-
Καλησπέρα,
Αγορά πέρσυ ένα μεταχειρισμένο 1000αρι jeep renegade του 18. Μέχρι το καλοκαίρι όταν ήταν καλά, μέχρι που μου άναψε λαμπάκι, και μου ρεταλισε ο κινητήρας, το πήγα στο service και μου είπαν ότι φταίει το καύσιμο. Από τότε του βάζω 98 και τις περισσότερες φορές δεν έχω πρόβλημα, αν και συχνά πυκνά μου ανάβει λαμπάκι και για λίγη ώρα δεν τραβάει ο κινητήρας. Έχω μιλήσει και με άλλου που έχουν renegade, και έχουν κ αυτοί λαμπάκι αλλά το αμάξι πάει κανονικά. Στο service μου είπε ότι αυτό είναι φυσιολογικό, αλλά φαίνεται μόνο εγώ το παθαίνω, έχει κάποιος άλλος παρόμοια εμπειρία? Επίσης πριν λγ καιρό έκανα ένα μεγάλο ταξίδι 600χλμ
Χωρις να έχω λαμπάκι ο κινητήρας άρχισε να τρανταζεται μετά από τις τρεις πρώτες ώρες και δεν έδινε καθόλου γκάζι( πριν πήγαινα από 120-150)
Και κατέληξα να πηγαίνω με το πολύ 80χλμ για περίπου δέκα λεπτά. Μετά απτό δεκάλεπτο, όλα καλά μπορούσα να ξανα δώσω γκάζι και δεν έτρεμε καθόλου. Δεν μου ανάψε ούτε λαμπάκι οπότε δεν μπορώ να το πάω για σέρβις (έκανα το ετήσιο service πριν λγ καιρό και Μ είπε ότι είναι όλα καλά). Έχει έρθει κανείς σε παρόμοια κατάσταση? Γιατί πραγματικά δεν ξέρω τι να κανω -
Τους πολλαπλασιαστες σου τους κοιταξαν ? Καποιος δεν κανει καλη επαφη ισως
-
Μπεκ, καυσίμου, ρυθμιστής πίεσης βενζίνης, μερικά που μου έρχονται στο μυαλό.
-
Το πήγα σήμερα στον μηχανικο, λόγω γιορτών, έβαλε το διαγνωστικό και μου είπε ότι έχει χαλάσει ένα εξάρτημα (ηλεκτροβαλβιδα λαδιού) το οποίο ανοίγει τις βαλβίδες καυσίμου και θέλει αλλαγή. Κάνει 1600ε μου είπε και είναι πολύ πιθανό να το ξανά πάθει. Πιστεύετε πρέπει να το αλλάξω η σε λίγο καιρό θα έχω πάλι τα ίδια? Το αμάξι το πήρα μεταχειρισμένο με 37Κ χλμ, θέλω να πω ότι αυτό το εξάρτημα δεν άντεξε και πάρα πολύ..
-
Μου είχε συμβεί σε νοικιάρικο, να μπαίνει σε safe mode. Το πήραν πίσω και μου έδωσαν άλλο. Το κυκλοφορείς μέσα στην πόλη; Γιατί μόλις το έβγαλα στο περιφερειακό και το "ξεκάπνισα" σταμάτησε να το κάνει.
-
Κυρίως μέσα στην πολη, σε κίνηση και το πολύ 2-3 την εβδομάδα και περίπου ανά τρεις μήνες κάνω ένα ταξίδι 500+ χλμ.
-
Η «ηλεκτροβαλβιδα λαδιού» μάλλον το σύστημα του Multiair είναι.
Τράνταγμα κινητηρα κατά το ταξίδι