-
Καλησπερα μαγκες ,
εχω ενα AUDI A1 1,2 86 ΑΛΟΓΑ . το αμαξακι δεν πολυτραβαει και σκεφτομαι για ενα προγραμματακι 1ο σταδιο τιποτα το ιδιαιτερο η το υπερβολικο !
τι γνωμη εχετε ? θα χω καποιο θεμα στο μελλον απο μηχανικησ αποψης? με καταλαλωση πωσ παει ? -
Ατμοσφαιρικό μοτέρ δεν έχει αυτό? Αυτό που φορούσε και το polo μέχρι το '17.
Αν είναι ατμοσφαιρικό δεν παίρνει πρόγραμμα. -
οχι το 1,2tfsi ειναι το ιδιο μοτερ με το πολο tsi με τα 105 αλογα !
-
@andya3 said in προγραμματακι στο α1:
Ατμοσφαιρικό μοτέρ δεν έχει αυτό? Αυτό που φορούσε και το polo μέχρι το '17.
Αν είναι ατμοσφαιρικό δεν παίρνει πρόγραμμα.Όχι! Έχει τον 1.2 TSi σε detuned έκδοση και μπορεί να του βάλει πρόγραμμα που θα του δώσει περί τα 130 άλογα με ασφάλεια, εφόσον πάει σε σοβαρό βελτιωτή.
-
Αν είναι ο 1.2 tfsi turbo που έβαζαν και στο Α3, έβγαινε εργοστασιακός στα 120 άλογα, άρα άνετα θα ανεβαίνει μέχρι εκεί.
-
@andya3 said in προγραμματακι στο α1:
Αν είναι ο 1.2 tfsi turbo που έβαζαν και στο Α3, έβγαινε εργοστασιακός στα 120 άλογα, άρα άνετα θα ανεβαίνει μέχρι εκεί.
Ανενημέρωτο σε βρίσκω, καίτοι μέτοχος της Audi...
Ο 1.2 TFSi στο A3 έδινε 105 άλογα και στο A1 86. 120-122 έδινε ο 1.4 TFSi. -
ναι οπωσ και στο πολο με 6αρι σασμαν βγαινει το ιδιο ακριβωσ μοτερ αλλα με 105 αλογα εργοστασιακα λογο αλλησ χαρτογραφησης απο το α1
-
Ενας φίλος μου με Polo 1.2 tfsi (χειροκούνα) το είχε κάνει κάπου 140 άλογα με Revo και ήταν πολύ ευχαριστημένος, όντως το αμάξι ήταν αρκετά γρήγορο, πιο γρήγορο από την 116 μου με τα 136 άλογα. Απο ακιοπιστία δεν ξέρω, 2 χρόνια το κράτησε, δεν του έβγαλε κατι.
-
Και μαμά το polo με τα 105 είναι πολύ γρήγορο.
-
απο θεμα αξιοπιστιας ειναι ενταξει μετο 1ο σταδιο ? καταναλωση ?
-
@gabriel-0 said in προγραμματακι στο α1:
απο θεμα αξιοπιστιας ειναι ενταξει μετο 1ο σταδιο ? καταναλωση ?
Η κατανάλωση θα είναι περίπου η ίδια σε νορμάλ οδήγηση. Μπορεί και λίγο μικρότερη, αν εκμεταλλεύεσαι την επιπλέον ροπή και οδηγείς με λιγότερο γκάζι και ψηλότερες σχέσεις από ότι τώρα. Όταν όμως το πλακώνεις, θα κάψει κάτι παραπάνω, γιατί τα επιπλέον άλογα θέλουν και το σανό τους.
Από αξιοπιστία δεν θα πρέπει να έχεις κάποιο πρόβλημα, υπό δύο προϋποθέσεις: α) ότι ο βελτιωτής είναι σοβαρός και β) ότι η συντήρηση του αυτοκινήτου είναι σωστή μέχρι τώρα και από εδώ και πέρα. -
Συνήθη προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα vag μετά από βελτιώσεις είναι πατινάρισμα του συμπλέκτη, τα φτύνει η τουρμπίνα λόγω αυξημένης ροπής και τσιμπάνε λαδάκι.
Κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι θα σου τύχουν, ούτε ότι δεν θα τύχουν όμως.
Οπότε αν προχωρήσεις πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα και όποιο επιπλέον κόστος επισκευής πιθανόν προκύψει.
Βέβαια θα έχεις ένα νέο αυτοκίνητο, πιο δυνατό, πιο γρήγορο, πιο απολαυστικό στην οδήγηση και σίγουρα θα το χαρείς.Τα ζυγίζεις και αποφασίζεις πως θα προχωρήσεις.
-
Είτε θα το απολάυσει είτε θα το ρημάξει οπότε ότι και να πάρει μετά θα είναι καλύτερο. Win-Win, λεφτά να έχει μόνο..
προγραμματακι στο α1