-
Καλησπέρα, σαν καινούριος ιδιοκτήτης ενός Golf 6 tsi 1.2 (με τα 105 άλογα) θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής.
Όταν το πηρα ήταν σπασμένη η βάση της εισαγωγής με αποτέλεσμα το αμάξι να ξεφύσαγε και να μην πήγαινε σωστά. Επίσης στις 2000 περίπου που έμπαινε το turbo, ακουγοταν σαν να βάζεις κομπρεσέρ αέρα και να φυσάς με την φυσούνα στο κενό. Αλλάχτηκε η βάση κουμπώσαν όλα οκευ και το αμάξι τώρα πάει σφαίρα.
Έχω μόνο μια απορία, στις 2k περίπου, όταν ανοίγει το Τούρμπο δηλαδή με ανοιχτά παράθυρα και δυνατό γκάζι (2α και 3η κυρίως) ένα πολύ ήσυχο φσσσστ, ακούγεται ακόμα. Αυτό είναι το φυσιολογικό του turbo η δεν θα έπρεπε να ακούγεται καθόλου και ακόμα χάνει από κάπου ; (Ο ήχος είναι ελάχιστος καμία σχέση με πριν). Δεν έχω εμπειρία και παρόμοιο αμάξι γι αυτό και ρωτάω.
Ευχαριστώ ! -
Επίσης, ξέχασα να αναφέρω ότι το φυσηγμα (αυτό το χαλαρό φσσσστ που ακούγεται μετά τις 2κ) σταματάει όπου στις 3+ δεν ακούγεται σε όλο το φάσμα.
-
Αν και δε γίνεται διάγνωση από το διαδύκτιο,με κάθε επιφύλαξη, μάλλον όπως το περιγράφεις για το νορμάλ φύσημα του turbo σ'αυτές τις στροφές ακούγεται..
-
Φυσιολογικό φαίνεται αφού σταματάει στις 3k rpm. Αν έχανε αέρα λογικά θα ακουγόταν σε όλο το φάσμα στροφών.
Πρέπει όμως να βρεις ένα ίδιο αυτοκίνητο να συγκρίνεις. Τέτοιες λεπτομέρειες μόνο κάτοχοι μπορούν να τις απαντήσουν. -
Και εγώ μήπως έβρισκα κανέναν ιδιοκτήτη περιμένω.
Βέβαια κάθε γνώμη δεκτή.
Επίσης δεν το κάνει καθόλου στην νεκρά, ενώ πριν με την ζημιά που είχε στην νεκρά έκανε σαν να είχα σκίαστρα ανοιχτού τύπου. -
@v-kokkalisa57 said in Golf 6 TSI ήχος turbo:
Καλησπέρα, σαν καινούριος ιδιοκτήτης ενός Golf 6 tsi 1.2 (με τα 105 άλογα) θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής.
Όταν το πηρα ήταν σπασμένη η βάση της εισαγωγής με αποτέλεσμα το αμάξι να ξεφύσαγε και να μην πήγαινε σωστά. Επίσης στις 2000 περίπου που έμπαινε το turbo, ακουγοταν σαν να βάζεις κομπρεσέρ αέρα και να φυσάς με την φυσούνα στο κενό. Αλλάχτηκε η βάση κουμπώσαν όλα οκευ και το αμάξι τώρα πάει σφαίρα.
Έχω μόνο μια απορία, στις 2k περίπου, όταν ανοίγει το Τούρμπο δηλαδή με ανοιχτά παράθυρα και δυνατό γκάζι (2α και 3η κυρίως) ένα πολύ ήσυχο φσσσστ, ακούγεται ακόμα. Αυτό είναι το φυσιολογικό του turbo η δεν θα έπρεπε να ακούγεται καθόλου και ακόμα χάνει από κάπου ; (Ο ήχος είναι ελάχιστος καμία σχέση με πριν). Δεν έχω εμπειρία και παρόμοιο αμάξι γι αυτό και ρωτάω.
Ευχαριστώ !Αν καταλαβαίνω καλά από την περιγραφή, ναι είναι το κλασικό σφύριγμα που κάνει το τούρμπο, οπότε δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας.
-
Έχω το ίδιο με τον 1.4 tsi 122ps και με ανοιχτό παράθυρο ακούγεται όπως το περιγράφεις σε αυτό το εύρος...
-
Εν τέλη πήγα μια βόλτα από τον μηχανικό μου, το σπουλαρισμα της τουρμπίνας είναι. Εντελώς φυσιολογικό, είναι άριστο το αμάξι.
Πάντως ρε παιδιά το scirocco μου δεν έκανε ποτέ ετσι. Ποιος ξέρει… άλλες τεχνολογίες ίσως. 2 λίτρο και το scirocco.. -
Εν τέλη πήγα μια βόλτα από τον μηχανικό μου, το σπουλαρισμα της τουρμπίνας είναι. Εντελώς φυσιολογικό, είναι άριστο το αμάξι.
Πάντως ρε παιδιά το scirocco μου δεν έκανε ποτέ ετσι. Ποιος ξέρει… άλλες τεχνολογίες ίσως. 2 λίτρο και το scirocco..Ηχομόνωση το scirocco
-
@nickthetrib said in Golf 6 TSI ήχος turbo:
Πάντως ρε παιδιά το scirocco μου δεν έκανε ποτέ ετσι. Ποιος ξέρει… άλλες τεχνολογίες ίσως. 2 λίτρο και το scirocco..Ηχομόνωση το scirocco
Και στο golf τίποτα δεν ακούγεται μέσα. Αυτά που λέμε τώρα είναι με ανοιχτό παράθυρο και π ι τρελή φασαρία στον δρόμο.
-
Το golf vi έχει και πιο προσεγμένο εσωτερικό και ηχομόνωση από το Scirocco που έχει το σαλόνι του eos ουσιαστικά
Golf 6 TSI ήχος turbo