-
Γειά σας,
Υπέγραψα συμφωνητικό πέρυσι στην Toyota και έδωσα προκαταβολή €1000. Ενημερώθηκα σήμερα ότι: 1. αυξήθηκε η τιμή κατά σχεδόν €800. 2. Στο μέρος του συμφωνητικού 'Σύνολο τιμής' δεν είχε προσθέσει ο πωλητής τα €490 για έξτρα αξεσουάρ (ήταν κενό αλλά αναγράφεται σε προηγούμενο σημείο του συμφωνητικού.) 3. Είχε ξεχάσει τα αξεσουάρ και είπε πώς θα προστεθούν στο κατάστημα (χρώμα κονσόλας και στο πλάι από μια λωρίδα και αξεσουάρ στάθμευσης). Δεν είχε λέει αντίγραφο του συμφωνητικού και έκανε αντίγραφο σήμερα). 4. Με τα έξτρα και την πινακίδα (που αρχικά είχε συμπεριληφθεί στο συμφωνητικό γραπτώς), η ολική διαφορά τιμής είναι €1410.
Επέμεινε πως ενημερώθηκα για την επιβάρυνση από τυχόν αύξηση αλλά εγώ δεν θυμάμαι να ειπώθηκε. Στην πίσω πλευρά του συμφωνητικού έχει όρους που δεν είδα πριν το υπογράψω. Το είχε συμπληρώσει χωρίς να υποδείξει πώς έχει ορους. Το έβαλε σε σελοφάν με την απόδειξη προκαταβολής και δεν το γύρισα δυστυχώς να δω αν έχει κάτι στην άλλη πλευρά.
Αγοράζω πρώτη φορά αυτοκίνητο καινούργιο και θα ήθελα να ρωτήσω αν όντως πρέπει να πληρωθεί από τον αγοραστή τέτοια διαφορά (όπως απειλητικά αναφέρεται στους όρους). Επίσης τι γίνεται με τα έξτρα; δεν προστίθενται από τον κατασκευαστή;
Απόρησα που δεν είχε ή δεν κοίταξε αν είχε το αρχικό συμφωνητικό. Μάλιστα είπε ότι ίσως προσθέσουν και ένα δώρο όταν ήδη ήταν γραμμένο στο συμφωνητικό συναγερμός και κιτ ασφαλείας.
Ζήτησε επίσης να πληρώσω μέσω εμβάσματος πριν δω το αυτοκίνητο.
Όλα αυτά είναι νορμάλ; εμένα μου φαίνονται περίεργα και δεν νιώθω εμπιστοσύνη σε αυτό τον πωλητή πλέον. Έχω δικαίωμα να πάρω πίσω την προκαταβολή παρά τους όρους;
Θα εκτιμούσα συμβουλές σε οτιδήποτε έχει κανείς γνώσεις και εμπειρία. Ευχαριστώ!
-
Πολλά ερωτήματα μπορώ να απαντήσω σε 2-3,
σε εξουσιοδοτημένο πωλητή toyota δε πήγες?
Είναι σοβαρή εταιρεία και ο πωλητής θα έχει προϊστάμενο και πιο πάνω toyota hellas, εμένα μου δώσανε την εντύπωση ότι θέλουν να είναι ευχαριστημένος ο πελάτης.
Μερικά έξτρα μπαίνουν από το εργοστάσιο πχ το skyview άλλα όπως συναγερμός τα βάζουν εδώ.
Δε γράφεις και μοντέλο, το δικό μου YC από ότι γνωρίζω είναι με ανοιχτή τιμή οπότε την επιβαρύνεται ο αγοραστής τη διαφορά.
Κι εμένα όταν ήρθε Ελλάδα το αυτοκίνητο μου ζήτησαν εξόφληση και μετά από μια βδομάδα μου το παρέδωσαν.
Άμα δεν είσαι εντάξει με τη συμφωνία ζητάς ακύρωση και το πουλάνε σε άλλον που περιμένει. -
Πάμε λίγο:
-
Ανάλογα με το πότε έκανες την παραγγελία έχει διαφορά. Η Τογιότα είχε "κλειστή" τιμή μέχρι 15 Μαίου του 2022 και μετά όλες οι παραγγελίες είναι με ανοιχτή τιμή. Οπότε δες πότε έκανες την παραγγελία. Σε κάθε περίπτωση ο πωλητής λογικά θα στο είχε πει, εαν όχι λάθος του.
-
Τα "έξτρα" στα οποία αναφέρεσαι είναι ουσιαστικά αξεσουάρ καλοπισμού και μπαίνουν στην Ελλάδα πριν παραδοθεί το αυτοκίνητο από τον έμπορο. Κανένα λάθος εδώ.
-
Περίεργο που δεν έχει την παραγγελία, θα έπρεπε να υπάρχει ηελκτρονικά. Σε κάθε περίπτωση ισχύει ότι έχεις στα χέρια σου, εφόσον είναι επίσημο έγγραφο του εμπόρου.
-
Ναι πάντα ζητάνε εξόφληση μόλις το αυτοκίνητο έρθει Ελλάδα για να εκετελωνιστεί και ναι προφανώς και δεν θα το έχεις δει. Εαν θες να το δεις, πρέπει να πάς στον τελωνειακό χώρο της Τογιότα Ελλάς.
-
Προφανώς και μπορείς να ακυρώσεις την αγορά και να πάρεις τα χρήματά σου πίσω.
-
-
όπως είπαν και οι προηγούμενοι, όλα σωστά φαίνονται
εγώ να πω μόνο ότι έχει αναφερθεί αλλού στο forum ότι ίσως η toyota προχωρήσει σε μειώσεις τιμών μέσα στο Μάιο
αν θέλεις/μπορείς να περιμένεις τον Ιούνιο πριν προχωρήσεις, ίσως να είσαι τυχερός
Απορίες για πρώτη αγορά