-
Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους!
Χαίρομαι που σας γνωρίζω φίλοι μου, διαβάζω μεν καιρό αλλά τώρα ήρθε η ώρα (δυστυχώς μάλλον) να γράψω το δικό μου κατεβατό.
Έχω ένα picanto 1.0L του '10 και εδώ και λίγο καιρό έχει αρχίσει να βγάζει κάποιες φθορές όπως είναι φυσιολογικό. Ναι μεν είναι 12 ετών αυτοκίνητο αλλά έχει 45k χιλιόμετρα, καθώς ήταν του παππού αλλά την τελευταία τριετία το έχω εγώ και του έχω κάνει τα μισά χιλιόμετρα σχεδόν. Με έχει πάει παντού το καλό μου και πλέον θέλει κι αυτό βοήθεια, ανανέωση. Που λέτε, ζήτησε μπουζοκαλωδια πριν 4 μήνες, αμορτισέρ πριν ένα μήνα και τώρα νιώθω μια περίεργη συμπεριφορά. Βάζω μπρος κανονικά το αυτοκίνητο, πάντα περιμένω λίγα λεπτά να ζεσταθεί το αυτοκίνητο, ειδικά τώρα τον χειμώνα. Ευτυχώς έχω υπόγειο πάρκινγκ προς το παρόν και δεν το τρώει η κακοκαιρία συνήθως. Βάζω μπρος και όταν ζεσταθεί, πατάω το κουμπί της γκαραζοπορτας να ανοίξει για να φύγω. Το πρόβλημα ξεκινάει από δω, στις χαμηλες ειδικά στροφές, μέχρι 3k περίπου, όταν πατάω γκάζι και όταν το αφήνω, νιώθω ένα κλωτσημα από το αυτοκίνητο. Προσπαθώ να σκεφτώ να το παρομοιάσω κάπως αλλά με δυσκολεύει. Σαν να έχει λόξιγκα, είτε όπισθεν, είτε κανονικά. Αυτό το έχω παρατηρήσει και γίνεται κυρίως σε εκείνες τις στροφές, ανεξάρτητα από το αν πατάω ή αφήνω γκάζι, δηλαδή αν επιταχύνει ή αν ελαττώνει ταχύτητα. Έχω σκεφτεί όπως είναι φυσιολογικό ζυγοσταθμιση και γενικά τα λάστιχα ποιοτικά πως είναι, όχι μόνο αέρα. Τα λάστιχα τα οποία τα έβαλα το προηγούμενο καλοκαίρι και δεν με άφησαν καθόλου ικανοποιημένο και φοβάμαι μην φουσκαλιασαν και αυτά όπως τα προηγούμενα. Μίλησα με έναν φίλο πριν λίγες μέρες και μου λέει μήπως είναι ρε βάση κινητήρα. Και τα σκέφτομαι όλα και αγχώνομαι γτ δεν ξέρω πότε θα το πάω συνεργείο. Βλέπετε δουλεύω ειδικά αυτό το διάστημα ασταμάτητα κάθε μέρα λόγω γιορτών και δεν έχω προλάβει να πάρω καν τον μηχανικό μου, και έχω κάποια μικρά τρεξίματα με γιατρούς γτ έχω σε 10 μέρες χειρουργείο για ωλενια νευριτιδα και έχω πολλές υποχρεώσεις πάνω από το κεφάλι μου. Αλλά το μικρό μου πρέπει να το προσέχω γιατί με ανησυχεί και θέλω να τρέξω να κλείσω ραντεβού μέσα στην εβδομάδα. Τουλάχιστον έτσι για συζήτηση να γίνεται, να μαθαίνω περισσότερα, ποια είναι η άποψη σας?Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
-
Ανατρίχιασα ελαφρώς, όταν διάβασα πως ζεσταίνεις το αυτοκίνητο σε κλειστό γκαράζ, και μετά ανοίγεις την γκαραζόπορτα.
Αυτό το κόμπιασμα ~3k το κάνει και απλά όταν είσαι σταματημένος;Το κάνει και με όποια ταχύτητα το δοκιμάσεις;
Όταν φρενάρεις ή επιταχύνεις; -
Λογικα πολλαπλασιαστης ή καποιο μπουζι που δεν κανεινσωστη αναφλεξη ειναι. Αλλα πιο πιθανο το πρωτο.
Επισης το αυτοκινητο δε χρειαζεται ζεσταμα για λεπτα, μονο κακο κανεις ετσι και παρατεινεις τη φθορα του κινητηρα αφου αργει πολυ να ζεσταθει σε σχεση με το να το κινουσες.
Χαμηλες στροφες θελει (2-2500) μινο μεχρι να πιασει θερμοκρασια, τιποτ'αλλο. -
Καλησπέρα και πάλι.
Καθυστέρησα να απαντήσω καθώς δεν μπορούσα να γράψω.
Το γκαράζ είναι μεν υπόγειο αλλά έχει στο ταβάνι μεγάλα ανοίγματα από την πυλωτή, ναι μεν δεν τόσο κρύο όσο έξω αλλά περισσότερο από την πολυκατοικία μέσα. Αλλά για να το λέτε για το "ζέσταμα", δίκιο θα έχετε. Ενδιάμεσα αυτών των ημερών, πήγα και μίλησα με τον μηχανικό μου και μου είπε ότι το τιμόνι είναι όντως βαρύ δεξιά και ελαφρύ αριστερά, να το πάω στον αμορτισερά μου. Μου είχε πει για top mount. Το πήγα στον αμορτισερά, μου είπε είναι κομπλέ, δεν έχεις τέτοιο θέμα. Αλλά βρήκαμε ότι στρίβοντας το τιμόνι τέρμα, βαράει αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Μου συνέστησαν να το πάω σε έναν ευθυγραμμισά γτ λένε για κρεμαγιερα. Το πήγα με έναν φίλο που οδηγεί γτ εγώ δεν μπορώ ακόμα προφανώς, να το δει και περιμένω 10 μέρες να με πάρει για ραντεβού γτ λέει έχει δουλειά. Μου είπε πρέπει να την βγάλουμε να δούμε αν είναι θέμα λίπανσης ή θέλει αλλαγή όλη. Έχω βρει και τιμές για καινούργια, γύρω στα 170 της sasic, μηχανική, αλλά το θέμα είναι ότι, όχι μόνο θα είναι ακριβή επισκευή, αλλά δεν έχω ακόμα κλείσει ραντεβού γτ λέει έχει δουλειά. Καλά, το κόστος μου έχει έρθει κατακέφαλα άμα είναι τόσο, δεν ξέρω πως θα βγω οικονομικά. Αλλά μου κάνει εντύπωση που έχει θέμα εκεί από ότι μου λένε. Ψάχνω και μόνος μου να βρω κάποιο συνεργείο αλλά δεν ξέρω ποιος είναι έμπιστος και σωστός...
Kia picanto 2010 τρέμουλο