-
Καλησπέρα στην ομάδα το αμάξι έχει 207000 χιλιάδες χλμ έχω βάλει 10w40 λάδι και καεί λάδι κοντά στο 1 λίτρο κάθε 3000 χιλιάδες. Εάν βάλω 10w60 λάδι θα είναι καλύτερα; Καταλαβαίνω ότι η επισκευή είναι μονόδρομος αλλά να που είναι δύσκολα τα πράγματα. Τι πρόβλημα θα δημιουργήσω με το 10w60?
-
@giannakis95 said in Opel vectra c z18 xe:
Καλησπέρα στην ομάδα το αμάξι έχει 207000 χιλιάδες χλμ έχω βάλει 10w40 λάδι και καεί λάδι κοντά στο 1 λίτρο κάθε 3000 χιλιάδες. Εάν βάλω 10w60 λάδι θα είναι καλύτερα; Καταλαβαίνω ότι η επισκευή είναι μονόδρομος αλλά να που είναι δύσκολα τα πράγματα. Τι πρόβλημα θα δημιουργήσω με το 10w60?
Κανένα. Βάλε 10-60. Δε θα σε σώσει όμως, θέλει επισκευή τ' αμάξι.
-
Συμφωνώ. Μπορεί να γλιτώσεις την επισκευή και να πας σε αλλαγή μοτέρ κατευθείαν.
-
@antonakis said in Opel vectra c z18 xe:
Συμφωνώ. Μπορεί να γλιτώσεις την επισκευή και να πας σε αλλαγή μοτέρ κατευθείαν.
Το 10-60 το προτείνουν πολλές γνωστές εταιρείες για παλιά μοτέρ με πάνω από 200k χιλ. Ενημερώσου πρώτα, κάνε τα μαθήματά σου και να επανέλθεις διαβασμένος.
-
Όπως έγραψα και στο άλλο θέμα που άνοιξες, το δικό μου Ζ18ΧΕ μοτέρ σε άστρα μετά από 257.000χλμ ζήτημα να καίει 200-300 ml από αλλαγή σε αλλαγή (8-10.000 χλμ). Γενικά αυτό το μοτέρ από όσο έχω διαβάσει σε φόρα, δεν έχει γνωστό θέμα με αυξημένη κατανάλωση λαδιού. Από πότε στο ξεκίνησε;
Αν θες γράψε δυο λόγια για τη συντήρηση του αυτοκινήτου σου, κάθε πότε άλλαζες λάδια, τι λάδια έβαζες εξαρχής στο μοτέρ, αν το σκίζεις στην οδήγηση που κάνεις, αν οδηγείς κυρίως εντός ή σε εκτός πόλης διαδρομές, αν αγόρασες το αμάξι μεταχειρισμένο κλπ, για να καταλάβουμε κάπως καλύτερα από που μπορεί να προκλήθηκε το πρόβλημα.
Opel vectra c z18 xe