-
Έχω ένα punto του 2001 1.2 8v. Το αυτοκίνητο το είχα πάρει μεταχειρισμένο με 90000χλμ(έτσι έλεγε) και τώρα έχει 107000. Ο προηγούμενος έλεγε ότι είχε αλλάξει δίσκο πλατό. Το πρόβλημα είναι ότι αρκετές φορές και πιο πολύ σε ανηφορες το αυτοκίνητο πατιναρει πολύ στα όρια του να μην ξεκινάει. Νιώθω ότι γλιστράει φουλ όταν είμαι σταματημένος σε ανηφόρα και πάω να ξεκινήσω. Δοκίμασα και το κόλπο να βάλω 4 και να ξεκινήσω σε ευθύ δρόμο αλλά το αυτοκίνητο σβήνει όπως πρέπει. Λέτε να θέλει πάλι αλλαγή ο δίσκος; Επίσης κάποιες φορές ακόμα και σε πορεία μυρίζει λίγο καμένο (όχι συνέχεια).
-
@george1703 said in Πατιναρει πολύ σε ανηφορες:
Έχω ένα punto του 2001 1.2 8v. Το αυτοκίνητο το είχα πάρει μεταχειρισμένο με 90000χλμ(έτσι έλεγε) και τώρα έχει 107000. Ο προηγούμενος έλεγε ότι είχε αλλάξει δίσκο πλατό. Το πρόβλημα είναι ότι αρκετές φορές και πιο πολύ σε ανηφορες το αυτοκίνητο πατιναρει πολύ στα όρια του να μην ξεκινάει. Νιώθω ότι γλιστράει φουλ όταν είμαι σταματημένος σε ανηφόρα και πάω να ξεκινήσω. Δοκίμασα και το κόλπο να βάλω 4 και να ξεκινήσω σε ευθύ δρόμο αλλά το αυτοκίνητο σβήνει όπως πρέπει. Λέτε να θέλει πάλι αλλαγή ο δίσκος; Επίσης κάποιες φορές ακόμα και σε πορεία μυρίζει λίγο καμένο (όχι συνέχεια).
Συνέχισε να ρωτάς τι κάνει νιάου στα κεραμίδια και μη πας σε μηχανικό μέχρι να σου μείνει στα χέρια. Και μπορεί να σε αφήσει και σε κάποιο επικίνδυνο σημείο!!!!
-
@otokomae said in Πατιναρει πολύ σε ανηφορες:
Συνέχισε να ρωτάς τι κάνει νιάου στα κεραμίδια και μη πας σε μηχανικό μέχρι να σου μείνει στα χέρια. Και μπορεί να σε αφήσει και σε κάποιο επικίνδυνο σημείο!!!!
Καλο θα ήταν να μην απαντάτε μόνο και μόνο για να δικάζεται.
Πριν περίπου 5000χλμ το είχα πάει σε μηχανικό αλλά μου είπε ότι δε φαίνεται κάτι και να το παρακολουθώ και την επόμενη εβδομάδα έχω κλείσει ραντεβού για να το ξαναδεί και να κάνω το σέρβις. -
Έχω ακούσει περίπτωση που ενώ ο συμπλέκτης είχε αλλαχθεί, δεν είχε πατήσει καλά και πατίναρε κανονικά.
Δεν μπορεί να πατινάρει σε πολλά σημεία το σύστημα κίνησης άλλωστε. -
@antonakis said in Πατιναρει πολύ σε ανηφορες:
Έχω ακούσει περίπτωση που ενώ ο συμπλέκτης είχε αλλαχθεί, δεν είχε πατήσει καλά και πατίναρε κανονικά.
Δεν μπορεί να πατινάρει σε πολλά σημεία το σύστημα κίνησης άλλωστε.Τί έκανε σε αυτήν την περίπτωση, αλλαγή από την αρχή;
-
@otokomae said in Πατιναρει πολύ σε ανηφορες:
Καλο θα ήταν να μην απαντάτε μόνο και μόνο για να δικάζεται.
Πριν περίπου 5000χλμ το είχα πάει σε μηχανικό αλλά μου είπε ότι δε φαίνεται κάτι και να το παρακολουθώ και την επόμενη εβδομάδα έχω κλείσει ραντεβού για να το ξαναδεί και να κάνω το σέρβις.Μεγάλε αυτό που περιγράφεις ότι δεν ξεκινάει καν και βάζεις και 4η και δεν ξεκινάει είναι σαν να λες ότι έπαθες λάστιχο και το περπατάς με τη ζάντα για 5000 έως το επόμενο ραντεβού.
-
@antonakis said in Πατιναρει πολύ σε ανηφορες:
Δεν μπορεί να πατινάρει σε πολλά σημεία το σύστημα κίνησης άλλωστε.Τί έκανε σε αυτήν την περίπτωση, αλλαγή από την αρχή;
Προφανώς. Είχε φαγωθεί ανομοιόμορφα, οπότε αχρηστευθηκε.
-
Αφού την προηγούμενη εβδομάδα έμεινε σε κάποια φάση κάτω ο συμπλέκτης το πήγα σε συνεργείο. Αποτι μου είπε μάλλον είναι η τρόμπα συμπλέκτη και δε θα χρειαστεί αλλαγή. Γίνεται να έχει τέτοια συμπτώματα μόνο από την αντλία συμπλέκτη; Δηλ πατιναρισμα και μυρωδιά;
-
Ναι γιατί μπορεί να μη το αποσυμπλέκει πλήρως οπότε στα ζόρια μπορει να αρχίσει να ανάβει.
Πατιναρει πολύ σε ανηφορες