-
Καλησπέρα σας.
Πριν λίγες μέρες είχα ένα μικρό τρακάρισμα που έφταιγε ο άλλος.
Για να μην τα πολυλογώ, υποτίθεται πως την ζημιά μου θα την καλύψει η ασφάλεια του.
Στο συνεργείο που θα μου το φτιάξουν μου έδωσαν ένα συμφωνητικό να υπογράψω, λέγεται "Συμφωνητικό Εκχώρισης Απαίτησης".
Επειδή με μπερδεύει έτσι όπως είναι γραμμένο, γνωρίζει κάποιος τι ακριβώς σημαίνει και αν είναι ασφαλές να το υπογράψω; Είναι η τυπική διαδικασία που ακολουθείται συνήθως;
Επίσης στο συνεργείο συμπλήρωσαν στο χαρτί μόνο μερικά από τα κενά, τα δικά μου στοιχεία (Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση, ΑΦΜ, ΔΟΥ, Αριθμό Κυκλοφορίας) και τίποτα από τα στοιχεία του άλλου.
Δεν είναι περίεργο αυτό;
Δεν θα πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένο για να ξέρω τι υπογράφω;Μου είπαν πως χρειάζεται και γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ.
Δεν ξανακούσει κάτι παρόμοιο και με έβαλε σε καχυποψία.Επισυνάπτω το χαρτί.
Ο Εκχωρητής είμαι εγώ δηλαδή και το συνεργείο ο Εκδοχέας, όπου και έχουν βάλει την σφραγίδα τους.
Παρακαλώ στην βοήθεια σας!
Ευχαριστώ πολύ.
-
Γιατι δεν διαλεγεις εσυ το συνεργειο που θα φτιαξεις το αμαξι σου και σου υποδεικνύει η αλλη πλευρα πού να το πας ??
Και 2ον, αν υπογραψεις και δεν στο φτιαξουν καλα, τι γινεται? Αυτοι θα εχουν παρει το χρημα κι εσυ τον π...λο
-
Ο ασφαλιστης μου είπε να πάω εκεί επειδή είναι συνεργαζομενο και το γνωρίζω και εγώ το συνεργείο, υποτίθεται πως είναι αξιόπιστο.
Το χαρτί μου είπαν να τους το παραδώσω όταν πάρω το αυτοκίνητο φτιαγμένο.
Γνωρίζεις κάτι για αυτό το συμφωνητικό;
Είναι ύποπτο; -
@greyhound said in Τρακάρισμα - Συμφωνητικό Εκχώρισης Απαίτησης από το συνεργείο - τι ακριβώς είναι;:
Ο ασφαλιστης μου είπε να πάω εκεί επειδή είναι συνεργαζομενο και το γνωρίζω και εγώ το συνεργείο, υποτίθεται πως είναι αξιόπιστο.
Το χαρτί μου είπαν να τους το παραδώσω όταν πάρω το αυτοκίνητο φτιαγμένο.
Γνωρίζεις κάτι για αυτό το συμφωνητικό;
Είναι ύποπτο;Για το συμφωνητικο , θα σε γελασω. Μπερδεμενα τα λεει .
Αλλά απο την στιγμη που θα το υπογραψεις στην παραλαβη του αμαξιου , αυτο ειναι θετικο
Ολα αυτα για να μην πληρωσεις εσυ το συνεργειο και παρεις μετα τα χρηματα απο την ασφαλεια. Θα τα δωσει η ασφαλεια απευθειας στο συνεργειο -
Δεν είναι κάτι ύποπτο, στην ουσία σε διευκολύνει.
Σου φτιάχνει το συνεργείο το αυτοκίνητο και μετά τους δίνεις το δικαίωμα να διεκδικήσουν τα χρήματα που κόστισε η ζημιά. Και το συνεργείο κερδισμένο είναι κι ας τα πάρει με λίγη καθυστέρηση γιατί αφού δε πληρώνεις εσύ φουσκώνει λίγο τον λογαριασμό. -
Ναι για αυτό, απλώς δεν μου έχει τύχει άλλη φορά και με μπέρδεψε λίγο ο νομικός τρόπος που είναι γραμμένο.
-
Άκου πως πάει στη χώρα μας.
Το λογικό:
Το πας σε κάποιον, το φτιάχνει, τον πληρώνεις Χe, πας το τιμολόγιο/α στην ασφαλιστική και σε αποζημιώνει.Το ελληνικό/λαμογίστικο:
Το πας σε κάποιον, υπογράφεις το παραπάνω, το φτιάχνει, δεν πολυγνωρίζεις τι/πως/γιατί, φεύγεις, το κοστολογούν με τον έταιρο πραγματογνώμονο-λαμόγιο Χ*2 e και μοιράζουν το κέρδος.Και έτσι έζησες εσύ καλά και αυτοί πολύ πολύ καλύτερα.
-
@xenos said in Τρακάρισμα - Συμφωνητικό Εκχώρισης Απαίτησης από το συνεργείο - τι ακριβώς είναι;:
Άκου πως πάει στη χώρα μας.
Το λογικό:
Το πας σε κάποιον, το φτιάχνει, τον πληρώνεις Χe, πας το τιμολόγιο/α στην ασφαλιστική και σε αποζημιώνει.Το ελληνικό/λαμογίστικο:
Το πας σε κάποιον, υπογράφεις το παραπάνω, το φτιάχνει, δεν πολυγνωρίζεις τι/πως/γιατί, φεύγεις, το κοστολογούν με τον έταιρο πραγματογνώμονο-λαμόγιο Χ*2 e και μοιράζουν το κέρδος.Και έτσι έζησες εσύ καλά και αυτοί πολύ πολύ καλύτερα.
Συμφωνω!
Και μαλιστα παιζουν κυκλωματα απο ασφαλιστικές που σε στέλνουν με το ζόρι σε συγκεκριμένα συνεργεία κλπΓενικα ο χωρος του αυτοκινήτου στην Ελλάδα ειναι να μην μπλέξεις!
-
Αν τσέκαρε η εφορία ποτέ τα μαστόρια μόνο: τι έσοδα δήλωσαν τα τελευταία 30 χρόνια και τι περιουσία έχουν, πάει.... Είχαμε γίνει μονακό!
-
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Κάποια λαμογιά με την ασφαλιστική μυρίστηκα και εγώ αλλά είπα να ρωτήσω.
-
Επειδή οι περισσότεροι ΔΕΝ έχουμε χρήματα να πληρώσουμε το συνεργείο και μετά να περιμένουμε την ασφαλιστική να τα πληρώσει (και να αρχίσει τα παζάρια για να μην πληρώσει) το σύστημα δουλεύει. Παίρνεις το αυτοκίνητο φτιαγμένο, και ασχολείται άλλος με το παζάρι (και με δικά του λεφτά).
Το πιο ζόρικο είναι να σου ζητάνε υπεύθυνη δήλωση ότι θα τους πληρώσεις εσύ αν η ασφαλιστική δεν πληρώσει. Δεν είναι και τόσο ασυνήθιστο αν πρέπει να περιμένουν πληρωμή από μια ασφαλιστική της κακιάς ώρας (που έχει γεμίσει ο τόπος).
-
Σωστά...
Οπότε οι περισσότεροι γνωρίζετε αυτό το χαρτί, αυτό ήθελα να μάθω.
Θα είχα περιέργεια να δω τι στοιχεία θα βάλουν στα πεδία του ανθρώπου που με τράκαρε γιατί όπως βλέπετε είναι κενά, αλλά μάλλον δεν θα μάθω ποτέ, και εκεί λογικά είναι που κρύβεται η απατεωνιά.
-
@greyhound said in Τρακάρισμα - Συμφωνητικό Εκχώρισης Απαίτησης από το συνεργείο - τι ακριβώς είναι;:
Σωστά...
Θα είχα περιέργεια να δω τι στοιχεία θα βάλουν στα πεδία του ανθρώπου που με τράκαρε γιατί όπως βλέπετε είναι κενά, αλλά μάλλον δεν θα μάθω ποτέ, και εκεί λογικά είναι που κρύβεται η απατεωνιά.
Το χειρότερο, πάντως, σενάριο είναι στα κενά πεδία του υπαιτίου να μπουν στοιχεία οχήματος που ουδέποτε ενεπλάκη σε τροχαίο (aka εικονικό τροχαίο) ή να φουσκώθει το πραγματικό τροχαίο και εν άγνοια σου να γίνεις συμμέτοχος απάτης.
Δυστυχώς, η ευκολία της διαδικασίας έχει ως τίμημα τις θολές λεπτομερειες... -
Δεν έχεις τα στοιχεία του αυτοκινήτου με το οποίο τράκαρες; Δεν τα έχει καταγράψει και η ασφαλιστική σου στη δήλωση;
-
@n-k-9 said in Τρακάρισμα - Συμφωνητικό Εκχώρισης Απαίτησης από το συνεργείο - τι ακριβώς είναι;:
Σωστά...
Το χειρότερο, πάντως, σενάριο είναι στα κενά πεδία του υπαιτίου να μπουν στοιχεία οχήματος που ουδέποτε ενεπλάκη σε τροχαίο (aka εικονικό τροχαίο) ή να φουσκώθει το πραγματικό τροχαίο και εν άγνοια σου να γίνεις συμμέτοχος απάτης.
Δυστυχώς, η ευκολία της διαδικασίας έχει ως τίμημα τις θολές λεπτομερειες...Τι λέτε ρε παιδιά... Θα πάρει το χαρτί η ασφαλιστική και θα δει ότι έχουν δηλωθεί άλλα στοιχεία από αυτόν που σε χτύπησε και έχει κάνει αποδοχή ευθύνης. Δεν είναι και ξέφραγο αμπέλι.
Τρακάρισμα - Συμφωνητικό Εκχώρισης Απαίτησης από το συνεργείο - τι ακριβώς είναι;