-
Καλησπέρα σε όλους. Θα σας πω το δράμα μου, κοροϊδέψτε ελεύθερα.
Λοιπόν..
Είμαι 28 χρονών και έχω δίπλωμα αυτοκινήτου αλλά δεν οδήγησα ποτέ γιατί.. δεν είχα αυτοκίνητο. Με ενοχλεί πολύ που δεν έχω αυτοκίνητο και είναι δύο τα θέματα α) το οικονομικό β) το πρακτικό, δεν θυμάμαι να οδηγήσω.Χρειάζομαι αυτοκίνητο γιατί πλέον θέλω να οδηγήσω.Η χρήση που θα κάνω θα είναι για να πάω στην δουλειά μου (όπου παίζουν προφανώς εφημερίες και δεν μπορώ να παίρνω ταξί συνέχεια), για το αγροτικό που θα πάω κτλ. Μπορεί κάποιος να μου πει ενδεικτκά τα έξοδα μπας και καταφέρω να μαζέψω τα χρήματα; Πχ για να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο, τέλη κτλ.. είμαι χαμμένος και δεν έχω κανέναν να μου δώσει μια κατεύθυνση..οπότε αν κάποιος θέλει να μου πει δυο κουβέντες καλοδεχούμενες.
Ευχαριστώ
-
Το βασικό είναι να φρεσκάρεις την οδήγηση. Από εκεί και πέρα τα φορολογικά (πως θα δικαιολογήσεις την αγορά του αυτοκινήτου, τα τεκμήρια που μπορείς να σηκώσεις κλπ) θα στα πει ο λογιστής σου. Ένα αξιοπρεπές μεταχειρισμένο θα σου κοστίσει γύρω στις 5000 (για παλιότερο μοντέλο) και για ασφάλιση και τέλη κυκλοφορίας να υπολογίζεις άλλα 400-500 το χρόνο. Πρέπει φυσικά να υπολογίσεις και κάποια χρήματα κάθε χρόνο για σέρβις και ενδεχόμενες βλάβες, που φυσικά θα συμβούν σε παλιό αυτοκίνητο. Για λάστιχα θα χρειάζεσαι περίπου 200-300 Ευρώ κάθε 5 χρόνια, στο περίπου.
-
Μόνο ντίζελ BMW μην πάρεις.
Νέος οδηγός/ αγροτικό ιατρείο