-
This post is deleted! -
Για ψωμιά του τοστ δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει κιόλας... και ως προς το υπονοούμενο δεν είχα ποτέ Toyota αλλά ούτε όμως και θα διαμορφώσω την άποψή μου για αυτά από τους ειδικούς των φόρουμ.
Κατά τα άλλα το ότι μιλάγαμε για θερμικά όμως είναι νομίζω ξεκάθαρο.
Η αναφορά στο τελευταίο Tesla ήταν για να δούμε που μπορεί να φτάσει ένα χαμηλό σενταν, ηλεκτρικό με αρκετά μελετημένη αεροδυναμική. Προηγούμενα ήταν ακόμα ψηλότερα. -
Παίζει ρόλο και το μήκος του αμαξώματος για την οπισθέλκουσα. Θέλει μεγάλη οροφή και επίπεδο δάπεδο από κάτω με διάφορα κανάλια ώστε ο αέρας αν επιταχύνει και να προχωρήσει σε στροβιλισμούς στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου
-
-
Δηλαδή από .33 πήγε σε 0.318. Σίγουρα το μπροστινό μέρος που είναι κάπως πιο ομαλό κατηφορικό θα βοηθάει στη ροή του αέρα. Στην πράξη δε ξέρω τι σημαίνει, ίσως ασήμαντο?
-
Είδα το καινούριο prius και έπαθα πλάκα. Αλλά μια πενηνταρού έστω και για plug in hybrid είναι πάαααααρα πολλά λ7!!!!
-
Εδώ γίνεται αναφορά και στο prius.
Oya said the new shape's drag coefficient — 0.27 Cd — is on paper worse than the previous Prius' 0.24, but the sharper front end and grille create less frontal area, reducing CdA and effectively negating the detrimental overall aerodynamic effect of the new bodywork.19
-
@lap said in Toyota C-HR 2023:
Εδώ γίνεται αναφορά και στο prius.
Oya said the new shape's drag coefficient — 0.27 Cd — is on paper worse than the previous Prius' 0.24, but the sharper front end and grille create less frontal area, reducing CdA and effectively negating the detrimental overall aerodynamic effect of the new bodywork.19
Οτι εγραψα εγω παραπανω δηλαδη
-
Όντως!
-
Στο παρακάτω βίντεο ο Μοντι μας δειχνει ενα CHR εκδοση Club με ηλιοροφή... Στο configurator της Toyota δεν υπαρχει αυτη η επιλογη. Επισης οι ασχετοι πωλητες οταν τους ρωτησα μου ειπαν οτι θα ειναι διαθεσιμο απο την C-hic και μετα... Τι απατεωνιες ειναι αυτες???
-
@diriras said in Toyota C-HR 2023:
Στο παρακάτω βίντεο ο Μοντι μας δειχνει ενα CHR εκδοση Club με ηλιοροφή... Στο configurator της Toyota δεν υπαρχει αυτη η επιλογη. Επισης οι ασχετοι πωλητες οταν τους ρωτησα μου ειπαν οτι θα ειναι διαθεσιμο απο την C-hic και μετα... Τι απατεωνιες ειναι αυτες???
Μήπως έχει κάνει λάθος ο Μόντι;
-
@scorpio571 said in Toyota C-HR 2023:
@diriras said in Toyota C-HR 2023:
Μήπως έχει κάνει λάθος ο Μόντι;
Αυτός διαβάζει το C-LUB.......... C-CLUB, δεν κάνει ποτέ λάθος
-
Δεν μπορει να έχει κανει λαθος γιατι οι ζαντες ειναι του C-LUB. Επίσης το πορτπαγκαζ το ανοιγει με το χερι οπως στην C-LUB. Ακομα και τα μπροστα τα φωτα δεν ειναι της C-HIC τα φουλ LED αλλα της C-LUB
Μου μυριζει απατεωνια Νο 2 οπως με το Corolla Cross που μας ελεγαν οτι δεν θα έρθει σε 1.8 στην Ελλάδα για να πουλησουν τα διλιτρα και μετα να ανεβασουν τις τιμές στα 1.8 σε τιμές διλιτρου. Ετσι έφαγαν αδικα το 500 αρικο χαρατσι στο κεφαλι τόσος κόσμος.
Και οταν ανοιξαν οι παραγγελιες για τα 1.8 εδιναν στους δικους τους τα εμπορικα χρωματα λευκο κλπ και στους ασχετους πλασαραν τα μπλε, μαυρα κλπ αλλιως 14 μηνες αναμονη. Τοσο απατεωνες ειναι. Και μη πειτε οτι δεν ηξεραν...
Πωλητης της Nissan μου ειχε πει πριν 4-5 μηνες (προς τιμήν του) που ακομα η Nissan δεν ειχε ριξει τις τιμες, να μην κανω κινηση ακομα γιατι θα πεσουν σιγουρα, "δεν πουλαμε μια δεν μπορει να συνεχιστεί αυτο". Και φυσικα επεσαν.
Οι τουοταιοι εχουν βρει την κοτα με τα χρυσα αυγα λόγω υβριδικοτητας και καλης σχετικα τιμής και πανε να βγαλουν απο παντου.
-
@scorpio571 said in Toyota C-HR 2023:
Δηλαδή από .33 πήγε σε 0.318. Σίγουρα το μπροστινό μέρος που είναι κάπως πιο ομαλό κατηφορικό θα βοηθάει στη ροή του αέρα. Στην πράξη δε ξέρω τι σημαίνει, ίσως ασήμαντο?
Από 0.32, πήγε 0.318. Αμελητέα η διαφορά.
-
βλέπω στο Ισπανικό car and driver βγήκε αυτοκίνητο της χρονιάς https://www.caranddriver.com/es/coches/novedades/a45934718/mejores-coches-car-and-driver-2024/
-
Δεν ξέρω αν ο θεσμός Car of the Year έχει (ή είχε στο παρελθόν μεγαλύτερη) αξιοπιστία, πάντως το C-HR βρίσκεται στους 7 φιναλίστ για το 2024.
-
Σημερα πηγα και το ειδα εκδοση club bitone κοκκινο.
Θα κανω συγκριση με οσα θυμαμαι απο το 1ης γενιας και με το δικο μου xceed.
Εξωτερικα ειναι πανεμορφο δεν ειναι αυτο το ουαου που καναμε οταν ειδαμε το 1ο αλλα ειναι πανεμορφο και ιδιατερο ισως γιατι πλεον συνηθισε το ματι μας σε ιδιαιτερα σχεδια.
Χειρολαβες στις πορτες θα ελεγα πως ειναι αβολες.
Εσωτερικα ωραιος σχεδιασμος ολα εκει που πρεπει .
Πισω χωροι (οσοι θελετε το πιστευετε) ενοιωσα πιο ανετα απο το x στα ποδια ,οχι ομως στο κεφαλι,λιγοτερο κλειστοφοβικο
απο το προηγουμενο.Κατι που δεν εχουμε αναφερει μεχρι στιγμης (νομιζω)κανενας μας ειναι πως εχει θυρα usb πισω.
Παμε τωρα τι δεν μου αρεσε .
Ποιοτητα μεσα ,καποιοι λεγατε παλιοτερα πως η kia ειναι μουντη στο εσωτερικο της ,απλα γελαω .
Πολυ πλαστικο και ψευτικο μεσα .Το προηγουμενο κλασης ανωτερο .
Συγκριση με το xceed ?Απλα θα πω πως αν το τωρινο chr ειχε την ποιοτητα που εχει το xceed θα επρεπε να στοιχιζει 40χιλιαρικα +.
Και πριν ξεκινησετε ναι αλλα πουλαει τεχνολογια κτλ κτλ θα πω συμφωνω ,αλλα δεν ειχε test drive .
Καθισματα οκ εδω υπερισχυει το chr.
Αν θα το επαιρνα?
Αν ημουν πιο ανετος ή κρατουσαν σε ΠΟΛΥ καλη τιμη το xceed , αν δεν ειχε 9.5 επιτοκιο και ηταν 2χιλ ακριβοτερο απο το προηγουμενο και οχι 5.
Ναι θα το επαιρνα με κλειστα τα ματια. -
Και οχι @lap δεν κλειδαμπαρωθηκαν μολις με ειδαν
-
Αφού δεν λες όλη την αλήθεια ....
μπήκες από την πίσω πόρτα και τους έκανες "ΤΖΑ! Σας έλειψα;"
-
@alex-mix said in Toyota C-HR 2023:
Σημερα πηγα και το ειδα εκδοση club bitone κοκκινο.
Θα κανω συγκριση με οσα θυμαμαι απο το 1ης γενιας και με το δικο μου xceed.
Εξωτερικα ειναι πανεμορφο δεν ειναι αυτο το ουαου που καναμε οταν ειδαμε το 1ο αλλα ειναι πανεμορφο και ιδιατερο ισως γιατι πλεον συνηθισε το ματι μας σε ιδιαιτερα σχεδια.
Χειρολαβες στις πορτες θα ελεγα πως ειναι αβολες.
Εσωτερικα ωραιος σχεδιασμος ολα εκει που πρεπει .
Πισω χωροι (οσοι θελετε το πιστευετε) ενοιωσα πιο ανετα απο το x στα ποδια ,οχι ομως στο κεφαλι,λιγοτερο κλειστοφοβικο
απο το προηγουμενο.Κατι που δεν εχουμε αναφερει μεχρι στιγμης (νομιζω)κανενας μας ειναι πως εχει θυρα usb πισω.
Παμε τωρα τι δεν μου αρεσε .
Ποιοτητα μεσα ,καποιοι λεγατε παλιοτερα πως η kia ειναι μουντη στο εσωτερικο της ,απλα γελαω .
Πολυ πλαστικο και ψευτικο μεσα .Το προηγουμενο κλασης ανωτερο .
Συγκριση με το xceed ?Απλα θα πω πως αν το τωρινο chr ειχε την ποιοτητα που εχει το xceed θα επρεπε να στοιχιζει 40χιλιαρικα +.
Και πριν ξεκινησετε ναι αλλα πουλαει τεχνολογια κτλ κτλ θα πω συμφωνω ,αλλα δεν ειχε test drive .
Καθισματα οκ εδω υπερισχυει το chr.
Αν θα το επαιρνα?
Αν ημουν πιο ανετος ή κρατουσαν σε ΠΟΛΥ καλη τιμη το xceed , αν δεν ειχε 9.5 επιτοκιο και ηταν 2χιλ ακριβοτερο απο το προηγουμενο και οχι 5.
Ναι θα το επαιρνα με κλειστα τα ματια.Ριξτου μια παραγγελία και βλέπεις
Toyota C-HR 2023