν φορτίζει πρέπει να είναι πάνω από + 13 v, ενώ σε ηρεμία πάνω από 12.2 τουλάχιστον!
Χαμηλότερα απο 12v ξεκινάνε τα προβλήματα.αυτό δυστυχώς σήμερα δεν μπόρεσα να το μετρήσω γιατί είμαι εκτός. Πάντως όταν είναι κάτω από 12V βγάζει ένδειξη χαμηλής μπαταρίας κάτω των 12V, κάτι που σήμερα δεν έκανε. Εγώ ξέρω ότι πάνω από 12, το αμάξι κανονικά ξεκινά.
σε μετρήσεις με τη μηχανή αναμμένη όταν φορτίζει με το δυναμό η μπαταρία είναι πάνω 13 άνετα.
Το αυτοκίνητο δεν κουνιέται κάθε μέρα αλλά ποτέ δεν κουνιόταν κάθε μέρα.
dimitrioskosmas το στερεοφωνικό το βγάλαμε και βάλαμε πάλι αυτό που είχε πάνω όταν το αγόρασα το αυτοκίνητο το οποίο πρακτικά είναι καινούριο γιατί δε δούλεψε ούτε ένα μήνα.
Σε ηλεκτρολόγο το πήγα για να μου πουν ότι δε βλέπουν πρόβλημα, ότι μπορεί να είναι χιλιαδυό και πως μπορούν να βοηθήσουν μόνο αν δεν παίρνει μπρος και το πάω εκεί με γερανό. Και να σου πω την αλήθεια, δεν κατάλαβα τι διαφορά κάνει αυτό.
-
12.5 είσαι οριακά νομίζω.
Έκαναν τον κόπο να μετρήσουν, τυχόν διαρροή;
Πόσο πάνω από 13 είναι άνετα, όπως λες;
13.2... 13.5...13.8 κλπ; -
to λιγοτερο 13,8 πρεπει να εισαι οταν δουλευει το μοτερ.παρακατβ εχεις θεμα.μπορω να σου πω πως θα δεις μονος σου εαν εχεις διαρροη αλλα θελει πολυμετρο.
-
@bassstarlet said in VW POLO και μπαταρία:
12.5 είσαι οριακά νομίζω.
Έκαναν τον κόπο να μετρήσουν, τυχόν διαρροή;
Πόσο πάνω από 13 είναι άνετα, όπως λες;
13.2... 13.5...13.8 κλπ;Γύρω στο13,4-13,5 που κατά τον ηλεκτρολόγο ήταν μια χαρά
-
Μου κάνει εντύπωση το εξής. Αν έχεις διαρροή, αυτό με έναν έλεγχο με το αμπερόμετρο θα φανεί. Ο πρώτος ηλεκτρολόγος και με πολύ καλές κριτικές στην περιοχή, ούτε καν μπήκε στη διαδικασία αυτή. Στην αντιπροσωπεία φαντάζομαι - αλλά θα το εξακριβώσω - αν το έκαναν.
Το θέμα είναι ότι αν δεν υπάρχει διαρροή, τότε τι στην ευχή μπορεί να συμβαίνει;
-
Απ ότι καταλαβαίνω το πρόβλημα ξεκίνησε μετά την αλλαγή μπαταρίας.
Λες ότι έβαλες ενισχυμένη άρα μάλλον όχι ακριβώς τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Όταν λες ενισχυμένη εννοείς περισσότερα Ah ή Α εκκίνησης;Θα πρότεινα να δοκιμάσεις με άλλη μπαταρία. Το ότι μπορεί να έχει διαρροή είναι πιθανό αλλά το ότι δε γίνεται με σταθερό ρυθμό σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να εντοπιστεί μιας και όπως λες αδειάζει μετά από βδομάδα. Επίσης είπες ότι όποτε το μετράς χωρίς να κάνεις χρήση του βλέπεις 12V άρα δεν ξεφορτίζει.
Από κει και πέρα αφού υπάρχει η υποψία του στερεοφωνικού μπορείς να αφαιρέσεις την ασφάλεια για κάποιες μέρες και να δεις τι θα κάνει.Επίσης έχεις μήπως φωτισμό σε ντουλαπάκια, πορτ μπαγκαζ κλπ που ανάβουν όταν τα ανοίγεις; Μήπως δηλαδή κάποιο από αυτά παραμένει αναμμένο κατά το κλείσιμο και δε το βλέπεις.
-
Ίσα-ίσα, που στα diesel φοράνε μεγαλύτερη μπαταρία, γιατί οι ανάγκες σε ρεύμα, είναι μεγαλύτερες.
-
@panos2171 said in VW POLO και μπαταρία:
Απ ότι καταλαβαίνω το πρόβλημα ξεκίνησε μετά την αλλαγή μπαταρίας.
Λες ότι έβαλες ενισχυμένη άρα μάλλον όχι ακριβώς τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Όταν λες ενισχυμένη εννοείς περισσότερα Ah ή Α εκκίνησης;Θα πρότεινα να δοκιμάσεις με άλλη μπαταρία. Το ότι μπορεί να έχει διαρροή είναι πιθανό αλλά το ότι δε γίνεται με σταθερό ρυθμό σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να εντοπιστεί μιας και όπως λες αδειάζει μετά από βδομάδα. Επίσης είπες ότι όποτε το μετράς χωρίς να κάνεις χρήση του βλέπεις 12V άρα δεν ξεφορτίζει.
Από κει και πέρα αφού υπάρχει η υποψία του στερεοφωνικού μπορείς να αφαιρέσεις την ασφάλεια για κάποιες μέρες και να δεις τι θα κάνει.Επίσης έχεις μήπως φωτισμό σε ντουλαπάκια, πορτ μπαγκαζ κλπ που ανάβουν όταν τα ανοίγεις; Μήπως δηλαδή κάποιο από αυτά παραμένει αναμμένο κατά το κλείσιμο και δε το βλέπεις.
Πάνο το στερεοφωνικό το βγάλαμε αλλά τελικά αποδεικνύεται πως δεν παίζει κανένα ρόλο. Στον Γρατσία την πάτησαν διότι είχαν παρόμοιες περιπτώσεις με το στερεοφωνικό κι είπαν ότι ίσως φταίει αυτό. Εν τω μεταξύ φόρτισαν την μπαταρία, έβγαλαν το στερεοφωνικό και φυσικά τις πρώτες ημέρες δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.
Για τα φωτάκια που λες θα το κοιτάξω αλλά δεν είχα ποτέ τέτοιο δείγμα.
Το θέμα με την μπαταρία ξεκίνησε 4 μήνες αφού την έβαλα. Ίσως έχω άδικο αλλά έχω σταθεί στην πρώτη φορά που μου ξεκίνησε το πρόβλημα και αναφέρω στην πρώτη ανάρτηση. Βέβαια σε δύο συνεργεία και ένας ηλεκτρολόγος λένε πως δεν έχει σχέση που γύρισα να κλείσω τη μίζα μόλις ξεκίνησε με το start stop αλλά κι όλοι αυτοί δύο μήνες τώρα δεν μπορούν να βρουν τι έχει το αυτοκίνητο.
Η μπαταρία από τότε που παρουσιάστηκε το πρόβλημα, αν φορτιστεί αντέχει περίπου 15 ημέρες. Μετά τις πρώτες 7 αρχίζει η πτώση.
Κατά τον πωλητή της υπάρχει σίγουρα διαρροή. Και σκέπτομαι, είναι δυνατό στην αντιπροσωπεία να μην μέτρησαν με αμπερόμετρο; Από ότι κατάλαβα είναι το πρώτο που πρέπει να γίνει.
-
Γιατί να μην είναι δυνατό;
Απλά το ξέχασαν/βαρέθηκαν/δεν το σκέφτηκαν! -
Γιατι κανουν ελεγχους του κωλου
-
bassstarlet και alexandros-k πολύ φοβάμαι ότι έχετε δίκιο. η πλάκα είναι επίσης ότι τους εξηγείς, αλλά είτε δεν ακούνε, είτε δεν καταλαβαίνουν. Αλλά εδώ σε ηλεκτρολογείο με μεγάλη κίνηση και δεν μπήκε στον κόπο να μετρήσει για διαρροή.
Τρίτη, όπως έγραψα προσπάθησε αλλά δεν έπαιρνε μπροστά. Το ξεκίνησα με starter και σήμερα 3 μέρες μετά πάλι δεν έπαιρνε. Ούτε καν παραλίγο. Δηλαδή άδειασε σε 3 μέρες.
-
Το μυστήριο συνεχίζεται... Στον ηλεκτρολόγο σήμερα φάνηκε εξαρχής ότι υπάρχει διαρροή αφού το λαμπάκι άναψε κατευθείαν στο αμπερόμετρο.
Το παράδοξο είναι, όπως μου είπε, ότι όταν δοκίμασε μία μία τις ασφάλειες, το λαμπάκι άναψε σχεδόν σε όλες που τον υποψιάζει ότι πιθανότατα ευθύνεται ο εγκέφαλος άνεσης pmc που λειτουργεί όταν το αμάξι είναι σβηστό, αλλά κι αυτό αφού απέκλεισε όλα τα άλλα.
Η αντιπροσωπεία λέει ότι δεν της έβγαλε διαρροή μπαταρίας, πράγμα που θεωρώ περίεργο, αν αληθεύει.
Πάντως και από άλλον ηλεκτρολόγο στην Εύβοια με το που του είπα τι συμβαίνει, με πήγε κατευθείαν στον εγκέφαλο άνεσης λέγοντάς μου ότι Audi και VW αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα. Ωστόσο το διαγνωστικό στο αυτοκίνητο σε 2 συνεργεία δεν έδωσε βλάβη σε αυτό...
VW POLO και μπαταρία