-
Παρακαλω μια βοηθεια ! Εχω παραγγειλει καινουριο αυτοκινητο κ μ ζητουν να το εξοφλησω για να το παραλαβω χωρις να μ δινουν αριθμο πλαισιου, ουτε αριθμο παραγγελιας ουτε τιποτα. Ειναι σωστη αυτη η πρακτικη?
-
Το αυτοκίνητο που βρίσκεται;
Έχει έρθει στην έκθεση του αντιπρόσωπου ή όχι;Όπως και να έχει, νομίζω ότι η εξόφληση γίνεται κατά την παραλαβή και όχι νωρίτερα.
-
@panos-2 said in Παραγγελια νεου αυτοκινητου:
Παρακαλω μια βοηθεια ! Εχω παραγγειλει καινουριο αυτοκινητο κ μ ζητουν να το εξοφλησω για να το παραλαβω χωρις να μ δινουν αριθμο πλαισιου, ουτε αριθμο παραγγελιας ουτε τιποτα. Ειναι σωστη αυτη η πρακτικη?
Όχι δεν είναι.
Προφανώς χρειάζονται μετρητά και προσπαθούν να σε τουμπάρουν...
Αν το αυτοκίνητο είναι στο τελωνείο θα σου δώσουν τα στοιχεία του και τότε μπορείς να το εξοφλήσεις. Και να σημειώσεις στη μεταφορά χρημάτων πως γίνεται για το υπ' αρ. τάδε αυτοκίνητο. -
Σωστή λάθος, το θέμα είναι τι έχεις συννεοηθεί με τον πωλητή.
Πολλοί το κάνουν σήμερα, συνήθως όταν το αμάξι είναι ή φτάνει τελωνείο.Εγώ πάντως ζήτησα και πήρα αριθμό πλαισίου... ναι μου κακοφάνηκε και εμένα. Και με γραπτή δέσμευση για τον χρόνο παράδοσης.
-
μου το ειχαν ζητησει κι εμενα καποτε
η απαντηση μου ειναι οτι προφανως δεν ρισκαρω να προεξοφλησω ενα αυτοκινητο
για εμενα ειναι λαθος - πες οτι κατι γινεται (ειδικα με την ρευστοτητα σημερα) γιατι να εισαι κρεμασμενος?"πιεσε" τους ομορφα και απλα
κυριοι εχω τα χρηματα αυτα και θελω να σας τα δωσω
μπορειτε να με εξυπηρετησετε και να σας δωσω ενα καπαρο και να σας εξοφλησω μολις ερθει το αυτοκινητο και μου το δειξετε στις εγκαταστασεις σας?υπαρχουν κι αλλοι εμποροι
-
Το κάνανε και απ' ότι λες το συνεχίζουν.
Λάθος είναι αλλά, δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις πολλά πλην του αριθμού πλαισίου. -
@katafractos17 said in Παραγγελια νεου αυτοκινητου:
Το αυτοκίνητο που βρίσκεται;
Έχει έρθει στην έκθεση του αντιπρόσωπου ή όχι;Όπως και να έχει, νομίζω ότι η εξόφληση γίνεται κατά την παραλαβή και όχι νωρίτερα.
Το αυτοκινητο μ ειπαν ειναι τελωνειο κ για να εκτελωνιστει στο ονομα μ, πρεπει να το εξοφλησω πληρως. Τους ζητησα αριθμο παραγγελια κ πλαισιου κ αριθμο πλαισιου λρνε δεν γνωριζουν !!!! Ημερομηνια παραγωγης δν μ δθνουν. Κ μονο αριθμο παραγγελιας κ αυτο τηλεφωινκα πουθενά γραπτα
-
Σκεφτομαι να ακυρωσω την παραγγελια επειδη δεν ειναι καθολου διαφανεις οι διαδικασιες τους. Χωρις αριθμο πλαισιου ποιο ακριβως αυτοκινητο καλουμαι να πληρωσω? Υπαρχει περιπτωση να μ φανε την προκαταβολη αν ακυρωσω?
@tutuyo said in Παραγγελια νεου αυτοκινητου:
για εμενα ειναι λαθος - πες οτι κατι γινεται (ειδικα με την ρευστοτητα σημερα) γιατι να εισαι κρεμασμενος?"πιεσε" τους ομορφα και απλα
μπορειτε να με εξυπηρετησετε και να σας δωσω ενα καπαρο και να σας εξοφλησω μολις ερθει το αυτοκινητο και μου το δειξετε στις εγκαταστασεις σας?υπαρχουν κι αλλοι εμποροι
Αλλωστε αν πληρωσω ενα αυτοκινητο χωρις αριθμο πλαισιου γτ να μη μ δωσουν ενα π εχουν 3 μηνες ηδη στην εκθεση ως εκθεμα?
-
@tutuyo said in Παραγγελια νεου αυτοκινητου:
Αν ακυρωσω, τι γινεται με την προκαταβολη?
Υπαρχει περιπτωση να την χασω? -
Αναλόγως αντιπροσωπείας, ναι παίζει να χάσεις την προκαταβολή (ή να σου κάνουν μανούρα).
-
Δεν γίνεται να είναι τελωνείο και να μην ξέρουν ποιο αμάξι θα εκτελωνισουν.
Και εγώ το εξοφλησα το αμάξι όταν ήταν τελωνείο, είχα όμως τα στοιχεία του.
Δείχνουμε καλή πίστη ως ένα σημείο.
Ούτε υπερβολική καχυποψία χρειάζεται, αλλά να υπάρχει και μια ελάχιστη νομική κάλυψη, δηλαδή να έχεις τα στοιχεία του αυτοκινήτου.Οι καιροί είναι δύσκολοι για να ακυρώσεις, θα περιμένεις πολύ πολύ καιρό για το επόμενο. Δεν αποκλείεται να θέλουν να το πασάρουν αλλού και σε πιέζουν.
Την προκαταβολή αν πας με δικηγόρο δεν θα τη χάσεις, αλλά θα ταλαιπωρηθείς.Το καλύτερο να κάνεις μια βόλτα αυτοπροσώπως από κει με ήρεμη διάθεση και να βρεις κάποιον ικανό να συνεννοηθείτε, να σου δείξει δελτία παραγγελίας και αριθμό πλαισίου, να τους πληρώσεις και να πάρεις το αμάξι.
Εκτός αν θες να το πιάσεις στα χέρια σου πριν δώσεις χρήματα, ίσως όμως βρεθείτε σε αδιέξοδο. -
@piliourits said in Παραγγελια νεου αυτοκινητου:
Ούτε υπερβολική καχυποψία χρειάζεται, αλλά να υπάρχει και μια ελάχιστη νομική κάλυψη, δηλαδή να έχεις τα στοιχεία του αυτοκινήτου.Οι καιροί είναι δύσκολοι για να ακυρώσεις, θα περιμένεις πολύ πολύ καιρό για το επόμενο. Δεν αποκλείεται να θέλουν να το πασάρουν αλλού και σε πιέζουν.
Την προκαταβολή αν πας με δικηγόρο δεν θα τη χάσεις, αλλά θα ταλαιπωρηθείς.Το καλύτερο να κάνεις μια βόλτα αυτοπροσώπως από κει με ήρεμη διάθεση και να βρεις κάποιον ικανό να συνεννοηθείτε, να σου δείξει δελτία παραγγελίας και αριθμό πλαισίου, να τους πληρώσεις και να πάρεις το αμάξι.
Εκτός αν θες να το πιάσεις στα χέρια σου πριν δώσεις χρήματα, ίσως όμως βρεθείτε σε αδιέξοδο.Αρα ειτε το αμαξι δν ειναι στο τελωνειο κ για αυτο δν γνωριζουν τον αριθμο πλαισιου
@piliourits said in Παραγγελια νεου αυτοκινητου:
Εκτός αν θες να το πιάσεις στα χέρια σου πριν δώσεις χρήματα, ίσως όμως βρεθείτε σε αδιέξοδο.Αρα το αμαξι δν ειναι στο τελωνειο γι αυτο δν γνωριζουν αριθμο πλαισιου κ απλα οροσπαθουν να με κανουν να πληρωσω το αυτοκινητο κανα τριμηνο πριν ερθει. Σημειωτεον στο χαρτι της παραγγελια π ειχα επι ενα χρονο δν υπαρχει κωδικος παραγγελια ενω επρεπε να σημειωθει τη στιγμη π μπηκε υποτιθεται η παραγγελια
-
Δν ξερω πραγματικα τι να σκεφτω. Ενω υποτιθεται επρεπε ο πελατης να νιωθει εξασφαλιση κ να ειναι μια ωραια εμπειρια, με εχει φαει η αγωνια αν θα παρω το αμαξι π παρηγγειλα (ή καποιο αλλο, αφου αν ακολουθησω τον τροπο τους ειμαι εκθετος πληρως) ή αν θα γινει καποια στραβη με τα χρηματα. Να εξοφλησω πληρως αυτοκινητο χωρις να το εχω δει κ χωρις να μ δινουν αριθμο πλαισιου το θεωρω αδιανοητο. Εν τω μεταξυ καλω στην εισαγωγικη (hellas) δινω τον αριθμο παραγγελιας π με τα πολλα μ εδωσαν για επαληθευση, μ λενε θα το κοιταξουμε να σας δωσουμε καποια στοιχεια εντος της ημερας κ ακομα περιμενω (2η μερα)
-
Εφόσον έχεις παραγγείλει από επίσημη αντιπροσωπεία, πιστεύω τσάμπα ανησυχείς. Ίσως βαριούνται να ασχοληθούν. Πήγαινε από εκεί και συννενοησου ήρεμα και ωραία.
Παραγγελια νεου αυτοκινητου