-
Καλησπέρα φίλοι/ες!
Θέλω να κάνω μία ερώτηση, αν μπορεί κάποιος να μου λύσει αυτό το θέμα.
Στον χώρο πίσω απο την πολυκατοικία έχουμε ο καθένας τα δικά του πάρκινγκ (ανοιχτά θα μπορούσες να τα πεις, απλώς με ένα σκεπαστρο). Τέλος πάντων, εχω έναν "παράξενο" δίπλα απο το πάρκινγκ που το βάζει τόσο κολλητά στο δικό μας αυτοκίνητο που δε χωράει ούτε η πόρτα να ανοίξει... επίσης δεν έχουμε ούτε γραμμές κάτω διαχωριστικες για πάρκινγκ... Το ερώτημα είναι (αν υπήρχε διαχωριστική γραμμή) ΣΤΑ ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΣΤΆ απο την πλευρά της "γραμμής μου", μπορώ να βάλω κάτι, (μια αποθήκη Κήπου, μια εργαλειοθήκη), κάτι που να μη το χτίσω αλλά τουλάχιστον να εχω το νόμιμο στην απόσταση μεταξύ μας.??
Ευχαριστώ πολύ!!![alt text (https://ibb.co/QFMWk36)
-
Αν δεν αναφέρονται στην σύσταση, ή και στην άδεια, τότε είναι αυθαίρετα και πλέον ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, μέχρι να συμφωνήσετε όλοι και να τα ορίσετε με κάποιο επίσημο τρόπο.
-
Δεν είναι ούτε κοινόχρηστο, ούτε αυθαίρετο, είναι κανονικά στο συμβόλαιο μου με τα τετραγωνικά του και το σημείο του. Απλά αν υπήρχαν οο γραμμές.. μπορώ να τοποθετήσω κάτι ή να βάλω το αυτοκίνητο απο την γραμμή ή πρέπει κάμποσα εκατοστά προς το δικό μου πάρκινγκ??
-
@ioannis898989 said in Πάρκινγκ - Πολεοδομία:
Δεν είναι ούτε κοινόχρηστο, ούτε αυθαίρετο, είναι κανονικά στο συμβόλαιο μου με τα τετραγωνικά του και το σημείο του. Απλά αν υπήρχαν οο γραμμές.. μπορώ να τοποθετήσω κάτι ή να βάλω το αυτοκίνητο απο την γραμμή ή πρέπει κάμποσα εκατοστά προς το δικό μου πάρκινγκ??
Μάλλον είναι κοινόχρηστο με αποκλειστική χρήση στο συμβόλαιο. Δεν μπορεί σε αυλή ή πιλοτη να είναι οριζόντια ιδιοκτησία.
Αν ειναι ετσι μονο αν τα βρείτε μεταξύ σας.
-
Ούτε αυλή είναι, ούτε πιλωτη! Το πίσω οικόπεδο όταν έφτιαχναν την πολυκατοικία, το έκαναν απλώς με πάρκινγκ, ο καθένας με τα τετραγωνικά του, απλώς δεν τα έχτισαν... Είναι κάθετα πάρκινγκ, ο καθένας το δικό του.
-
Ούτε αυλή είναι, ούτε πιλωτη! Το πίσω οικόπεδο όταν έφτιαχναν την πολυκατοικία, το έκαναν απλώς με πάρκινγκ, ο καθένας με τα τετραγωνικά του, απλώς δεν τα έχτισαν... Είναι κάθετα πάρκινγκ, ο καθένας το δικό του.
Πες μας πως το γράφει στο συμβόλαιο σου.
-
Δεν βρίσκω τα χαρτιά αυτή την ώρα! Αν θυμάμαι καλά, κατα 99%,ως πάρκινγκ είναι δηλωμένα, χωρις υποσημείωση πιλοτης κτλ!
-
Δεν βρίσκω τα χαρτιά αυτή την ώρα! Αν θυμάμαι καλά, κατα 99%,ως πάρκινγκ είναι δηλωμένα, χωρις υποσημείωση πιλοτης κτλ!
Απλά συνήθως λέει "στο διαμέρισμα B1 ανοίκει η αποκλειστική χρήση της θέσης parking P4 x τμ κτλ.
Αν είναι έτσι δεν μιλάμε για ιδιοκτησία και νομικά νομίζω δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.
Εννοώ αν στραβώσετε και δεν τα βρείτε, θα κάνει ο καθένας οτι να ναι.
-
Συνήθως οριζόντιες ιδιοκτησίες είναι τα κλειστά/στεγασμένα πάρκινγκ.
Παρόλα αυτά για σιγουριά πρέπει κάποιος να δει τι αναφέρει το συμβόλαιο.
Ότι και να είναι όμως, λογικά θα αναφέρονται τα τετραγωνικά. Οπότε μαζεύεστε και συμφωνείτε να τραβήξετε γραμμές μέσα σε λογικά πλαίσια που θα καλύπτουν τα τετραγωνικά του καθενός.
Από εκεί και πέρα δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι σε νόμο ή κανονισμό που να ορίζει σε τι θέση θα παρκάρει κανείς, μέσα στα όρια του δικού του πάρκινγκ.Εγώ έχω έναν βλαμμένο καραγκιόζη δίπλα μου, που πάει και το κολλάει στα όρια της μεταξύ μας γραμμής.
Και το κάνει επίτηδες γιατί είναι αυτός ο ένας που έχει συνήθως η κάθε πολυκατοικία ο οποίος θέλει να κάνει τη ζωή δύσκολη σε όλους τους όλους σε κάθε τομέα και με κάθε τρόπο που θα βρει, γιατί απλά δεν μπορεί να συνυπάρξει ούτε με τα ίδια του τα ρούχα.
Βέβαια επειδή το πλάτος των πάρκινγκ είναι τρία μέτρα, μου κλάνει μια μάντρα, αλλά αυτός στο μυαλό του νομίζει ότι κάτι κάνει. -
Ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο! Να στε καλα!! Με βοηθήσατε αρκετά
-
ναι.. κατάλαβα!! απ ότι ρώτησα και σε άλλους, μηχανικους, μου λένε βάζεις οτι θες απο τη γραμμή σου χωρίς απόσταση, όσο βαρυ και να είναι αρκεί να φαίνεται οτι μετακινείτε μόνο και να μην είναι στεγασμένο!
-
Τι τραβας κι εσύ... χαχαχαχα!
Εγω θελω να βάλω μια αποθήκη κήπου αυτές που τις συναρμολογεις των 500 ευρώ κι ας μη βάλω το στεγαστρο, μόνο και μόνο να μπαίνει το αμάξι μου, έτσι κι αλλιώς έχει σκληρό μουσαμά το πάρκινγκ απο πάνω απο την αρχή με την αγορά.. κι αν μπορεί μετά ας παρκάρει και νταλίκα αμ χωράει! -
ρε τι τραβάτε και εσείς με τα Parking ... Καμιά ζαρντινιέρα δεν μπορείς να βάλεις? Να "χωρίσεις" τα δύο parking και αν δεν πιάσει μπορείς να του κλωτσάς το κεφάλι στην ζαρντινιέρα ... το έχουμε ξαναδεί το έργο
-
χααχαχαχαχαχααχαχχαχαχαχα!! ψήνομαι
Πάρκινγκ - Πολεοδομία