-
Καλημερα στην ομάδα. Εδώ και καιρό είμαι στην (δύσκολη όπως έχουν πάει τα πράγματα) αναζήτηση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Ψάχνω σχετικά ένα σύγχρονο αυτοκίνητο από το '17 και μετά.. και τα μόνο που βρίσκω στην τιμή που ψάχνω ειναι, 3κύλινδρο τούρμπο ή πετρέλαιο, το 3κύλινδρο ατμοσφαιρικό δεν με "ψηνει" ιδιαίτερα, γιατί θα είναι για everyday use και δεν θέλω να μου βγάζει την ψυχή όταν βγαίνω ΕΟ. Το έχω ακούσει από πολλούς ότι "να πάρεις πετρέλαιο αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα". Οπότε θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για αυτά τα 3κύλινδρα 1000ρακια και 900ρακια που έχει γεμίσει ο τόπος.. Για να είμαι πιο συγκεκριμένος μου αρέσει πάρα πολύ το Micra με τον 1500 dci, αλλά όταν ακούω την άλλη επιλογή ως 900 cc turbo, δεν ξέρω κατά πόσο θα αντέξει στο χρόνο πόσο μάλλον και μεταχειρισμένο που δεν ξέρω τι θα έχει τραβήξει από τον προηγούμενο. Τον ίδιο ενδοιασμό έχω και για τους άλλους κινητήρες αυτού του ειδους (πχ ecoboost).
-
Συνήθως ο πετρελαιοκινητήρας άντεχε πολύ παραπάνω, με το πρόσθετο πλεονέκτημα της οικονομίας.
-
Diesel ρε, θα βγάλει πιο πολλά χρόνια. Οκ ακούγεται λίγο σαν τράτα αλλά κάνεις οικονομία, έχεις τεράστια αυτονομία και το κεφάλι σου ήσυχο σε ταξίδια.
-
Δεν ισχύουν αυτά πλέον. Ίσχυαν όταν οι ντίζελ ήταν αργόστροφοι και με χαμηλή απόδοση ισχύος. Οι κατασκευαστές σήμερα δηλώνουν ότι οι ντίζελ και βενζίνης έχουν παρόμοια διάρκεια ζωής.
-
Καλησπέρα, τι γνωμη εχετε για μεταχειρισμενα skoda octavia rs 10-15ετιας; Εχετε καποιον γνωστο κατοχο; Εχω ακουσει οτι δε βγαζουν πολλα προβληματα και εχουν δυνατη ιπποδυναμη για εθνικη και ανηφορα.
-
Υπάρχει κάποια γνώμη για opel corsa 1.3 95 hp diesel 7-8 ετών,αυτό φοράει τον multijet της Fiat σωστά?Έχει αρκετό κροταλισμα και θόρυβο νομίζω,το έχω ακούσει.
Κάποιες άλλες επιλογες,skoda fabia 1.4 TDI 90 hp(3cylinder?),Fiesta TDCI 95hp,Θα βγω ψαχτηρι σε λίγους μήνες και θέλω να αποσύρω/απαλλαγώ από το πολύ παλιό και ασύμφορο πλέον οικονομικά vw polo 6n1,μου βγάζει όλο χαζοπροβληματα,καίει πολύ στις αστικές μετακινήσεις σαν παλιό 1.6αρι βενζινη,δεν βρίσκεις ανταλλακτικά,πληρώνει 250€ τέλη κυκλοφορίας κλπ.
Επειδή καινούριο δεν θέλω να πάρω σε αυτή την φάση, αν δεν είναι αμιγώς υβριδικό,δεν θα έχω κάποιο κέρδος να πετάξω πχ 20.000 ευρώ για ένα πχ 1.0αρι TSI scala η αντίστοιχα ένα i20 που θα καίει πάλι αρκετά εντός πόλης και με ακριβότερο καυσιμο όπως είναι η βενζινη,προσανατολίζομαι σε κάποιο diesel 7-8 ετών μεταχειρισμένο.
-
@ken11 said in Αγορά μεταχειρισμένου:
Υπάρχει κάποια γνώμη για opel corsa 1.3 95 hp diesel 7-8 ετών,αυτό φοράει τον multijet της Fiat σωστά?Έχει αρκετό κροταλισμα και θόρυβο νομίζω,το έχω ακούσει.
Κάποιες άλλες επιλογες,skoda fabia 1.4 TDI 90 hp(3cylinder?),Fiesta TDCI 95hp,Θα βγω ψαχτηρι σε λίγους μήνες και θέλω να αποσύρω/απαλλαγώ από το πολύ παλιό και ασύμφορο πλέον οικονομικά vw polo 6n1,μου βγάζει όλο χαζοπροβληματα,καίει πολύ στις αστικές μετακινήσεις σαν παλιό 1.6αρι βενζινη,δεν βρίσκεις ανταλλακτικά,πληρώνει 250€ τέλη κυκλοφορίας κλπ.
Επειδή καινούριο δεν θέλω να πάρω σε αυτή την φάση, αν δεν είναι αμιγώς υβριδικό,δεν θα έχω κάποιο κέρδος να πετάξω πχ 20.000 ευρώ για ένα πχ 1.0αρι TSI scala η αντίστοιχα ένα i20 που θα καίει πάλι αρκετά εντός πόλης και με ακριβότερο καυσιμο όπως είναι η βενζινη,προσανατολίζομαι σε κάποιο diesel 7-8 ετών μεταχειρισμένο.
Μια ερώτηση μόνο.
Αλλο αμάξι έχεις? ή θα είναι το μοναδικό σου μέσο?
-
Θα είναι το δικό μου μέσο,δεν υπάρχει άλλο όχημα στην κατοχή μου.
-
Εκτός του προφανούς , όποιο βρεις σε καλύτερη κατάσταση , προσωπικά θα έδινα προτεραιότητα σε ότι φοράει τον 1,5 dci , κοινώς clio και micra . Ο δικός μας "χαμάλης" είναι μίκρα , αισίως πέρασε τα 250Κ , μόνο τυπική συντήρηση. Συγκριτικά είναι ο πιο αθόρυβος , αρκούντως δυνατός ( αναλόγως έκδοσης) ελαστικός , πρόθυμος στο στροφάρισμα ( όσο μπορεί ) και σχετικά αθόρυβος. Πολύ συχνή επαφή και με ι20 1,4 90 ίππων , ο Κορεάτης χάνει σχεδόν σε όλα τα σημεία σε σχέση με τον Γαλλικό κινητήρα.
-
@ken11 said in Αγορά μεταχειρισμένου:
Θα είναι το δικό μου μέσο,δεν υπάρχει άλλο όχημα στην κατοχή μου.
Ok σε ρωτησα γιατι πουλάω ενα ka diesel σε πολύ κατασταση αλλά δεν ειναι ιδανικο για μοναδικό όχημα λόγω μεγέθους χώρων.
Καλύτερα ένα Fiesta ή αναλογο (μια κατηγορια πάνω δηλαδή)
-
This post is deleted!
Αγορά μεταχειρισμένου