-
Καλησπέρα παιδιά στο team, Αντρέας από Κέρκυρα! Θέλω να πάρω μέσα στο καλοκαίρι το πρώτο μου αμάξι και ψάχνω αποκλειστικά και μόνο με αυτόματο κιβώτιο μέχρι 1800 κυβικά.
Το θέμα το έψαξα λίγο με τα μεταχειρισμένα και επειδή και εγώ δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να σκάσω λεφτά για πρώτο αμάξι, κατάλαβα ότι με 2 χιλιάρικα είναι εφικτό να πάρεις ένα μεταχειρισμένο 20 χρόνων με αρκετά χιλιόμετρα βέβαια ( μιλάμε για 200,000 χιλιάδες χιλιόμετρα) αλλά κατάλαβα εφόσον το ψάξω το θέμα και κάνω καλή επιλογή, με αυτά τα χρήματα και ας είναι θεωρητικά πολλά τα χρόνια και τα χιλιόμετρα, μπορώ να βρω ένα τίμιο αμάξι να μάθω οδήγηση και να με εξυπηρετήσει 2-3 χρόνια.
Από εκεί και πέρα δεν ψάχνω κάτι συγκεκριμένο,απλά ένα αυτοκίνητο να μου αρέσει στο μάτι και να μην έχει κακό αυτόματο η να θεωρείτε ότι είναι ζημιαρικο και με ακριβά ανταλλακτικά σε περίπτωση που προκύψει κάτι αυτά τα 2 χρόνια 3 βαριά που θα το έχω .
Εγώ θα γράψω κάποια μοντέλα που νομίζω πάνω κάτω είναι εντός μπάτζετ και μου αρέσουν σχετικά. Θα ήθελα από εσάς οποιοσδήποτε ξέρει κάτι εμπειρικά η κάτι να το πει γιατί και εγώ δεν έχω μεγάλη πείρα στα αυτοκίνητα και εφόσον μου είπαν να πάρω Γιαπωνέζικο μέχρι 1300 κυβικά με 3,000+ ευρώ ( το απορρίπτω αυτό το ενδεχόμενο γιατί δεν μου αρέσουν καθόλου στο μάτι και είναι ακριβά) αποφάσισα να το ψάξω και λίγο παραπάνω στο ίντερνετ. Σας ευχαριστώ και γράφω τα μοντέλο με το αυτόματο. Η σειρά είναι τυχαία.Ford focus του 2002, τα πρώτα focus με αυτόματο κιβώτιο στα 1500 κυβικά
Renault Clio του 2002 με αυτόματο κιβώτιο 1600 κυβικά
Peugeot 206 του 2002 με αυτόματο κιβώτιο 1600 κυβικά
Citroen xsara του 2002 με αυτόματο κιβώτιο στα 1600 κυβικά
Opel astra G του 2002 με αυτόματο κιβώτιο στα 1600 και 1800 κυβικά
Nissan almera του 2002 στα 1800 κυβικά αυτόματο
-
Συνοψίζω: τίμιο αμάξι 20ετίας, με αυτόματο κιβώτιο και 200.000 χλμ στο οδόμετρο. Να έχει και εύκολα και φθηνά ανταλλακτικά άμα πάθει κάτι. μπάτζετ;
-
@dstou said in Αγορά μεταχειρισμένου αυτόματο:
Συνοψίζω: τίμιο αμάξι 20ετίας, με αυτόματο κιβώτιο και 200.000 χλμ στο οδόμετρο. Να έχει και εύκολα και φθηνά ανταλλακτικά άμα πάθει κάτι. μπάτζετ;
Μέχρι 2,500
-
Τίμιο είναι και το accent που μου είπε ένα παιδί και πιστεύω ισχύει,αλλά θέλω να μου αρέσει γι'αυτό έγραψα τα παραπάνω μοντέλα αυτοκινήτων που τα καλό βλέπω. Δηλαδή κυρίως θέλω πληροφορίες και βοήθεια όχι παραπάνω προτάσεις αλλά και αυτές δεκτές. Απλά αν υπάρχουν άτομα με εμπειρία και γνωρίζουν κάτι για τα αυτόματα που ανέφερα θα μπορούσαν να με βοηθήσουν γιατί θέλω να αρχίσω να ψάχνω μεταχειρισμένα αφού καταλήξω στο πιο από τα παραπάνω υπερέχει και είναι πιο αξιόπιστο το αυτόματο ..ας πούμε θα μπορούσα με την βοήθεια σας να αποκλείσω ένα δύο μοντέλα και μετά να μείνουν 2-3 και ότι βρω και συμφέρει καλύτερα στην μεταχειρισμένη αγορά να το χτυπήσω
-
@kokovios said in Αγορά μεταχειρισμένου αυτόματο:
Ford focus του 2002, τα πρώτα focus με αυτόματο κιβώτιο στα 1500 κυβικά
Tου 2002 ειναι το 1ης γενιάς οπότε έχουμε και λέμε:
- Δεν υπάρχει 1.500, κάτι λάθος σου είπανε ή κάτι λάθος κατάλαβες
- Έχει 4αρι αυτόματο, το οποίο είναι αξιόπιστο αλλά παλιό, αργό και ενεργοβόρο. Επίσης ως 1.400 σέρνεται, σαν 1.600 τσουλάει και σαν 1.800 ειναι καλό.
Μακριά.
Μακριά.
Μακριά.
Δεν έχω άποψη.
Εαν είναι CVT να έχει γίνει η αλλαγή του ιμάντα και να βεβαιωθείς ότι είσαι ΟΚ με τον τρόπο λειτουργίας του.
-
@fanis75 said in Αγορά μεταχειρισμένου αυτόματο:
Ford focus του 2002, τα πρώτα focus με αυτόματο κιβώτιο στα 1500 κυβικά
Tου 2002 ειναι το 1ης γενιάς οπότε έχουμε και λέμε:
- Δεν υπάρχει 1.500, κάτι λάθος σου είπανε ή κάτι λάθος κατάλαβες
- Έχει 4αρι αυτόματο, το οποίο είναι αξιόπιστο αλλά παλιό, αργό και ενεργοβόρο. Επίσης ως 1.400 σέρνεται, σαν 1.600 τσουλάει και σαν 1.800 ειναι καλό.
Μακριά.
Μακριά.
Μακριά.
Δεν έχω άποψη.
Εαν είναι CVT να έχει γίνει η αλλαγή του ιμάντα και να βεβαιωθείς ότι είσαι ΟΚ με τον τρόπο λειτουργίας του.
Ναι φίλε όντως 1600 είναι το focus πρώτης γενιάς,1800 αυτόματο 4άρι δεν βγάζει νομίζω. Τα γαλλικά τα απορρίπτεις, είχες κάποια εμπειρία, πόσο μάλλον σε αυτόματες εκδόσεις ? Για το xsara μου είπαν ότι είναι σκυλί. Για το 206 μου είπαν ότι είναι καλό επίσης (μιλάω για άτομα που είχαν τα 2 αυτά μοντέλα αλλά σε χειροκίνητα.Απλά επειδή έχουν κλασσικό αυτόματο και τα 2 φαντάστηκα ότι θα είναι σχετικά αξιόπιστα μιας και από ότι κατάλαβα απορρίπτω εντελώς ημιαυτόματο λόγο προβλημάτων και διπλού συμπλέκτη έτσι και αλλιώς είναι εκτός μπάτζετ.Για το κλιό δεν έχω ιδέα τι παίζει ούτε κατάλαβα ακριβώς τι τύπου αυτόματο είναι αυτό που έχει.Πάντως με λίγα λόγια εσύ μου προτείνεις να μείνω γενικά μακριά από γαλλικά όχι για το αυτόματο αλλά επειδή γενικά ακούγοντε ανέκαθεν διάφορα αν κατάλαβα καλά.Κοιτα για astra G 1600-1800 ούτε εγώ γνωρίζω αν έχει αυτόματο κλασσικό η ημιαυτόματο tiptronic πώς τό λένε. Το Αλμέρα που επίσης δεν το ρίχνεις άκυρο είναι ιαπωνικό με cvt που αν κατάλαβα καλά η κλασσικό η cvt θα βρω άρα είναι μια επιλογή μαζί με το focus για σένα.
-
Έχεις δίπλωμα μόνο για αυτόματο ή γενικό;
-
Ναι φίλε όντως 1600 είναι το focus πρώτης γενιάς,1800 αυτόματο 4άρι δεν βγάζει νομίζω. Τα γαλλικά τα απορρίπτεις, είχες κάποια εμπειρία, πόσο μάλλον σε αυτόματες εκδόσεις ? Για το xsara μου είπαν ότι είναι σκυλί. Για το 206 μου είπαν ότι είναι καλό επίσης (μιλάω για άτομα που είχαν τα 2 αυτά μοντέλα αλλά σε χειροκίνητα.Απλά επειδή έχουν κλασσικό αυτόματο και τα 2 φαντάστηκα ότι θα είναι σχετικά αξιόπιστα μιας και από ότι κατάλαβα απορρίπτω εντελώς ημιαυτόματο λόγο προβλημάτων και διπλού συμπλέκτη έτσι και αλλιώς είναι εκτός μπάτζετ.Για το κλιό δεν έχω ιδέα τι παίζει ούτε κατάλαβα ακριβώς τι τύπου αυτόματο είναι αυτό που έχει.Πάντως με λίγα λόγια εσύ μου προτείνεις να μείνω γενικά μακριά από γαλλικά όχι για το αυτόματο αλλά επειδή γενικά ακούγοντε ανέκαθεν διάφορα αν κατάλαβα καλά.
Η πρότασή μου για τα Γαλλικά ειναι συγκεκριμένα για αυτά τα αμάξια με το αυτόματο. Τα Κλιό όλα (κατά 95%) μετά τα 90-100.000 βγάζουν σοβαρά προβλήματα στο αυτόματο που ουσιαστικά θέλει αλλαγή. Το ίδιο και το 206. Γενικά αυτά τα 4αρία (δεν ξέρω τι είναι, νομίζω δεν είναι ZF) βγάζουν πολλά προβλήματα μετά από τα 80.000χλμ περίπου και για αυτό είπα μακριά. Σε χειροκίνητα, ειδικά το Κλιό, είναι αρκετά σκυλιά.
-
Το μπάτζετ είναι πολύ χαμηλό, η ηλικία και τα χιλιόμετρα των υποψηφίων πολύ μεγάλα, η πιθανότητα να σου βγει ξινό αυξάνεται.
Η πρότασή μου: πάρε με τα ίδια λεφτά ένα ιχ με χειροκίνητο κιβώτιο, είναι μακράν πιο οικονομικά και αξιόπιστα. Μάθε σε αυτό, σιγά το δύσκολο και το κουραστικό στην περιοχή που μένεις, 'ψήσου' σαν οδηγός, μάζεψε χρήματα, και μετά από 2-3 χρόνια πάρε κάτι πιο εκλεκτό, ότι κι αν είναι τότε.
Ξαρά 1.4 ή Αλμέρα 1.4 χειροκίνητα αμφότερα από μένα. Τα είχα και τα δύο, και είναι πολύ αξιόπιστα, 'μαζεύονται' δε με ψίχουλα.
-
Να προσθέσω ότι αν και αυτοκίνητα εκείνης της εποχής αγοράσαμε πολλά (καλά χρόνια), δεν ξέρω πολλούς που αγόραζαν αυτόματα τότε, οπότε είναι μεγάλος ο κίνδυνος πολλά από αυτά να είναι και εισαγωγής.
-
-
Το μπάτζετ είναι πολύ χαμηλό, η ηλικία και τα χιλιόμετρα των υποψηφίων πολύ μεγάλα, η πιθανότητα να σου βγει ξινό αυξάνεται.
Η πρότασή μου: πάρε με τα ίδια λεφτά ένα ιχ με χειροκίνητο κιβώτιο, είναι μακράν πιο οικονομικά και αξιόπιστα. Μάθε σε αυτό, σιγά το δύσκολο και το κουραστικό στην περιοχή που μένεις, 'ψήσου' σαν οδηγός, μάζεψε χρήματα, και μετά από 2-3 χρόνια πάρε κάτι πιο εκλεκτό, ότι κι αν είναι τότε.
Ξαρά 1.4 ή Αλμέρα 1.4 χειροκίνητα αμφότερα από μένα. Τα είχα και τα δύο, και είναι πολύ αξιόπιστα, 'μαζεύονται' δε με ψίχουλα.
Έχω μόνο για αυτόματο δίπλωμα
-
Γενικά σκέφτομαι σοβαρά να πάρω το 1600αρι κλιό facelift του 2003, το έχω δει από κοντά,μπορώ να πω ότι είναι από τα ελάχιστα που στο μάτι μου άρεσανβ για το μπάτζετ που διαθέτω. Θα ήθελα πραγματικά να βρω κάποιες πληροφορίες για το αυτόματο που διαθέτει για να ξέρω και με πόσα χιλιόμετρα θα το πάρω...εκτός και αν είναι τόσο προβληματικό το κιβώτιο του , αναγκαστικά θα μείνω μακριά.
-
Έχω ψάξει πόσες ώρες συνεχόμενες στο ίντερνετ να μάθω σχετικά με το αυτόματο κιβώτιο του Κλιό και πραγματικά μου κάνει εντύπωση, πληροφορίες με το σταγονόμετρο . Γενικά έχω μπερδευτεί αρκετά γιατί δεν βρίσκω κάτι μεταξύ χατς σουπερμίνι να είναι όμορφο και με καλό αυτόματο .
-
κανα Smart δε σε βολεύει ?
-
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/332975817-hyundai-accent
Το πιο τίμιο αυτοκίνητο!!!
-
@mastoras78 said in Αγορά μεταχειρισμένου αυτόματο:
κανα Smart δε σε βολεύει ?
Δεν μου αρέσει το Σμαρτ καθόλου το μικρό. Το For four το πρώτο μια χαρά είναι πάντως αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι ομαλό και αξιόπιστο το αυτόματο κιβώτιο τους
-
@megane98hp said in Αγορά μεταχειρισμένου αυτόματο:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/332975817-hyundai-accent
Το πιο τίμιο αυτοκίνητο!!!
Ρε φίλε πραγματικά ότι γνωστό ρώτησα μου είπε για αυτό,το yaris και για νταιχάτσιου σέριον αλλά δεν μου αρέσουν. Το σέριον μόνο την παλεύει λίγο με ζαντουλα που το έχω δει σε μαύρο έξω στο δρόμο,τα άλλα 2 δεν Μ αρέσουν και δεν θ πάρω κάτι που στο μάτι με χαλάει
-
Μου αρέσει πολύ το πρώτο Μέγκαν σε κάμπριο κίτρινο είναι πανέμορφο
ξέρει κανείς τι αυτόματο έχει ει ; Βγαίνει σε 1600
-
Καλησπέρα σε ολους. Δεν ανοιγω προς το παρον νεο trend, και θα γραψω εδω την ερωτηση μου.
Βρισκομαι σε αναζητηση αγορας των εξης μοντελων αυτοκινητων:- Focus st line
- Megane gti
- Leon cupra
- golf gti
θα το αγορασω μεταχειρισμενο, το budget δε θελω να το αναφερω, αλλα ειναι επαρκες για ολα οσα ανεφερα κατα ενα βαθμο.
Το σημαντικο κριτηριο επιλογης μου, αποτελει το οτι λογω περιορισμενου χρονου , θελω να αποφευγω οσον το δυνατοτερο τα συνεργεια. Επομενως ποιο απο αυτα τα μοντελα δεν βγαζουν προβληματα και ειναι αξιοπιστα;
Αγορά μεταχειρισμένου αυτόματο