-
Καλημερα στην παρεα και καλη χρονια με Υγεια να εχετε. Ειμαι κατοχος ενος Ford Focus 2011 1.600cc. Θελω να κοιταξω να παρω ενα αυτοκινητο κυριως για την πολη με γνωμονα οικονομια καυσιμου αλλα κυριως χωρους γιατι εχω 2 παιδια σχολειο τσαντες ψωνια κλπ.
Τα λεφτα που θελω να δωσω ειναι καπου 2000-2800 μαξ!
Κοιταζω κατα βαση για 1400 και κατω για χαμηλα τελη κυκλοφοριας και οικονομια. Εχω βρει 2 επιλογες και θα ηθελα να μου πειτε την γωμη σας.Το 1 ειναι vw bora 1.4 mod 2001 και το αλλο renault scenic απο το 2000 και μετα μιας και εχει μεγαλους χωρους. Οσους ρωτησα μου λενε κυριως μακρια απο γαλλικα γιατι βγαζουν ζημιες απο την αλλη vw λενε ναι πιο αξιοπιστα.
Εχετε αποψη η καποια αλλη προταση ?Σας ευχαριστω
-
Πόσο λες να καίνε αυτά στην πόλη με το σταμάτα ξεκινά συνέχεια και με μικρές αποστάσεις? Το Bora το θεωρώ τεράστιο και δυσκίνητο για την πόλη, όχι ότι το Scenic είναι πιο μανιτζεβελο. Toyota Yaris Verso 🤮ίσως?
-
Scenic αν θέλεις θα πάρεις από την 3η γενιά...2010 και μετά.
Πολύ ποιοτικό αυτοκίνητο. -
-
Το λογικό είναι να πάρεις ένα μικρότερο 5θυρο, όχι ένα μεγαλύτερο απαρχαιωμένο.
Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό, το Focus δεν είναι το βασικό αυτοκίνητο; Γιατί να πάρεις μεγαλύτερο με μεγαλύτερη κατανάλωση, όγκο (για μεταφορές στην πόλη και παρκάρισμα), μεγαλύτερα έξοδα συντήρησης;
-
Συμφωνω σε οσα λετε. Επειδη το βασικο θα το κινει η γυναικα χρειαζομαι ενα για τις δικες μου δουλειες και να πηγαινω τα παιδια στο σχολειο το πρωι και γενικα να μπορω να μεταφερω κατι ανετα μεσα. Επισης καναμε ταξιδι τωρα στην επαρχια γιορτες πολλα χιλιομετρα σε διαφορα μερη που γυριζαμε και ο καθε ενας ειχε μια βαλιτσα οχι μεγαλη και καταλαβα οτι το ford ειναι οκ γρηγορο καλο ναι μεν ρουφαει βενζινη αλλα αυτο με το πορτ παγκαζ ειναι το κατι αλλο. Η λογος που ειπα για το bora ειναι να μπορω ανετα να φυγω για καποιο πιο μακρινο ταξιδι. Ισως ειναι λαθος οπτικη που το βλεπω αλλα δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο! και επειδη το λεω οτι δεν ειχα σκοπο να αγορασω αλλα χρειαζομαι κατι να μπορω να κανω τις δουλειες μου.
-
΄Το ξέρω ότι είναι άσχημο ( πολύ!), αλλά έχει χώρους, είναι σχετικά μαζεμένο και είναι αξιόπιστο χωρίς ιδιαίτερους αστερίσκους : https://www.car.gr/classifieds/cars/?fs=1&make=153&model=230 , σε Hyundai Matrix , αναφέρομαι.
Όποιο βρείς σε καλύτερη κατάσταση θα σε βολέψει για το ρόλο που το χρειάζεσαι.
-
@arkas75 said in Αγορα 2ου αυτοκινήτου.:
Καλημερα στην παρεα και καλη χρονια με Υγεια να εχετε. Ειμαι κατοχος ενος Ford Focus 2011 1.600cc. Θελω να κοιταξω να παρω ενα αυτοκινητο κυριως για την πολη με γνωμονα οικονομια καυσιμου αλλα κυριως χωρους γιατι εχω 2 παιδια σχολειο τσαντες ψωνια κλπ.
Κοιταζω κατα βαση για 1400 και κατω για χαμηλα τελη κυκλοφοριας και οικονομια. Εχω βρει 2 επιλογες και θα ηθελα να μου πειτε την γωμη σας.Το 1 ειναι vw bora 1.4 mod 2001 και το αλλο renault scenic απο το 2000 και μετα μιας και εχει μεγαλους χωρους. Οσους ρωτησα μου λενε κυριως μακρια απο γαλλικα γιατι βγαζουν ζημιες απο την αλλη vw λενε ναι πιο αξιοπιστα.
και τα γαλλικα ζημιες αλλα οχι περισσοτερες απο τα φαου!
και απο εμενα ενα ματριξ χιουνται, πολυ καλο αυτοκινητο και αχαλαστο αν και δεν ειναι καθολου οικονομικο. -
Συμφωνω σε οσα λετε. Επειδη το βασικο θα το κινει η γυναικα χρειαζομαι ενα για τις δικες μου δουλειες και να πηγαινω τα παιδια στο σχολειο το πρωι και γενικα να μπορω να μεταφερω κατι ανετα μεσα. Επισης καναμε ταξιδι τωρα στην επαρχια γιορτες πολλα χιλιομετρα σε διαφορα μερη που γυριζαμε και ο καθε ενας ειχε μια βαλιτσα οχι μεγαλη και καταλαβα οτι το ford ειναι οκ γρηγορο καλο ναι μεν ρουφαει βενζινη αλλα αυτο με το πορτ παγκαζ ειναι το κατι αλλο. Η λογος που ειπα για το bora ειναι να μπορω ανετα να φυγω για καποιο πιο μακρινο ταξιδι. Ισως ειναι λαθος οπτικη που το βλεπω αλλα δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο! και επειδη το λεω οτι δεν ειχα σκοπο να αγορασω αλλα χρειαζομαι κατι να μπορω να κανω τις δουλειες μου.
Συγνώμη που επεμβαίνω και πάω αλλού την κουβέντα, αλλά επειδή και εμείς με 2 παιδιά, μπορεί να βγάλεις κάποια συμπέρασμα.
Κατ'αρχάς είσαι σε επαρχία; Μικρή πόλη ή Αθήνα/Θεσσαλονίκη;
Δεύτερον, ένα μεγάλο παλιό αυτοκίνητο θα καίει τα κέρατά του στην πόλη, ενώ εσείς ήδη έχετε ένα C αυτοκίνητο, τα κατεξοχήν οικογενειακά δηλαδή, το οποίο είναι και καταλληλότατο για ταξίδια (ΚΑΙ για λόγους ασφαλείας, αφού εκεί θα παίξει περισσότερο ρόλο, από το να τρακάρεις με 25χιλιομετρα προφυλακτήρα στην ακουνητη Κηφισίας).
Μάλλον το προβλημά σου είναι το 1ο σου αυτοκίνητο, και όχι το 2ο.. αφού με λίγα χρήματα παίρνεις ένα οποιοδήποτε παλιό μικρό για να κάνεις στην πόλη ότι θες (βάζεις και 2 καθισματακια πίσω για τα παιδιά, τσάντες σχολικές χωράνε παντού).
Για μεγαλύτερο οικογενειακό σου λείπουν χώροι μάλλον, οπότε εκεί καλό θα ήταν να κοιτάξεις για ένα αντίστοιχο C max, ή να ακολουθήσεις την μόδα των suv..
Το ξέρω ότι σε μπερδεύω τώρα, αλλά να πάρεις το χειρότερο και παλιότερο αυτοκίνητο για ταξίδια, είναι κάπως αντίθετο με την λογική (ασφάλεια ενεργητική και παθητική, κίνδυνος βλαβών μακριά από την βάση σου, κατανάλωση σίγουρα μεγαλύτερη).
-
@dublin Καλημερα. Ειμαι Αθηνα. Μενουμε Καλλιθεα το σχολειο ειναι Πειραια. Ειμαι στον χωρο της πληροφορικης και πολλες φορες εχω εξοπλισμο που πρεπει να εχω μαζι μου. Συμφωνω σε οσα ειπες. Το αυτοκινητο που εχουμε καλυτπει ολα αυτα εκτος ! των χωρων! Βεβαια οταν το πηραμε γεννηθηκε ο γιος μου και στην πορεια ηρθε και η μικρη. Ο λογος που αναφερα τα 2 μοντελα ειναι κυριως το θεμα χωρων και μετα ενα αυτοοκινητο αν γινοταν να ειναι λιγοτερο κοστοβορο απο πλευρας καυσιμου. Ειδα το Bora ναι εχεις δικιο οτι με λιγα λεφτα μπορω να παρω διαφορα υπαρχουτν επιλογες αλλα προσπαθω να δω την καλυτερη μιας και θα μπαινουν τα παιδια μεσα στο σχολειο και πισω γραφειο εγω. Επισης κανουμε 2-3 ταξιδια τον χρονο ορεινη Αχαια και μετα διακοπες καλοκαιρι ειτε Ακρατα η καπου που επιλεξουμε καπου αλλου. Οι χωροι του αυτοκινητου δεν !! με καταλαβαινεις δεν μπορω να βαλω τιποτα περισσοτερο και τωρα εχω και ενα μικρο σκυλακι. Σκεφτηκα οτι ισως με το bora ελυνα το θεμα κυριως οικογενειακο και χωρους για την ημερησια μεταφορα των παιδιων και οταν παραστει αναγκη για ενα ταξιδι οταν ειναι να μεινουν πανω απο 1-2 ημερες. Η τελευταια επιλογη θα ηταν να εδινα το focus και να κοιταζα ενα αλλο με αλλα δεδομενα πια αλλα εκει δεν θα εχω 2 μιας και θελω για την γυναικα! Ετσι εχω βρεθει σε επιλογες που για να ειμαι ειλικρινης εχω μπερδευτει τι θα ηταν καλυτερο!
-
Συμφωνώ με τον Dublin.
Το πρόβλημα σού δεν θα λυθεί με ένα ακόμα πιο παλιό όχημα.
Έτσι όπως περιγράφεις την καθημερινότητα σου κοιτάς για ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης είτε καθαρά υβριδικό ή φυσικού αερίου (αν έχεις πρατήριο στην περιοχή σου) και λύνεις το θέμα σου μια και καλή μίας και η εξοικονόμηση που θα κάνεις στα καύσιμα θα καλύψουν τα έξοδα μίας εκδρομής με το focus edit..... βάλε μπαγαζιερα
-
Εμένα η άποψή μου είναι, αφού υπάρχει μεγάλο αυτοκίνητο, να πας σε κάτι πραγματικά πόλεως. Ένα Panda για παράδειγμα είναι ιδανικό για το budget σου
-
Είναι μεγάλο ρίσκο να φορτωθείς ένα αυτοκίνητο 20ετίας. Αποκλείεται να είναι οικονομικό σε καύσιμο. Και αποκλείεται να είναι αξιόπιστο. Όλο και κάτι θα ζητάει σε τέτοια ηλικία.
Μόνο τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια και service να βάλεις θέλεις 500€ το χρόνο και λίγα λέω.
Αν βάλεις και κάποια στιγμή μέσα στα 2-3 πρώτα χρόνια λάστιχα, δίσκο-πλατώ, καμιά καδένα ή ιμάντα χρονισμού, δίσκους-τακάκια και ότι άλλο μπορεί να βγάλει, ανεβαίνει πολύ το κόστος.
Δηλαδή η αρχική τιμή αγοράς 3k μπορεί να άνετα να φτάσει τα 6k μέσα στην πρώτη 2ετία.
Η λύση είναι προφανώς αυτό που κάνουν οι περισσότερες οικογένειες. Ένα μεγάλο κι ένα μικρό αυτοκίνητο για την πόλη.
Το μεγάλο το έχεις ήδη. Το μικρό ακόμα κι αν είναι παλιό θα είναι φθηνότερο στα κόστη συντήρησης, κυκλοφορίας και τις πιθανές βλάβες. Και ανάλογα με τις ανάγκες εναλλάσσετε με τη γυναίκα τα αυτοκίνητα.
Αν έχεις κάποιο γνωστό που πουλάει παλιό αυτοκίνητο και μπορεί να σε βεβαιώσει για την κατάστασή του, μειώνεις πολύ το ρίσκο και μπορείς να έχεις δύο ισοδύναμα μεγάλα. -
@andya3 καλησπερα και ευχαριστω. Τι θεωρειται μικρο! αναφορικα με κυβικα με χωρους....να το δω αυτο που λες...ισως η προσεγγιση μου ειναι λαθος!
-
@megane98hp said in Αγορα 2ου αυτοκινήτου.:
Εμένα η άποψή μου είναι, αφού υπάρχει μεγάλο αυτοκίνητο, να πας σε κάτι πραγματικά πόλεως. Ένα Panda για παράδειγμα είναι ιδανικό για το budget σου
Ειναι και το μοναδικο που δεν εχω δει! Κανω εναν ελεγχο και σε αυτη την περιπτωση
-
Edw eisai
-
για ονομα!
τρωμε.... -
@gatoz said in Αγορα 2ου αυτοκινήτου.:
για ονομα!
τρωμε....Φαντάσου, και αυτό είναι ελάχιστα πιο όμορφο από το Jogger! Σκέψου τι γίνεται στο άλλο νήμα της Dacia από' κει!
-
@dimmad said in Αγορα 2ου αυτοκινήτου.:
Edw eisai
Δεν είναι κακό. Το έχει φίλος μου σε diesel και είναι πολύ ευχαριστημένος λόγω χώρων.
Πάντως να πούμε ότι το μπάτζετ πρέπει να ανέβει αρκετά.... -
@teo-mak said in Αγορα 2ου αυτοκινήτου.:
@dimmad said in Αγορα 2ου αυτοκινήτου.:
Edw eisai
Δεν είναι κακό. Το έχει φίλος μου σε diesel και είναι πολύ ευχαριστημένος λόγω χώρων.
Πάντως να πούμε ότι το μπάτζετ πρέπει να ανέβει αρκετά....Ta 2 me 3k pou einai h diafora tha ta kaneis aposvesh se 2 me 3 xronia apo katanalwsh ase pou mporei na se volepsei kai na dwseis to sedan
Αγορα 2ου αυτοκινήτου.