-
@piliourits said in Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K:
@andya3 said in Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K:
@chrisk6 said in Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K:
@andya3 said in Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K:
@chrisk6 said in Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K:
Δεν είναι καθόλου όπως τα έχεις καταλάβει. Τα έχω ξαναγράψει και βαριέμαι, αλλά επειδή το έφερε η κουβέντα.
Η εγγύηση δεν δείχνει την εμπιστοσύνη ενός κατασκευαστή στο αυτοκίνητό του, είναι θέμα εμπορικής πολιτικής. Και οποιοδήποτε προβλεπόμενο κόστος κατά την περίοδο της εγγύησης, χρεώνεται στην τιμή αγοράς του αυτοκίνητου.
Για παράδειγμα η vw στη Γερμανία με ένα επιπρόσθετο κόστος περίπου 1.000€ κάνει επέκταση εγγύησης έως 5 χρόνια και 150k χιλιόμετρα, πέραν της υποχρεωτικής 2ετούς.Πρωτη φορα ακουω οτι να εχεις μεγαλη εγγυηση δεν σημαινει οτι εμπιστευεσαι κ το προιον σου κ τουμπαλιν.
Επειδη στη Γερμανια τα εχουν δωσει τα αυτοκινητα στην 5ετια (βαρια) δεν σημαινει οτι κ εδω το ιδιο αυτοκινητο που θα το παρει καποιος για 10-15 χρονια δεν θα τον ταραξει στις βλαβες η επρεπε να πληρωσει εξτρα χρηματα για να νιωθει ασφαλης στο θεμα βλαβων για 5-6 χρονια η 150Κ χλμ.
Η ιστορια εχει δειξει τι κ πως κ δεν χρειαζεται παραδειγματα.
Αλιμονο αν ενας αγοραστης δεν κοιτουσε κ την εγγυηση...Δεν προσπαθώ φίλε μου να σε πείσω για κάτι. Πίστεψε όποια πραγματικότητα θέλεις.
Η Toyota πχ στην Αγγλία 3 χρόνια δίνει, δεν υπάρχουν τα 6 της Ελλάδας. Η Toyota εμπιστεύεται λιγότερο τα αυτοκίνητά της στην Αγγλία απ' ότι στην Ελλάδα?
Εχει να κανει με την καθε χωρα ξεχωριστα κ την εκαστοτε οικονομικη κατασταση.
Δηλαδη εδω στην Ελλαδα ειναι μ@λακες στην Toyota που δινουν 6 χρονια/150 η 180Κ (δεν θυμαμαι) κ 11 χρονια στην μπαταρια?
Οπως καθε εταιρια που παιρνει αυτη την αποφαση να ανοιξει το παραθυρο της εγγυησης πιστευεις οτι δεν εχει στατιστικα βλαβων ωστε να προχωρησει σε ενα τετοιο project?YΓ. Προφανως δεν ειναι οτι προσπαθεις να με πεισεις...οπως κ εγω.
Ο καθενας εχει διαμοργωμενη αποψη κ γνωμη.Αν σου έδινε η Toyota στην Ελλάδα ένα κοστολόγιο αντικατάστασης των πανάκριβων εξαρτημάτων που έχει το υβριδικό της σύστημα. Και δεν σου έδινε και μεγάλη εγγύηση, ούτε οι αντιπρόσωποι της Toyota δεν θα τ΄ αγόραζαν!
Αυτό πολύ σωστό, θα συμφωνήσουμε.
Αλλά αφού έχεις εγγύηση, ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ;
(όχι εσένα, τον αγοραστή ΤΟΥΟΤΑ)Ας έδιναν και στα βαγκ 7 χρόνια δωρεάν επισκευή dsg και θα έπαιρνα κι εγώ, γιατί είναι πιο ευρυχωρα, γρήγορα, όμορφα και αρχοντικά απ τα ΤΟΥΟΤΑ.
Αλλά δεν δίνουν!
Και ο λόγος που δεν δίνουν είναι ο ίδιος που δεν βάζουν κιβώτιο σαν το Aisin.
Λέγεται PLANNED OBSOLESCENCE, εκτός απ το ότι είναι φθηνότερο κι ίσως δεν έχουν τη τεχνογνωσία και δεν θέλουν να πληρώσουν την πατέντα.Ή αλλιώς, "φτιάχνουν αμάξια για 5 χρόνια".
Φτιάχνουν αμάξια "απροβλημάτιστα" για 5 χρόνια, θα διορθώσω. Γιατί κανείς δε δίνει 30k για 5 χρόνια, εκτός leasing φυσικά.
Από κει και πέρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του για ότι νομίζει ότι τον συμφέρει περισσότερο να πάρει, ανάλογα με τα λεφτά του και τα γούστα του. Απ' όλα έχει ο μπαξές, σε καταναλωτική κοινωνία ζούμε και θέλουν να μας πάρουν τα λεφτά.Όποιος πάρει π.χ. διπλού συμπλέκτη που στην οδήγηση είναι απολαυστικό, ρισκάρει ένα χιλιάρικο στην 5ετία ας πούμε. Όποιος θέλει πιο ασφαλή λύση το χειροκίνητο είναι μια χαρά. Όποιος θέλει οικονομία στην πόλη, οπλίζεται με κουράγιο και υπομονή και παίρνει τη σκούπα της Toyota.
Δεν μ' αρέσουν οι γενικεύσεις χάλια τα σημερινά αυτοκίνητα χαλάνε κλπ. Προσωπικά βρίσκω τα αυτοκίνητα του σήμερα πολύ ανώτερα από τα προ 20ετίας, κι ας έχουν και μικρότερη διάρκεια ζωής. Παλιά δεν είχανε και τίποτα, ένα τιμόνι και 4 ρόδες, τώρα είναι κινητά εργοστάσια με την τεχνολογία που κουβαλάνε, Ρόμποκοπ!
-
Άντυ, ούτε εγώ λέω πως είναι χρεπια κλπ. όπως μερικοί μερικοί
Αλλά να ξέρουμε τι πληρώνουμε και τι παίρνουμε και τι είναι το καθένα.
Να πεις ότι "εγώ το γουστάρω αυτό πολύ περισσότερο κι ας μ' αφήσει και μερικές φορές κι ας το πληρώσω παραπάνω", το αποδέχομαι και δεν διαφωνώ, εφόσον γίνεται συνειδητά.
Να λέμε όμως ότι "όλα είναι ίδια" και συγκεκριμένα "τα βαγκ είναι το ίδιο αξιοπιστα με τα γιαπωνέζικα" δεν στέκει.Όπως τα γιαπωνέζικα υστερούν συνήθως σε χώρους, πάτημα, ποιότητα ταξιδιού κ.α. έτσι τα βαγκ υστερούν σε αξιοπιστία και κόστος χρήσης.
Κι εγώ τωρα πήρα γαλλικό, πως να το κάνουμε, στην κόμπακτ ασπαστη αίσθηση δεν είναι ούτε Σουζουκι (ούτε κοπανάει όπως το Σουζουκι) ούτε Μάζντα (γι αυτό κοστίζει τα μισά) και αναφέρομαι στα δύο προηγούμενα αμαξια που είχα.
Κι ακόμη όταν πάρω το παλιό Φορντ μας με το τιμόνι, την ανάρτηση και την αίσθηση κιβωτίου, απορώ τι κάνουν όλοι οι υπόλοιποι εδώ και 20 χρόνια...
Ή όταν θυμάμαι τι πλήρωσα και τι πήρα παλιά στη Φιατ, όλοι οι άλλοι μας κλέβουν.
Ομοίως έχουν κάποια πολύ δυνατά σημεία τα βαγκ, η παροιμιώδης αξιοπιστία όμως, δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτά.
-
@fanis75 said in Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K:
@bill_hsd said in Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K:
Συμφωνώ κι επαυξάνω.
Στην BMW F31 μου, του είχα βάλει paddles και είχα περάσει με coding τις ρυθμίσεις σπορ κιβωτίου και ήταν ποίημα...
Μετά έβαλε η BMW στα προσθιοκινητα το 7ρι DCT. Καμία σχέση...Εεε ναι καμία σχέση, μια βλακεία και μισή. Αλλά πιο φτηνό και μειώνει τις εκπομπές CO2 (βέβια της ZF δεν μπαίνει εγκάρσια - σε FWD η BMW βάζεις επίσης Aisin εαν με μετατροπέα).
Και επειδή έχω περάσει από όλα της ZF (4αρι, 5αρι, 6αρι και 8αρι και είχα και 6αρι Aisin) μπορώ να κάνω σύγκριση.
Οδηγώ συχνα το X1 F48 LCI του πατερα μου με το 7ρι DCT και δεν μου αρέσει καθόλου η αίσθηση του κιβωτίου, ειδικά στα σταμάτα - ξεκινά.
Προσωπικά, το βελούδινο flow του eCVT των υβριδικών Toyota δεν το έχω συναντήσει σε άλλο αυτόματο.
Προσοχή, δεν μιλάω για τον θόρυβο ("μουγκρητό" για κάποιους) του κινητήρα σε υψηλές σ.α.λ., που ειναι συνυφασμένος με τον τρόπο συνεργασιας του με τη μετάδοση, αλλά για την "αέρινη" αίσθηση που δίνει το κιβώτιο κατά τη μετάδοση της κίνησης, ανεξαρτήτως συνθηκών και φορτίου. -
Σε ήπιους ρυθμούς και ιδίως σε Πόλη, τα ησιβιτί είναι μανούλες.
-
Honda jazz και καινούριο hyundai kona αν μπορείς να περιμένεις
-
Γι" αυτό τα βγάλανε οι Ιάπωνες τα υβριδικά, για να "σέρνεσαι" στην πόλη. Οι ΜΕΚ και ακόμα χειρότερα τα turbo, δεν κάνουν γι' αυτή τη δουλειά και ακόμα χειρότερα τα diesel.
Όχι μόνο από θέμα κατανάλωσης καυσίμου αλλά και καταπόνησης του μοτέρ. Αν σέρνεις ΜΕΚ στην πόλη για καιρό ξεκινάνε τα παρατράγουδα. Καρβουνίλα στις βαλβίδες, μπεκ, αντλία υψηλής.
Κι εγώ που τα κοροιδεύω τα Toyota, αν ήθελα αυτοκίνητο πόλης ένα yaris θα 'παιρνα, χωρίς δεύτερη σκέψη.
-
Κάποια updates.
Δεν αντιλέγω ότι το corola station είναι αμαξάρα αλλά με μήκος 4.5 βγαίνει off. Λόγω διαστάσεων, το ίδιο και το corolla cross ( συν το ότι είναι 2λιτρο).
CX30 λογικά είναι αμαξάρα αλλά 2λιτρο.
Είδα από κοντά xceed και απορρίφθηκε λόγω μήκους.
Οδήγησα C3 aircross diesel 110ps αυτόματο. Πολύ καλό κιβώτιο αλλά η έκδοση βενζίνης που με ενδιαφέρει δεν έχει ελεύθερη διέλευση στον δακτύλιο οπότε τρώει άκυρο (συν ανοιχτή τιμή).
Το πιο φθηνό είναι το Crossland που με πολλά έξτρα και κλειδή στο χέρι βγαίνει κάτω από 30Κ....αλλά....
Πήγα και είδα από κοντά το Captur και έπαθα πλάκα. Έκδοση Techno, 140 ίππους mild hybrid. Θα μάθω από Δευτέρα αν σε κάποια αυτοκίνητα από μία λίστα που είναι αυτή τη στιγμή σε προπαραγωγή ( αν κατάλαβα καλά αυτά που μου είπε ο πωλητής) μπορούν να μπουν κάτι έξτρα που θέλω. Αν ναι, μάλλον θα μπορεί να μου κλειδώσει και τιμή. Επιτόκιο το χαμηλότερο από αυτούς που ρώτησα, στο 6.9%.
Arona με αρκετά extras βγαίνει γύρω στα 32Κ, με κλειδωμένη τιμή, δώρο τα +2 χρόνια εγγύηση και επιτόκιο 7.9%.
-
Arona με 32k? Δεν ξέρω πως το έφτασες τόσο ψηλά αλλά κάνε ... όπισθεν ολοταχώς. Για το captur επίσης 32 k υπερβολή.
Μιλάμε για πολύ μέτρια αυτοκίνητα, θα βάλουν τη φωτό σου στην αντιπροσωπεία. -
Το δίλιτρο corolla cross έχει τον φόρο πολυτελείας τον 2000 και άνω κυβικών?
-
@czio said in Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K:
Το δίλιτρο corolla cross έχει τον φόρο πολυτελείας τον 2000 και άνω κυβικών?
Ναι,όπως κάθε δίλιτρο.
-
Εγώ βλέπω τις τιμές που γράφεις και η φωνή της λογικής λέει πάρε το φθηνότερο και τα ρέστα για το παιδί.
-
@harisnikolop said in Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K:
Κάποια updates.
Δεν αντιλέγω ότι το corola station είναι αμαξάρα αλλά με μήκος 4.5 βγαίνει off. Λόγω διαστάσεων, το ίδιο και το corolla cross ( συν το ότι είναι 2λιτρο).
CX30 λογικά είναι αμαξάρα αλλά 2λιτρο.
Είδα από κοντά xceed και απορρίφθηκε λόγω μήκους.
Οδήγησα C3 aircross diesel 110ps αυτόματο. Πολύ καλό κιβώτιο αλλά η έκδοση βενζίνης που με ενδιαφέρει δεν έχει ελεύθερη διέλευση στον δακτύλιο οπότε τρώει άκυρο (συν ανοιχτή τιμή).
Το πιο φθηνό είναι το Crossland που με πολλά έξτρα και κλειδή στο χέρι βγαίνει κάτω από 30Κ....αλλά....
Πήγα και είδα από κοντά το Captur και έπαθα πλάκα. Έκδοση Techno, 140 ίππους mild hybrid. Θα μάθω από Δευτέρα αν σε κάποια αυτοκίνητα από μία λίστα που είναι αυτή τη στιγμή σε προπαραγωγή ( αν κατάλαβα καλά αυτά που μου είπε ο πωλητής) μπορούν να μπουν κάτι έξτρα που θέλω. Αν ναι, μάλλον θα μπορεί να μου κλειδώσει και τιμή. Επιτόκιο το χαμηλότερο από αυτούς που ρώτησα, στο 6.9%.
Arona με αρκετά extras βγαίνει γύρω στα 32Κ, με κλειδωμένη τιμή, δώρο τα +2 χρόνια εγγύηση και επιτόκιο 7.9%.
Αφού θέλεις αυτόματο να δεις και τα ντίζελ.
Το αιρκρος και το κροσλαντ δεν βγαίνουν σε ντίζελ, αλλά υπάρχει το 2008 σε αυτόματο ντίζελ στα 28900.Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη επιλογή αυτή την στιγμή σε Β σουβ.
Επίσης στην επόμενη κατηγορία υπάρχουν σχεδόν ετοιμοπαράδοτα 3008 αυτόματα πετρέλαια με 33900.
Με το ντίζελ έχεις διαφορά τιμής από την βενζίνη 4-6 ευρώ ανάλογα με τις ταχύτητες και που κινείσαι και σε αυτές τις δύο εκδόσεις είναι μεγάλο το όφελος.
Ασε που εύκολα θα κάνεις χλμ, όταν καις λίγο το ΣΚ.
-
@harisnikolop said in Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K:
Η χρήση θα είναι 95% εντός της Αθήνας ( δουλέυεω remote αλλά 3 μέρες τον μήνα πάω Μαρούσι), οπότε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ αυτόματο.
Γιατί του προτείνετε diesel του ανθρώπου;
-
Honda jazz, το καλύτερο αυτοκίνητο για την Ελλάδα. Τα κάνει όλα πάρα πολύ καλά έχει όμως μέτριο χώρο αποσκευών. Σε οοοολα τα αλλά καλύτερο από τα υπόλοιπα του b seg.
-
Αν θέλεις ρίξε μια μάτια και στο mini countryman, οικονομία καυσίμου δεν θα έχεις, είναι όμως αυτόματο και με σχετικά κοντινή νομίζω παράδοση. Βέβαια κάποια στιγμή στο επόμενο έτος θα βγει το νέο, νομίζω ηλεκτρικό. Εντός budget με κάποια υπέρβαση για κατι παραπάνω (adaptive κλπ).
-
@jamesd said in Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K:
Η χρήση θα είναι 95% εντός της Αθήνας ( δουλέυεω remote αλλά 3 μέρες τον μήνα πάω Μαρούσι), οπότε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ αυτόματο.
Γιατί του προτείνετε diesel του ανθρώπου;
Γιατί είναι τζάμπα.
Γιατί πας βολτίτσα 350 χλμ με 25 ευρώ συν τα διόδια...
-
@lap said in Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K:
Honda jazz, το καλύτερο αυτοκίνητο για την Ελλάδα. Τα κάνει όλα πάρα πολύ καλά έχει όμως μέτριο χώρο αποσκευών. Σε οοοολα τα αλλά καλύτερο από τα υπόλοιπα του b seg.
Και από τα πιο άσχημα.
Και με αντιπροσωπεία που έχει θέματα... -
https://www.autocar.co.nz/2022-honda-jazz-ehev-luxe-long-term-part-two/
Πάντως ακόμα και για τρία παιδιά (μικρά) μια χαρά είναι.
Βασικά παίζει το ρόλο του κύριου αυτοκινήτου
Έστω με παγκαζιερα στα μεγάλα ταξίδια
Στο ταξίδι καταναλώνει περίπου όσο ένα diesel, ενώ στην πόλη και περιαστικά λιγότερο
4 μέτρα μήκος που παρκάρει παντού, τεράστιοι χώροι δηλαδή πραγματικά τεράστιοι, πλήρης εξοπλισμός ασφαλείας που ούτε λιμουζίνες δεν έχουν, αυτόματο, αθόρυβο στην πόλη, άνεση, αξιοπιστία, μελετημένη πλατφόρμα.
-
-
@lap said in Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K:
https://www.autocar.co.nz/2022-honda-jazz-ehev-luxe-long-term-part-two/
Πάντως ακόμα και για τρία παιδιά (μικρά) μια χαρά είναι.
Βασικά παίζει το ρόλο του κύριου αυτοκινήτου
Έστω με παγκαζιερα στα μεγάλα ταξίδια
Στο ταξίδι καταναλώνει περίπου όσο ένα diesel, ενώ στην πόλη και περιαστικά λιγότερο
4 μέτρα μήκος που παρκάρει παντού, τεράστιοι χώροι δηλαδή πραγματικά τεράστιοι, πλήρης εξοπλισμός ασφαλείας που ούτε λιμουζίνες δεν έχουν, αυτόματο, αθόρυβο στην πόλη, άνεση, αξιοπιστία, μελετημένη πλατφόρμα.
λογικό με τέτοια τιμή.
Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K