-
Μιας και είμαι άσχετος... Θέλω να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από ιδιώτη. Επειδή δεν έχω ακόμα το τελικό ποσό, μου είπε αν θέλω να δώσω μια προκαταβολή υπογράφοντας αυτός μια υπεύθυνη δήλωση ότι την έλαβε, να κρατήσει το αυτοκίνητο για εμένα, και να του δώσω τα υπόλοιπα π.χ σε ένα μήνα κατά την μεταβίβαση. Είναι ασφαλής αυτή η διαδικασία; Μπορεί να με κλέψει; Διαφορετικά περιμένω να μαζέψω και τα υπόλοιπα και τα δίνω όλα μαζί με τη μία. Δώστε μου τα φώτα σας.
-
Αν η προκαταβολή είναι 100-200 € και ο άνθρωπος φαίνεται αξιόπιστος, θα έλεγα να τα δώσεις για να γίνει η κράτηση.
Αν όχι, περίμενε να μαζέψεις το συνολικό ποσό...
-
@dante-0 said in Προκαταβολή για αγορά μεταχειρισμένου.:
Μιας και είμαι άσχετος... Θέλω να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από ιδιώτη. Επειδή δεν έχω ακόμα το τελικό ποσό, μου είπε αν θέλω να δώσω μια προκαταβολή υπογράφοντας αυτός μια υπεύθυνη δήλωση ότι την έλαβε, να κρατήσει το αυτοκίνητο για εμένα, και να του δώσω τα υπόλοιπα π.χ σε ένα μήνα κατά την μεταβίβαση. Είναι ασφαλής αυτή η διαδικασία; Μπορεί να με κλέψει; Διαφορετικά περιμένω να μαζέψω και τα υπόλοιπα και τα δίνω όλα μαζί με τη μία. Δώστε μου τα φώτα σας.
Ναι, μπορεί να στα "φάει" και να κλαίς.
-
Δεν είναι λογικό.
Αν του δώσεις μικρή και δεν το πάρεις, αυτός μπορεί να χάσει πελάτη.
Αν του δώσεις μεγάλη και το κρατήσει εκείνος, μπορεί να στα φάει, ή να χαλάσει, ή να το τρακάρει.Μαζεύεις και το παίρνεις.
Αλλιώς αν δέχεται κάποια γραμμάτια, του δίνεις τα υπόλοιπα και τα γραμμάτια και πάλι το παίρνεις.
-
Να τα δώσει. Να κινείται το χρήμα...
Προκαταβολή για αγορά μεταχειρισμένου.